Narcistisch vluchtige emoties overtuigen je dat je de ideale partner bent.

 

Wat een NPD heeft, is een bubbel van vluchtige emoties waarin de narcist(e) leeft, superieur en alleen, boven alle anderen staat. Hij of zij is geweldig! Sexy, slim, briljant, dapper, sterk, perfect. Of is de narcist(e) …?

De narcist(e) heeft anderen nodig om dit constant te valideren. Hier ben ik, ben je dol op mij?!

 

 

Een beperkt scala aan vluchtige emoties die beperkt van aard zijn.

 

We lezen vaak dat psychopaten / narcisten een beperkt scala aan emoties ervaren.

 

In het algemeen kun je stellen dat de emoties die ze ervaren grotendeels oppervlakkig en vluchtig van aard zijn.

Ze zijn echter buitengewoon bedreven in het lezen en manipuleren van de emoties van anderen. Dit hebben ze als kind geleerd om controle en invloed uit te kunnen oefenen.

Het gebrek aan gezonde emotionele activiteit in de geest van een psychopaat / narcist creëert intense verveling.  Boven op die verveling komt echter een enorme prikkelbaarheid en een dorst naar drama.

Met de toevoeging van een onverzadigbaar ego kijkt de psychopaat / narcist naar onze emoties om hun oplossing te vinden. Vergeet niet dat ze een ego hebben dat hun verlangen naar controle en dominantie stuurt.

Dit proces begint bijna onmiddellijk tijdens de eerste idealisatie-fase van de relatie. De psychopaat / narcist gebruikt ambachtelijke charme. Daarnaast gebruikt hij of zij spiegeling en intense vleierij.

Dit doet de narcist(e) om je te laten geloven dat je je ideale partner hebt ontmoet in de vorm van een toegewijde en loyale zielsverwant.

Echter, is dat helaas maskerade gedrag.  Immers zijn vluchtige emoties zijn alleen maar gespeeld. Dit heeft niets met empathie te maken.

Het valse gevoel van veiligheid waar je in gesust bent, laat je emoties nu rijp voor manipulatie. Als er eenmaal een sterke band is gecreëerd, begint de psychopaat / narcist nu op een heel andere manier te reageren op je emoties.

 

Vergeet niet om te beseffen dat je vervangbaar bent.

 

De waarde van anderen schommelt op basis van wat de narcist(e) gelooft dat ‘mensen’ denken. De narcist(e) vindt het niet echt belangrijk genoeg om zijn eigen beoordelingen van mensen te maken. Hij of zij is het ultieme in oppervlakkige relaties.

De  narcist gelooft dat de publieke opinie alles is. Mensen zijn uitwisselbaar. Hij of zij maakt geen (persoonlijke  intieme) connecties, hoewel de narcist(e) heel erg goed is in het overtuigen van anderen dat hij of zij om hen geeft. Meestal is de narcist(e) verslaafd aan die seks, aan een of andere substantie of aan pornografie.

Nu gaat de narcist jouw verlangens naar voortzetting van zijn complimenten gebruiken als een leidraad voor het beheersen van je toekomstige gedrag.

Stilaan is hij of zij een gevangenis rondom jou aan het bouwen. Hoe kom je ooit terug los van deze verslaving aan liefde voor de narcist kun je hier lezen en bekijken.

Heb jij het ook zo ervaren? Laat het ons weten in de commentaren.

 

Mjon van Oers.

Mjon van Oers is specialist voor narcisme. Zij is sinds 1992 zelfstandig auteur / journalist en schrijft (ook) over bewegen, gezondheid, mens en relaties. Haar publicaties, onder andere over narcisme, verschenen in diverse tijdschriften, online artikelen, e-books en boeken.

Zij is van nature een pionier en het is haar passie om zaken in beweging te brengen. Mjon schrijft niet alleen, zij geeft ook workshops, trainingen en inspireert als persoonlijk coach. Op bol.com vind je alle boeken van Mjon van Oers, waaronder het nieuwste boek van Mjon van Oers.

Boek voorbij het narcisme van Mjon van Oers

Wat is de werkwijze volgens narcisme.blog om de meeste resultaten te hebben?

 

Heb je reeds geluisterd naar jouw kleine kind?

 

Jouw lieve innerlijke kleine, jonge voornaam. (Transformatie actie)

 

Wat er gebeurt als je niet systematisch werkt aan je zelfliefde tekort?

 

Hoe doe je het innerlijke proces van loslaten van codependentie aan de narcist? deel 1

 

Hoe doe je het innerlijke proces van loslaten van codependentie aan de narcist? deel 2

 

Oefeningen voor meer zelfliefde en het veranderen van valse overtuigingen.

 

Met niets weg lopen ook geen liefde. Waardeert een narcist jou? VKoN

 

De partner van de narcist(e).

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd. Hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon speelt geen rol. Zelfs als ze nog steeds in je leven zijn ben je welkom.

Klik voor meer info

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten. Hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik.

Dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Ik heb gezien dat Melanie ook een aantal spannende bonussen heeft voor u ook! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een implicatie dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Annemie Persyn Declercq

Bekijk nu de Engelstalige ontwikkelingsprogramma’s van  Melanie het nieuwe herstelprogramma, het Quantum Healing Starter Pack,  The Empowered Self Course   en het Transforming Family of Origin Wounds-programma.