Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Welke fysieke oefeningen helpen bij stress na trauma? +video

Thuis sporten is net zo gezond als in de sportschool sporten en je kan er gewoon evenveel mee bereiken. De sportschool wordt steeds minder belangrijk om fit te blijven zolang je maar de oefeningen doet om je te helpen bij stress na trauma.

Gebruik je eigen lichaam en wees creatief om oefeningen te vinden die je helpen bij stress.

Doelen bereiken kan ook thuis en gun jezelf de verandering. Er zitten enorm veel voordelen aan het skippen van de sportschool, zolang je blijft bewegen op andere manieren.

De work-out in dit artikel is een voorbeeld, maar werkt erg fijn voor beginners. Ga vooral zelf op onderzoek uit en start vandaag nog!

Beweging is een belangrijk onderdeel van de gezondheid van de hersenen. (voor iemand met trauma’s)

Mensen zijn ontworpen om te lopen, springen, sprinten en zware dingen op te tillen. Het is onze biologie en onze hersenen verwachten het.

Bij intuïtieve beweging draait het allemaal om het gebruiken van wat je om je heen hebt om te bewegen. Met wat creativiteit en je eigen lichaamsgewicht heb je geen sportschool nodig, EN je krijgt een extra hersenkraker van de vitamine D door de buitenlucht.

In 20 minuten kun je een volledige lichaamstraining doen. 3 herhalingen van elk – arm walks, jump ups, crow holds, sit ups en ik voel me beter mentaal de hele dag. Verhuis je buiten de sportschool? (nu deze toch gesloten is)

Oefeningen bij stress voor vermindering van spanning en trauma

Tension & Trauma Release Exercises (of TRE®) is een eenvoudige maar innovatieve reeks oefeningen die het lichaam helpen bij het loslaten van diepe spierpatronen van stress, spanning en trauma. TRE, gecreëerd door Dr. David Berceli, PhD, activeert veilig een natuurlijk reflexmechanisme van schudden of trillen dat spierspanning vrijgeeft en het zenuwstelsel kalmeert. Wanneer dit spiertril- / trilmechanisme wordt geactiveerd in een veilige en gecontroleerde omgeving, wordt het lichaam aangemoedigd om terug te keren naar een staat van evenwicht. Bekijk de introductievideo van Dr. Berceli hieronder

Trauma en Tension Release Exercises, is een somatische lichaamsoefening voor mensen die lijden aan stress, angst, trauma of PTSS.

Je hoeft niet over een gebeurtenis, gevoel of probleem te praten, daarom overwint het de taalbarrières die extra stress kunnen veroorzaken.

TRE® omvat een reeks eenvoudige strekoefeningen waarbij de spieren van het onderlichaam worden gebruikt en er ontstaat een beetje trillen in de benen. Als het lichaam eenmaal trilt, ga je op de grond liggen en moedig je deze natuurlijke trillingen aan om door het lichaam te bewegen, zonder ze te proberen te beheersen. De meeste mensen genieten van het gevoel van trillen; voor sommigen melden ze een fysieke of emotionele bevrijding, zonder overweldigd te raken door het proces.

Het TRE®-mechanisme, of het schudvermogen, bestaat bij alle zoogdieren en mensen.

Het is de meest natuurlijke en organische manier van het lichaam om samengetrokken of strakke stresspatronen te ontrafelen, en om de lading van stresshormonen en ongezonde chemische opbouw te verminderen, waardoor het lichaam weer in zijn natuurlijke balans en een stabiele toestand komt.

TRE® wordt aanbevolen voor iedereen die zich gestrest, angstig of getraumatiseerd voelt (inclusief degenen die getuige zijn geweest van andermans trauma). Het helpt mensen die last hebben van pijn, ontstekingen of beklemming in hun lichaam.

Het kan ook mensen helpen die gezondheids-, financiële, familie- of huisvestingsproblemen hebben, evenals verslaving. Als u betrokken bent geweest bij een auto- of arbeidsongeval, kan dit helpen om de stress en het trauma dat gepaard gaat met een ongeval te overwinnen.

Kortom, TRE® kan iedereen helpen die zich op een punt in het leven bevindt waar stress, overweldiging, angst en pijn hun gezondheid en welzijn in gevaar brengen.

Na het beoefenen van TRE® gebruiken mensen vaak de woorden ‘geaard’, ‘ontspannen’ en ‘rustiger’ om hun gevoelens te beschrijven. Na een periode van enkele maanden hebben mensen verlichting van ziekten zoals artritis, fibromyalgie, eczeem en PDS gemeld. Mensen die aan migraine, hoofdpijn, rugpijn enz. Lijden, kunnen zowel pijnverlichting als emoties als angst, woede, zorgen en ongerustheid ervaren.

Vind jij het nou wel fijn om in een sportschool te sporten? Blijf dat dan zeker lekker doen! Suggesties of vragen? Ik antwoord graag. Sharing is caring.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

alle artikelen over traumaherstel op narcisme.blog

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees