Oefeningen om je te helpen bij stress na trauma.

Workout: Dit is waarom thuis sporten het best is. Bewegen om angst te overwinnen na misbruik door een narcist.

Thuis sporten is net zo gezond als in de sportschool sporten en je kan er gewoon evenveel mee bereiken. De sportschool wordt steeds minder belangrijk om fit te blijven zolang je maar de oefeningen doet om je te helpen bij stress na trauma.

Gebruik je eigen lichaam en wees creatief om oefeningen te vinden die je helpen bij stress.

Doelen bereiken kan ook thuis en gun jezelf de verandering. Er zitten enorm veel voordelen aan het skippen van de sportschool, zolang je blijft bewegen op andere manieren.

De work-out in dit artikel is een voorbeeld, maar werkt erg fijn voor beginners. Ga vooral zelf op onderzoek uit en start vandaag nog!

Beweging is een belangrijk onderdeel van de gezondheid van de hersenen. (voor iemand met trauma’s)

Mensen zijn ontworpen om te lopen, springen, sprinten en zware dingen op te tillen. Het is onze biologie en onze hersenen verwachten het.

Bij intuïtieve beweging draait het allemaal om het gebruiken van wat je om je heen hebt om te bewegen. Met wat creativiteit en je eigen lichaamsgewicht heb je geen sportschool nodig, EN je krijgt een extra hersenkraker van de vitamine D door de buitenlucht.

In 20 minuten kun je een volledige lichaamstraining doen. 3 herhalingen van elk – arm walks, jump ups, crow holds, sit ups en ik voel me beter mentaal de hele dag. Verhuis je buiten de sportschool? (nu deze toch gesloten is)

Oefeningen bij stress voor vermindering van spanning en trauma


Tension & Trauma Release Exercises (of TRE®) is een eenvoudige maar innovatieve reeks oefeningen die het lichaam helpen bij het loslaten van diepe spierpatronen van stress, spanning en trauma. TRE, gecreëerd door Dr. David Berceli, PhD, activeert veilig een natuurlijk reflexmechanisme van schudden of trillen dat spierspanning vrijgeeft en het zenuwstelsel kalmeert. Wanneer dit spiertril- / trilmechanisme wordt geactiveerd in een veilige en gecontroleerde omgeving, wordt het lichaam aangemoedigd om terug te keren naar een staat van evenwicht. Bekijk de introductievideo van Dr. Berceli hieronder

Trauma en Tension Release Exercises, is een somatische lichaamsoefening voor mensen die lijden aan stress, angst, trauma of PTSS.

U hoeft niet over een gebeurtenis, gevoel of probleem te praten, daarom overwint het de taalbarrières die extra stress kunnen veroorzaken.

TRE® omvat een reeks eenvoudige strekoefeningen waarbij de spieren van het onderlichaam worden gebruikt en er ontstaat een beetje trillen in de benen. Als het lichaam eenmaal trilt, ga je op de grond liggen en moedig je deze natuurlijke trillingen aan om door het lichaam te bewegen, zonder ze te proberen te beheersen. De meeste mensen genieten van het gevoel van trillen; voor sommigen melden ze een fysieke of emotionele bevrijding, zonder overweldigd te raken door het proces.

Het TRE®-mechanisme, of het schudvermogen, bestaat bij alle zoogdieren en mensen.

Het is de meest natuurlijke en organische manier van het lichaam om samengetrokken of strakke stresspatronen te ontrafelen, en om de lading van stresshormonen en ongezonde chemische opbouw te verminderen, waardoor het lichaam weer in zijn natuurlijke balans en een stabiele toestand komt.

TRE® wordt aanbevolen voor iedereen die zich gestrest, angstig of getraumatiseerd voelt (inclusief degenen die getuige zijn geweest van andermans trauma). Het helpt mensen die last hebben van pijn, ontstekingen of beklemming in hun lichaam.

Het kan ook mensen helpen die gezondheids-, financiële, familie- of huisvestingsproblemen hebben, evenals verslaving. Als u betrokken bent geweest bij een auto- of arbeidsongeval, kan dit helpen om de stress en het trauma dat gepaard gaat met een ongeval te overwinnen.

Kortom, TRE® kan iedereen helpen die zich op een punt in het leven bevindt waar stress, overweldiging, angst en pijn hun gezondheid en welzijn in gevaar brengen.

Na het beoefenen van TRE® gebruiken mensen vaak de woorden ‘geaard’, ‘ontspannen’ en ‘rustiger’ om hun gevoelens te beschrijven. Na een periode van enkele maanden hebben mensen verlichting van ziekten zoals artritis, fibromyalgie, eczeem en PDS gemeld. Mensen die aan migraine, hoofdpijn, rugpijn enz. Lijden, kunnen zowel pijnverlichting als emoties als angst, woede, zorgen en ongerustheid ervaren.

Vind jij het nou wel fijn om in een sportschool te sporten? Blijf dat dan zeker lekker doen!

Suggesties of vragen? Ik antwoord graag.

Sharing is caring.

klik op de foto
klik op de foto

klik op de foto

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Schrijf in voor haar gratis workshop:http://bit.ly/MelanieMarch18

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • Begrippen Narcisme
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent

Beschrijvingen van ocpd en persoonlijkheidsstoornis kenmerken.

Obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis (OCPD). Obsessieve compulsieve persoonlijkheidsstoornis (OCPD) wordt gekenmerkt door een inflexibele naleving van regels of systemen of een affiniteit… Read More

 • afkicken van de narcist
 • complex trauma
 • narcissist
 • online training
 • Recent
 • zelfgenezing

Toxic Relationship Expert Reveals knowledge of narcissism

Do you have someone in your life, who you want to love, get along with and care about, yet …… Read More

 • communicatie
 • Nederland België Nederlandstalig
 • persoonlijke ontwikkeling
 • Recent
 • transformatie motivatie

Een dunne lijn tussen narcisme en vriendelijkheid voor jezelf.

Velen vinden het vermoeiend en uitdagend om van anderen te houden. Ze zijn bang om hun geest te openen en hun… Read More

%%footer%%