Pijnlijke Moederwonden oorzaak emotioneel afhankelijke ontwikkeling.

Pijnlijke Moederwonden oorzaak emotioneel afhankelijke ontwikkeling.

Moederwonden gaan erg diep en bevorderen emotioneel afhankelijke ontwikkeling omdat de basis van het kunnen liefhebben, accepteren, vasthouden en kalmeren van onszelf komt van wat je wel of niet hebt ontvangen van je primaire verzorger.

De pijnlijke moederwonden bezorgen je dus veel angst en angst maakt je emotioneel afhankelijk. Dat is net de emotioneel afhankelijke persoon die een narcist zoekt.

Meestal komen de moederwonden van de moederfiguur in je leven.

Je hebt immers ook al een band met je moeder in de moederschoot. Haar emotionele welzijn gedurende de zwangerschap is rechtstreeks van invloed op je emotionele en geestelijke gezondheid. De emoties van je moeder tegenover de baby in wording in de moederschoot is ook van invloed op het emotionele welzijn van de baby.

In de moederschoot ben je compleet afhankelijk dus ook emotioneel afhankelijk van de moeder. De baby in de moederschoot is rechtstreeks verbonden met de hormonen die vrijkomen in de bloedbaan van de moeder, zo kan een peptide verslaving aan de narcist ook rechtstreeks van invloed zijn op de baby.

De emotionele reacties van de moeder zal voor het ongeboren en geboren kind van grote invloed zijn voor zijn ontwikkeling van complete emotionele afhankelijkheid tot onafhankelijkheid. De intensiteit van de emoties van de moeder bepalen dan onder andere de emotionele afhankelijkheid van de baby.

Daarbij maak ik de bedenking dat de familiegeschiedenis ook van invloed is op het genetisch materiaal.

Als je een gezonde band met je moeder hebt gemist, is het waarschijnlijk dat je je niet liefdevol voelt. Je voelt je niet waard genoeg om bemind te worden. Je kunt proberen liefde en goedkeuring van anderen te krijgen door te proberen alles te zijn waarvan je denkt dat ze willen dat je bent. (pleasen)

Het kan zijn dat je moeite heeft om jouw voorkeuren, waarden, rechten en grenzen te kennen. Bovendien kun je het gevoel hebben dat je geen stem heeft of dat je, wanneer je deze probeert te gebruiken, wordt neergeschoten, ongeldig gemaakt of over het hoofd wordt gezien.

moederwonden emotioneel afhankelijke ontwikkeling
klik op de foto voor meer info

Het kan voorkomen dat je zich vaak onzichtbaar voelt.

In de afgelopen jaren heb ik zoveel mensen ontmoet met moederwonden, mensen met narcistische moeders, grootmoeders en schoonmoeders. Deze mensen hebben het gevoel dat ze worden gecontroleerd. Ze worden zelfs gemanipuleerd tot verzorgers en persoonlijke slaven.

Deze wonden kunnen erg diep zijn en invloed hebben op relaties – de essentiële relatie met jezelf, met intieme anderen en ook met je eigen familieleden. Je kunt daardoor een negatieve zelfgesprek ontwikkelen en jezelf saboteren.

e-book paperback

Als dit uw relatie met uw moeder beschrijft, zou ik graag willen dat u een kijkje neemt in het herstelprogramma voor narcistisch misbruik.

Een genezingsprogramma dat niet alleen de wonden van de moeder effectief en diep geneest, maar wordt gebruikt voor ELKE narcist, ongeacht wie ze voor jou zijn. Meer over NARP kom je te weten als je naar de helende bronnen gaat door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Lees meer

knop voor alle groeitaken