Vriendschap met een vriendin van een narcist is complex. Deel 2b

Elke actie die jij onderneemt heeft een reactie.

Dat is wetmatig zo. Ik hoop dat je het daarmee eens bent. Nu heb je een verwachtingspatroon waarin je die persoon ziet ten onder gaan aan de narcist. En dat is niet gemakkelijk om met om te gaan als je een vriendschap hebt met een vriendin van een narcist.

Waarschijnlijk is dit ook zo, maar wie weet dat plots het zaadje dat jij hebt geplant aan bewustzijn gaat groeien, dat kan binnen 1 jaar, 2 jaar of 10 jaar zijn.

Zij blijkt te denken dat door nog meer symbiose met de narcist, en het streven naar harmonie de relatie kan behouden worden, dus vindt ze niet dat ze persoonlijke ruimte heeft waar ze die vriendschap kan onderhouden.

In tegendeel ze toont aan de narcist dat ze bereid is zelfs dat op te offeren om ‘hem te bewijzen hoe graag ze hem wel ziet’. We weten dat dit niet helpt. Maar zij heeft de ervaring gehad dat ze een gevoel van volstrekte harmonie had met hem, waar ze nu aan verslaafd is, zodat ze helaas jullie vriendschap bereid is op te offeren.

Dus volgens mij kun je haar de grootste dienst bewijzen door klaar en duidelijk te zijn.

Je zegt haar precies één keer wat jij belangrijk vindt in een vriendschap en wat je wilt dat er tussen jullie gebeurt. Ik veronderstel dat je geen onredelijke eisen stelt zoals je moet die vent laten vallen, maar bijvoorbeeld samen eens gaan shoppen, terrasje doen, telefoongesprek, sms enz.

Wat is de grens, het minimum dat  jij wilt kunnen doen uit vriendschap met een vriendin van een narcist?

Wat zijn de normen waaraan dient voldoen te worden omdat jij nog kunt het gevoel hebben dat het een vriendschap is? Dit zeg je haar één keer heel duidelijk en je vraagt haar of ze daar eens wilt over nadenken en geeft haar drie dagen bedenktijd.

Als dat niet meer kan dan ga je beslissen om die relatie te stoppen. Ik veronderstel dat je dat wel spijtig zal vinden mocht jullie beslissen dat een vriendschap niet meer kan en je probeert nog op een goede manier die vriendschap af te sluiten (dien je nog zaken terug te geven enz.)

Hoe je aan zo’n gesprek begint is door te praten over welke waarden ze vindt dat in een vriendschap belangrijk zijn. En wat precies voor haar het bewijs levert dat die waarde in vervulling gaat.

Maar zoals gezegd eerst dient dat duidelijk te zijn voor jezelf.

Dit betekent niet dat je geen hoop mag hebben dat in de toekomst je vriendin je wel belangrijk genoeg vindt. Je gaat natuurlijk zelf die pijn van stopzetting moeten verwerken.

Naar de narcist zelf zou ik de ‘communicatie’ informatief, kort en vriendelijk houden en zeker niet een gesprek aangaan of ‘iets’ van je emoties laten zien.

Misschien kun je voorstellen om samen Yoga, mindfulness, of één of andere vorm van creativiteit of sport samen te doen. Maar je mag dat niet doen met de bedoeling van de vriendschap te willen redden.

Je moet er ook zelf plezier in hebben. Blijkbaar voel jij de pijn aan van je vriendin die ze zelf ontkent.

Als je een beetje hoogsensitief bent heb jij daar dan meer last van dan je vriendin zelf. Dit kan niet de bedoeling zijn van een vriendschap gezien. We hebben het hier niet over een ziekte.

Narcisme is, maar mogelijk doordat er een zelfliefdetekort is. Nu vullen ze elkaar nog voldoende aan: hij heeft zijn fan en zij heeft haar God. Dat is pijnlijk als je daarmee geconfronteerd wordt dat je aan de kant gezet wordt, maar dat is nu het typische van zo’n relatie.

Het is een ziekelijke relatie, en je mag het dus niet persoonlijk oppakken. Als je vriendin uit zo’n relaties evolueert zal je beseffen dat de narcist er gekomen is en alleen maar maar die mogelijkheid had omdat die kwetsuur aanwezig was bij je vriendin.

Als jij je daardoor ‘ongelukkig’ voelt is het echt nodig om je te beschermen.

Loslaten hoort nu éénmaal bij het leven. Waarschijnlijk had je nooit gedacht dat dit zou gebeuren tussen jullie. Door de zoekfunctie te gebruiken op onze website kun je aanverwante informatie vinden zoals over triangulatie, verantwoordelijkheid.

Als je op Google zoekt rond narcisme en borderline ga je waarschijnlijk ook veel kenmerken vinden die gelijklopend zijn in wat je ziet in die relatie tussen hen, en wat je gehoord hebt.

Nu kom je daar allemaal geen stap mee verder, maar niet als je in zo’n onderwerpen geïnteresseerd bent. Maar als het zo erg is zoals je beschrijft, kun je daar niets aan doen, eigenlijk alles wat je traditioneel probeert zal het alleen maar verergeren.

Het beste wat je kunt doen is zelf radicale verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven.

Er op een goede manier een einde aan maken als je je niet meer goed voelt in die vriendschap.

Wat ook de narcist dan daarover zegt, zou zeker bij jou geen rol mogen spelen, want je weet genoeg dat dat een leugen is. We hebben ook een artikel over “Ken je de regels van gezonde relaties?

Ik hoop dat er nog ruimte is voor een gezonde vriendschap tussen jullie, en is die er niet meer dat je snel ruimte maakt voor nieuwe vriendschappen. Weet dat je op een diep niveau verbonden bent met iedereen en dat je dus op dat dieper niveau veel meer invloed hebt. Wij noemen dat zo binnen, zo buiten.

Een andere realiteit ontwikkelen

Het is belangrijk dat je innerlijke vrede hebt want volgens mij is het alleen dan pas mogelijk een andere realiteit te scheppen. Als je zoekt op werkwijze vind je de teksten die jezelf immuun maken voor ongezonde relaties en hoe je zelf kunt bloeien in je leven.

Diezelfde teksten rond werkwijze voor het innerlijke werk zijn van toepassing voor je vriendin.

Innerlijk werk doen

Zelfs als je vriendin bij die man blijft kan ze ondertussen innerlijk werk doen en zichzelf versterken zodat ze niet meer de pijn voelt die hij bij haar triggert.

Zelfs als ze ‘s nachts wakker ligt kan ze dat innerlijk werk doen als ze de procedure kent. De werkwijze vind je als je zoekt met de zoekfunctie op onze website.

Als ze die man graag ziet, betekent dat niet dat ze zijn slaafje moet zijn. Dat patroon kan ze doorbreken als ze eerst het innerlijke werk doet. Het kan dat hij haar dan verlaat, maar ook dat zal minder een probleem zijn, want vroeg of laat komt het bedrog van deze man naar boven. Graag je reactie.

Bekijk ook de hypnotische beeld meditaties als je specifieke moeilijkheden hebt met ontspannen. Alle teksten vind je via de zoekfunctie

De snelste manier om vooruitgang te maken.

Als je de Engelse taal goed begrijpt overweeg dan ook het programma van Melanie aan te schaffen, voor ons is dit de snelste manier om vooruitgang te maken.

Gezien haar programma downloadabel is kun je gelijk wanneer onafhankelijk van wat je doet dat toepassen zonder verplaatsing gewoon door er naar te luisteren, maar niet terwijl je aan het rijden bent.

Ik sluit niet uit om je persoonlijk te spreken, maar ik ben ervan overtuigd dat het herhaaldelijk volledig  lezen en bekijken van deze video meer invloed in je genezingsproces zal hebben dan je vermoedt, want dit is wat we zelf hebben vastgesteld.
Als je echt diep zit is 2 uur per dag werken aan je herstel een echte noodzaak.

Innerlijke vrede in de vriendschap met een vriendin van een narcist

Het kan enkele maanden duren voor je complete innerlijke vrede hebt want je zult versteld zijn wat er allemaal naar boven komt dat je ontkend had.

Immers het trauma zorgt onder andere voor een gedeeltelijk geheugenverlies over de relatie.

Het is als het pellen van een ajuin, onder elke laag zit er een nieuwe laag, tot je bij de kern kunt komen.

Zonder online programma is het heel moeilijk te realiseren om een snelle transformatie te hebben, maar niet als je begrip hebt van de werkwijze, die vind je in de gelinkte teksten als je zoekt op werkwijze en heel veel werkt aan je zelfliefde tekort.

Zeker in de beginperiode om je stabiliteit te herverzekeren.

Het is een noodzaak om systematisch te werken aan je zelfliefde tekort, zodat het negatieve in je leven stopt en kan transformeren.
Ik ben gemachtigd om coaching te geven als armoede consulente en als professionele orthopedagoge, maar daarbij werk ik ook nog fulltime.

Daarom dat ik je vraag me regelmatig uw vorderingen te sturen op een schaal van o tot 10

(0=ik voel me super depressief 10= ik voel me uitstekend in mijn vel.)

En het aantal keren dat je al deze video volledig hebt bekeken is ook belangrijke informatie voor ons.

Vergeet ook niet dat je ons werk op narcisme.blog kunt ondersteunen door al uw aankopen online te doen via de link van bol.com die je onderaan deze pagina vindt.

Waarvoor dank.

PS Mocht je somatische klachten hebben of ontwikkelen raadpleeg dan uw huisarts.

Ga naar deel 2

Ga naar deel 1a


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees