Hoe je kernwaarden kunt ontdekken en delen met je partner voor een sterkere relatie!

Hoe je kernwaarden kunt ontdekken en delen met je partner voor een sterkere relatie!

Kernwaarden zijn de prioriteiten die je het belangrijkst vindt binnen jouw relaties.
Als je kernwaarden hebt, zullen je relaties meer op één lijn zijn, meer voldoening geven, wederzijdse behoeften kunnen worden vervuld en er is een gevoel van empowerment.

Om jouw kernwaarden te vinden, maak je een lijst van de dingen die emotioneel, fysiek en spiritueel het belangrijkst voor je zijn.

Het is belangrijk om te begrijpen dat kernwaarden ook vloeiend zijn. Dit betekent dat wat je waardeert in jouw midden twintig zal anders zijn dan wat je waardeert in jouw late dertiger jaren. Onze waarden veranderen en evolueren zoals wij dat ook doen.
Dit is waarom zelfbewustzijn zo belangrijk is, want als je jezelf niet begrijpt, zul je je niet bewust zijn van verschuivingen of veranderingen in wat je het meest waardeert, namelijk je kernwaarden.

Voer regelmatig gesprekken met jouw partner over jouw kernrelatiewaarden. Houd dinerbijeenkomsten, voer ongemakkelijke gesprekken, bevestig dat je op dezelfde lijn zit en aan dezelfde dingen werkt.
Maak je geen zorgen als je je kernwaarden niet kent! Je hebt misschien wat tijd nodig om jezelf, je behoeften en wat je echt inspireert of vreugde, vrede en vervulling brengt, echt te leren kennen.

Ontdek het Narp herstellingsprogramma

Voorbeelden van kernwaarden:

Vertrouwen en veiligheid:

woorden en daden zijn op één lijn, met andere woorden dat je allebei doet wat je zegt.

Freedom to Self-express:

een investering om elkaar te laten zijn wie je werkelijk bent.

Een verlangen om van dienst te zijn:

het grotere goed dienen, verbinding met de gemeenschap, regelmatig teruggeven met tijd of geld.

Wellness:

een toewijding om je lichaam te bewegen, voedzaam voedsel te eten en te slapen.

Goodwill-overtuigingen:

een keuze om regelmatig het beste van elkaar te nemen.

Verantwoordelijkheid:

eigenaarschap van gedrag, emoties en de manier waarop je reageert.

Geld of financiële mindset: overtuigingen over geld, hoe het moet worden gebruikt, budgettering, wat het voor jullie beiden betekent.

Seksuele prioriteiten:

frequentie, comfortniveaus, de geconditioneerde overtuigingen rond seks.

Commitment-stijl:

hoe ziet commitment eruit, hoeveel tijd wordt er samen doorgebracht, hoeveel emotionele energie gaat er in de relatie.

Familierollen:

grenzen rond elkaars uitgebreide familie, verwachtingen, overtuigingen.

Socialisatiebehoeften/-gewoonten:

hoeveel socialisatie je nodig hebt, introvert of extravert, behoefte aan rust, behoefte aan connecties.

Moeilijk praten over kernrelatiewaarden

Wat me het meest is opgevallen is dat stellen niet veel praten over belangrijke dingen omdat het ongemakkelijk is, of ze weten niet hoe, of ze zijn bang voor afwijzing.

Problemen in de relatie komen naar voren en mensen merken dat ze maanden of soms jaren op verschillende pagina’s zijn geweest. Meestal is er wrok vanwege het gebrek aan verbinding en gebrek aan communicatie.

Het is krachtig om te bezitten wat je waardeert en om met een andere persoon aan die kernwaarden te werken. Het creëert wederzijds respect, vertrouwen, veiligheid, en emotionele kwetsbaarheid. Het benoemen van jouw waarden kan het begin zijn van een echte authentieke verbinding.

Je kunt een kernwaarde van “groei” delen.

Ik ben van mening dat dit de allergrootste indicator is of een relatie standhoudt (elke relatie – een baan, vriendschap of romantisch partnerschap).
Als jullie niet samen kunnen groeien, is de kans groot dat de relatie een einddatum heeft. Het is net als dat citaat: “een relatie is als een haai. Of het gaat vooruit, of het is dood”.

Open en eerlijke communicatie is een van mijn huidige kernwaarden voor relaties. Het was echter niet altijd een kernwaarde van mij, omdat ik niet altijd de waarheden van mijn partner wilde horen.

Hebben we de neiging om wat we waarderen aan onze partners op te leggen als meer een verwachting en dan teleurgesteld te raken als ze niet aan die verwachting voldoen of zich niet op dezelfde manier voelen?
Ik denk dat het begrijpen van onze persoonlijke kernwaarden en het communiceren vanuit die ruimte leidt tot meer duidelijkheid en minder teleurstellingen.

Bovendien kunnen we ons heel voelen met iemand die andere kernrelatiewaarden heeft.

En ze zijn allemaal verbonden. We moeten praten, want mensen waarderen daden meer dan woorden.
Laten we zeggen dat ik het heerlijk vind om behulpzaam te zijn in mijn gemeenschap, mijn partner zal zien hoeveel het mij en de vriendschap uit deze activiteiten oplevert.
Ik denk dat waarden beter worden begrepen als ze in de praktijk worden gebracht. En altijd verfrissend zijn, wat ze ook zijn.
Maar we kunnen niet verwachten dat we in één man een dorp zullen vinden, we moeten vriendschappen blijven cultiveren om ons als persoon te laten groeien.

Ik probeerde erachter te komen hoe ik iets soortgelijks kon zeggen. Als je mensen in een hokje naar je zin probeert te dwingen, zul je waarschijnlijk nooit gelukkig zijn en zij ook niet.

Herbekijken van de kernrelatiewaarden

Ik denk ook dat het zo belangrijk is om deze lijst zo nu en dan opnieuw te bekijken, want ik merk dat de dingen die belangrijk voor me zijn maar niet genoeg tijd krijgen, de neiging hebben om naar de top te stijgen als ik hierover nadenk.

Als er bijvoorbeeld aan mijn behoefte aan lachen wordt voldaan, denk ik er niet zo veel over na, maar als dat niet het geval is en ik erover nadenk, helpt het me eraan te herinneren dat ik meer ruimte in mijn leven moet creëren en tijd met die mensen moet doorbrengen. die mij aan het lachen maken.

Ik wil graag weten wat jouw kernrelatiewaarden zijn? Laat ze me weten in de commentaren.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma