Ik twijfel of die persoon een narcist is.

Ik krijg regelmatig de vraag of ik eens wil nagaan of een bepaalde persoon narcist is.

Zoveel mensen vragen — Hoe weet ik dat zeker? Is hij een narcist? 

 

Ik wil dat je heel duidelijk bent over wat ik ga zeggen. Het is eigenlijk niet belangrijk of iemand NPD ( narcistische persoonlijkheidsstoornis ) heeft of niet, of genoeg narcistische eigenschappen vertoont om je leven pijnlijk of ondraaglijk te maken. 

Wat belangrijk is, is dat je in lijn bent met en het leven leidt dat je wenst te leven, en die waarheid creëert door krachtig vast te houden aan die waarheid die jij wil — hoe moeilijk dat ook is om te doen …

De meeste mensen hebben wat narcistische eigenschappen en het is normaal om op een bepaald moment in hun leven narcistisch gedrag te vertonen. Het is een normaal ontwikkelingsstadium.

Er is echter een groot verschil tussen normale mensen die in staat zijn verantwoordelijkheid te nemen en verantwoordelijk te zijn voor hun gedrag en mensen met NPD die hier niet toe in staat zijn.

Ik ben me ervan bewust dat deze persoon op een gegeven moment de liefde van je leven leek en de verleiding is om te proberen deze persoon te helpen zijn narcistisch gedrag te veranderen en te herstellen.

Het probleem is dat sommige mensen het woord van Narcist onmiddellijk geloven om vervolgens klaar te zijn voor een andere zelfvernietigende ervaring.

In dit artikel ga ik je laten zien hoe je het krachtigste hulpmiddel in je arsenaal — grenzen — kunt gebruiken om uit te vinden of deze persoon in staat is om verantwoordelijkheid te nemen en verantwoordelijk is voor zijn acties zonder een andere ervaring te riskeren die je je ziel kan kosten, geestelijk welzijn en zelfs het leven.

Er is niets ergers dan kwaadwillend worden aangevallen door iemand waarvan je dacht dat je die kon vertrouwen, iemand van wie je hield en iemand waarvan je dacht dat die van je hield en je beste belangen voor ogen had.

Het is een zeer traumatische ervaring ….

Wil je dat dit opnieuw met je gebeurt door toedoen van deze persoon?

 

Duidelijk — NEE!

Ik beloof je, het is waar dat individuen die narcistisch gedrag hebben getoond, hun bijna-doodervaring hebben gehad (wake-up call), samenhangende en krachtige therapie hebben gezocht en hun innerlijke toxische problemen hebben aangepakt die hun narcistisch gedrag hebben veroorzaakt, en hun leven voldoende hebben veranderd om gezonde, ondersteunende en liefdevolle partners – en zelfs spectaculaire partners te worden.

Het is niet de norm, maar het kan gebeuren — als deze persoon de middelen heeft en geen NPD is.

Er is een enorm verschil tussen een persoon die slecht heeft gehandeld, de volledige verantwoordelijkheid neemt en alles doet wat in zijn vermogen ligt om te genezen, en een ander die vastzit in niet-verantwoording, projectie en slecht gedrag.

De waarheid is dat als deze persoon de middelen heeft om zichzelf te genezen en opnieuw te creëren als een stabiele partner met integriteit voor jou — dan moet veel van deze verschuiving door jou worden gecreëerd.

Maar het zal niet het gevolg zijn van het feit dat je deze persoon ‘repareert’. Want dat kan jij niet!

Het zal eigenlijk het gevolg zijn van het feit dat je jezelf ‘repareert’….

Wacht daarom niet, onderzoek artikelen en wees niet geobsedeerd door of je narcistische partner wel of niet in staat is om hun wegen te genezen en te wijzigen.

Leef in plaats daarvan krachtig je eigen waarheid.

 

DAN zal je je je je je ontdekken:

Een beetje verder in dit artikel ga ik uitleggen hoe je dat kunt doen ….

Voordat ik dat doe, wil ik mijn mening delen over de mensen die echt het gevoel hebben dat er weinig of geen hoop is op …

 

Welke narcistische mensen zijn uiterst onwaarschijnlijk om te genezen?

 

 • Pathologische leugenaars
 • Seriële seksverslaafden
 • Degenen die bestand zijn tegen welke therapie dan ook, of die therapie na één of slechts een paar bezoeken afwijzen, of die therapie als een ‘truc’ gebruiken om u aan te nemen dat ze veranderen, of gezamenlijke therapie-ervaringen gebruiken zonder verantwoordelijkheid om u als partner te devalueren (jij bent de defecte gek persoon)
 • Lichamelijke misbruikers
 • Degenen die een duidelijk gebrek aan empathie vertonen
 • Personen die regelmatig crimineel, sociopathisch of psychopathisch gedrag vertonen

Als uw narcistische partner of ex-partner in een van deze categorieën past, denk ik dat de kansen ongelooflijk klein zijn voor dat ze hun persoonlijkheid en gedrag gaan veranderen, en ik zou willen voorstellen door te gaan en door te gaan met aan jezelf te werken. Dit is slechts mijn mening op basis van wat ik in de loop der jaren heb waargenomen. Als je anders denkt, is dat prima.

 

Welke eigenschappen zal een echte persoon vertonen bij het genezen van zijn narcistische gedrag?

 

 • Een dieptepunt bereiken als gevolg van “verlies” — over het algemeen ben jij dit verlies
 • Volledige en voortdurende eigendom en verantwoording over wat ze hebben gedaan, de problemen die ze hebben, de gecreëerde schade en totale spijt voor hun narcistische acties
 • Doorlopende en toegewijde therapie die hij of zij doet als een integraal onderdeel van hun persoonlijke reis, als een “moet” en een “wil”
 • De schade die zij hebben veroorzaakt naar beste vermogen herstellen, inclusief financiële schade
 • Volledige focus op zorg voor je en je willen ondersteunen en je helpen je veilig te voelen bij het opnieuw opbouwen van de relatie
 • Het verlenen van consistentie en volledige openbaring van hun leven, en de acties komen overeen met de woorden
 • De mogelijkheid om u de tijd en ruimte te geven om te genezen en in uw tempo te verbinden
 • Geen rechten, jaloezie of wraak tonen over eventuele relatiemogelijkheden die u mogelijk in uw tijd apart hebt nagestreefd — in plaats daarvan accepteren dat vanwege hun gedrag dat u zich in die positie bevond
 • Bereid om met iemand anders in je leven te praten die aan hen twijfelt, beschadigd is of angst heeft voor je welzijn, terwijl ze zich gedragen in volledige nederigheid en verantwoordelijkheid om je te helpen
 • Genoeg van je houden om te willen dat je gelukkig bent met of zonder hen in je leven (het niet redden)
 • U vragen grenzen te stellen zoals financiële of relatiecontracten om commitment te bewijzen en u te helpen zich veilig te voelen (wanneer van toepassing)

Wat je hierboven leest, kan vreemd zijn of zelfs ongelooflijk voor je lijken. Ik beloof je dat er individuen zijn die hun partners misbruikt hebben die zijn opgestaan ​​uit hun narcistische acties om de personen te worden die ik hierboven beschrijf.

En eerlijk gezegd moeten hun partners, nadat ze het vertrouwen hebben verloren en hun hart hebben laten slaan, weten dat het alleen met dit soort acties is dat je veilig kunt zijn om deze persoon opnieuw te vertrouwen.

Ook zal niets minder dan volledige verantwoording, echte grenzen en naleving van deze grenzen ervoor zorgen dat het narcistische gedrag niet meer gebeurt.

 

En u zou nooit meer betrokken moeten zijn maar niet als u dit niveau van authentieke oprechtheid ontvangt.

 

Deze eigenschappen (ze zijn allemaal nodig) zijn de enige manier om te weten dat uw partner geen NPD heeft.

 

Narcistische levering of oprecht spijt en herbouwen?

