Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en
meditatie

Meditatie kan de narcistische wereld veranderen. +video

De handeling van in stilte zitten, de ogen gesloten of tegenover een muur, aandacht gericht op het innerlijke landschap van ademhaling, lichaam en mentale activiteit, kan op zijn minst worden gekenmerkt als egocentrisch. Sommigen zouden het navelstaren kunnen noemen, maar dit is één van de vormen van meditatie.

De term ‘navelstaren’, die het woordenboek definieert als ‘nutteloos of overmatige zelf-contemplatie’, was oorspronkelijk een concentratieoefening van hindoe-yoga.

Jack Engler, een psychotherapeut en boeddhistische leraar, heeft uitgebreid geschreven over het verkeerde gebruik van meditatie door psychologisch onevenwichtige mensen. In het boek ‘Boeddhisme en psychotherapie’ spreekt hij over degenen die ‘meditatie beoefenen ten dienste van de verdediging, in plaats van het zelfbewustzijn’.

Engler’s bijdragen maken deel uit van een groeiende literatuur over de vele manieren waarop het doel van ware meditatie kan worden bereikt, ondermijnd door degenen met een verwrongen motivatie.  De Boeddhistische motivatie is het nastreven van het welzijn van de wereld dus compleet tegengesteld aan de narcistische bedoelingen.

meditatie
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Meditatie en onvoorwaardelijke liefde.

Ik ben één van die merkwaardige kerels die gelooft dat Boeddhistische meditatie helpt om de wereld te veranderen.  Dat is wel een beetje overdreven, want er zijn meerdere factoren die van invloed zijn, vooral het aantal mensen die er bij betrokken zijn.

Want volgens mij zou  meditatie onvoorwaardelijke liefde moeten betekenen, of zoals Jezus zei ook liefde voor uw vijanden, maar ook tegenover jezelf. Dus dit omvat iedereen, zonder ook maar één uitsluiting.

Dat is zo goed als het onmogelijke te doen. Toch komt dat hier en daar in de realiteit voor.

Ik ben één van de rare ondernemers die gelooft dat om welvaart en welzijn te creëren voor iedereen dat dit door meditatie beter lukt. Meditatie kan zorgen voor je juiste bedoelingen en houdt een persoon in evenwicht.

Eigenlijk heb ik gebruikgemaakt van meditatie en bidden niet alleen om welzijn en welvaart aan te trekken, en een gezondere levensstijl, maar ook alles wat ik ooit in mijn leven gewenst heb inclusief mijn vrouw.

Wanneer je een droom hebt, streef je die dan na totdat je die bereikt hebt of geef je het op en laat het aan je voorbij gaan?

Ik geloof dat “God” “Ik zal er zijn.” dromen plant in je hart voor een goddelijke reden.

Op het moment dat een droom ontstaat is er al een model aanwezig. Je zou het een mosterdzaadje kunnen noemen.

Een van de meest egoïstische attitudes dat iemand kan kweken in zijn leven is te stoppen met dromen. Wellicht is anderen zijn dromen afnemen wellicht nog narcistischer.

Als je stopt met dromen dan geef je niet alleen op voor jezelf, maar je geeft het ook op om de dromen van zoveel andere mensen te helpen realiseren en inspireren.

Spiegelneuronen.

Dankzij onze spiegelneuronen hebben we altijd invloed op anderen.  Zeker op onze kinderen die gedragingen overnemen of we dat nu willen of niet. Dus hebben we vanaf de eerste levensdagen grote invloed. Zelfs tijdens de zwangerschap. Je kunt dat niet kiezen. U bent met alles verbonden. Daarom dat u zeker een belangrijke verantwoordelijkheid voor uw kinderen hebt.

Ik geloof dat het onze verantwoordelijkheid is als oneindige spirituele wezens die leven in een tijdelijk fysiek lichaam onze dromen te manifesteren en uit te werken. Op verschillende plaatsen in de bijbel wordt die droom voor alle mensen heel duidelijk hoe die samen te realiseren.

Pasop de Bijbel bestaat uit literatuur in verschillende stijlen, geschreven met verschillende bedoelingen. De bijbel is ook op verschillende manieren vertaald, vanuit verschillende talen. Wat je zelf leest is gefilterd door je eigen ervaring en kennis.

Maak gebruik van de spirituele kracht en wek uw diepste droom en de vervulling van uw oneindig verlangen.

We hebben een bepaalde vrijheid in ons leven, afhankelijk van de maatschappij waarin we leven. Bovendien ook  afhankelijk van ons bewustzijn over onze manier van denken.

