Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Vooruitgaan en jouw remmen uitschakelen na misbruik door een narcist?

Een van de moeilijkste dingen om narcistische mishandeling te overwinnen is het verschuiven van de dynamiek van een leven in pijn en herkauwen uit het verleden naar een momentum dat ons in een betere toekomst zal brengen.

Hoe ga je sterk vooruitgaan en jouw remmen uitschakelen na misbruik door een narcist? De pijn is een natuurlijk antwoord op het misbruik, dat ons hart brak en in de meeste gevallen ons zelfgevoel vernietigde. Dus we hebben veel te doen.

Is het een wonder dat wanneer we onze innerlijke trauma’s beginnen los te laten dat niet alleen externe narcisten uit ons leven verdwijnen, maar onze innerlijke ook?

Zie je de connectie hier? Terwijl onze persoonlijke, innerlijke helende reis zich verdiept en verbreedt, beginnen we in feite te zien dat het grootste dat we ooit moeten overwinnen, in feite de interne narcisten zijn.

Veel mensen vragen mij: “Wat zijn de veel voorkomende trauma’s die ‘dit’ creëren?”

Wat het ook is in hun leven. De absolute waarheid is dat onze persoonlijke trauma’s en vastzittende plekken heel uniek kunnen zijn.

En echt, in plaats van te raden wat ze zijn om eraan te werken, is de puurste en krachtigste manier om ze ooit te vinden en vrij te geven en te vervangen door ons bovenbewuste Ware Zelf, om het innerlijke werk te doen met de middelen (groeitaken zie link in het menu)die we hier bieden en/of door therapie of coaching je zelfbeeld te herprogrammeren.

Maar de meest voorkomende trauma’s die ik heb gezien en die mensen belemmeren wanneer ze hebben geprobeerd om uit oude trajecten in nieuwe te breken zijn:

“Ik verdien het niet … wat het ook is.”

“Als ik mijn ware zelf ben, zal ik worden vernietigd.”

“Als ik succes heb, zal iedereen zich van mij verwijderen.”

“Als ik succesvol word, zal ik helemaal alleen-zijn. “

” Andere mensen kunnen hebben, wat het ook is maar ik kan het niet. “

” Als ik het probeer, zal ik gewoon falen, en het zal nog pijnlijker zijn. “

Maar nogmaals, laat het ons weten wat de meest impactvolle blokkades zijn die je kunt vinden en vrijgeven, degenen die je gescheiden houden van je hogere potentieel op elk gebied van je leven, zoals liefde, voorspoed, succes, creatieve expressie, gezondheid en geluk.

In principe zouden die blokkades letterlijk alles kunnen zijn, en jij zal het niet weten als je niet naar binnen gaat

Als we niet naar binnen gaan dus ons innerlijk werk ontwikkelen, gaan we niet vooruit. En daarom houd ik zo veel van deze gemeenschap, omdat we het begrijpen.

We begrijpen dat de snelste en krachtigste manier om ons leven goed te maken, is om onszelf van binnenuit te bevrijden en dan kan alles van daaruit beginnen te stromen.

Ik kijk erg uit naar uw commentaren en ben benieuwd uw dromen te horen. Wat  ga jij systematisch en samenhangend doen om de remmen uit te schakelen en krachtig vooruit te gaan. Schrijf ze dat hieronder in de commentaren!

Wat ga je doen om weerstand aan narcisme te bieden en je gaat helpen de verschrikkelijke verwoesting door de narcist aangericht te overwinnen

De eerste stap is door deze blog te volgen zodat je een melding krijgt zodra een nieuwe video, audio of artikel wordt uitgebracht.

Blijf glimlachen, werken aan je genezing. Er gaat niets anders voor het ontwikkelen van jouw veerkracht.

Je hebt gaven, talenten en vaardigheden, en ook minder aangename tot zeer traumatische met narcisten en narcisme.  We beschouwen het als onze taak om je te helpen deze te delen met de wereld.  Je helpen actie te ondernemen na misbruik door een narcist zal je in de gezonde zone brengen.

Dat kan zijn door je te doen stappen nemen naar hulpverlening. Misschien raad ik je aan om uit je isolement te treden.  Wellicht dien je je zelfliefde verder te ontwikkelen door creatief te zijn.

De spanning in je lichaam kan je verminderen door mindfulness, meditatie, osteopathie, acupunctuur enz.

Het kan belangrijk zijn dat je in beweging komt door sport of fitness.

Bovendien blijft het enorm belangrijk om op je voeding te letten zodat je niet verzwakt. Een volledige check-up bij de huisarts kan belangrijk zijn gezien je enkele gezondheidsrisico’s kan lopen.

Herhaling van traumatische situaties wil je vermijden door bewustwording, engagement in een gemeenschap online & offline zodat je nieuwe vertrouwvolle contacten vindt die kunnen uitgroeien tot vriendschap.

Herhaling van luister, lezen en kijken naar teksten die resoneren met u is immers de bakermat van de kennis aan je vingertoppen om te gebruiken klaar om toegepast te worden nadat je er over hebt gemediteerd en je eigen mening hebt gevormd.

Negeer niet dat we sterk vooruitgaan en uw remmen uitschakelen na misbruik door een narcist.

Het is belangrijk dat je deze website volgt om regelmatig op de hoogte gebracht te worden. Het is als je blijft kloppen op dezelfde nagel dat je resultaat krijgt. Daarom plaats ik ook regelmatig nieuwe onderwerpen.

Deze site volgen doe je door je beste email in te vullen op de site-bar rechts. Dan sterk vooruitgaan en uw remmen uitschakelen na misbruik door een narcist ligt in ieders mogelijkheid.

Je kunt ook toetreden tot één van de Facebook groepen bestemt om je verder te ondersteunen.

Support voor volwassen kinderen van narcisten.

Aanvullende informatie in kleinere statussen dan de eerder langere artikels hier op deze site vind je op mijn Facebook pagina’s

Zonder actie te ondernemen na misbruik door een narcist wordt je geenszins bewust van wat je overkomt. Je voelt je leeg, overweldigt, je energie lijkt verdwenen. Helaas de weg terug is niet gemakkelijk zonder de nodige steun en kennis.

Maar geen paniek, je hoeft immers het wiel niet uit te vinden. Narcisme kent een zeer lange geschiedenis. En vaak vind je in je omgeving iemand die het ook meegemaakt heeft als je het durft te uiten.

Anders vind je ook mij op sociale media en anderen die zorgen voor bewustmaking. Die kun je ook liken en sharen zonder daarvoor bevriend te zijn.

Nadat je hebt gekeken, hoor ik graag van je

Welke tekst zou u het meeste helpen en waarom?

Als je met enkele gedachten niet akkoord gaat of andere suggesties hebt en aanvullingen – laat het me weten! Een getuigenis is altijd zeer welkom, omdat ze ook de ogen opent van anderen.

Deel zoveel mogelijk details in de onderstaande opmerkingen. Vergeet niet dat honderden ongelooflijke zielen hier elke week komen voor inzicht en inspiratie. Uw verhaal is misschien precies wat iemand anders nodig heeft om een grote doorbraak te krijgen.

Belangrijk: deel uw ideeën rechtstreeks in de opmerkingen. Links naar andere berichten, video’s, etc. kunnen worden verwijderd.

Bedankt voor het lezen, bekijken en delen van uw gedachten want actie te ondernemen na misbruik door een narcist is heel belangrijk. Immers alles blijft hetzelfde is alleen maar een kleine waarheid, het zal slechter worden als je niets onderneemt.

Ik hoop dat de aflevering van vandaag jou inspireert om je gaven te blijven delen, ondanks de kritiek.

Zoekfunctie in narcisme.blog

Als je nog meer wilt weten over een bepaalde onderwerp gebruik dan de zoekfunctie door een kernwoord in te vullen eventueel verschillende woorden met een + teken verbonden, en dan te zien of je relevantie, nieuwe of oudere posten wenst te bekijken.

Ook heb ik enkele artikels waar de verschillende begrippen die het mogelijk maken om narcisme te begrijpen uitgelegd staan.

Zoeken op verschillende lange artikels kunt u bijvoorbeeld in Chrome door naar de werkbalk van Chrome te gaan en op ‘Vind’ te zoeken.

Op die manier dient dit je om actie te ondernemen na misbruik door een narcist door specifieke termen te vinden die alleen maar op dat moment voor jou van belang zijn.

In kleine stappen help je je immers vooruit. Dan verschijnt er een vak waar je uw zoekwoord voor die pagina kunt in tikken. Je bent bijvoorbeeld op zoek naar “EMDR” in de boekenlijst dan typ je daar “EMDR” in.

Emdr is een soort therapie die bedoeld is om trauma’s te verwerken. Sterk vooruitgaan en uw remmen uitschakelen na misbruik door een narcist is daarmee in uw bereik.

Meer bewustwording en kennis aan je vingertoppen sterk vooruitgaan en uw remmen uitschakelen na misbruik door een narcist.

Begrippen van A tot G.
Begrippenlijst narcisme van S.
Begrippen van T – Z.
Begrippen van O – R.

Maak hier een keuze uit boeken – e-boek – cd – dvd als je je wilt verdiepen om actie te ondernemen na misbruik door een narcist.

Een aanvullende service.

Boeken narcisme veerkracht transformatie en trauma.

Links naar Boeken veerkracht transformatie.

Boeken van Iris . Het verdwenen zelf.

Films over persoonlijkheidsstoornissen

Uit het web. e-boek. Een roman over narcisme

Over narcisme wordt veel gesproken, maar wat het precies is en hoe een narcist te werk gaat, weten veel mensen niet.
Deze roman gaat over een vrouw, die in het web van een narcist wordt gevangen.

Wat in het begin een aaneenschakeling was van geluk, aandacht en op handen gedragen worden, slaat om in de keiharde realiteit van traumatiserende ervaringen

Als ze na een jaar uit het web van de narcist wordt gegooid, gaat ze op zoek naar de waarheid

Zo kan je sterk vooruitgaan en uw remmen uitschakelen na misbruik door een narcist.

Door het begrijpen van het proces waarin ze heeft gezeten stapt ze uit de donkerste periode van haar leven. Het gaat veel gemakkelijker om te transformeren als je contact zoekt met andere slachtoffers.

Ook een flinke dosis humor kan helpen. Daardoor vindt ze eindelijk de rust en het geluk, die ze zocht.

Diegenen die zelf geen narcistisch misbruik hebben meegemaakt, zullen door dit verhaal beter begrijpen wat het is. Mogelijks ga je ook begrijpen hoe moeilijk de weg terug is naar het licht

Narcisme psychoanalytische beschouwingen. Paperback

Anders dan men vaak denkt, is narcisme een gewoon en zelfs wenselijk verschijnsel. Toch heeft het vaak een storende invloed op behandelingen. Immers narcisme kan een pathologisch beeld op zichzelf zijn. Dit boek beschrijft het narcisme in al zijn facetten.

Volgens de moderne psychoanalytische stromingen worden de fundamenten voor een gezond narcisme al gelegd in de allervroegste levensfase.

Ook de ouder wordende mens wordt geconfronteerd met narcisme en narcistische krenkingen

Vooral op latere leeftijd, als verlies een belangrijke rol speelt worden iedereen geconfronteerd met narcisme

Wat vraagt de behandeling van zijn analyticus, zodat sterk vooruitgaan en uw remmen uitschakelen na misbruik door een narcist mogelijk wordt?

Dit boek gaat ook in op de samenleving als constituerende factor van narcisme. Bovendien houdt het boek een spiegel voor het narcisme van de moderne mens omhoog.

U vindt in dit boek bijdragen van Nelleke Nicolai, Frans Schalkwijk, Mieke van der Schoot, Willem Heuves, Ad Gerritsen, Jan van de Sande en Harry Kunneman.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Wat kun je doen voor Hulpverlening na misbruik door een narcist?

Je verdient het niet je zo te voelen. Hoe PTSS voelt?

Gratis bronnen narcisme – traumaherstel

Hoe doe je het werk voor zelfgenezing: boek Dr Nicole Lepera video

Wat wel werkt met narcisten?

Hoe jezelf af te helpen van narcisme door de mogelijkheden die we geven te gebruiken?

Hoe ga je het verlies aan identiteit herstellen van narcistisch misbruik?


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees