Hoe je bewust relaties kiest die bij je passen

Hoe je bewust relaties kiest die bij je passen

Waar moet je op letten als je wilt bewust kiezen voor relaties? Hier volgen enkele geweldige suggesties en inzichten die men vaak over het hoofd ziet, vooral in het begin van relaties. In het begin als je iemand leert kennen kun je bewust kiezen voor relaties die in de interactie en daden overeenstemmen met wat je wenst.

De vragen die je je kunt stellen

Hoe reageert je zenuwstelsel?
Hoe komen hun woorden overeen met hun daden?
De manier waarop ze over zichzelf en anderen om hen heen praten.
Hoe bewust ze zijn van hun behoeften, emoties en energie.
Hoe gemakkelijk vergeven ze zichzelf.
De meesten van ons gaan relaties aan waarin nog veel genezing te doen is. Als je bewust wil kiezen voor relaties ga je om met een persoon in plaats van met een illusie van die persoon.

We hebben versies van liefde gekend of gezien die controle, onbewuste manipulatie, schaamte en emotionele verlating omvatten.

Ook voelen we ons aangetrokken tot relaties die eigenschappen hebben die vergelijkbaar zijn met de eigenschappen en de dynamiek die we in onze kindertijd hadden.

We herhalen deze cycli omdat het onderbewustzijn een liefdescode heeft geleerd.

Bewust kiezen voor relaties is het afstemmen op je eigen innerlijke wereld.

Het is de praktijk om je bewust te zijn van hoe je lichaam en zenuwstelsel reageert op een ander persoon. Het is het besef van hoe die persoon spreekt, terwijl hij getuige is van de acties die die persoon onderneemt.

Veel mensen ‘vertellen ons wat we willen horen, maar hun acties liegen niet.

bewust kiezen voor relaties
Groeitaak

Bewustwording van acties is empowerment van relaties.

Bekrachtiging van relaties stelt ons in staat relaties te creëren die veilig en zeker zijn, en wederzijdse evolutie mogelijk maken.

Bekrachtiging van relaties stelt ons in staat om door relaties te navigeren, niet als het gewonde kind dat men kiest, maar als de wijze volwassene die probeert te groeien naar de hoogste versie van zichzelf.

Het hebben van een gevoel van veiligheid in de relatie is zo belangrijk.

Dat gebeurt wanneer beide partners het werk zowel in hun interne landschap als binnen de relatie doen. Dat maakt bewuste relaties zo mooi.

In het begin van een relatie laten we ons meeslepen en gaan we verloren in de magie, de chemie, het vuurwerk. Maar de tijd nemen om te reflecteren over onze innerlijke wereld gedurende die tijd is een sleutelfactor om bewust, eerlijk en met onze hoogste integriteit te leven.

Het is belangrijk om die verbinding met je lichaam en de interactie te voelen. We hebben dit allemaal intrinsiek. Angst, twijfel aan jezelf, je niet veilig voelen in je eigen wezen, niet op jezelf vertrouwen zorgt ervoor dat we de verbinding met ons lichaam dempen.

Bewust kiezen voor relaties is het afstemmen op je eigen innerlijke wereld.

Ik stel voor om hierover na te denken en innerlijk te voelen wat je zou willen voelen in een relatie of je nu een relatie hebt of niet.

Ik denk dat we ook op zoek gaan naar dezelfde soort relaties, ook al gaven ze geen voldoening. We gaan onbewust op zoek naar die relaties gelijkvormig als dezen in onze kinderjaren en vormende jaren.

We kunnen de delen van ons die zich in die jaren niet mochten ontwikkelen, projecteren op de mensen met wie we een relatie hebben. Iemand kan bijvoorbeeld het gevoel hebben niet goed genoeg te zijn of geen recht te hebben om gehoord te worden.

Dus deze persoon zoekt iemand die het tegenovergestelde is, licht schijnend op het deel van zichzelf dat de persoon niet durft te uiten/naar te kijken en het gemakkelijker vindt/waardeert omdat je niet het gevoel hebt dat je mag/goed genoeg bent om lief te hebben het in jezelf, zodat je het misschien gemakkelijker vindt om het in iemand anders lief te hebben.

Dit geldt ook voor vriendschappen.

Beide partijen gaan de relatie aan met zeer historisch ervaren en geprogrammeerde overtuigingen van hoe liefde eruit ziet.

Het verschil tussen wat we verwachten en wat we ontvangen, kan ervoor zorgen dat ons ego wil rennen. Wat we moeten doen, om ons in staat te stellen ons te vestigen in de vereniging van energieën, om onze ogen en hart te openen. Bemind worden door je partner kan er anders uitzien, misschien niet passen in de mal die je hebt gemaakt.

Door je hart te openen, krijg je de kans en het vermogen om te begrijpen hoe hun dierbare liefdes eruit hebben gezien en gevoeld. We streven allebei naar dezelfde energie, maar hebben allebei verschillende alternatieve routes geleerd om daar te komen. Geef altijd genade voor jezelf en je partner.

Zelfvergeving en mededogen

Hoe gemakkelijk zij en jij zichzelf vergeven, is een zeer interessante maar belangrijke. Ik heb meegemaakt dat eerdere versies van mezelf mezelf niet vergeven. Er is een patroon in deze situaties. Ik was emotioneel verslaafd aan de reactie van het zenuwstelsel die ik kreeg door de verbinding met een persoon.

Het vermogen om onszelf te vergeven en compassie voor ons en anderen te hebben, toont tegelijkertijd emotionele volwassenheid en openheid om te leren en te groeien.

Als je jezelf of een ander in een relatie of vriendschap ziet, die je zelf niet kan vergeven, zijn ze hoogstwaarschijnlijk bezig met een cyclus van een lange reeks cycli van jeugdtrauma’s en hebben ze moeite om meerdere perspectieven/realiteiten tegelijk vast te houden.

Leg aan je partner uit hoe JIJ hun gedrag ziet en hoe JIJ je daarbij voelt.

Als we ruzie hebben, denk ik dat je rechtschapenheid boven vergeving beoefent. Dit maakt me het gevoel dat je het probleem alleen maar wegpoetst in plaats van echt na te denken over hoe je een fout hebt gemaakt.

Leren dat sterke “vlinders” in het begin gewoon angst zouden kunnen zijn, veranderde zo veel voor mij.

Dit is de reactie die we gewend zijn te voelen in de verwachting dat de partner onze behoeften zal vervullen.
We moeten ons begrip van onze eigen emoties en wat veilig voelt versus wat niet, verdiepen.

De reactie van ons zenuwstelsel is onze innerlijke gids, zelfs wanneer onze geest ons probeert om te praten, naar ons lichaam te luisteren. Het zegt ons iets.

Er zullen zoveel ups en downs zijn in een relatie en daarom is het perspectief op vergeving zo belangrijk!

Lieg niet, steel niet, doe geen belofte die je niet kunt houden en wees aardig!

Merk je deze dingen op in je relaties?

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop meer info

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees