Adaptieve vaardigheden leren die we in onze relaties gebruiken

Om een ​​veilige relatie met onze partner te hebben, moeten we eerst een veilige relatie met onszelf hebben. Onze hechtingsstijl vormt zich onbewust in onze vroegste jaren. Daarom zullen we adaptieve vaardigheden moeten leren om eventuele patronen als gevolg van onze hechtingsstijl te veranderen. En om ook de kwetsuur te herstellen en de pijn te verlichten. Het is bijna onmogelijk om nieuwe adaptieve vaardigheden te leren als de pijn te groot is van je situatie op dit moment.

Er is veel controverse en verkeerde informatie die beweert dat we onze gehechtheid stijl kunnen “veranderen”. De waarheid is dat de hechtingsstijl die we als kinderen hebben geleerd, de hechtingsstijl is die we ons hele leven bij ons zullen dragen. Echter, de nadruk zou niet op het label moeten liggen.

coping-werktuigdoos, adaptieve vaardigheden
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren!

We kunnen adaptieve vaardigheden leren die we in onze relaties gebruiken.

Wanneer we leren hoe we kunnen herkennen of we in de overlevingsmodus leven, of hoe we kunnen herkennen of we zijn teruggekeerd in de overlevingsmodus op basis van ons kwetsbaar voelen, kunnen we stap per stap tools gebruiken om ons te helpen voorbij het overleven te gaan, en onze potentieel naar eigen keuze te doen groeien.

Sommigen vluchten bijvoorbeeld uit gewoonte weg van emotionele intimiteit of kwetsbare ervaringen wanneer “emoties” op het spel staan. Anderen worstelen misschien met vertrouwenskwesties, hebben constante geruststelling nodig of worden ‘aanhankelijk’ in relaties, terwijl weer anderen kunnen twijfelen tussen veel verschillende patronen.

Begrijpen waarom deze patronen er zijn, is een solide stap om te leren hoe je er voorbij kunt gaan en hoe je deze kunt vervangen door gezondere keuzes.
Je kunt beginnen aan je herstel door de groeitaken te doen.

Hoe zalig mediteren voor herstel en voorkomen narcistisch misbruik?

Redderssyndroom ongeschikt voor een conflictoplossing! Deel 2

Waarom kun je netwerken in wat je goed bent? deel 1

Ervaringsdeskundige en psychiater zijn het eens: ‘Er moet meer aandacht komen voor de spirituele kant van psychisch lijden’

Niet kunnen alleen zijn en hechtingstrauma

Eens dat je je waarde begint te herkennen

De narcist controleert anderen door te vergelijken.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees