Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Wie is de holistic zelfgenezer? (Johan)

Ik publiceer iets meer dan 10 jaar online en er zijn hier wat nieuwe volgers op “narcisme.blog”, dus ik wilde even de tijd nemen om mezelf voor te stellen. Vooreerst, ik schrijf graag. Allereerst bedankt om mijn artikels te lezen.

Ik heb maandenlang getwijfeld om berichten te plaatsen over mijn zelfgenezingsproces voor ik mijn eerste bericht daarover publiceerde op Instagram onder @ holistic zelfgenezer.

Later heb ik daar afstand van genomen, omdat dat in die periode verwarring rond de wetenschappelijke basis van mijn visie kon zaaien. Sommigen hadden namelijk vermoedens dat ik een anti-vaxer was, en slaafs volgde wat er tegen de farmacie en medische wereld was.

Alhoewel ik kritisch ben ingesteld betekent dit niet dat ik geen gezonde verhouding met hulpverlening kan ontwikkelen.

Ik ben van nature introvert en ik haat de camera. Dus dit is echt buiten mijn comfortzone, maar de beste dingen liggen altijd buiten je comfortzone, zoals me kwetsbaar op te stellen.

Mijn naam is Johan Persyn. Ik woon in Hooglede, België. Ik schrijf nu vooral blogs over narcisme als ervaringsdeskundige en werk aan mijn traumaherstel met zelfgenezingstechnieken. Op Instagram post ik vooral over wat ik als holistic zelfgenezer doe. Daarbij spreek ik veel met lotgenoten.

Mijn vrouw, Annemie Declercq, is orthopedagoge en armoede consulent.

Ze heeft daardoor veel contact met mensen die complex trauma en partnergeweld heeft meegemaakt. Omdat ik me ook verdiept heb in online marketing doe ik ook de editing van “narcisme.blog” en volg de supportgroep VKoN op. Het is pas de laatste 3 jaar dat we publiceren rond narcisme, en het laatste jaar over zelfgenezing. Ik noem me dan ook op Instagram @holistic.zelfgenezer en Annemie holistic orthopedagoog.

Het woord ‘holistisch’ grijpt sommige mensen naar de keel, maar het betekent gewoon dat ik mijn hele persoon behandel maar niet noodzakelijk met alternatieve geneeswijzen. Ik ben ook erg geïnteresseerd in klinische psychologie, rationeel emotieve therapie en gesprekstechnieken.

Ik breng dan ook mijn eigen ervaringen als holistic zelfgenezer. Bovendien heb ik ook enkele post gemaakt over de limieten en bedenkingen bij zelfgenezing. Vanzelfsprekend is iedereen vrij om naar een therapeut te stappen. In alle geval is het zeer belangrijk om als persoon een huisarts te hebben waarin je het volle vertrouwen hebt en een goede band.

Gedurende de afgelopen jaren heb ik ondervonden dat meditatie een positieve invloed had op mijn angsten.

NLP had dan weer een positieve invloed op het bereiken van mijn doelen. Ik heb enkele marathons en 100 km wedstrijden gelopen. Zo heb ik geleerd welke vitaminen en welke voeding invloed had op mijn lichaam, temeer daar ik ook problemen had aan mijn rug sinds mijn geboorte. Ik heb me dan ook verdiept in sportpsychologie. Zo heb ik meer dan 10 jaar ervaring in sportmanagement.

Ik kwam in contact met persoonlijke ontwikkeling en leerde alles wat ik kon vinden over de verbinding tussen geest en lichaam. Mijn passie werd het creëren van de beste versie van mezelf door mezelf te genezen waardoor ik ook bij mijn hechtingsproblematiek, epigenetica, mimetische theorie, spiritualiteit en nog veel andere copingstrategieën kwam.

Voor het moment kan ik alle medicatie opzij leggen. Ik ben 67 jaar en doe regelmatig lange wandelingen en fietstochten. Ik hou ook van koken en lezen. Terwijl ik dit allemaal toepaste op mezelf, schreef ik samen en onder toezicht van mijn vrouw daarover artikels, om onze bevindingen ook wetenschappelijk te kunnen onderbouwen.

holistic zelfgenezer
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Annemie is ook een ervaringsdeskundige over partnergeweld.

Samen hebben we ook een pleegdochter, 5 kinderen en 3 kleinkinderen. Onze benadering maakt gebruik van voeding, zonlicht, slaap, mindfulness, ademwerk, beweging en gedachtenobservatie, en gemeenschapsvorming en nog zoveel meer zodat mensen actief hun eigen mentale welzijn kunnen creëren wel of niet samen met anderen.

We zijn vooral voorstander van het stapsgewijze nemen van gemakkelijke uit te voeren doelen die je dagelijks toepast. Ik krijg veel inzichten van zelfgenezers en zou graag meer over jullie willen weten, zodat ik inhoud kan maken die jullie waarde biedt. Vertel me waar heb je moeite mee? Wat zou je hier nog meer willen zien? Wat heb je als jongere meegemaakt?

Suggesties, vragen en commentaren? Laat het ons weten, we antwoorden graag!

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Lees meer

ons verhaal alle teksten in deze categorie

Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

5 reacties op “Wie is de holistic zelfgenezer? (Johan)”

 1. Philip avatar
  Philip

  Johan, en ook Annemie: dank jullie zo voor alles wat jullie posten. En deze post van jou, Johan: top!

 2. johanpersyn avatar

  Dank je wel Philippine voor je steun.

 3. Mariska avatar

  Leuk om dit blog te lezen. Ik ben één van die nieuwe volgers.
  Momenteel ben ik heel erg bezig met wat wil ik? Waarom toch weer overbelast geraakt?
  Op zoek naar mezelf. NLP heeft mijn interesse.
  Loslaten van zaken die slecht voor me zijn, vind ik erg lastig. Zo ook om mezelf op nr. 1 te zetten zonder me egoïstisch te voelen.
  Verwachtingen loslaten is ook zoiets.
  Ik heb nog een hoop te leren 😉.

  Zelf schrijf ik blogs om mijn overvolle hoofd wat leger te krijgen en om een stukje te kunnen loslaten.

  Bedankt voor jullie artikelen. Sommige stukken zijn erg herkenbaar.

  Graag zou ik ook lezen over ouderverstoting of manipulatie van een ouder op een kind waarbij een kind (puber) compleet gehersenspoeld is.
  Bedankt 🤍

  Vriendelijke groet,
  Mariska van der Made

 4. johanpersyn avatar

  Hey Mariska, ja ‘t zijn moeilijke tijden, ook voor een heel sterke vrouw, zit niet alleen in je denken, maar ook fysiek in wat je doet en niet doet. Klein beginnen al was het met één glas water meer drinken per dag, één stukje fruit eten per dag, enz. ‘k Ben benieuwd naar jouw blog, je mag zeker die link plaatsen. Alles over ouderverstoting vind je in de categorie PAS en dan heb je nog narcistische ouder, narcistische vader. Ook als je exact die vraag stelt in de zoekfunctie vind je meer dan 50 blogs rond dit onderwerp. Respect, en je doet dat goed.

 5. Mariska avatar

  Hoi Johan, bedankt voor je reactie.
  Ik ga zeker eens in de categorieën zoeken naar de onderwerpen die mij interesseren, mede omdat ik er mee te maken heb (gehad).
  Mijn blog heb je inmiddels gevonden zag ik. Zojuist eentje geplaatst, ik ben benieuwd of jij me aan wat antwoorden kunt helpen 😁.
  Groeten Mariska

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees