Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Methoden & motieven triangulatie narcist(e). Deel 1b

Definitie triangulatie.

Triangulatie kan worden gedefinieerd als een indirecte vorm van communicatie waar één persoon (meestal de narcist(e)) als een boodschapper tussen twee andere mensen optreedt.

Of het kan een directe vorm van communicatie zijn waarbij één persoon probeert een ander medeplichtig te maken tegen een derde om het doel van zijn agenda te bereiken.

In beide gevallen zal de boodschapper een bericht fabriceren of wijzigen. In dat bericht is dan vaak een splinter van de waarheid vervat om zijn of haar doelstelling te bereiken.

Er zijn zoveel verschillende redenen waarom een narcist(e) zou kunnen triangulatie gebruiken als er narcisten zijn. Hieronder vind je de vier meest voorkomende methoden en motieven.

1. Methode om de scheiding voor te bereiden door de narcist(e): het werven van versterkende ondersteuners.

Één van de manieren waarom narcisten triangulatie gebruiken is om toestemming te krijgen van hun slachtoffers om hun wensen en behoeften te manipuleren van hun partners en dit door het standpunt van derden  ter staving en versterking van hun narcistische adviezen.

Dit is een vorm van werven van bondgenoten, of als uiterste geval om deze bondgenoten aan te zetten om te pesten.

De narcist(e) probeert iedereen te manipuleren die een andere mening of overtuiging erop nahoudt. Hij of zij kan door een onwetende derde partij de vertolking van zijn waarheid versterken. Uiteraard heeft de derde partij alleen het bericht heeft gehoord van de narcist(e), Dat is precies triangulatie.

De derde-partij is meestal niet bewust van de narcistische truc en gelooft dat ze alleen probeert de narcist(e) te helpen.

De derde partij is vaak een familielid of een lid van de fanclub van de narcist(e).

De narcist(e) gebruikt deze ‘onschuldige’ mensen als instrumenten om te helpen de verschillen te regelen en hun partner of iemand anders te dwingen in het aanvaarden van hun standpunt door het gebruik van overtuigingskracht, verlegenheid, meerderheid regels of schuldgevoelens.

In emotioneel gezonde relaties zullen paren geen derden of boodschappers werven en gebruiken om hun conflicten te regelen.

Ze hebben face-to-facegesprekken.

Zij  proberen niet gelijk te krijgen, te argumenteren of voordelen te halen door een derde persoon om hun partner te beïnvloeden.

Ze respecteren elkaar en hun relatie, en als ze het niet eens zijn, zullen ze proberen een gekwalificeerde, onpartijdige derde-partij te vinden, zoals een therapeut, coach of consulent. (in sommige gevallen een geestelijke)

Tactiek van voorbereiding voor een scheiding van de narcist(e): mensen tegen elkaar op zetten.

Deze methode van triangulatie omvat twee mensen tegen elkaar uitspelen. De narcist(e) doet dit door het besmeuren van het karakter van een of beide van de mensen achter hun rug.

Hierdoor kan de narcist(e)  hun valse beeld behouden. Daardoor wordt de narcist(e) positief bekeken onder de driehoek. In veel gevallen, zal de narcist(e) zich afbeelden als slachtoffer. Vooral als ze het gevoel hebben dat hun partner hun gedoe aan het moe worden is.

Ook als hun partner bewust wordt van hun manipulatie, hypocrisie en misbruik doen ze zich als slachtoffer voor. Of gewoon ook, omdat ze het saai beginnen te vinden na enkele maanden.

triangulatie
Hoe doe je het werk van Dr. Nicole Lepra

Een cirkel blinde supporters.

De narcist(e) zal reageren door de plannen van hun partner te negeren, door het op  starten van een smaadcampagne achter de rug van het slachtoffer. Dus tegen de tijd dat ze hun partner dumpen, heeft de narcist(e) al een cirkel van blinde supporters.

De narcist(e) zal meestal aanhangers zoeken die hij of zij kent die het meestal met hem eens zien onafhankelijk van de inhoud. Dit is hoe ze hun partner laten uitzien als de misbruiker – dader in de relatie, lang voordat de relatie voorbij is.

Hiervoor bewerkt de narcist(e) zijn supporter (s) en partner door het delen van selectieve informatie. Daarna  zal de narcist(e) meestal elke gemiddelde opmerking van het slachtoffer delen met de supporter(s) als die kan dienen als brandstof voor een breuk.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Lees meer


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.588 andere abonnees