Heb je dagelijkse invloed op jezelf voor een goede gezondheid?

Heb je dagelijkse invloed op jezelf voor een goede gezondheid?

Zelfleiderschap, zelf-liefde en een goede gezondheid.

Meestal vind je hier een post over mijn ‘kleine’ familie, over narcisme of een sociaal thema dat mij prikkelde. Zo kun je mij een beetje beter kennen. En uit jouw reacties, of onze chat en wat jij post op sociale media leer ik ook jou een beetje beter kennen.

De laatste maanden heb ik het ook in mijn blogs over zelfliefde. Nu denk ik dat zorgen voor een goede gezondheid een prioriteit is bij het ontwikkelen van zelfliefde.

Dat kun je verkeerd interpreteren als een vorm van narcisme. Maar uiteindelijk is de essentie zichzelf versterken met de intentie van je eigen leven en dat van andere een beetje gelukkiger te maken. Niet ten koste van een ander, maar met een ander.

Mijn flinke buurvrouw.

Nu had ik deze week een kort gesprek met Jacqueline, een buurvrouw en een top verkeersbegeleider aan de oversteek naar school. En wat ze zei zette me tot nadenken.

Ze was op visite geweest bij de dokter want ze had wat last van haar gewrichten. De conclusie van de dokter was simpel, ze leefde wat te bourgondisch. Bovendien is Jacqueline een sociaal mens. Ze gaat naar samenkomsten van bejaarden, wijkcomité enz.

Overal waar je tegenwoordig samen zit zegt ze, is het taart, koekjes, zware bieren enz. Daarbij als ze me nog uitnodigen zei ze, ga ik zeggen “dat ik wel zal komen, maar dat ze geen taart, en bieren moeten klaarzetten voor mij, of dat ik anders niet komt.

Ze moeten daar niet over zagen dat ik daar niet meer aan mee doe, en me daarvoor ondankbaar vinden, want van het minste aan suikers dat ik eet, word ik enorm dikker en dat heeft zijn gevolgen voor mijn gezondheid.”

Wow! Wat een toewijding aan een gezonde zelf-liefde!

Wat een wilskracht en leiderschap over haar gedrag voor een goede gezondheid. Je moet niet verwachten dat als je een gestel hebt dat gemakkelijk toeneemt in gewicht dat als je daar niet dagelijks oplet dat dat geen zware gevolgen zal hebben.

Het resultaat is het gevolg van dagelijks kleine stappen en dat is in alle domeinen van het leven zo. Dat wil niet zeggen dat we de volledige controle over ons leven hebben en dat op voorwaarde je op alle vlak de juiste dingen doet dat je dan overgelukkig zal zijn, gespaard van ellende en dat altijd en overal.

narcisme.blog Ik merk meer gezondheid en schoonheid in mijn reflectie, goede gezondheid
Hier vind je tools voor zelfgenezing!

Maar goed, een goede gezondheid is iets wat je niet kunt uitbesteden toch?

Je kunt denken door naar de dokter te gaan dat je de schade die je aan je gezondheid hebt toegebracht met een medicament kunt herstellen. Maar in veel gevallen is dat niet zo. Het herstel hangt samen met onze levensstijl en de dagelijkse actie die we uitvoeren. Kortom, met de mate aan zelfleiderschap die we hebben.

Als je geen zelfliefde meer hebt, of in het algemeen als je liefde voor het leven op een laag pitje staat, dan is het haast automatisch dat je grijpt naar middelen die de pijn kortstondig kunnen verzachten. Op lange termijn hebben die of meestal een nadelig gevolg als gevolg van de bijwerkingen.

Maar als je de fut uit je leven laat weghalen dan zal niemand voor jou de kilometers beweging doen die je zou moeten doen. Niemand zal de gewichten optillen, omdat je spieren niet zouden verslappen. En niemand zal die donut uit je hand slaan.

Van alle dingen die je kunt een ander laten doen, hoort je conditie en jouw goede gezondheid niet tot de mogelijkheden om aan een ander te geven.

Het is de ultieme test van zelfleiderschap. Zoals de meeste dingen is het meer een mentaal spel dan een fysiek spel. Het kost niet zoveel moeite om 90 min per dag te wandelen. Je moet het gewoon dagelijks beslissen om te doen.

Je kunt je zelf helpen om zelfbeperkende overtuigingen te overwinnen. Een tekort aan zelfliefde gaat gepaard met het idee van ‘ik ben niet goed genoeg’. Met zo’n idee over jezelf is het moeilijk om je beste zelf te worden.

Verbeteren van zelfleiderschap.

Als je in je omgeving bent vernederd geweest kun je het moeilijk hebben met zelfleiderschap en het loslaten van de controle over jou. Maar een kleine verandering van wat je tegen jezelf zegt kan een juiste stap vooruit zijn. Er zijn enkele krachtige en simpele manieren waarmee je jezelf enorm kan helpen.

Bijvoorbeeld in plaats van te zeggen ‘ik kan het niet … .’ kun je zeggen ‘ik worstel nu met … ’ En misschien is worstelen ook nog iets te sterk. Het is een kwestie van de emoties die woorden bij jezelf oproepen waarop je geconditioneerd bent om ‘niets’ te doen.

Mijn goede gezondheid is enorm belangrijk voor het bereiken van mijn doel.

Helaas worstel ik nu met mijn kousen aan te doen. Ook mezelf wassen is een probleem enz. Ik bespaar je de details. De oorzaak is als gevolg van mijn aangeboren kwetsbaarheid van mijn rug.

Wellicht hebben we iets te lang gewacht voordat te gaan wandelen in de Oostkantons. Door te weinig beweging zijn mijn rugspieren verder verzwakt waardoor ik er nu weer een hernia bij heb.

Hoewel ik minstens in de week 8 keer per dag de afstand naar school wandel met Helena, beweeg ik toch te weinig. In verhouding met het zittend leven voor de pc van minstens 8 uur per dag is 45 min wandelen te weinig voor mij. Immers de huishoudelijke taken zijn ook niet bewegingsintensief.

Als ik dagelijks niet werk aan beweging verzwakken onder andere mijn rugspieren met alle gevolgen van dien gezien mijn ‘gestel’. Dat niet doen is dus een gebrek aan zelf-liefde.

Vergeet niet dat je je gezondheid enorm belangrijk is, en dat je die zelf in de hand hebt.

‘t Is ook mijn mening dat je eerst geestelijk voor jezelf moet zorgen voor dat je een ander gaat redden. Als je gebrek aan zelfliefde hebt, maakt de opdracht om te faken en te doen alsof de situatie alleen maar erger voor je, omdat het alleen benadrukt dat je nog niet zelfverzekerd bent.

Hier is iets wat je kunt doen om jouw vertrouwen en zelfliefde direct te vergroten.

En laten we eerlijk zijn, vertrouwen is een niet-onderhandelbaar element als je wilt het leven leven waarvan je droomt.

Dus je wilt jezelf deze boost geven vandaag, omdat je nooit wilt opgeven … stop dan met jezelf te vergelijken met anderen.

Vergelijking is niet gezond, sterker nog, het is een ultieme moordenaar van het vertrouwen en het dood alle zelf-liefde.

Dat is ook de reden waarom de narcist die techniek vaak gebruikt.

En nu we in een wereld leven waar iedereen de verhalenboekversie van hun leven op Facebook, deelt, is het veel te gemakkelijk geworden om in de vergelijkingsval te vallen. Daarom ook dat ik mezelf blijf in mijn sociale media.

Het is echt zo simpel. Vergelijking veroorzaakt angst en zelf-oordeel, wat uiteindelijk leidt tot een laag vertrouwensniveau en zelf-liefde.

Dus, simpel gezegd, je kunt het je niet veroorloven om dat te doen!

Let op wanneer je op zoek bent naar mogelijkheden om jezelf te vergelijken en wanneer je het opmerkt dat je dat doet zeg dan STOP. Kijk naar iets anders. Kies een beter gevoel. Deze eenvoudige aanpassing geeft je zelfvertrouwen een onmiddellijke boost.

Van sommige van mijn vrienden weet ik wat ze doen om hun conditie scherp te houden, ondanks dat wat ze doen een bron van verveling is voor hun narcist.  Misschien weet ik nog niet wat jij doet of wilt doen om je goede gezondheid te behouden. Laat het me weten in de commentaren, want dat zal motiverend zijn voor vele honderden lezers per dag.

Tips voor het werken aan een goede gezondheid vind je hier. Je hebt zo’n mooie ziel, en je bent echt een zegen voor iedereen om je heen.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees