Geestelijke gezondheid verwondingen bij trauma!

Wat slachtoffers van narcistisch misbruik zo verdrietig maakt, is dat ze zo getraumatiseerd zijn dat ze veel verwondingen aan de geestelijke gezondheid gaan oplopen. Dit maakt ze niet zo functioneel als vroeger en dat belemmert hun dagelijkse taken lang met het vermogen om de relatie daadwerkelijk te verlaten of van plan te zijn om te verlaten.

Afweermechanismen

Wanneer je een traumatische gebeurtenis meemaakt, treden de afweermechanismen van je lichaam in werking en creëren ze een stressreactie, waardoor je een verscheidenheid aan fysieke symptomen kunt voelen, je anders kunt gedragen en intensere emoties kunt ervaren.

Deze vecht- of vluchtreactie, waarbij jouw lichaam chemicaliën produceert die jouw lichaam voorbereiden op een noodsituatie, kan leiden tot symptomen zoals:

  • verhoogde bloeddruk
  • verhoogde hartslag
  • toegenomen zweten
  • verminderde maagactiviteit (verlies van eetlust).

Dit is normaal, omdat het de evolutionaire manier is waarop jouw lichaam reageert op een noodsituatie, waardoor je gemakkelijker kunt vechten of weglopen.

geestelijke gezondheid
De juiste groeitaken voor zelfgenezendvermogen stimuleren bij trauma!

Direct na het evenement kunnen mensen ook shock en ontkenning ervaren.

Dit kan in de loop van enkele uren of dagen plaatsmaken voor een reeks andere gevoelens, zoals verdriet, woede en schuldgevoelens. Veel mensen voelen zich beter en herstellen geleidelijk.

Als deze gevoelens echter aanhouden, kunnen ze leiden tot ernstigere psychische problemen zoals posttraumatische stressstoornis (PTSS) en depressie.

Sommige slachtoffers voelen zich zo gebroken dat ze niet de kracht hebben om te vertrekken.

Anderen hebben geen toegang tot de financiële middelen die nodig zijn om te vertrekken. Hulp krijgen is een ander probleem.

Veel gewone therapeuten zijn niet getraind in het begrijpen van narcistisch misbruik en trauma. Soms in hun onwetendheid maken ze de dingen onbewust erger!

Geen misbruik meer. Geen tolerantie meer.

Dit is een vreselijk gezondheidsprobleem dat zeer vaak voorkomt en elke dag levens vernietigt. Dit moet stoppen.

Mensen zijn waardevol en waardig en verdienen het niet om op deze manier behandeld te worden.

Het is dan ook belangrijk dat er meer gedaan wordt voor de geestelijke gezondheid. Het is tijd dat we terugvechten zonder contact of met emotioneel uitgeschakeld contact. Als we dit toestaan ​​om door te gaan, maken we het gewoon mogelijk en dit zal nooit iets beters maken. Geen misbruik meer.

Deze bron geeft informatie, geen advies.

De inhoud van deze bron is alleen bedoeld voor algemene informatie over geestelijke gezondheid na trauma. Het is niet bedoeld en komt ook niet neer op advies waarop je moet vertrouwen. Het is geenszins een alternatief voor specifiek advies.

Je moet daarom het relevante professionele of specialistische advies inwinnen voordat je actie onderneemt of nalaat op basis van de informatie in deze bron.

Als je vragen heeft over een medische kwestie, dien je onmiddellijk jouw arts of andere professionele zorgverlener te raadplegen.

Als je denkt dat je een medische aandoening heeft, moet je onmiddellijk medische hulp inroepen van een arts of andere professionele zorgverlener.

Hoewel we redelijke inspanningen leveren om nauwkeurige informatie in onze bronnen te verzamelen en de informatie in onze bronnen bij te werken, geven we geen verklaringen, garanties of garanties, expliciet of impliciet, dat de inhoud in deze bron nauwkeurig, volledig of up-to-date is.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees