Categorieën
gemeenschapsvorming Nederland België Nederlandstalig Recent

Voldoet oppervlakkig plezier je niet meer?

Een ding dat ik als een constante heb gezien, is dat wanneer we beginnen met genezen, de dingen waar we vroeger toe werden aangetrokken, zoals oppervlakkig plezier niet langer met ons resoneren.

Oude gewoonten en ongezonde patronen beginnen leeg te voelen. We kunnen merken dat we ze wegduwen terwijl we op zoek zijn naar een diepere verbinding.
We beginnen situaties te herkennen die triggeren met oude wonden. Bovendien kunnen we merken dat we ervan weglopen. Onze relatiekeuzes beginnen te evolueren naar keuzes die gebaseerd zijn op een authentieke verbinding, omdat oppervlakkig ‘plezier’ het niet meer voor ons doet.

We gooien emotionele ontkoppeling weg voor emotionele verbinding.

Oppervlakkig verwisselen we voor intimiteit. De keuzes die we maken, beginnen weer te geven waar we naartoe gaan als we beginnen te leren ons Zelf te omarmen.

Door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren