Effectieve en integratieve technieken voor genezing en welzijn combineren.

Om werkelijk verandering te bewerkstelligen bij jezelf en daardoor onrechtstreeks bij een ander, moet je elke dag het innerlijke en uiterlijke werk doen aan jezelf van patronen herkennen, je verleden los laten en kiezen voor wie je wilt zijn. (denkpatronen, voeding, beweging, slaap, omgeving, creativiteit, gemeenschapsvorming, stilte) Dat zijn effectieve en integratieve technieken vanuit diverse hoeken.

Patronen herkennen doe je door ze in de hedendaagse context te kunnen plaatsen, dankzij geschiedenis, sociologie en antropologie. We kunnen die “culturele” invloeden herkennen op ons zijn die we in onze onderbewustzijn hebben geabsorbeerd en de verbindingen zien, waardoor we ook de verantwoordelijkheid voor onze positie in de samenleving kunnen bepalen.
Om mentaal welzijn te bereiken, kun je best je dagelijks actief bezig zijn met je eigen genezing.
Ik suggereer niet dat de conventionele psychotherapie en andere therapeutische modellen geen waarde hebben.
In plaats daarvan stel ik een benadering voor waarbij aspecten van verschillende benaderingswijzen worden omarmd, van psychologie, antropologie, neurowetenschappen tot mindfulness, spirituele praktijken en sociologie.

Zo kunnen we in mijn beleving de meest effectieve en integratieve technieken voor genezing en welzijn met elkaar combineren.
Ik maak gebruik van lessen en inzichten uit traditionele methoden, zoals cognitieve gedragstherapie en psychoanalyse, maar ook van holistische aspecten die (op dit moment) nog niet volledig door de reguliere psychologie worden omarmd.

Je moet goed begrijpen dat de praktijk van de holistische psychologie geworteld is in vrijheid, vrije keuze, en er uiteindelijk toe leidt dat je meer in je kracht gaat staan.
Alleen al het maken van eigen keuzes zorgt voor een diepgaandere verbinding met je intuïtie en authentieke zelf.

Gepubliceerd door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe!