Wat kun je doen tegen obsessief ex-syndroom misbruik? +video

Wat kun je doen tegen obsessief ex-syndroom misbruik? +video

Een studie heeft kortgeleden aangegeven hoe belangrijk vrijwilligers en online programma’s kunnen zijn om mensen te helpen met traumatische ervaringen. Zelfs in Europa en zeker onder de vluchtelingen zijn er meer dan 1% traumatische ervaringen die levenslang kunnen een rol spelen. Ook het partnergeweld en emotioneel geweld door narcisme en het obsessief ex-syndroom maakt veel slachtoffers.

Hoewel we geen psycholoog, psychiater of therapeut zijn denken we als ervaringsdeskundigen onze bijdrage te kunnen leveren.

Annemie is orthopedagoge (diploma-uitreiking oktober 2019) en heeft jaren ervaring als consulente voor mensen in armoede. Dikwijls gaan problematieken van partnergeweld, emotionele afhankelijkheid, narcistisch misbruik en armoede samen.

Een roofdier met handlangers.

Je dient het misbruik dat door een cluster B roofdier en zijn handlangers, zijn vliegende apen, zo weinig mogelijk te personaliseren en persoonlijk op te vatten. Als je wilt weten welke methode ik daar voor aanraad, en welke praktische tips je kunt toepassen dan is dit artikel voor jou.

Zul je toestaan dat ze werkelijk een sadistisch plezier hebben om je te misbruiken met een soort volmacht? Ze denken dat ze daar recht op hebben dat dat gewoon zo is.

Maar er zijn oplossingen om niet te verliezen van hun gruwelijk narcistisch spel.

Het bijhouden van een journaal van het obsessief ex-syndroom misbruik.

In plaats daarvan zou je beter een register bijhouden van waar, wanneer, hoe lang dat misbruik gebeurt.

Begin dan ook te beseffen dat het regelmatig bijhouden van een journaal van die misbruiken, gedetailleerd beschreven met uur en datum een echt wettelijk bewijs is. Hun buitengewone dwang zal ervoor zorgen dat ze na verloop van tijd een bewijs leveren.

Eveneens is dat een bewijs van hun criminele natuur.

Dark Triades maken misbruik uit gewoonte en ze hebben weinig tot geen impulscontrole.

Advies voor jouw veiligheid.

Het beste advies is dan ook om je naam te veranderen en te verhuizen naar een andere staat of land of regio waar de geobsedeerde ex (een buitengewone stalker) waarschijnlijk niet in staat is om je te vinden of om zich te laten zien in uw buurt.

Vergeet niet dat uw veiligheid het belangrijkste is.

Als je kunt, blijf je je e-mails en telefoonnummers actief behouden.

Je kunt ze routinematig laten screenen op vervelende berichten.

Inkomende contacten die overlastgevende boodschappen bezorgen kun je blokkeren.

Als je de financiële middelen niet hebt om te verhuizen kun je een rechter vragen om een straatverbod uit te schrijven en om een contact verbod op te leggen aan de dader.

Ook derden mogen niet in opdracht van een dader met je contact nemen door bijvoorbeeld te cyberpesten, of door op te dagen op plaatsen waar u frequent komt.

obsessief ex-syndroom
Tools voor emotionele groei

Zoek een advocaat die agressief pleit voor de rechten van de slachtoffers en die belangrijke echtscheidingszaken doet.

Als de ex een dark triade persoonlijkheid heeft dan is er meer kans dat hij deelneemt aan geheime illegale activiteiten, maar ook dat hij met mensen rondhangt die in de schaduw leven.

Deze mensen kunnen betaald worden om te liegen in een rechtszaal, maar ook om weerwraak te nemen en te intimideren.

Hou je hoofd omhoog, streef ernaar om kalm te blijven, en laat het niet je hart breken dat er mensen kunnen gevonden worden die daadwerkelijk bereid zijn om onder ede te liegen in een rechtbank.

Hoe meer de connecties van jouw ex in de schaduw leven hoe groter de kans is dat je met plezier zult worden gepest, gestalkt en opgejaagd door jouw ex of handlangers.

Verwacht ook eigenaardige maneuvers van “verre” familieleden en oude vrienden die zijn idee om je reële schade toe te brengen genegen zijn.

Dat kan ook een co-narcist zijn, of asociale vrienden van uw voormalige geliefde.

Stel dat de ex in hechtenis gezeten heeft dan kan hij daar huurlingen diensten aangeworven hebben die misschien zijn eigen kinderen zullen treffen.

Dit kunnen mensen zijn die geloven in de gaslighting van de dader die regelrecht leugens vertellen met de bedoeling om medelijden op te wekken met verhalen die speciaal ontworpen zijn om de warme knoppen en triggers van de luisteraar in te schakelen.

Wat deze supportermensen niet begrijpen is dat ze zijn ook slachtoffers van narcisten treffen. Mensen die voorgelogen werden bijvoorbeeld over de perverse geaardheid van de dader, emotioneel bedrogen, en psychologisch gemanipuleerd om onrechtvaardige en immorele daden tegen onschuldige partijen te doen namens machiavellistische misbruikers.

Betekent dat dat we niet te streng zijn voor Vliegende Apen. (handlangers)?

Vliegende apen worden voorgelogen en misleid om te haten of afkeer te hebben van andere mensen.

In veel gevallen worden ze op dezelfde manier gewonnen om sympathie te hebben voor de “dader oplichter” namelijk met lovebombing. Een narcist zoekt namelijk continu naar een gemakkelijke weg die het mogelijk moet maken een verse voedingsbron te hebben.

Aan het begin van hun ‘narcistische’ relatie is de narcist onberispelijk, verdient blijkbaar sympathie en bescherming tegen mensen in hun verleden. Ze kunnen vertellen dat ze hatelijk worden geschaad.

Een misbruiker claimt dat een ex hem vreselijk behandeld.

Als leugenaar kan hij suggereren dat er misbruik van hem wordt gemaakt.

Hij heeft de schuld aan anderen voor het veroorzaken van hun diepe gevoelens van trauma. Deze trauma’s gebruiken ze in het nu om hun huidig slecht gedrag te rechtvaardigen.

De dader weet waarschijnlijk het verhaal zo te draaien dat het overtuigend en stimulerend is om een emotionele reactie los te weken bij zijn luisteraars.

Een dader kan zich voor doen als Christen als zijn luisteraar een christen is.

Ze kunnen vertellen dat het slachtoffer een heks is, homo of biseksueel die routinematig alle tien geboden verbreekt.

Verwacht, maar dat ze nep video’s en foto’s zullen maken om hun verhaal geloofwaardig te maken. Maar verwacht ook dat ze zullen vertellen dat hun slachtoffers nep video’s en foto’s maken om hun af te persen en mee te chanteren.

Omdat je niet weet wat er op de beelden staat enz., ben je machteloos om je te verdedigen.

Uiteraard zijn die beelden gemaakt om je te vernederen want ze fantaseren dat je een soort hoer bent met afwijkende seksuele criminele gevoelens.

Daar praten ze over met iedereen die ze kennen, zodat die mensen zich eraan vergapen.

Grey Rock.

Het is van groot belang als slachtoffer om te weigeren om te gaan met mensen die van u eisen dat je reageert.

Je mag je niet gaan verdedigen tegen de ingebeelde immorele aantijgingen. Ze zijn wanhopig op zoek naar aandacht.

Je zult na zo’n campagne van de dader worden behandeld met zeer ongewone minachting, maar houd je hoofd koel als een rots, maar dan een grijze om niet al te veel op te vallen.

Omstandigheden zoals bezoekrecht van de kinderen kan je dwingen om contact te hebben met een misbruiker of met een van zijn supporters, maar je kunt ook toevallig deze mensen tegenkomen.

Als ze werden geïnformeerd dat je naar de hel zult gaan (omdat je aan hekserij doet) zullen ze waarschijnlijk zeer kwaad zijn, zullen ze je een leugenaar noemen en vertellen dat je gek bent.

Het is emotioneel, psychologisch en spiritueel zeer moeilijk als je wordt behandeld als oud vuil omwille van misdaden die je nooit hebt gepleegd.

