Boek : Voorbij het narcisme in je relaties, familie en werk van Mjon van Oers

Wie is Mjon van Oers auteur van Voorbij het narcisme in relaties?

Mjon van Oers is specialist over narcisme in relaties. Zij is sinds 1992 zelfstandig auteur / journalist en schrijft (ook) over bewegen, gezondheid, mens en nu ook over narcisme in relaties.

Haar publicaties, onder andere over narcisme, verschenen in diverse tijdschriften, online artikelen, e-books en boeken. Zij is van nature een pionier. Daarbij is het haar passie om zaken in beweging te brengen.

Mjon schrijft niet alleen, zij geeft ook workshops, trainingen en inspireert als persoonlijk coach. Op bol.com vind je alle boeken van Mjon van Oers, waaronder het nieuwste boek van Mjon van Oers.

Samenvatting van Voorbij het narcisme in relaties!

Voorbij het narcisme in je relaties, familie en werk van Mjon van Oers laat op een heldere manier zien hoe narcisme invloed kan hebben op alle facetten van het leven én wat je kunt doen om jezelf te beschermen.

Van een narcistische ouder tot leidinggevende, van een narcistische partner tot de CEO: narcisme in relaties komt overal voor.

Voorbij het narcisme is vanuit het hart geschreven voor iedereen die met dit complexe fenomeen te maken heeft. Bij een narcist denken veel mensen aan iemand met teveel eigenliefde.

Maar eigenliefde komt in vele gradaties.

Een gezonde dosis is goed om te kunnen functioneren in onze complexe maatschappij. Bij een narcist gaat het echter om een diepgaand patroon van grootsheid, behoefte aan bewondering en gebrek aan empathie.

De vraag is: hoe kun je een narcist doorgronden als een persoon met een gestoorde persoonlijkheid en jezelf beschermen? Je kunt niet in iemands hoofd kijken om te zien of diegene misschien grootheidswaanzin heeft, of denkt bijzondere rechten te hebben.

Narcisme in relaties zal je dieper inzicht verschaffen.

Daar komt bij dat narcisten soms ook hele leuke, spannende en charmante mensen zijn.

Daarom is het belangrijk om snel signalen van een narcistische stoornis te leren herkennen. In narcisme in relaties van Mjon van Oers leer je hoe je je ertegen kunt wapenen. Voorbij het narcisme is een zeer compleet boek vol voorbeelden, bewijzen, ervaringsverhalen, tips en technieken.

narcisme.blog VKoN Solidariteit met slachtoffers van narcist(e)

Wat hebben mensen aan het lezen van Voorbij het narcisme in relaties?

“Wat een prachtig werk heb je geleverd! Hartelijk dank voor je werk van barmhartigheid. Dit is een boek dat iedere psychiater en psycholoog zou moeten lezen. Een bijbel, een levenswijsheid, een must…”

“Wat een eye-opener, en wat een opluchting om opeens een stuk van jezelf beter te gaan begrijpen in plaats van te be – en veroordelen. Dankjewel hiervoor, beter dan dit had het niet geformuleerd kunnen worden.”

Heldere beschrijving van invloed van narcisme op je leven.

Voorbij het narcisme in je relaties, familie en werk van Mjon van Oers laat op een heldere manier zien hoe narcisme invloed kan hebben op alle facetten van het leven én wat je kunt doen om jezelf te beschermen. Van een narcistische ouder tot collega, van een narcistische partner tot de CEO: narcisme komt overal voor.

Signalen van een narcistische stoornis leren herkennen wordt hier grondig beschreven vanuit het hart.

Voorbij het narcisme is vanuit het hart geschreven voor iedereen die met dit complexe fenomeen te maken heeft. Bij een narcist denken veel mensen aan iemand met teveel eigenliefde.

Maar eigenliefde komt in vele gradaties. Een gezonde dosis is goed om te kunnen functioneren in onze complexe maatschappij. Bij een narcist gaat het echter om een diepgaand patroon van grootsheid, behoefte aan bewondering en gebrek aan empathie.

De vraag is: hoe kun je een narcist doorgronden als een persoon met een gestoorde persoonlijkheid en jezelf beschermen?

Je kunt niet in iemands hoofd kijken om te zien of diegene misschien grootheidswaanzin heeft, of denkt bijzondere rechten te hebben.

Daar komt bij dat narcisten soms ook hele leuke, spannende en charmante mensen zijn. Daarom is het belangrijk om signalen van een narcistische stoornis te leren herkennen en leert hoe je je ertegen kunt wapenen.

Ben je verwikkeld in een narcistische relatie, of vermoed je dat je het ‘slachtoffer’ bent van een narcist, dan zul je na het lezen van dit boek veel meer inzicht hebben in wat je overkomt en heb je handvatten om je leven krachtig in eigen hand te nemen.

Door vele voorbeelden, ervaringsverhalen, tips en technieken leer je om voorbij je angst te stappen en vanuit liefde naar jezelf te kijken, zodat je met meer zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaat.

Recensie(s).

Leven met een narcistische partner, collega of familielid is vaak een groot probleem.

Narcisme wordt vaak niet  herkend, waardoor de problemen verschuiven naar de omgeving. In dit boek legt een ervaringsdeskundige uit wat narcisme is en wat het doet.

Niet met de pretentie om een wetenschappelijk verantwoorde diagnose te kunnen stellen, maar om een beeld te krijgen van enkele karaktertrekken en de mogelijkheden tot verandering.

Maar het boek is vooral gericht op wat de narcist aanricht in zijn omgeving. Hoe kun je omgaan met een narcist?

Afstand nemen is wel het belangrijkste, om er niet onderdoor te gaan. Vaak is het nodig om weer zelfvertrouwen op te bouwen en te gaan leven uit liefde in plaats van uit angst.

Het boek is erg uitvoerig met nogal wat herhaling. Wel heel begrijpelijk. Niet heel moeilijk. Zeer geschikt voor mensen in de directe omging van een narcist. Ook

voor hulpverleners welkome informatie.

Lees nu grondig dit:

Boek voorbij het narcisme van Mjon van Oers
klik op de foto

   Voorbij het narcisme in je relaties, familie en werk.

 

Voorbij het narcisme. E-BOOK in je relaties, familie en werk.

Boeken van Iris.

Lees nu gratis een fragment uit Voorbij het narcisme in relaties.

 

''Waarom gaat het altijd over jou?'' Omgaan met narcisme en egocentrisme bij anderen
klik op de foto

Waarom gaat het altijd over jou? Omgaan met narcisme en egocentrisme bij anderen.

Ik zou van harte willen dat dit artikel je vandaag heeft geholpen om je hoop, vertrouwen en troost te geven dat er opluchting, kracht en wederopbouw is van de ervaring van narcistisch misbruik.

Ik weet al lang dat ons grootste goud uit de diepste duisternis wordt gedolven.

Als wat ik geschreven heb diep met je resoneert, zou ik graag zien dat je NARP bekijkt, het pad dat ikzelf en zoveel anderen hebben gevolgd om te evolueren en onszelf te bevrijden.

Als Bol.com-partner ontvang ik een kleine commissie op aankopen zonder dat het jou iets kost om de kosten van onze website te kunnen dragen. Steunen kun je door te klikken op de bol.com publiciteit.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.