Films die persoonlijkheidsstoorniseigenschappen weergeven.

Films die persoonlijkheidsstoorniseigenschappen weergeven.

Onderstaande films geven strikt genomen personen weer met de nauw verwante obsessief-compulsieve stoornis

movie as good as it gets

The Good As It Gets – As Good As It Gets is een romantische film komedie uit 1997 met Jack Nicholson, die een obsessief-compulsieve auteur en Helen Hunt, die een serveerster speelt die met hem te maken heeft, portretteert

movie mommie dearest

Mommie Dearest – Mommie Dearest is een biografische film uit 1981 van Hollywoodactrice Joan Crawford, gespeeld door Faye Dunaway, die volgens het verslag in de film obsessieve dwangmatige, borderline en narcistische trekjes vertoonde

movie sleeping with the enemy

Sleeping With The Enemy – Sleeping with the Enemy is een psychologische thriller film uit 1991 met in de hoofdrol Julia Roberts, die probeert te ontsnappen aan haar beledigende echtgenoot, die lijdt aan Obsessive Compulsive Personality Disorder

movie The aviator

The Aviator – The Aviator is een drama film uit 2004 met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio, gebaseerd op het leven van luchtvaartpionier Howard Hughes, een succesvolle uitvinder, filmproducent en luchtvaartpionier die enkele ernstige obsessief-compulsieve eigenschappen vertoont.

Disorder Support Group – voor mensen met OCPD en hun dierbaren.

Meer Films

Something’s Gotta Give.

The Bucket List

One Flew Over The Cuckoo’s Nest

Few Good Men

The Firm

The Client

Strays (Vin Diesel)

The Hunger Games – Mockingjay (Part 2)

Runaway Bride

Notting Hill

Not Without My Daughter

The Boy In The Striped Pyjamas

La Vita E Bella

Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

Girl, Interrupted

Het leven gaat niet altijd volgens plan. Pat Solatano is door de jaren heen alles verloren: zijn huis, zijn baan en zijn vrouw. Na 8 maanden in een psychiatrische instelling gezeten te hebben, trekt hij weer in bij zijn ouders.

Pat is vastberaden om zijn leven weer op de rails te krijgen door positief te blijven en zijn vrouw terug te winnen. Het enige wat zijn ouders voor hem willen is dat Pat weer met beide benen op de grond komt te staan en dat hij hun voorliefde voor de Philadelphia Eagles deelt.

Als Pat de mysterieuze Tiffany ontmoet, een meisje met haar eigen problemen en verleden, wordt het leven van Pat over hoop gegooid. Tiffany stelt voor om Pat te helpen zijn vrouw terug te krijgen, maar alleen als hij iets belangrijks voor haar doet. Die afspraak heeft vergaande gevolgen

Silver Linings Playbook

Star Wars Rebels: Seizoen 2

Star Wars – Original Trilogy

Prozac Nation.

Elizabeth Wurtzel (Christina Ricci) droomt van een carrière als schrijfster en gaat studeren aan Harvard. Haar werk wordt zo goed ontvangen dat ze door één van de grootste muziekbladen, de Rolling Stone, wordt aangenomen als freelance recensent. Haar leven lijkt prima te verlopen en samen met haar kamergenoot Ruby geniet ze volop van de seks, drugs en rock en roll.

Een depressie zit echter in een klein hoekje… Als succesvolle jonge vrouw raakt ze verslaafd aan het antidepressivum Prozac. Maar zelfs de Prozac-medicatie lijkt haar niet te kunnen helpen in haar worsteling met een echtscheiding, drugs, seks en een bemoeizuchtige moeder.

Fatal Attraction

De stijlvolle en sexy Fatal Attraction heeft het publiek meegevoerd naar indrukwekkende nieuwe hoogtepunten, dankzij zijn spannende geschiedenis van een gruwelijk mislopende toevallige ontmoeting.

Deze box-office hit werd genomineerd voor zes Oscars, waaronder die voor Beste Film en Beste Regisseur (Adrian Lyne- Indecent Proposal, Flashdance). Michael Douglas speelt Dan Gallagher, een advocaat uit New York die een afspraakje heeft met de verleidelijke Alex Forrest (Glenn Close), terwijl zijn vrouw (Anne Archer) niet thuis is.

Dan beschouwt later de affaire als een vergissing en gaat ervan uit dat alles voorbij is. Maar Alex wil niet aan de kant gezet worden. Nu niet, morgen niet, nooit….. zelfs wanneer dat betekent dat het gezin van Dan vernietigd moet worden om hem te kunnen houden.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

meer over kunst