Wie we het meest proberen te imponeren geeft er niets om!

Wie we het meest proberen te imponeren geeft er niets om!

De harde waarheid over het behagen van mensen is dat dat impressie (imago)-management is, of proberen indruk te maken op anderen. Het is niets anders dan proberen te imponeren.

Het is gebaseerd op een diepe, onvervulde behoefte aan validatie die meestal verband houdt met emotionele afhankelijkheid. Maar wie heeft er daar belang bij?

Niet iedereen is een “people-pleaser”.

het gaat *veel dieper* dan simpelweg zeggen: “Ja, meneer!” aan onze baas of overdreven beschikbaar zijn om een ​​helpende hand te bieden aan onze familie of vrienden.

Het wordt een glibberige helling van altijd harder proberen, onszelf te willen bewijzen, anderen trots op ons te willen maken. We doen uiteindelijk iets voor anderen en pushen onszelf harder om bevestiging te krijgen of een compliment dat we gezien of gehoord hebben.

proberen te imponeren
Klik hier voor meer info

Ironisch genoeg zijn degenen die we het meest proberen te imponeren meestal dezelfde die er niets om geven.

Dit people-pleasen wordt geleerd als een geconditioneerde reactie uit de kindertijd. Kinderen die worden genegeerd of van wie verwacht wordt dat ze presteren, zullen proberen de onaangename persoon te plezieren, zodat deze verzorgers kunnen opscheppen. (wat ze dan meestal ook NIET doen)

Ze kunnen dit meenemen in hun volwassen leven, waar ze altijd proberen hun waarde aan anderen te bewijzen in giftige relaties met mensen die alleen geven om wat ze *doen* voor hen.

Aan de basis van dit gedrag voor mensen liggen meestal zeer sterke gevoelens van ontoereikendheid. Als ons als kind niet is geleerd onze waarde te erkennen, of ‘nee’ te zeggen en ons gevoel voor grenzen vast te stellen, kunnen we het contact met ons zelfgevoel kwijtraken.

Het overwinnen van het behagen van mensen doe je zo:

Stel duidelijke grenzen die niet onderhandelbaar zijn. Je zelfgevoel komt op de eerste plaats. Leer “nee” zeggen en het goed vinden om het te zeggen.

Bekijk de reacties van andere mensen terwijl je je grenzen begint te bepalen.

Erken degenen die uw empowerment ondersteunen, versus degenen die er last van lijken te hebben.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees