Trekken en duwen. Dat is een chronisch patroon van saboteren en herstel van nabijheid in een relatie zonder de juiste oorzaak of reden te kennenDe emotionele boemerang van narcistisch trekken en duwen in een relatie.
Trekken en duwen beschrijft het gevoel dat velen van ons ervaren in een relatie te zijn met iemand die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis. Soms trekken ze ons dichter bij, andere keren duwen ze ons weg. Ze kunnen dit openlijk of door gedragingen doen die ons verdrijven.
Omdat mensen met persoonlijkheidsstoornissen een innerlijke wereld hebben waar sterke en steeds veranderende gevoelens de feiten creëren, behandelen ze mensen met wie ze in contact komen vaak op de manier waarop ze zichzelf voelen. Hoe die behandeling is, of die goed of slecht is, het maakt niet uit wat die persoon echt verdient
Wat de persoon aan de ontvangende kant van de trek en duw behandeling vaak verwart, is dat ze duidelijk inconsistenties zien in de cyclische argumenten en het gedrag waarmee ze te maken hebben, maar toch kan de persoon met de persoonlijkheidsstoornis volledig blind zijn voor de tegenstrijdigheden.
Dit verschil in waarneming van de werkelijkheid kan vaak leiden tot circulaire argumenten tussen de persoon met een persoonlijkheidsstoornis en diegene zonder een persoonlijkheidsstoornis, die over het algemeen alleen maar meer brandstof werpen op het disfunctionele vuur
Als je van dag tot dag probeert te raden naar wat voor soort stemming je NPD zal zijn wanneer je wakker wordt wordt het vrij lastig. Als je elke dag je dient af te vragen of wanneer je laat aankomt van het werk welke discussie je nu terug zult hebben wordt het zeer belastend.
Of wanneer je naar een sociale bijeenkomst gaat en achteraf is het ruzie dan is het moeilijk om zelf een stabiel gemoed te houden en nog te genieten.
Sommige narcisten dreigen hun vrouw op straat te zetten als ze gaan douchen na zo’n sociale bijeenkomst. Dan moeten ze smeken en wordt ze alsnog verkracht.
Het is volkomen normaal dat mensen patronen proberen te vinden in het gedrag van een persoon. Zo’n patroon bestaat uit een redenering zoals “De laatste keer dat ik zei dat xyz het echt leuk vond”, of: “Elke keer dat ik het probeer <—> doet hij altijd <—->”.
Wanneer het gedrag echter wordt aangedreven door de gevoelens van een persoon met een stoornis, produceren dezelfde acties niet altijd hetzelfde resultaat.
Terwijl een vrouw fietst vertelt ze ondertussen aan haar man dat ze wil scheiden Zij smeekt hem om haar niet te verlaten.
Een man slaat zijn vriendin. Hij vertelt haar dat ze de wereld voor hem betekent.
Een moeder vertelt haar zoon dat hij het slimste kind van de wereld is. Terwijl zegt zij tegen zijn broers en zussen zegt dat hij stom is.
Een vader besteedt herhaaldelijk het boodschappengeld aan entertainment. Daarna smeekt hij vervolgens zijn familie om vergeving.
Zoek geen logica want die is er niet. Probeer niet te zoeken naar een logische reden voor elke onlogische gedachte, woord of daad van een persoon met een persoonlijkheidsstoornis.
Probeer het gokspel niet te spelen, waarbij je probeert je eigen gedrag te veranderen in een poging om de reacties van een ander te beheersen. De narcist is onvoorspelbaar.
Ga er niet van uit dat het slechte gedrag van iemand anders is gebaseerd op iets wat u hebt gezegd of gedaan. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag.
Probeer niet emotioneel te reageren in woede of wraak als je niet krijgt wat je wilt of verdient.
Leer alles wat je kunt over de persoonlijkheidsstoornis waar je geliefde last van heeft. Leer hoe die stoornis waarschijnlijk hun gedrag, hun gedachten en hun humeur zal beïnvloeden.
Ontwikkel een noodplan voor elk scenario dat geweld of misbruik kan bevatten, gericht op u of uw kinderen.
Ontdek manieren om te krijgen wat je nodig hebt / wilt. Dit dienen manieren te zijn die niet alleen afhankelijk zijn van je geliefde. Daarbij mag het niet afhangen van het feit of die een “goede dag” heeft of niet.
Zoek meer informatie over persoonlijkheidsstoornissen. Zoek ook wat de invloed is op uw geliefde.
Sommige situaties kunnen veel minder bedreigend zijn als je begrijpt wat er aan de hand is. Maar zeker ook als je weet wat je eraan kunt doen.
Wat voor noodplan denk je van nodig te hebben in jouw situatie? Laat het me weten. Heb je vragen, ik antwoord graag.
In deze autobiografie beschrijft Karina van Dreemel de persoonlijke ervaringen tijdens haar relatie met een narcist.
Vanaf hun eerste ontmoeting tot het bizarre einde vertelt ze over de turbulente tijden die ze heeft meegemaakt. In de brief aan haar ex-partner spreekt ze hem aan op zijn gedrag en laat ze alle gebeurtenissen nog eens de revue passeren.
Merel is vijftien jaar als ze via een vriendinnetje de zesentwintigjarige Mike ontmoet, met wie ze een bijzondere vriendschap opbouwt. Door de tegenwerking van Merels ouders wordt de vriendschap steeds hechter, en de twee worden verliefd.
Merel is helemaal in de wolken door het geweldige gevoel dat Mike haar geeft: eindelijk is er iemand die haar belangrijk vindt en van haar houdt. Totdat Mike’s ware aard naar boven komt…
En plotseling ben je van hem is het aangrijpende verslag van een meisje dat langzaam verstrikt raakt in het web van een loverboy en andere jonge meiden wil waarschuwen.
Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.
Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.
Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.
Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.
Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.
Hallo allemaal. Dank u voor het lezen van dit artikel over emotionele verslaving of het bekijken van de video. Dus… Read More
Hoe gezond is je relatie met sociale media? Hallo iedereen. Als je deze video leuk vindt en je voelt dat… Read More
Hallo iedereen. Het is tijd voor onze maandelijkse Q en A. Ik heb deze vraag over herstellen van trauma uit… Read More
Leave a Comment