Waarom staan de narcisten ‘s morgens op? Deel 2

Narcisten leven om anderen te misbruiken.

Het uiteindelijke doel van het leven van iedere narcist(e) is om te doen wat nodig is om te krijgen wat hij of zij wil op dat moment.

Omdat narcisten niet begrijpen wat liefde is, zien ze andere mensen als objecten die ze kunnen bezitten, gebruiken en daarna weggooien.

Daarom dat in al hun interacties met anderen, ze een bepaald patroon volgen – idealiseren, devalueren, en weggooien – steeds opnieuw.

Ga naar deel 1

Meestal scannen ze voortdurend op potentiële doelwitten. In het bijzonder beoordelen ze iedereen als potentiële bronnen voor hun levering.

Sommigen zijn ordinair, sommigen zijn verstandig. Anderen zijn niet empathisch genoeg, te dik enz. en dus te verwaarlozen relaties die alleen voor geheime seks dienen. Maar nauwelijks is er een reden dat hun verlangens onverwacht en abrupt veranderen. Op een gegeven moment, willen ze geld.

Daarna willen ze een plek om te wonen. Bovendien willen ze seks, of een mantel van normaliteit, of een korte-termijn sensatie.

Op een bepaald moment gooien ze vaak mensen weg plotseling en brutaal.

Negeren hen dagen, maanden of zelfs jaren. In andere omstandigheden zoeken ze weer contact alsof er geen tijd is verstreken en alles goed is. Telkens vinden ze het leuk om na een tijdje hun doelwitten terug te lokken in hun spel, als het hun doel dient.

Niets houdt ze van het nastreven van wat ze willen op welke manier dan ook.

Narcisten vertellen over wie ze zijn.

Het duurt een tijdje voordat je zijn zoveelste manipulatie tactiek door hebt die de narcist gebruikt om anderen te misbruiken.

Zij zijn gespecialiseerd in het spelen van mind games met anderen. Ze vertellen verschillende verhalen op een effectieve manier, zodat jij verward blijft over hun doelstellingen.

Het is pas na het genezen van misbruik dat de overlevende begint om de waarheid te zien achter wat de narcist vertelt. Ze komen in drie vormen: projecties op anderen, waarheidsgetrouwe opmerkingen en verklaringen die precies het tegenovergestelde van de waarheid zijn.

Door projectie geven de narcisten gecamoufleerde aanwijzingen over hun doelstellingen.

Van tijd tot tijd praten ze over hoe andere mensen bedriegen of liegen of anderen pijn doen, alsof ze dergelijk gedrag verafschuwen. In feite omschrijven zij daarmee zichzelf.

En tijdens de devaluatie fase van hun “relaties,” projecteren ze vaak deze negativiteit aan hun doelen, in een poging om hun slachtoffers te doen twijfelen aan zichzelf. Het heeft ook het effect op hun doelen dat ze het gevoel krijgen alsof ze gek worden.

De waarheid: Narcisten vertellen hun doelen precies wie ze zijn.

Echter, doen ze dat op een zodanige manier dat het onmogelijk is voor de slachtoffers de gevolgen van de verschrikkelijke uitspraken te begrijpen.

Doelen verklaringen kunnen opmerkingen als: “Je moet niets bij mij” of “Ik heb nog nooit een goede relatie gehad” of “Ik wilde iemand pijn doen.” zijn die je niet onmiddellijk kunt plaatsen, alleen later als deze opmerkingen als nachtmerries terugkomen kun je ze begrijpen.

Narcisten zetten deze verklaringen in een medelijdende context.

Het rechtvaardigt hen zogenaamd voor het misbruiken van slachtoffers, en dit beseffen ze dan niet dat deze verklaringen echt zijn.

Het tegenovergestelde van de Waarheid.

Narcisten overtuigen hun doelen en soms ook de vriendinnen van hun doelen dat ze nooit zullen liegen en bedriegen.

Ook dat ze zo veel van hen houden.

Later beloven (blablabla) ze ook dat ze nooit iets zullen doen om hun slachtoffers te kwetsen. Telkens opnieuw misleiden ze regelmatig hun doelen door de conclusies die precies het tegenovergestelde van de waarheid zijn.

Narcisten geloven dat ze superieure wezens zijn.

Narcisten zien niets mis met het gebruiken van mensen en ze dan weggooien. Want ze zijn superieur.

Ze voelen zich volkomen in hun recht met liegen, bedriegen, stelen en manipuleren van anderen want die moeten, maar niet zo naïef zijn.