Hoe is ons bewustzijn om de vrijheid die ons in de maatschappij geboden wordt aan te wenden? Beperken we die vrijheid door zelfbedrog en bedrog van autoritaire figuren?

Het is mijn missie om anderen te helpen ontsnappen aan onvrijheid en mechanismen van uitsluiting te helpen ontmantelen.

Dus daarom plaats ik artikels en video’s.  Die kunnen door duizenden mensen gehoord en gelezen worden over de hele wereld.  Er zijn nog veel mensen die op zoek zijn naar een betere manier van samenleven.

Invloed en connectie.

Dus daarom kunt u mij volgen, want dit is mijn manier van invloed te hebben op een grote hoeveelheid van mensen van goede wil.

Dit is de reden dat ik veel schrijf over transformatie, persoonlijke ontwikkeling, spirituele ontwikkeling van binnenuit, omdat de meeste mensen hun eigen welzijn en welvaart ook van binnenuit saboteren.

Anderen worden gesaboteerd, omdat ze in zeer ongezonde relaties zijn terecht gekomen.  Bovendien zullen een grotere inspanning moeten doen om zich te bevrijden.

Het toepassen van transformatie.

De meeste mensen begrijpen niet hoe spirituele, emotionele, psychologische, sociale en financiële transformatie daadwerkelijk toe te passen, zodat ze gaan manifesteren wat ze eigenlijk willen en goed is voor de maatschappij als geheel.

Wat we niet kunnen tegenhouden is de groei van de technische mogelijkheden. Alhoewel die groei geen gelijke tred houdt met de groei van het aantal mensen op de wereld.

Op energievlak hebben we de afgelopen 50 jaar slechts een kleine vooruitgang gemaakt.

Bovendien zijn ook die technische mogelijkheden vooral alleen maar voor een kleine groep te gebruiken.  Net zoals de financiële middelen en vaak ook de informatie alleen beschikbaar zijn voor een kleine groep.

De wereld als geheel doen groeien in niet narcistische zin.

Daarom dat het verspreiden van transformerende teksten, “messiaanse” teksten en de spirituele mogelijkheden een belangrijke opdracht is.  Dus de wereld als geheel kan groeien op alle vlak door meditatie.

De liefde en het welzijn kan ook stijgen, zelfs voor de armen.

De graadmeter hoever we daarmee in een bepaalde organisatie mee staan wordt duidelijk in de omgang met de kwetsbare, de zieke, de weduwe, de kinderen, de arme, de vreemdeling, maar ook vooral de vluchteling.

Persoonlijke visie ontwikkelen.

Deze website werd ontworpen om u te helpen een kristalheldere persoonlijke visie te ontwikkelen. Op die manier kunt u de succesvolle sociale ondernemer worden die u verdient te zijn. De helderheid van uw visie is medebepalend voor de realisatie ervan.

Bovendien kunt u een sociale ondernemer worden want zonder mensen die verantwoordelijkheid en initiatief nemen, zonder een  leiderschap ontwikkelen we verder patronen van uitsluiting, genocide, armoede en oorlog.

Leiderschap en ondernemen is niet alleen weggelegd voor bedrijven.

Zelfs een gezin heeft creativiteit en ondernemingszin nodig. Hoe uzelf leiderschap neemt over jou leven en de initiatieven die u onderneemt, is medebepalend voor de samenleving.

Geef jezelf krediet voor hoe je omgaat met een narcist of narcistische familie.

Mijn visie op geestelijk leiderschap is niet een soort religieus dogma of ideologie. In tegendeel het is een domein van bewustzijn en praktijk waar we waarden ervaren en toepassen.

De belangrijkste waarden zijn dan zoals respect, barmhartigheid, mededogen, gastvrijheid, goedheid, schoonheid, waarheid, loyaliteit en liefde.

Ook vind ik creativiteit, inzicht en gerichte aandacht zeer belangrijk. Naast intuïtie is uw persoonlijke bedoeling uiterst belangrijk.

Ik kijk er naar uit om uw commentaren onderaan deze pagina te lezen. Ik hoop dat dit bericht, video en audio je behulpzaam zijn. Bovendien kijk ik ernaar uit je te ontmoeten in de reacties. Jouw commentaren zijn de raketbrandstof die me inspireert om dit werk voort te zetten. Voel je vrij om dit artikel en video te delen en de liefde te verspreiden.

Je lijdt onder de pijn door blootstelling aan narcistische mishandeling. Bekijk dan alle mogelijkheden die je vindt op mijn website om je leven te veranderen.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees