Stofzuigen door een narcist: Hoovering. Deel 2

stofzuigen door een narcist

Welke reactie je niet moet doen op het stofzuigen door een narcist? Wijzig geen grenzen of stel hen niet in staat om een grens van jezelf te breken. Niet toegeven of vergeven van de eventuele gevolgen van eerdere slechte beslissingen door de dader. Bijvoorbeeld een juridische procedure stopzetten. Een aanklacht intrekken enz. Dat je net dit zou doen is de reden voor het stofzuigen door een narcist.

Geschatte leestijd: 3 minutes

Stop niet met de gezonde activiteiten of relaties waarmee je ergens anders bezig bent.

Neem niet aan dat het stofzuigen door de narcist eeuwig zal duren. Gebruik het stofzuigen door de narcist niet om te onderhandelen voor een beter leven. Laat niet toe dat de dader een belofte kan opzetten die hij kan breken waardoor je jezelf instelt voor een teleurstelling.

Wat moet je doen tegen stofzuigen door een narcist?

Vergeet niet dat stemmingswisselingen een normaal onderdeel zijn van enkele persoonlijkheidsstoornissen. Dat wat omhoog gaat, zal omlaag gaan.

Accepteer dat pieken en dalen een onderdeel zijn van het emotionele leven van iedereen en dat voor een persoonlijkheidsgestoorde persoon, die mogelijk meer intens zijn en leiden tot schommelingen in hun gedrag.

Handhaaf al uw gezonde leefgewoonten en relaties met anderen.

Neem de langetermijnvisie. Wacht een jaar of het veilig is om dat te doen om in te gaan op de uitnodiging van de narcist.

Ga niet terug op de achtbaan.

Positioneer jezelf, zodat uw veiligheid en geluk niet afhankelijk is van de stemming van een persoon met een persoonlijkheidsstoornis.

Als het stofzuigen door een narcist werd voorafgegaan door daden van geweld tegen u, een kind of een huisdier, dan raad ik je aan om onmiddellijk het advies in te winnen van een Huiselijk Geweld dienst.

Laat me weten hoeveel pogingen in stofzuigen door een narcist je hebt meegemaakt?

Wat heeft de narcist bij jou ondernomen om je terug binnen zijn invloedssfeer te stofzuigen en wat hij of zij daarvoor ondernomen heeft?

Deel dit artikel met de mensen van wie je houdt en waarvan je weet dat ze zelf geen anderen uitsluiten in je gemeenschappen, zodat zij en hun families ook kunnen ontsnappen aan misbruik.

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en je wenst jouw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze privégroep zelfgenezing VKoN. Lees eerst de info vooraleer uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen. Alle links vind je in het menu!

Ondersteuning vragen – vertel anderen die begrijpen wat je doormaakt wat er is gebeurd en laat ze bepalen wat ze vinden van deze gebeurtenis.

Vertel ons eerst wat je hebt meegemaakt aan narcisme!

Ga naar deel 1

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie is in het bezit van een Bachelor diploma in Orthopedagogie dat ze heeft behaald aan de Hogeschool Gent. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama, armoede consulent en orthopedagoge. Ze werkt 33 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!