Selectief geheugen en selectieve amnesie bij een narcist.

Wat wil het begrip selectief geheugen en selectieve amnesie zeggen?

Selectief geheugen en selectieve geheugenverlies is in het algemeen het gebruik van geheugen, of een gebrek aan geheugen dat selectief is met als doel om een ​​vooroordeel, overtuiging of gewenste uitkomst te versterken.

Beschrijving selectief geheugen en selectief geheugenverlies:

Selectief geheugen en selectieve amnesie komt veel voor. Zo’n selectief geheugen  maakt iedereen soms mee. Immers we herinneren ons allemaal bepaalde gebeurtenissen en situaties anders.

Tezelfdertijd is ons vermogen om te onthouden van duidelijke gebeurtenissen zoals van een favoriete vakantie of verjaardagsfeestje heel groot. Dat kan ons vermogen om ons pendelen naar het werk van gisteren vaak te vergeten. In zo’n geval kan dat ons aanzienlijk treffen.

Vaak wordt over het hoofd gezien dat wetenschappers en psychologen nog steeds de geheimen van hoe het geheugen precies werkt in het menselijk brein proberen te ontsluiten. Hoezeer ook is er veel geleerd over de neurale netwerken, neuronen, synapsen en etc.

Wat echter duidelijk is, is dat emotie een belangrijk onderdeel vormt van wat we ons kunnen herinneren. Emoties speelt een belangrijke rol in hoe goed we ons dat kunnen herinneren. Opnieuw  wordt er gedacht dat adrenaline een rol speelt.

Dit helpt verklaren waarom we details van een opwindende gebeurtenis zoals die in kindertijd veel gemakkelijker kunnen onthouden dan een oninteressante gebeurtenis zoals het woon-werkverkeer.

Mensen met persoonlijkheidsstoornissen hebben vaak last van een heel hoge mate aan emoties.

Soms worden ze verwezen naar emotionele ontregeling of emotionele regelstoornissen. inderdaad, deze ongereguleerde emotionele hoogte- en dieptepunten helpen misschien te verklaren waarom sommige mensen met persoonlijkheidsstoornissen een sterk inconsistent geheugen hebben dat functioneert.

Bovendien kan dit ook helpen verklaren waarom sommige mensen met persoonlijkheidsstoornissen zeer ongewone vormen van selectief geheugen ervaren, bekend als dissociatie.

Dissociatie is het proces waarbij iemands gevoelens en emoties de tactiele herinnering van de persoon aan de feiten kunnen negeren – bekend als “Gevoelens Maak Feiten“.

In dit geval raadpleeg de pagina over dissociatie voor meer informatie over dissociatie.

Het is belangrijk voor een slachtoffer om een omgeving te hebben waar dit selectief geheugen openbloeit.

Immers herinneringen kunnen de genezing bevorderen.

Heb je een vraag op een opmerking? Maar ook een sprankelende suggestie kun je onze kant opsturen? Ga dan hier naar onze pagina Contact met narcisme.blog of onderaan deze pagina.

Ongeacht je dromen of obstakels, je hebt de kracht om je leven te veranderen. Bovendien kun je een stukje wereld veranderen en dit wellicht voor generaties. 

Om zeker in detail te weten hoe het zit met narcisme, sluit je aan bij narcisme.blog. Dan hoor tot de honderden geïnspireerde lezers elke dag.

Bovendien verbindt dat jou met elkaar om een inspirerende ondersteuningsgroep te doen groeien. Terwijl zullen we de ideeën, hulpmiddelen en strategieën verkennen om je te helpen een leven te creëren waar je van houdt.

Bovendien kan Like & share een aha-moment zijn voor iemand anders.

Lees meer Kijk meer.

Hoe Een CIA-agent Zijn Geheugen Hervond  En Andere Waargebeurde Verhalen.
Dat ben ik allemaal vergeten. EBOOK. Het waargebeurde, schokkende verhaal van een vrouw met volkomen geheugenverlies.
Ik in meervoud. Over de dissociatieve identiteitsstoornis.
Engelenkracht. Verslag over een dissociatieve identiteit.
Wij allemaal. EBOOK .Wij allemaal.
Memento DVD.
Shutter Island dvd.
Inception dvd.
Eternal Sunshine Of The Spotless Mind dvd.

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

klik op de foto voor meer info

Klik op de link om naar de homepage te gaan: https://narcisme.blog

Share
Disqus Comments Loading...