Je bent niet in staat om je te verdedigen tegen zaken die brutaal werden gedraaid of uit de context gehaald, of tegen kunstmatige vertekeningen, die speciaal zijn ontworpen om een vriendengroep van een dader te doen fixeren op de sociale vernietiging van een slachtoffer.

Je dient dan ook niet te proberen om je te verdedigen tegenover deze mensen.

Zelfs al heeft de dader opzichtig of moreel weerzinwekkend gedrag toch zal een groep zich gemakkelijk laten meeslepen.

Mensen worden warm gemaakt om hatelijk te zijn met waanzinnige verhalen van jaloersheid van een ex die geobsedeerd is en hen niet met rust laat. Net wat wat de dader wil. (projectie).

Als de supporter een vriend of familie is van de dader of een oppervlakkige kennis maakt dat natuurlijk indruk.

De dader zal beweren dat het slachtoffer met hen frequent contact zoekt dat zij verliefd op hem is dat ze volledig psychisch instabiel is.

De dader zal stimuleren dat het slachtoffer wordt ontvriend op sociale media als voorbode om de persoon in het echte leven te wissen.

Ze kunnen verwachten dat ze haatmail zullen ontvangen van mensen die ze nooit hebben ontmoet of allen bij naam kennen. Waarschijnlijk zijn dat nieuwe kennissen van hun ex.

Een zich herhaalde cyclus van haat met het obsessief ex-syndroom

Niet alleen zal de dader regelmatig ‘vrienden’ verliezen als gevolg van zijn pathologisch liegen, gaslighting of, omdat zijn smeercampagne te gortig werd voor iemand. Dan dient hij op zoek te gaan naar nieuwe supporters en dan kun je ook een heropleving verwachten van het stalken.

Waarom een heropleving van het stalken verwachten?

Cluster B mensen hebben een voortdurende behoefte aan zorg, sympathie en sociale steun op één of andere manier. Als ze willen dat hun potentiële supporters hen geloven dan dienen ze bij hen met een nieuw verhaal af te komen om aandacht te vragen en  als bron te kunnen gebruiken.

Het is net zo dat de ex en hun supporters  geen enkele vorm van menselijkheid zullen tonen tegenover hun ex-partner of kinderen. Daardoor dien je geen zorg, vriendelijkheid of barmhartigheid voor hun ex-partner of hun kinderen te verwachten. Wees dus niet teleurgesteld daardoor.

In tegendeel na een break-up is die ex-partner en hun kinderen de favoriete zondebok.

De ex-partner en hun kinderen zijn het doelwit van hun wraak obsessie.

Ze slagen er in om hun vader en moeder of kinderen hen te doen helpen liegen in de rechtbank. Daarnaast kunnen opa of oma hen voorzien van de nodige financiën. De vervreemde ex en haar kinderen zullen worden behandeld als paria’s.

Het is best absoluut brutaal pijnlijk te ervaren dat je je gehele sociale netwerk van vrienden, familie en kennissen in je woonplaats of lokaal gebied verliest.

Het doel van de relatie van een narcist was om misbruik te maken toen hij een huwelijk of romantische relatie startte.

Daarom precies heeft hij zich in jouw netwerk ingegraven en is de schade niet te vergelijken met een gewone uitval van vrienden tijdens een scheiding.

Pathologische agressie van een Cluster B persoonlijkheid.

Een boze ex tript namelijk al die tijd van jullie relatie op het verspreiden van leugens zowel verbaal. Maar ook non-verbaal zullen alle communicatiemiddelen in gezet worden om je schade toe te brengen.

De snelste en eenvoudigste manier om om te gaan met dit lopend misbruik is het zo weinig mogelijk persoonlijk op te vatten. Je kunt het zien als onderdeel van hun pathologische agressie. Ze veroveren en vervolgens gaan ze hun verovering vernietigen.

Tegen iemand die in de weg staat van de persoonlijke of professionele ambities van een narcist probeert de narcist sowieso om hem of haar sociaal te vernietigen.

Belangrijk als slachtoffer is het om eigen vertrouwde vrienden te hebben of een ondersteunde groep van gelijkgestemden, omdat je als slachtoffer ernstig kans loopt op de ontwikkeling van PTSS na verloop van tijd als je met stalking hebt te maken en je niet weet hoe je dit moet doorbreken.

