Categorieën
Recent sociale media post

Wie we het meest proberen te imponeren geeft er niets om!

De harde waarheid over het behagen van mensen is dat dat impressie (imago)-management is, of proberen indruk te maken op anderen. Het is niets anders dan proberen te imponeren.

Het is gebaseerd op een diepe, onvervulde behoefte aan validatie die meestal verband houdt met emotionele afhankelijkheid. Maar wie heeft er daar belang bij?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Niet iedereen is een “people-pleaser”.

het gaat *veel dieper* dan simpelweg zeggen: “Ja, meneer!” aan onze baas of overdreven beschikbaar zijn om een ​​helpende hand te bieden aan onze familie of vrienden.

Het wordt een glibberige helling van altijd harder proberen, onszelf te willen bewijzen, anderen trots op ons te willen maken. We doen uiteindelijk iets voor anderen en pushen onszelf harder om bevestiging te krijgen of een compliment dat we gezien of gehoord hebben.

Ironisch genoeg zijn degenen die we het meest proberen te imponeren meestal dezelfde die er niets om geven.

Dit people-pleasen wordt geleerd als een geconditioneerde reactie uit de kindertijd. Kinderen die worden genegeerd of van wie verwacht wordt dat ze presteren, zullen proberen de onaangename persoon te plezieren, zodat deze verzorgers kunnen opscheppen. (wat ze dan meestal ook NIET doen)

Ze kunnen dit meenemen in hun volwassen leven, waar ze altijd proberen hun waarde aan anderen te bewijzen in giftige relaties met mensen die alleen geven om wat ze *doen* voor hen.

Aan de basis van dit gedrag voor mensen liggen meestal zeer sterke gevoelens van ontoereikendheid. Als ons als kind niet is geleerd onze waarde te erkennen, of ‘nee’ te zeggen en ons gevoel voor grenzen vast te stellen, kunnen we het contact met ons zelfgevoel kwijtraken.

Het overwinnen van het behagen van mensen doe je zo:

Stel duidelijke grenzen die niet onderhandelbaar zijn. Je zelfgevoel komt op de eerste plaats. Leer “nee” zeggen en het goed vinden om het te zeggen.

Bekijk de reacties van andere mensen terwijl je je grenzen begint te bepalen.

Erken degenen die uw empowerment ondersteunen, versus degenen die er last van lijken te hebben.

#therapeutischegedachten #zelf #empowerment #groei #groeiquotes #peoplepleaser #behagers #relaties #relatiememes #innerlijkekindgenezing #levenslessen #innerlijkkind #welzijn #emotionalgrowth #emotionalstrenghealing #emotionelegezondheid

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren