Narcistisch trekken en duwen

Wat is de definitie van narcistisch trekken en duwen in een relatie?

Trekken en duwen. Dat is een chronisch patroon van saboteren en herstel van nabijheid in een relatie zonder de juiste oorzaak of reden te kennenDe emotionele boemerang van narcistisch trekken en duwen in een relatie.

Trekken en duwen beschrijft het gevoel dat velen van ons ervaren in een relatie te zijn met iemand die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis. Soms trekken ze ons dichter bij, andere keren duwen ze ons weg. Ze kunnen dit openlijk of door gedragingen doen die ons verdrijven.

Omdat mensen met persoonlijkheidsstoornissen een innerlijke wereld hebben waar sterke en steeds veranderende gevoelens de feiten creëren, behandelen ze mensen met wie ze in contact komen vaak op de manier waarop ze zichzelf voelen. Hoe die behandeling is, of die goed of slecht is, het maakt niet uit wat die persoon echt verdient

Hoe voelt dat voor de ontvanger van narcistisch trekken en duwen in een relatie

Wat de persoon aan de ontvangende kant van de trek en duw behandeling vaak verwart, is dat ze duidelijk inconsistenties zien in de cyclische argumenten en het gedrag waarmee ze te maken hebben, maar toch kan de persoon met de persoonlijkheidsstoornis volledig blind zijn voor de tegenstrijdigheden.

Dit verschil in waarneming van de werkelijkheid kan vaak leiden tot circulaire argumenten tussen de persoon met een persoonlijkheidsstoornis en diegene zonder een persoonlijkheidsstoornis, die over het algemeen alleen maar meer brandstof werpen op het disfunctionele vuur

Zelf-vergeving om de schuldgevoelens kwijt te geraken door de narcist ingeplant.

Het kan moeilijk zijn om aan je gevoel van EIGENWAARDE niet te laten  raken

Als je van dag tot dag probeert te raden naar wat voor soort stemming je NPD zal zijn wanneer je wakker wordt wordt het vrij lastig. Als je elke dag  je dient af te vragen of wanneer je laat aankomt van het werk welke discussie je nu terug zult hebben wordt het zeer belastend.

Of wanneer je naar een sociale bijeenkomst gaat en achteraf is het ruzie dan is het moeilijk om zelf een stabiel gemoed te houden en nog te genieten.

Sommige narcisten dreigen hun vrouw op straat te zetten als ze gaan douchen na zo’n sociale bijeenkomst. Dan moeten ze smeken en wordt ze alsnog verkracht.

Het is volkomen normaal dat mensen patronen proberen te vinden in het gedrag van een persoon.  Zo’n patroon bestaat uit een redenering zoals “De laatste keer dat ik zei dat xyz het echt leuk vond”, of: “Elke keer dat ik het probeer <—> doet hij altijd <—->”.

Wanneer het gedrag echter wordt aangedreven door de gevoelens van een persoon met een stoornis, produceren dezelfde acties niet altijd hetzelfde resultaat.

Praktijkvoorbeelden van narcistisch duwen en trekken in een relatie.

Terwijl een vrouw fietst vertelt ze ondertussen aan haar man dat ze wil scheiden Zij smeekt hem om haar niet te verlaten.
Een man slaat zijn vriendin. Hij vertelt haar dat ze de wereld voor hem betekent.

Een moeder vertelt haar zoon dat hij het slimste kind van de wereld is. Terwijl zegt zij tegen zijn broers en zussen zegt dat hij stom is.
Een vader besteedt herhaaldelijk het boodschappengeld aan entertainment. Daarna smeekt hij vervolgens zijn familie om vergeving.

Wat je niet moet doen als je geconfronteerd wordt met narcistisch duwen en trekken?

Zoek geen logica want die is er niet.  Probeer niet te zoeken naar een logische reden voor elke onlogische gedachte, woord of daad van een persoon met een persoonlijkheidsstoornis.

Probeer het gokspel niet te spelen, waarbij je probeert je eigen gedrag te veranderen in een poging om de reacties van een ander te beheersen. De narcist is onvoorspelbaar.

Ga er niet van uit dat het slechte gedrag van iemand anders is gebaseerd op iets wat u hebt gezegd of gedaan. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag.

Probeer niet emotioneel te reageren in woede of wraak als je niet krijgt wat je wilt of verdient.

klik voor meer info

Wat moeten we doen wanneer we geconfronteerd worden met het narcistisch trekken en duwen in een relatie? 

Leer alles wat je kunt over de persoonlijkheidsstoornis waar je geliefde last van heeft. Leer hoe die stoornis waarschijnlijk hun gedrag, hun gedachten en hun humeur zal beïnvloeden.

Ontwikkel een noodplan voor elk scenario dat geweld of misbruik kan bevatten, gericht op u of uw kinderen.

Ontdek manieren om te krijgen wat je nodig hebt / wilt. Dit dienen manieren te zijn die niet alleen afhankelijk zijn van je geliefde. Daarbij mag het niet afhangen van het feit  of die een “goede dag” heeft of niet.

Zoek meer informatie over persoonlijkheidsstoornissen. Zoek ook wat de invloed is op uw geliefde.

Sommige situaties kunnen veel minder bedreigend zijn als je begrijpt wat er aan de hand is. Maar zeker ook als je weet wat je eraan kunt doen.

Wat voor noodplan denk je van nodig te hebben in jouw situatie? Laat het me weten. Heb je vragen, ik antwoord graag.

Lees meer.

Human Magnet Syndrome Why We Love People Who Hurt Us

Brief aan een narcist

In deze autobiografie beschrijft Karina van Dreemel de persoonlijke ervaringen tijdens haar relatie met een narcist.
Vanaf hun eerste ontmoeting tot het bizarre einde vertelt ze over de turbulente tijden die ze heeft meegemaakt. In de brief aan haar ex-partner spreekt ze hem aan op zijn gedrag en laat ze alle gebeurtenissen nog eens de revue passeren.

En plotseling ben je van hem Misleid: Ik Was Gevangen In Het Web Van Een Loverboy.

Merel is vijftien jaar als ze via een vriendinnetje de zesentwintigjarige Mike ontmoet, met wie ze een bijzondere vriendschap opbouwt. Door de tegenwerking van Merels ouders wordt de vriendschap steeds hechter, en de twee worden verliefd.

Merel is helemaal in de wolken door het geweldige gevoel dat Mike haar geeft: eindelijk is er iemand die haar belangrijk vindt en van haar houdt. Totdat Mike’s ware aard naar boven komt…

En plotseling ben je van hem is het aangrijpende verslag van een meisje dat langzaam verstrikt raakt in het web van een loverboy en andere jonge meiden wil waarschuwen.

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!