 

We weten allemaal dat narcisten het vaak niet leuk vinden om los te laten. We weten allemaal dat ze precies kunnen zeggen wat we de wereld willen horen, huilen, pleiten en beloven.

Narcisten houden van ‘hoovering’ (je terug stofzuigen in de relatie om narcistisch aanbod te krijgen); het is zelfs één van hun meest geoefende en geperfectioneerde spellen.

De bedoeling achter “Ik hou van je, ik kan niet leven zonder jou” is niet de verantwoordelijkheid om te transformeren in een liefhebbende, veilige, gezonde partner — de bedoeling is om je terug te brengen in het narcistische kwaadaardige web. 

In dergelijke gevallen heeft het niets te maken met ‘liefde’; het gaat allemaal om het voeden van het onverzadigbare ego van de narcist.

Zie je, het is een enorme belediging voor een narcist voor een vorige partner om verder te gaan en een leven zonder hen te creëren …

 

Zes stappen om te achterhalen of deze persoon in staat is tot verantwoording en spijt.

 

 1. Neem deze persoon niet onmiddellijk op zijn woord

 

Zeg tegen hem of haar: “Ik hou nog steeds van je” (als dat is hoe je je voelt), maar stel vast: “Ik kan je niet vertrouwen en ik zou deze relatie nooit meer overwegen, maar niet als ik dat kon.”

Nu ben je de uitdaging aangegaan. Als deze persoon echt van je houdt en het goed wil maken, moet hij bewijzen dat hij te vertrouwen is.

 

2. Geef deze persoon geen kans tot ze “kraken” en “dieptepunt” raken.

 

Iedereen die narcistisch handelt, speelt gebrek aan verantwoordelijkheid en projecteert zijn spullen op jou.

Narcistisch gedrag wordt gecreëerd uit angst en ego en ego’s zijn krachtig. Ze moeten met pijn openbarsten om aangesproken en genezen te worden, anders zal de show van “liefde” en “wroeging” slechts een pleister zijn die niet zal vasthouden.

 

3. Accepteer geen verdachte narcist die zich niet inzet voor voortdurende therapie en persoonlijke ontwikkeling.

 

Fatsoenlijke mensen (waaronder mensen met niet-genezen delen die slecht hebben gehandeld), die accepteren dat hun gedrag gebrekkig is en dat hun leven niet voor zichzelf en anderen werkt, willen hun problemen oplossen.

Zonder verantwoordelijk te worden gehouden door therapeuten en ijverig te werken aan hun niet-genezen delen met volledige openheid aan u over hun therapie en voorspelling. Is deze persoon  serieus over genezing en niet toegewijd om u veiligheid en vertrouwen te geven?

 

4. TEST de verantwoording en spijt.

 

Mensen die je pijn hebben gedaan, zijn nooit veilig maar niet als ze echte verantwoording en spijt kunnen bieden. Degenen die dat niet kunnen, zijn absolute recidivisten die wachten om het opnieuw te laten gebeuren — gegarandeerd.

Als je niet je pijn kunt uiten over wat er met je is gebeurd zonder dat deze persoon volledige steun geeft en empathisch blijft — ervaar je niet de echte deal.

Projecties, beschuldigingen en excuses zijn niet acceptabel — zelfs als ze krampachtig zijn. Of ze accepteren dat wat ze deden verkeerd en pijnlijk was, of ze doen het niet! Er is hier geen middenweg.

 

5. WEET het verschil tussen ‘over jou’ zijn of ‘over hen’ zijn

 

Als je misbruikt bent, is het tijd om ‘recht’ te hebben. Je leert dat je, om je realiteit van het verdienen van waarheid, integriteit, liefde en steun te creëren, het moet zijn en ernaar moet leven.

Bekijk de verdachte narcist bij zijn of haar versie van de herbouw. Geloof me, het is van nodig belang om dit nauwlettend in de gaten te houden nadat je bent misbruikt als je overweegt deze persoon terug te nemen.

Geeft deze persoon consequent om je? 

 

Geven ze dingen aan als “Ik weet dat ik je misschien verloren heb door mijn acties, en dat moet ik accepteren” en “Als je het gevoel hebt dat je gelukkiger bent in plaats van opnieuw met ons te proberen — ik beloof dat ik meer dan wat dan ook wil voor jou om gelukkig te zijn, zoveel als het pijn doet “en” Ik geef jou niet de schuld voor het daten met die kerel, ik weet dat het vanwege mijn acties was dat je dat deed “en” Als je onopgeloste pijn of problemen hebt, praat dan naar mij. Ik wil dat je erover praat en je veilig voelt? ‘

Of merk je al snel dat zodra je niet voldoet aan hun wensen en de narcist geeft wat hij of zij wil dat de eisen, agressie, projecties, de schuld gooien met ‘arme ik’ en schuldverschuiving opnieuw beginnen.

 

6. VERTROUWEN hoe het voelt

 

Zodra je de narcistische eigenschappen weer opmerkt, trek je weg, ga je terug naar geen contact en houd je je krachtige persoonlijke grenzen.

Vergeet niet – narcistisch misbruik is niet jouw realiteit….

 

De Million Dollarvraag.

 

Nu hoop ik dat je je realiseert dat de vraag echt niet is: “Heeft hij of zij echt NPD?” De vragen zijn echt: “Gaat deze persoon echt een stapje hoger ontwikkelen en een gezonde, veilige partner worden?”

De waarheid is dat je het antwoord op die vraag nooit zult weten totdat het wel of niet gebeurt. Als u dit niet ziet gebeuren, is uw antwoord “Nee”.

Als het hier en nu niet is gebeurd en niet gebeurt — dan is het antwoord “Nee”, maar niet als het ooit gebeurt, en dan kan het antwoord veranderen.

In de tussentijd leef je je leven in waarheid en afstemming. Zoek mensen en een leven dat in overeenstemming is met waarheid, integriteit, liefde en ondersteuning, en accepteer NIET MINDER.

 

We kunnen die realiteit op geen enkele andere manier creëren.

 

Je zult zeker nooit een gezonde, veilige liefdesrealiteit creëren door iemand in je leven te accepteren die je misbruikt zonder dat ze de bovenstaande nodige normen uitvoeren.

Als je situatie niet gaat over de mogelijkheid om weer samen te komen met een narcist, maar meer over het nu zijn met een narcist die je wilt veranderen — laat hem of haar, stel de parameters in en ontdek dat deze persoon echt is, als de liefde is echt, of dat het een NPD-relatie was.

Wees heel, heel duidelijk dat je niets minder verdient dan echte liefde en waarheid en daarom zijn de grenzen die ik heb beschreven belangrijk, absoluut en volledig nodig.

Mensen die zich herenigen met narcisten zonder grenzen te stellen en zich eraan te houden, lopen altijd een groot risico om terug te gaan naar nog erger misbruik dan ze oorspronkelijk wegliepen van …

Dit is er weer een van die leven en dood — deals maken of breken. helemaal.

Weet dat als je misbruikers in je leven accepteert zonder dat ze hun integriteit en veiligheid bewijzen, je jezelf misbruikt.

Gevoelig voor een narcist. Deel 1

 

Psychologische Begrippenlijst zoals dubbele binding, normalisering etc.

 

Een narcistische moeder hebben is één van de ergste dingen die een kind kan ondervinden.

 

Hoe het narcisme van uw kind aanpakken?

 

Een gesloten narcist: Wat zijn de dingen die ze niet kunnen?

 

Realiseer wat er aan de hand is met jezelf als je leeft met een narcist.

 

Een traumaband ontwikkelen met de narcist?

 

De werking van de narcistische persoonlijkheid.

 

Het speelveld van de narcist.

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Annemie Persyn Declercq

Bekijk nu de Engelstalige ontwikkelingsprogramma’s van  Melanie het nieuwe herstelprogramma, het Quantum Healing Starter Pack,  The Empowered Self Course   en het Transforming Family of Origin Wounds-programma.

is hij een narcist altijd twijfels zaaien door manipulatie, hoe kun je een narcist ontmaskeren
klik voor meer info