Wat is het verschil tussen alleen zijn en je eenzaam voelen?

eenzaam zijn

Weet wat het verschil is tussen alleen zijn en je eenzaam voelen. Als je je eenzaam voelt, ga je op jacht naar teleurstellende en oppervlakkige relaties. Als je alleen bent, zul je je doelen najagen en je waarde zien.

Al te vaak wordt * alleen zijn * verward met * eenzaam voelen *. Je kunt alleen zijn en je gelukkig en tevreden voelen met jezelf en je omgeving, of je kunt omringd zijn door mensen en je nog steeds eenzaam voelen.

Dus wat is het verschil?

Eenzaamheid is een chronisch gevoel, een ongeluk dat meestal van binnenuit komt. Je kunt worstelen met eigenwaarde of eigenliefde en (ten onrechte) geloven dat het najagen van relaties of het opvullen van een emotionele leegte met wat of met wie dan ook, zal zorgen dat je je beter voelt.

Misschien voor een klein beetje of voor een kort tijdje. Dan, omdat het een cyclus is, zullen de gevoelens van eenzaamheid hun hoofd weer opsteken.

Alleen zijn is een staat. Daar is op zich geen emoties aan verbonden. Degenen die het prettig vinden om alleen te zijn, hebben geen behoefte om relaties na te jagen, of dingen te doen om een ​​leegte op te vullen. Ze voelen zich prettig in hun vel en voelen zich op hun gemak bij hun gedachten en hun emoties terwijl ze die ervaren.

Hoe moeilijk heb jij het alleen?

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie is in het bezit van een Bachelor diploma in Orthopedagogie dat ze heeft behaald aan de Hogeschool Gent. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama, armoede consulent en orthopedagoge. Ze werkt 33 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!