Selectief geheugen en selectieve amnesie bij een narcist. video

Wat wil het begrip selectief geheugen en selectieve amnesie zeggen?

Selectief geheugen en selectieve geheugenverlies is in het algemeen het gebruik van geheugen, of een gebrek aan geheugen dat selectief is met als doel om een ​​vooroordeel, overtuiging of gewenste uitkomst te versterken.

The Empowered Self Course

Beschrijving selectief geheugen en selectief geheugenverlies:

Selectief geheugen en selectieve amnesie komt veel voor. Zo’n selectief geheugen maakt iedereen soms mee. Immers we herinneren ons allemaal bepaalde gebeurtenissen en situaties anders.

Tezelfdertijd is ons vermogen om te onthouden van duidelijke gebeurtenissen zoals van een favoriete vakantie of verjaardagsfeestje heel groot. Dat kan dat we ons pendelen naar het werk van gisteren vaak te vergeten. In zo’n geval kan dat ons aanzienlijk treffen.

Vaak wordt over het hoofd gezien dat wetenschappers en psychologen nog steeds de geheimen van hoe het geheugen precies werkt in het menselijk brein proberen te ontsluiten. Hoezeer ook er veel geleerd is over de neurale netwerken, neuronen, synapsen en etc. toch weten we nog niet alles.

Wat echter duidelijk is, is dat emotie een belangrijk onderdeel vormt van wat we ons kunnen herinneren. Emoties speelt een belangrijke rol in hoe goed we ons dat kunnen herinneren. Opnieuw wordt er gedacht dat adrenaline een rol speelt.

Dit helpt verklaren waarom we details van een opwindende gebeurtenis zoals die in kindertijd veel gemakkelijker kunnen onthouden dan een oninteressante gebeurtenis zoals het woon-werkverkeer.

Mensen met persoonlijkheidsstoornissen hebben vaak last van een heel hoge mate aan emoties.

Soms worden ze verwezen naar emotionele ontregeling of emotionele regelstoornissen. Inderdaad, deze ongereguleerde emotionele hoogte- en dieptepunten helpen misschien te verklaren waarom sommige mensen met persoonlijkheidsstoornissen een sterk geheugen hebben dat in consequent functioneert.

Bovendien kan dit ook helpen verklaren waarom sommige mensen met persoonlijkheidsstoornissen zeer ongewone vormen van selectief geheugen ervaren, bekend als dissociatie. Dissociatie is het proces waarbij iemands gevoelens en emoties de tactiele herinnering van de persoon aan de feiten kunnen negeren – bekend als “Gevoelens Maak Feiten“.

In dit geval raadpleeg de pagina over dissociatie voor meer informatie over dissociatie.

Het is belangrijk voor een slachtoffer om een omgeving te hebben waar dit selectief geheugen openbloeit.

Immers herinneringen kunnen de genezing bevorderen.

Heb je een vraag op een opmerking? Maar ook een sprankelende suggestie kun je onze kant opsturen? Ga dan naar het menu. Ongeacht je dromen of obstakels, je hebt de kracht om je leven te veranderen. Bovendien kun je een stukje wereld veranderen en dit wellicht voor generaties. 

Om zeker in detail te weten hoe het zit met narcisme, sluit je aan bij narcisme.blog. Dan hoor tot de honderden geïnspireerde lezers elke dag. Bovendien verbindt dat jou met elkaar om een inspirerende ondersteuningsgroep te doen groeien. Terwijl zullen we de ideeën, hulpmiddelen en strategieën verkennen om je te helpen een leven te creëren waar je van houdt. Bovendien kan Like & share een aha-moment zijn voor iemand anders.

Misbruik amnesie & minimalisering van fysiek geweld bij slachtoffer narcisme.

Geheugenverlies bij Misbruik. Wat om te veranderen na misbruik?