Narcistisch vluchtige emoties overtuigen je dat je de ideale partner bent. +video

Wat een NPD heeft, is een bubbel van vluchtige emoties waarin de narcist(e) leeft, superieur en alleen, boven alle anderen staat. Hij of zij is geweldig! Sexy, slim, briljant, dapper, sterk, perfect. Of is de narcist(e) …? De narcist(e) heeft anderen nodig om dit constant te valideren. Hier ben ik, ben je dol op mij?

online programma voor herstel

Een beperkt scala aan vluchtige emoties die beperkt van aard zijn.

We lezen vaak dat psychopaten / narcisten een beperkt scala aan emoties ervaren.

In het algemeen kun je stellen dat de emoties die ze ervaren grotendeels oppervlakkig en vluchtig van aard zijn. Ze zijn echter buitengewoon bedreven in het lezen en manipuleren van de emoties van anderen. Dit hebben ze als kind geleerd om controle en invloed uit te kunnen oefenen.

Het gebrek aan gezonde emotionele activiteit in de geest van een psychopaat / narcist creëert intense verveling.  Boven op die verveling komt echter een enorme prikkelbaarheid en een dorst naar drama.

Met de toevoeging van een onverzadigbaar ego kijkt de psychopaat / narcist naar onze emoties om hun oplossing te vinden. Vergeet niet dat ze een ego hebben dat hun verlangen naar controle en dominantie stuurt.

Dit proces begint bijna onmiddellijk tijdens de eerste idealisatie-fase van de relatie. De psychopaat / narcist gebruikt ambachtelijke charme. Daarnaast gebruikt hij of zij spiegeling en intense vleierij.

Dit doet de narcist(e) om je te laten geloven dat je je ideale partner hebt ontmoet in de vorm van een toegewijde en loyale zielsverwant.

Echter, is dat helaas maskerade gedrag.  Immers zijn vluchtige emoties zijn alleen maar gespeeld. Dit heeft niets met empathie te maken.

Het valse gevoel van veiligheid waar je in gesust bent, laat je emoties nu rijp voor manipulatie. Als er eenmaal een sterke band is gecreëerd, begint de psychopaat / narcist nu op een heel andere manier te reageren op je emoties.

Vergeet niet om te beseffen dat je vervangbaar bent.

De waarde van anderen schommelt op basis van wat de narcist(e) gelooft dat ‘mensen’ denken. De narcist(e) vindt het niet echt belangrijk genoeg om zijn eigen beoordelingen van mensen te maken. Hij of zij is het ultieme in oppervlakkige relaties.

De  narcist gelooft dat de publieke opinie alles is. Mensen zijn uitwisselbaar. Hij of zij maakt geen (persoonlijke  intieme) connecties, hoewel de narcist(e) heel erg goed is in het overtuigen van anderen dat hij of zij om hen geeft.

Meestal is de narcist(e) verslaafd aan die seks, aan een of andere substantie of aan pornografie.

Nu gaat de narcist jouw verlangens naar voortzetting van zijn complimenten gebruiken als een leidraad voor het beheersen van je toekomstige gedrag.

Stilaan is hij of zij een gevangenis rondom jou aan het bouwen. Hoe kom je ooit terug los van deze verslaving aan liefde voor de narcist kun je hier lezen en bekijken.

Heb jij het ook zo ervaren? Laat het ons weten in de commentaren.

Mjon van Oers.

Mjon van Oers is specialist voor narcisme. Zij is sinds 1992 zelfstandig auteur / journalist en schrijft (ook) over bewegen, gezondheid, mens en relaties. Haar publicaties, onder andere over narcisme, verschenen in diverse tijdschriften, online artikelen, e-books en boeken.

Zij is van nature een pionier en het is haar passie om zaken in beweging te brengen. Mjon schrijft niet alleen, zij geeft ook workshops, trainingen en inspireert als persoonlijk coach. Op bol.com vind je alle boeken van Mjon van Oers, waaronder het nieuwste boek van Mjon van Oers.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

over kenmerken toxisch persoon