Dien ook steeds klacht in bij de instanties over elke stalking act.  Alleen zo worden deze instanties zich bewust van het misbruikerspel. Giftige individuen hebben de neiging meineed te plegen en een permanente neerlegging van de feiten is daartegen het beste verzet.

Narcist is bereid om onder ede te liegen.

Dit is wat het slachtoffer dient aan te tonen.  Dat de dader er naar streeft om een rechter of magistraat te bedriegen. Dan is er veel kans dat het slachtoffer wint.

Als de narcist(e) bereid is te liegen onder ede dan is dat zelfs strafbaar. Bovendien is dat deelnemen in gedrag dat een flagrante minachting is voor de rechtbank. Komt dat uit dan is er veel kans dat het slachtoffer zal winnen.

Dit betekent nog niet dat je bescherming krijgt in de toekomst. Het betekent ook niet dat je voor de geleden schade een vergoeding zal ontvangen.

Het leven kan behoorlijk somber lijken.

Bij momenten kun je vergeten wie je bent. Als je het slachtoffer bent van een gerichte campagne door een geobsedeerde ex dien je je kop omhoog te houden. Zelfs een agressieve supporter van hem kan je afleiden van je focus op zelfliefde.

Zo’n campagne wil het geloof in de dader doen toenemen. Dan kan je ook verwachten en vrezen dat het misbruik nog gaat toenemen. Maar hou je a.u.b. sterk. Het is niet belangrijk wat andere mensen denken over jou want het is de mening van een gestoorde.

Hoe ga je om met een dergelijke buitengewone en diepe levensveranderende en sociaal beperkende vorm van huiselijk geweld om?

Wat wij de grey rock methode noemen, wat op negeren neerkomt, blijkt het meest resultaat te geven. Inzicht dat je er niet alleen voor staat is heel belangrijk. Immers inzicht in narcisme is een eerste stap om die grey rock methode te kunnen toepassen.

Misschien helpt ook het inzicht dat iemand de geobsedeerde ex waarschijnlijk ooit in het verleden verwierp als vrijer.

Zelfs als een Cluster B type persoonlijkheid zijn partner verlaat voor een nieuwe liefde is het nog niet gedaan. Meestal blijft hij of zij een stalker tegenover zijn ex. Dat is zijn machtsspelletje om zijn genot te blijven krijgen door jou te controleren.

In het licht van soortgelijk misbruik kan hij of zij haar tientallen jaren mishandelen op sociaal en emotioneel vlak. Bijkomend kan hij of zij zijn supporters (vliegende apen) stimuleren om schade toebrengen aan in opdracht van deze gevaarlijke dader.

Ik heb nog een vraag: Wie denk jij dat de grootste narcist is van het laatste jaar? Laat het me weten in de commentaren hieronder. Ik gebruik graag Jouw mening  in een toekomstig artikel met jouw goedkeuring.

Kan ik een antwoord krijgen op de vraag of je ooit een relatie gehad hebt met een narcist?

Als je dat wenst natuurlijk. Doe dat niet alleen als jezelf daardoor geen gevaar loopt.  Laat ons iets daarover weten in de commentaarsectie hieronder. Dat is een geweldige manier om elkaar te helpen in deze gemeenschap.

Maar als je verkiest dat te delen met mij persoonlijk kan je dat als je me bevriendt op Facebook en een persoonlijk bericht stuurt. Ik ga dan in op al je vragen. De links vind je in het menu.

Het is geen therapie of coaching sessie, gewoon luisteren naar je verhaal en zien of we daar klaarheid kunnen in krijgen.

We hopen dat je genoten hebt van deze inhoud. Op deze manier door te lezen wil je voorkomen dat deze narcistische personen je leven gaan domineren. Kijk, dan kunnen we ervoor zorgen dat je goede vrienden gaat maken in de supportgroep.

We zullen je een ton aan verbazingwekkende middelen aanreiken die je zullen helpen te herstellen van misbruik door een narcist.

Iedereen wenst uiteindelijk te bouwen aan een warme gezellige thuis.

Wil je ons niet contacteren als je geen inlevingsvermogen hebt.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Als je dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden ben ik heel blij.  Vergeet dan ook niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Gebruik de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees