Persoonlijkheidsstoornis kenmerken. Deel 2

Persoonlijkheidsstoornis kenmerken. Deel 2

Proxy Recruitment.

Een manier om een ​​ander persoon te beheersen of te misbruiken door andere mensen te manipuleren en ongewild een back-up te maken van “het vuile werk doen” is een symptoom van een persoonlijkheidsstoornis.

Ga naar deel 1

Push-Pull trekken en duwen.

Een chronisch patroon van saboteren en herstel van nabijheid in een relatie zonder de juiste oorzaak of reden.

Rangschikken en vergelijken.

Tekenen van onnodige en ongepaste vergelijkingen tussen individuen of groepen.

Selectief geheugen en selectieve geheugenverlies.

Het gebruik van geheugen, of een gebrek aan geheugen dat selectief is om een ​​vooroordeel, overtuiging of gewenste uitkomst te versterken.

Sabotage.

De spontane verstoring van rust of status quo om een ​​persoonlijk belang te dienen, een conflict op te roepen of de aandacht te trekken.

Selectieve competentie.

Verschillende niveaus van intelligentie, geheugen, vindingrijkheid, kracht of competentie demonstreren, afhankelijk van de situatie of omgeving.

Splitsen.

Het oefenen van mensen en situaties beschouwen als volledig “goed” of volledig “slecht”

Gedachte controle Policing.

Elk proces van proberen de gedachten of gevoelens van iemand anders in vraag te stellen, te beheersen of op ongepaste manier te beïnvloeden.

Triggeren.

Kleine, onbeduidende of kleine acties, verklaringen of gebeurtenissen die een dramatische of ongepaste reactie produceren.

Tunnelvisie.

De gewoonte of de neiging om alleen één prioriteit te zien of te focussen terwijl men andere belangrijke prioriteiten verwaarloost of negeert.

Preoccupatie.

met details, regels, lijsten, volgorde, organisatie of schema’s voor zover het belangrijkste punt van de activiteit verloren gaat.

Perfectionisme.

Dit belemmert de afronding van de taak bijv. Kan een project niet voltooien, omdat aan zijn of haar eigen, te strenge normen niet wordt voldaan.

Buitensporige toewijding.

aan werk en productiviteit met uitsluiting van vrijetijdsactiviteiten en vriendschappen. Die buitensporige toewijding wordt niet verklaard door duidelijke economische noodzaak.

Te gewetensvol,

nauwgezet en onbuigzaam zijn over zaken van ethiek of waarden. Dit te gewetensvol zijn, wordt niet verklaard door culturele of religieuze identificatie.
Onvermogen om versleten of waardeloze objecten weg te gooien, zelfs als ze geen sentimentele waarde hebben.

Tegenzin om taken te delegeren.

Deze persoon heeft ook tegenzin om met anderen samen te werken, maar niet als ze zich onderwerpen aan zijn of haar manier van doen.
Een vrekkige bestedingsstijl kiezen voor zowel zichzelf als anderen. Men ziet geld als iets wat men oppikt voor toekomstige catastrofes.
Toont stijfheid en koppigheid.

ocpd tyranny escaping cover book

Heb je ervaring met personen met een dwangmatige persoonlijkheidsstoornis? Ik antwoord graag op uw vragen. Suggesties?

Wat kun je doen als iemand uit je omgeving aan een bipolaire stoornis lijdt? Welke geneesmiddelen en welke soorten psychotherapie zijn er beschikbaar? En kun je helemaal genezen van een bipolaire stoornis?

Selectief geheugen en selectieve amnesie bij een narcist.

Ongeregulierde emotie kan leiden tot selectieve competentie.

Kiezen voor het zoeken naar een oplossing door het lezen van psychologie.

Begrippenlijst narcisme van S

Wat maakt ons gevoelig voor een narcist?

alle artikels over narcisme in Knack


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees