Boeken over wat leven is met een persoonlijkheidsstoornis

Boeken over wat leven is met een persoonlijkheidsstoornis

Another’s Ocpd Tyranny! The Ultimate Survival Guide for the Ocpd Besieged.

cover book leven met een dwangmatige persoonlijkheidsstoornis

Van A tot ggZ — Leven met een dwangmatige persoonlijkheidsstoornis.ocpd

Van A tot ggZ – Leven met een dwangmatige persoonlijkheidsstoornis 1e druk is een boek van E. Berretty uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031338771

Eén procent van alle mensen heeft een dwangmatige persoonlijkheidsstoornis. Zo iemand is (te) plichtsgetrouw, perfectionistisch, prestatiegericht, precies en punctueel. Toch is een persoonlijkheidsstoornis niet hetzelfde als een kwaal, maar maakt iemand wel kwetsbaar. Ongeveer net zo als ongezond leven de kans op ziekte vergroot.

In Leven met een dwangmatige persoonlijkheidsstoornis gaat Sandra op zoek naar zichzelf. Ze krijgt daarbij hulp van familie en bekenden. Zo ontdekt ze stapje voor stapje wat er met haar aan de hand is en wat ze daar aan kan doen. Ga mee op ontdekkingsreis!

Leven met een dwangmatige persoonlijkheidsstoornis (ocpd) verschijnt in de reeks Van A tot GGZ. Bovendien zijn de boeken uit deze reeks zowel voor de professional als voor de cliënt uiterst bruikbaar om meer inzicht in diverse stoornissen te krijgen.

leven met een afhankelijkheid persoonlijkheidsstoornis

Van A tot ggZ — Leven met een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis.

Van A tot ggZ – Leven met een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis 1e druk is een boek van E. Berretty uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031345816

In dit zelfhulpboek beschrijft auteur Ed Berretty in romanvorm het verhaal van Anne Bloem (48). Naast mevrouw Bloem spelen daarin haar man, haar inwonende dochter van 22 en haar psychotherapeut een belangrijke rol. Aan het einde van elk hoofdstuk reiken ze de kennis aan in overzichtelijke punten die ze op een rij zetten, en aanvullen met bruikbare tips.

De lezer krijgt door dit verhaal inzicht in de symptomen van de afhankelijke persoonlijkheidsstoornis en de mogelijkheden om daar iets aan te doen.

Mevrouw Bloem kiest in overleg met haar therapeut voor een combinatie van cognitieve therapie en gedragstherapie. Daarbij maakt cognitieve therapie je bewust van negatieve basisgedachten, zodat je deze kunt veranderen in neutrale of positieve basisideeën.


De levensechte beschrijving van de gesprekken van mevrouw Bloem met haar therapeut en de heldere opdrachten die zij mee naar huis krijgt, zullen voor sommige mensen al voldoende zijn om op eigen kracht van hun persoonlijke afhankelijkheidsstoornis af te komen.

Voor anderen kan dit boek de drempel wegnemen om bij de professionele hulpverlening aan te kloppen

Van A tot ggZ — Leven met een piekerstoornis.

Van A tot ggZ 5 — Leven met een sociale fobie.

Bipolaire stoornis diagnostiek en behandeling voor de professional.

Manisch-depressief gids voor patiënten, familie en hulpverleners

Manisch-depressief.  Gids voor patiënten, familie en hulpverleners.

Een manisch-depressieve stoornis komt vaak voor.

Het kent een langdurig verloop. Recent onderzoek opent nieuwe perspectieven voor mensen met een bipolaire stoornis, onder meer dankzij een beter afgestemde behandeling waarin een psychotherapeutische begeleiding en geneesmiddelen hand in hand gaan.

In dit boek nemen een psychiater en een ervaringsdeskundige beurtelings het woord.

Het resultaat is een bijzonder informatief boek over de jongste stand van het onderzoek, gekoppeld aan een beklijvend verhaal. Manisch-depressief biedt een antwoord op de belangrijkste vragen van patiënten, familie en hulpverleners. Hoe is het om manisch-depressief te zijn?

Wat kun je doen als iemand uit je omgeving aan een bipolaire stoornis lijdt? Welke geneesmiddelen en welke soorten psychotherapie zijn er beschikbaar? En kun je helemaal genezen van een bipolaire stoornis?

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

De vaste pagina’s @zelfzorgHelp

alles zien boeken eb dvd