beperkende overtuigingen kindertijd

We gaan door een collectief ontwaken.

Ontwaken is gewoon bewust worden. Bewust worden van onze gedachten, patronen, en gedrag. Bewust worden dat we geest, lichaam en ziel zijn.

Het is pijnlijk. En eng. En in een samenleving die is gecreëerd rond de onbewuste, automatische piloot, slaapwandelende staat van het menselijk bestaan, kan het ongelooflijk eenzaam voelen. Er was een tijd dat ik niet eens mijn huis wilde verlaten, tijd met iemand wilde doorbrengen of zelfs maar een praatje wilde maken.

De waarheid is: we zijn zoveel groter, zoveel krachtiger dan we denken dat we zijn.

Wij zijn niet het ego. Niet onze conditionering. Niet ons trauma. Niet de beperkende overtuigingen die op ons zijn geprojecteerd sinds we kinderen waren. We kwamen hier om deze waarheid te ontdekken. We keren allemaal terug naar huis, naar wie we werkelijk zijn.

Gevoelens van angst en depressie:

Waarom ben ik hier?
Wat is het nut?
Waar kan ik betekenis vinden?
Het slaat allemaal nergens op

Verwarring en gebrek aan zelfvertrouwen:

Ik “zou” niet dankbaar moeten zijn.
Waarom overkomt mij dit?
Word ik gek?
Ik heb geen idee hoe ik moet bestaan.

Kleine glimpen van innerlijke kracht:

Ik kies mijn perspectief. Ik geef betekenis aan de gebeurtenissen in het leven. Ik kan eerder reageren dan reageren. Mijn ego is geen realiteit of waarheid. Ik ben het waard om gezien en gehoord te worden. Mijn reis is de mijne alleen.

Reinigen & loslaten:

Relaties zullen eindigen of veranderen.
Ik kan nee zeggen.
Mijn conditionering is niet wie ik ben. Mijn leven is een creatieve uitdrukking, niet het geprojecteerde idee van een ander.

Hoe voelt wakker worden voor jou? Laat het ons weten in de commentaren.