In feite, vinden ze niet alleen dat ze niets mis doen met hun gedrag, eigenlijk geloven ze dat ze ongelooflijk superieur aan andere mensen zijn!

Elke keer als het roofdier in staat is om hun doelstellingen te bereiken, zien ze dat als bewijs van zwakte van de doelen.

Ze hebben geen last van een laag zelfbeeld of onzekerheden.

Dat wil niet zeggen dat ze zich niet vaak voordoen alsof ze zich op die manier “voelen” om anderen te manipuleren.

Integendeel, ze zijn egoïstisch en arrogant.

Vroeg of laat maakt dit het onmogelijk voor hen om te profiteren van therapie. Op hetzelfde moment maakt het hen haast onmogelijk om te veranderen.

waarom een narcist
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Waarom zouden ze veranderen, als ze geloven dat ze al beter zijn dan alle anderen?

Dit geloof in hun superioriteit is de belangrijkste reden waarom er zo goed als geen remedie voor narcisten bestaat.

Het is zeer moeilijk om verstandelijk zo’n vreemde en verontrustende manier van kijken naar de wereld te begrijpen. Maar gezien narcisten macht hebben kan dit ons helpen onszelf te beschermen.

Ik heb ontdekt dat alles wat ik heb geleerd over asociale gedrag me heeft geholpen.

Door concepten en voorbeelden samen te brengen heb je de stukjes van een verschrikkelijke puzzel.

Hoewel het een gruwelijke en onvoltooide afbeelding is dat je te zien krijgt, heeft het me ook versterkt. Door de kennis rond narcisme kun je vertrouwen in de waarheid van jouw eigen ervaring. Ik hoop dat sommige inzichten ook hetzelfde zullen doen voor jou. Het is niet erg om te vragen waarom!

Er is een verscheidenheid aan therapieën en behandelingen waarvan bewezen is dat ze mensen met een persoonlijkheidsstoornis helpen.

Therapie zoals Dialectisch Gedragstherapie, DBT en mindfulness, neuro-biofeedback, kunsttherapie, [en] yoga” helpen, zegt Hornstein.

Gail Hornstein zegt ook dat mensen met een persoonlijkheidsstoornis stressvolle of traumatiserende situaties kunnen voorkomen door copingvaardigheden te leren die hen leren hoe ze niet op schadelijke of isolerende manieren moeten reageren.

Hoewel persoonlijkheidskenmerken flexibeler zijn en aandoeningen strenger zijn, is het niet waar dat mensen met PD’s niet zullen veranderen, zegt Parisi.

Ja, de symptomen zijn behoorlijk ingebakken. In essentie is het de lens waardoor ze de wereld zien.

Echter, iemand die verandering wil, kan absoluut veranderen.

Hoe groot de motivatie is om te veranderen moet van narcist tot narcist bekeken worden. Daar kunnen we ook samen een antwoord op vinden als je me een persoonlijk bericht stuurt via messenger of op mijn Facebook. De link vind je in het menu. Nu je begint met het waarom van de narcist(e) te snappen eindigt het daar niet mee.

waarom een narcist
Handbook Narcissism Recovery

Je gaat het ook vertalen naar dagelijks handelen.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Als je dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren.

Graag antwoord ik op jouw commentaar en dank je om dit artikel te delen.

Je wenst het karakter van de narcist alvast te doorgronden om niet meer te lijden en je wenst je los te maken. Daarom ga je kunnen verder lezen wat je kunt doen als je hier klikt.

Ben je klaar voor de volgende stap? Klik hier.

waarom een narcist
klik voor meer info

Je bent JOU alles verschuldigd, en als je DAT beseft en laat doordringen, trek je moeiteloos die mensen aan die meer geluk toevoegen.

Dan zul je niet langer spelen, worstelen en obsederen met diegenen die dat niet doen en niet kunnen. Aarzel niet om jouw opmerkingen te plaatsen over jouw ervaringen met de narcist en wat je van dit onderwerp vindt.

Scheiding van een narcist.

Is de nieuwe relatie van de Narcist beter dan zijn vorige?

Heb jij een geweten? Heb jij empathie? Ben je een Co-dependent of een narcist(e)?

Glossary in English: Diagnostic terms, narcissistic behavior terms, abuse tactics, roles of people, mindcontrol terms, effects of abuse, terms for healing

Klaar voor de rechtbank met een anti-narcistisch juridisch programma?

Kinderen in een narcistische scheiding: hoe ermee praten. Dl 1

Alle games en consoles vind je bij bol.com!

kenmerken toxische persoon

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees