Hoe je leven voorgoed van narcistische mishandeling bevrijden?

 

Wat ga je doen om weerstand aan narcisme te bieden dat je gaat helpen de verschrikkelijke verwoesting door de narcist aangericht te overwinnen?

 

De eerste stap is door deze blog te volgen, zodat je een melding krijgt zodra een nieuwe video, audio of artikel wordt uitgebracht.

Dus nu wil ik je uitnodigen om aan de slag te gaan en een narcistisch-proof te worden, wat je kunt doen door je aan te melden met je beste email en deze website te volgen onderaan de pagina.

Blijf glimlachen, werken aan je genezing. Er gaat niets anders voor het ontwikkelen van jouw veerkracht.

het diepere innerlijke werk is nodig om zich te bevrijden van narcisme
klik voor meer info

Je hebt gaven, talenten en vaardigheden, en ook minder aangename tot zeer traumatische met narcisten & narcisme.  We beschouwen het als onze taak om je te helpen deze te delen met de wereld.  Je helpen actie te ondernemen na misbruik door een narcist zul je je in de gezonde zone brengen.

Dat kan zijn door je te doen stappen nemen naar hulpverlening. Misschien raad ik je aan om uit je isolement te treden.  Wellicht dien je je zelfliefde verder  ontwikkelen door creatief te zijn.

De spanning in je lichaam kan je verminderen door mindfulness, meditatie, osteopathie, acupunctuur enz.

Het kan belangrijk zijn dat je in beweging komt door sport of fitness.

Bovendien blijft het enorm belangrijk om op je voeding te letten, zodat je niet verzwakt. Een volledige check-up bij de huisarts kan belangrijk zijn gezien je enkele gezondheidsrisico’s kan lopen.

Herhaling van traumatische situaties wil je vermijden door bewustwording, engagement in een gemeenschap (online & offline), zodat je nieuwe vertrouwvolle contacten vindt die kunnen uitgroeien tot vriendschap.

Heb je al geluisterd naar de audio van deze blog?

Zo niet klik dan hier. Dat kan namelijk helpen om de boodschap verder te laten inzinken. Herhaling is immers de bakermat van de kennis aan je vingertoppen om te gebruiken klaar om toegepast te worden nadat je er over hebt gemediteerd en je eigen mening hebt gevormd.

Je kunt ook toetreden tot één van de Facebook groepen bestemt om je verder te ondersteunen.

 

Ondersteuning voor volwassen kinderen van narcisten.

Je kunt ook uw boodschap via Facebook Messenger over maken.

En/of mij bevrienden of Facebook, zodat wij elkaar beter leren kennen om een vertrouwensrelatie op te bouwen.

 

Aanvullende informatie in kleinere statussen dan de eerder langere artikels hier op deze site vind je op mijn Facebook pagina’s.

 

Zonder actie te ondernemen na misbruik door een narcist wordt je zeker niet bewust van wat je overkomt. Je voelt je leeg, overweldigt, je energie lijkt verdwenen. Helaas de weg terug is niet gemakkelijk zonder de nodige steun en kennis.

Maar geen paniek, je hoeft immers het wiel niet uit te vinden. Narcisme kent een zeer lange geschiedenis. En vaak vind je in je omgeving iemand die het ook meegemaakt heeft als je het durft te uiten.

Anders vind je ook mij op sociale media en anderen die zorgen voor bewustmaking. Die kun je ook liken en sharen zonder daarvoor bevriend te zijn.

 

Ecoaching

 

Nadat je hebt gekeken, hoor ik graag van je.

 

Welke tekst zou u het meeste helpen en waarom?

Als je enkele gedachten niet akkoord gaat of andere suggesties hebt en aanvullingen – laat het me weten! Een getuigenis is altijd zeer welkom, omdat ze ook de ogen opent van anderen.

Deel zoveel mogelijk details in de onderstaande opmerkingen. Vergeet niet dat honderden ongelooflijke zielen hier elke week komen voor inzicht en inspiratie. Uw verhaal is misschien precies wat iemand anders nodig heeft om een grote doorbraak te krijgen.

Belangrijk: deel uw ideeën rechtstreeks in de opmerkingen.

Links naar andere berichten, video’s, etc. kunnen worden verwijderd.

Bedankt voor het lezen, bekijken en delen van uw gedachten want actie te ondernemen na misbruik door een narcist is heel belangrijk. Immers alles blijft hetzelfde is alleen maar een kleine waarheid, het zal slechter worden als je niets onderneemt.

Ik hoop dat de aflevering van vandaag JOU inspireert om je gaven te blijven delen, ondanks de kritiek.

 

U kunt ook via het contactformulier uw ideeën melden, zonder dat ze openbaar komen eventueel voor uw eigen veiligheid.

 

 

Zoekfunctie in narcisme.blog.

 

Als je nog meer wilt weten over een bepaalde onderwerp gebruik dan de zoekfunctie door een keyword in te vullen eventueel verschillende woorden met een + teken verbonden, en dan te zien of je relevantie, nieuwe of oudere posten wenst te bekijken.

Ook heb ik enkele artikels waar de verschillende begrippen die het mogelijk maken om narcisme te begrijpen uitgelegd staan.

Zoeken op verschillende lange artikels kunt u bijvoorbeeld in Chrome door naar de werkbalk van Chrome te gaan en op Find te zoeken. Op die manier dient dit je om actie te ondernemen na misbruik door een narcist door specifieke termen te vinden die alleen maar op dat moment voor jou van belang zijn.

In kleine stappen help je je immers vooruit.

Dan verschijnt er een vak waar je uw zoekwoord voor die pagina kunt in tikken. Je bent bijvoorbeeld op zoek naar “EMDR” in de boekenlijst dan typ je daar “EMDR” in. Emdr is een soort therapie die bedoeld is om trauma’s te verwerken.

 

Meer bewustwording en kennis aan je vingertoppen.

 

Begrippen van A tot G.

 

Begrippenlijst narcisme van S.

 

Links naar begrippenlijst in de context van narcisme.

 

Begrippen van T – Z.

 

Begrippen van O – R.

Maak hier een keuze uit boeken – E-book – cd – dvd als je je wilt verdiepen om actie te ondernemen na misbruik door een narcist.

 

Een aanvullende service.

 

Boeken narcisme veerkracht transformatie en trauma.

 

Links naar Boeken veerkracht transformatie.

Films over persoonlijkheidsstoornissen.

 

Je hebt een herstel systeem nodig.

 

Net als het zwarte gat, als je de energie wegneemt die wordt aangevoerd om de narcist te voeden, dan is er niets meer voor hen om zich te voeden en begint de giftige dynamiek weg te smelten, zodat je eindelijk los kunt breken.

Je zult je identiteit herbouwen en sterker worden dan ooit tevoren.

De kunst is om te begrijpen hoe je een narcist kunt achterlaten en kunt herstellen. Als je er klaar voor bent om je herstelde leven te plannen, vergeet dan niet om  hieronder alles tot het einde te bekijken!

Het negeren van een narcist die je negeert, werkt niet, omdat het voor de narcist te gemakkelijk is om te spelen op je medeleven en te profiteren van je verlangen om gerespecteerd en geliefd te worden.

Door de stappen te nemen om een programma voor narcistische mishandeling te implementeren, kun je effectief “Geen contact” (of minimaal contact wanneer absoluut nodig) gaan.

Daardoor ga je jezelf voorgoed van het misbruik bevrijden. Je verdient het. Je zult er op de lange termijn sterker en gelukkiger uitkomen.

Daarom doe alles wat ik je hier op deze pagina aanbeveel.

 

Kun je jezelf radicale vergeving bieden dat je een relatie begon met een narcist?

 

Typische uitspraken die je van een narcist kunt horen.

 

Hoe word je een wijs en geheeld zelf na trauma?

 

De uitdaging van co-ouderschap met een narcist.

 

Hoe word je de meest rustige versie van jezelf na misbruik door de narcist en laat je de triggers los?

 

Nieuwsgierigheid ontwikkelen zonder te veroordelen.

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Als je je totaal niet kunt vinden in het pad van geweldloze online gemeenschapsvorming dan is onze ondersteuningsgroep niets voor jou.

Geef een reactie, vraag of antwoord.