Vitamine D verbetert depressieve symptomen +video

Vitamine D verbetert depressieve symptomen +video

De zon speelt een belangrijke rol bij de gezondheid. Helaas heeft de industrie het idee gepusht dat we zonnebrandcrème en SPF-make-up moeten gebruiken. Verbergen voor de zon heeft invloed op de hersenen. Talloze onderzoeken tonen verbanden tussen lage vitamine D – spiegels en depressie, angst, Alzheimer en schizofrenie.

vitamine D, verklaringen gezondheid kind
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Wat vitamine D uniek maakt, is dat het de enige vitamine is die als hormoon functioneert.

Bij opname in de huid maakt het lichaam cholecalciferol aan. Wanneer cholecalciferol in de bloedbaan komt, gaat het naar alle belangrijke organen, inclusief de hersenen.

De hersenen hebben receptoren die op dit hormoon reageren. Vitamine D reguleert ook de afgifte van neurotransmitters zoals serotonine en dopamine. Suppletie (extra toedienen) van vitamine D heeft geleid tot verbetering van depressieve symptomen en cognitieve functie.

Zon krijgen is een belangrijk onderdeel van mijn welzijnsroutine. Mijn stemming verandert en ik val zoveel sneller in slaap. Krijg je genoeg zon?

Moet iedereen in de winter vitamine D slikken

Richest Vitamin D Foods Healthy Foods

Disclaimer: Ik ben geen geestelijke gezondheidszorg professional. In plaats daarvan schrijf ik uit eigen ervaring. Mijn artikelen over narcisme zijn bedoeld als ondersteuning, en niet als advies.

Annemie Persyn Declercq is wel orthopedagoge. Het is mijn persoonlijke mening dat hoe meer we leren over misbruik technieken, hoe minder effectief ze zullen zijn. We doen periodieke berichten over narcistisch misbruik. Omdat narcisten erg slecht zijn voor onze gezondheid.

Ik vind het mijn plicht om mensen te waarschuwen voor deze roofdieren. Alle natuurlijke remedies in de wereld onvoldoende om te compenseren voor de voortdurende systematische emotionele mishandeling. Solidariteit is echt nodig. Er zijn handen tekort om te helpen bij het verwerken van de traumatische ervaringen.

1. Vitamine D bestrijdt ziekten

Naast de belangrijkste voordelen, suggereert onderzoek dat vitamine D ook een rol kan spelen bij:

2. Vitamine D vermindert depressie

Onderzoek heeft aangetoond dat deze een belangrijke rol kan spelen bij het reguleren van de stemming en het afweren van depressie. In één onderzoek ontdekten wetenschappers dat mensen met een depressie die vitamine D-supplementen kregen, een verbetering van hun symptomen opmerkten.

In een ander onderzoek onder mensen met fibromyalgie ontdekten onderzoekers dat vitamine D-tekort vaker voorkwam bij mensen die ook last hadden van angst en depressie.

3. Vitamine D verhoogt het gewichtsverlies

Overweeg om deze-supplementen aan jouw dieet toe te voegen als je probeert af te vallen of hartaandoeningen te voorkomen. Je vindt een grote selectie aan vitamine D-supplementen.

In één onderzoek konden mensen die dagelijks een calcium- en vitamine D-supplement slikten meer gewicht verliezen dan proefpersonen die een placebo-supplement slikten. De wetenschappers zeiden dat de extra calcium en deze vitamine een eetlustremmend effect hadden.

In een andere studie verbeterden mensen met overgewicht die dagelijks een vitamine D-supplement slikten hun risicomarkers voor hart- en vaatziekten.

Pas op voor een tekort

Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op uw vermogen om alleen via de zon voldoende vitamine D binnen te krijgen. Deze factoren zijn onder meer:

  • In een gebied zijn met veel vervuiling
  • Zonnebrandcrème gebruiken
  • Meer tijd binnenshuis doorbrengen
  • Wonen in grote steden waar gebouwen zonlicht blokkeren
  • Een donkerdere huid hebben. (Hoe hoger het melaninegehalte, hoe minder vitamine D de huid kan opnemen.)

Deze factoren dragen bij aan een tekort aan vitamine D bij een toenemend aantal mensen. Daarom is het belangrijk om een ​​deel van uw vitamine D uit andere bronnen dan zonlicht te halen.

Medische disclaimer: alle inhoud hier is alleen voor informatieve doeleinden. Deze inhoud vervangt niet het professionele oordeel van jouw eigen aanbieder van geestelijke gezondheidszorg. Raadpleeg een erkende professional in de geestelijke gezondheidszorg voor alle individuele vragen en problemen.

Legale informatie. Dit artikel bevat algemene informatie van referentiekarakter en mag niet worden beschouwd als een alternatief voor de aanbevelingen van een arts. We zijn niet verantwoordelijk voor enige diagnose die door de lezer wordt gesteld op basis van het materiaal op de site. We zijn ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van andere internetbronnen waarnaar in dit artikel wordt verwezen. Als u zich zorgen maakt over uw gezondheid, raadpleeg dan een arts.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

dr. Nicole LePera holistic-psychologist

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees