Proxy recruitment, Puppet Making en vliegende apen.

Proxy recruitment, Puppet Making en vliegende apen.

Proxy Recruitment: Rekruteren van handlangers van de narcist.

Een manier om een ​​ander persoon te beheersen of te misbruiken door andere mensen te manipuleren om ongewild een back-up te maken van “het vuile werk doen” is het gebruik van vliegende apen.

Puppet – Making. (poppenspel)

Soms zijn pogingen om iemand te controleren of misbruiken vrij duidelijk, met Proxy Recruitment echter, wordt manipulatie van anderen gebruikt om hetzelfde doel op een zeer geheimzinnige manier te bereiken.

Vrienden, collega’s of familieleden kunnen worden betrokken bij het spelplan van de dader door valse beschuldigingen van misbruik, lastercampagnes of vervormingscampagnes, en deze mensen worden vervolgens aangemoedigd om de zaak van de dader  tegen het slachtoffer aan te pakken.

Vliegende apen.

In een iconische scène uit The Wizard of Oz stuurt de “Wicked Witch” een groep Flying Monkeys op zoek naar Dorothy. De term “Flying Monkeys” of vliegende apen is geëvolueerd om elke volmacht te vertegenwoordigen, gerekruteerd door een persoon die misbruik maakt om hen te helpen bij het beheersen van hun slachtoffer.

Hoe ze eruit zien de vliegende apen?

Een vrouw vraagt ​​een huwelijkstherapeut om met haar man te praten over zijn niet-bestaande ‘problemen met ontrouw’.
Een moeder zoekt steun van broers en zussen, haar echtgenoot, vrienden en buren over onwaarheden beweert dat haar dochter “gedragsproblemen” heeft.
Een tiener vertelt zijn zus valselijk dat andere mensen vreselijke dingen over haar zeggen.
Een tiener legt een vals politierapport neer over een van haar ouders die haar misbruiken.
Een leider of manager in een organisatie stuurt aan om zijn ondergeschikten naar een van hun collega’s te verbannen.

Hoe gaan vliegende apen te werk?

Proxy-rekrutering kan een buitengewoon krachtige manier zijn om controle over een andere persoon te krijgen. Het dwingt het slachtoffer in een verdedigende houding. Het rechtvaardigt zichzelf of ontkent valse claims van vrienden, familie, buren, kennissen en gezagsdragers.

Het probeert vaak de rollen in de ogen van anderen om te keren. De dader als slachtoffer te gebruiken en het slachtoffer uit te beelden als de echte misbruiker. Het leidt ook de aandacht af van de misbruiker en biedt dekking of rechtvaardiging voor verder misbruik.

Proxy Recruitment is veel gemakkelijker als de misbruiker een gezagspositie aanneemt.

Yale Universiteit psycholoog Stanley Milgram heeft aangetoond dat mensen vaak een irrationele daad verrichten als ze door een autoriteitsfiguur worden opgedragen, zelfs als die daad onvriendelijk of wreed is voor een andere persoon.

Proxy-rekrutering is niet alleen een tactiek die wordt gebruikt door mensen met persoonlijkheidsstoornissen. Over het algemeen is het een algemene reactie om bondgenoten te rekruteren wanneer ze in een conflict verkeren.

Bovendien als het gaat om een ​​verkeerde voorstelling van de waarheid of het veroorzaken van opzettelijke schade, is het een vorm van giftig en beledigend gedrag.

Wat je niet moet doen tegenover vliegende apen?

Geloof niet alles wat je wordt verteld door iemand die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis. Ze vertellen je misschien gewoon iets vals als een middel om een ​​doel te bereiken.
Reageer niet snel op verrassend nieuws. U hebt het voorrecht om zo lang te denken als u wilt en te reageren hoe en wanneer u maar wilt.

Verlies niet je geduld of verlies de controle over je emoties. In feite heb je geen controle over andere mensen, maar je hebt altijd controle over je eigen woorden en acties en dat is waar je de meeste kracht hebt.

Blijf niet stil zitten en sta toe dat iemand op je beledigingen of kritiek stort in de naam van een andere persoon. Als de kamer een pijnlijke plek is om te zitten, dan is het misschien een goed moment om in een andere kamer te gaan zitten.

Maak geen beloften, toezeggingen of contracten die je relatie met mensen die je vertrouwt, je liefde, mensen van wie je geniet, oude vrienden en vertrouwde familieleden zullen schaden.

Weet je dat niemand die echt van je houdt, wil gezonde, ondersteunende en positieve relaties van je afnemen.

Wat moeten we doen als reactie tegenover de vliegende apen?

Ten eerste is het belangrijk objectief te verifiëren wat je wordt verteld voordat je erop handelt.
Houd contact met mensen van wie je houdt. Vertrouw ze.  Vertel hen over eventuele problemen of problemen die je tegenkomt.

Zorg voor een gezonde balans tussen familie, vrienden, werk en spel. U hebt ze allemaal in de juiste maat nodig om een ​​gezond evenwicht te bewaren.
Weiger beleefd om deel te nemen aan “verdeel en heers” zonder er een ruzie over te maken.

Het is nodig dat je jezelf verwijdert uit een gesprek als het een ongezonde of disfunctionele is.
Daarbij handhaaf je zelfbeheersing. Dit is hoe je je kracht behoudt en laat zien dat je niet zo gemanipuleerd gaat worden.

PS Dit is een opiniestuk en bevat de ervaringen van één persoon met narcisten in hun leven. Deze informatie is niet bedoeld als vervanging van een professionele psychiatrische diagnose. Uiteindelijk dien je deze tekst niet op te vatten als medisch advies.

Het ervaren van de liefde en steun van vrienden is zeer belangrijk voor uw herstel. Je hebt mensen nodig die je zullen helpen wanneer je de moed vindt om te vertrekken. Dat is een ongeëvenaard voordeel. Zend mij een vriendschapsverzoek op Facebook en je zult ervaren dat je niet meer alleen voor uw moeilijkheden staat.

Ik weet dat het moeilijk is om een leven lang conditionering af te leren. Uiteindelijk moeten we ergens beginnen. Er is nog nooit een betere tijd geweest dan nu.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees