Selectief geheugen en selectieve amnesie

Wat wil het begrip selectief geheugen en selectieve amnesie zeggen?

Selectief geheugen en selectieve geheugenverlies is in het algemeen het gebruik van geheugen, of een gebrek aan geheugen, dat selectief is om een ​​vooroordeel, overtuiging of gewenste uitkomst te versterken.

Beschrijving selectief geheugen en selectief geheugenverlies:

Selectief geheugen en selectieve amnesie komt veel voor. Zo’n slectief geheugen  maakt iedereen soms mee. Immers we herinneren ons allemaal bepaalde gebeurtenissen en situaties anders. Terzelfdertijd is ons vermogen om te onthouden van duidelijke gebeurtenissen van een favoriete vakantie of verjaardagsfeestje heel groot. Dat kan ons vermogen om ons pendelen naar het werk van gisteren vaak te vergeten. In zo’n geval kan dat ons aanzienlijk treffen.

Vaak wordt over het hoofd gezien dat wetenschappers en psychologen nog steeds de geheimen van hoe het geheugen precies werkt in het menselijk brein proberen te ontsluiten. Er is veel geleerd over de neurale netwerken, neuronen, synapsen en etc.

Wat echter duidelijk is, is dat emotie een belangrijk onderdeel vormt van wat we ons kunnen herinneren. Emoties speelt een belangrijke rol in hoe goed we ons dat kunnen herinneren. Opnieuw  wordt er gedacht dat adrenaline een rol speelt. Dit helpt verklaren waarom we details van een opwindende gebeurtenis zoals die in kindertijd veel gemakkelijker kunnen onthouden dan een oninteressante gebeurtenis zoals het woon-werkverkeer.

je kunt een stukje wereld veranderen en wellicht voor generaties

Mensen met persoonlijkheidsstoornissen hebben vaak last van extreme emoties.

Soms worden ze verwezen naar emotionele ontregeling of emotionele regelstoornissen. Deze ongereguleerde emotionele hoogte- en dieptepunten helpen misschien te verklaren waarom sommige mensen met persoonlijkheidsstoornissen een sterk inconsistent geheugen hebben dat functioneert.

Bovendien kan dit ook helpen verklaren waarom sommige mensen met persoonlijkheidsstoornissen extreme vormen van selectief geheugen ervaren, bekend als dissociatie. Dissociatie is het proces waarbij iemands gevoelens en emoties de tactiele herinnering van de persoon aan de feiten kunnen negeren – bekend als “Gevoelens Maak Feiten“.

Raadpleeg de pagina over dissociatie voor meer informatie over dissociatie.

Heb je een vraag, opmerking of een sprankelende suggestie om onze kant op te sturen? Ga dan hier naar onze pagina Contact met narcisme.blog

Ongeacht je dromen of obstakels, je hebt de kracht om je leven te veranderen. Bovendien kun je een stukje wereld veranderen en dit wellicht voor generaties.  Om zeker in detail te weten hoe het zit met narcisme, sluit je aan bij narcisme.blog. Behoor tot de honderden geïnspireerde lezers elke dag en verbind jullie met elkaar om een inspirerende support groep te doen groeien.  Terwijl zullen we de ideeën, hulpmiddelen en strategieën verkennen om je te helpen een leven te creëren waar je van houdt. Like & share kan een aha-moment zijn voor iemand anders.

Annemie Persyn-Declercq & Johan Persyn

Lees meer Kijk meer

Hoe Een Cia-Agent Zijn Geheugen Hervond En Andere Waargebeurde Verhalen

Dat ben ik allemaal vergeten EBOOK het waargebeurde, schokkende verhaal van een vrouw met volkomen geheugenverlies

Ik in meervoud over de dissociatieve identiteitsstoornis

Engelenkracht verslag over een dissociatieve identiteit

Wij allemaal EBOOK Wij allemaal

Memento DVD

Shutter Island DVD

Inception DVD

Eternal Sunshine Of The Spotless Mind DVD

Advertisements