Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Ware aard van de narcist en de waarheidszoeker

Wat ik vroeger niet begreep, is dat je bij een conflict je de ware aard van de narcist ziet.  Het is in een conflict dat zelfs de gezondste onder ons zich defensief en zelfbeschermend opstelt. Daardoor dat de narcist zichzelf in volheid openbaart. En dat je op die manier een waarheidszoeker wordt, omdat de narcist zich bloot geeft.

Ze leggen hun gebrek aan empathie, de hoeksteen van de narcist volledig bloot in een conflict, want wanneer de narcist zich bedreigd voelt, is winnen of slagen om zichzelf te beschermen het enige dat telt zonder te denken over de  gevolgen.

Daarom dus dat diegene die werkelijk de narcist wilt kennen zal stoten op “zware eigenaardigheden” en vroeg of laat dus in conflict zal komen. Terwijl de narcist gewoon zijn lieve zelf naar de buitenwereld speelt. Ongewild ben je dus een waarheid zoeker geworden, terwijl niemand je gelooft.

Inzicht krijgen over de ware aard van de narcist.

Je kunt de cyclus van misbruik doorbreken door eerst de ware aard van de narcist te herkennen en te begrijpen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de narcist nog gaat veranderen. De narcist met al zijn zelf-absorptie is bewust onbewust van zijn interne psychologische processen.

Deze personen hebben niet de neiging om wakker te worden van het psychologische geloof dat zij de perfectie zijn en anderen ter beschikking staan voor uitbuiting en controle. Narcisten denken dat de slachtoffers objecten zijn die hen zullen aanbidden, gehoorzamen en dienen.

Inzicht over de ware aard van de narcist leidt tot een perspectiefverandering.

Een onmisbaar onderdeel van deze ontwaking is zelfbewust worden van het recht om behandeld te worden met respect, empathie en zorg.

Een zelfzorgprogramma moet beginnen met de eerste stap bestaande uit de herstelling van de body-mind connectie.

Vertrouw op je evoluerende zelf dat groeit en zelfstandig wordt en elke dag meer geaard.

Je mag het DNA van de narcist delen als familielid, je bent ze niet. U zult nooit meer op het gezicht van de aarde zijn. Uw speciale afdruk zal nooit meer in de toekomst verschijnen, dat is voorbij. Je hebt de tijd om de evolutie van je originele zelf te vervullen – de persoon die je bedoeld was te zijn.

Genezing begint met het rouwen om de liefde die je niet had. Je voelt alsof je huilt. Je bent verward door alle jaren van hersenspoeling, wreedheden, afzettingen, constant mondelinge mishandeling, waardoor je je afvraagt of je daaraan schuld hebt.

Jij hebt geen schuld, jij hebt niet gevraagd om een relatie te hebben met één of meerdere gestoorde persoonlijkheden.

Genezing van de narcist is niet een recht lijnproces. Het gebeurt over een periode die voor elke persoon verschillend is. Wees geduldig en houd van jezelf, omdat je het verdient het.

ware aard van de narcist
De ontwikkeling van de zondebok door de narcist.

Wanneer je leert over de narcistische persoonlijkheid zul je snel tot het inzicht komen dat het geldgieren zijn.

U zult hun waanzin voelen, zoals een schadelijke geur in de lucht.

Narcisten zijn op zoek naar uw financiële middelen, uw sociale verbindingen met mensen en de vruchten van uw talenten.

Identificeer de narcistische geldgieren, laat ze de deur zien of leert u zichzelf snel van hen te ontdoen.

Slachtoffers van narcisten rapporteren vaak dat ze last hebben van angst, spanningen, zelfs pijn in de maag in de aanwezigheid van de narcist.

Je weet immers nooit wanneer ze je zullen bedreigen of je slaan.

Narcisten kunnen tiranniek zijn en komen daarmee weg.

In de wereld worden ze vaak beschouwd als prachtige mensen die zorgzaam zijn en heel charmant.

Dit is hoe ze naar buiten acteren. Zo veel mensen worden door hen om de tuin geleid. Als je de waarheid over een narcist vertelt zullen ze denken dat jij wreed bent en gek geworden.

Om zijn slachtoffer in controle te houden,  gebruiken narcisten ook middelen als geld of royale geschenken om af te kopen. Dit wordt een manier van leven voor hen. Geld wordt gebruikt in ruil voor liefde.

Sommige slachtoffers van narcissen aanvaarden deze manipulaties; anderen erkennen dat de narcist niet in staat is echt van hen te houden. De narcist maakt altijd lege beloftes die nooit worden gehouden.

Sommige slachtoffers blijven in een psychologisch parasitaire band met de narcist verbonden. Deze slachtoffers groeien nooit en realiseren hun potentieel niet. Er is wel een mogelijkheid om los te komen zonder zelf het wiel te moeten uitvinden.

Ze spenderen hun leven met het wachten op iets wat nooit zal komen — echte liefde. In ruil nemen ze de lokmiddelen aan om tot de inner circle van de narcist te horen.

Laat hen niet meer toe in je persoonlijk leven.

Je gaat je eigen leven moeten leiden door zo veel mogelijk afstand te nemen van de narcist, omdat de relatie onmogelijk, ongezond, onveilig en misbruikend is.

Ook een psychotherapie kan je helpen in je transformatie proces, op voorwaarde dat ze uitstekend werk verrichten om je te helpen genezen. Wees voorzichtig met uw keuze van therapeut.

Als de psychotherapeut niet goed de narcistische persoonlijkheidsstoornis begrijpt, ga je geen vooruitgang boeken. En wees er zeker van dat hij of zij zelf geen narcistisch personage is.

Als je te maken hebt met een sterk schade berokkenende narcist dan dien je de moeilijk beslissing te nemen om geen contact meer te onderhouden.

Laat hen niet toe in je persoonlijk leven. Engageer u niet (meer) met hen en als het niet anders kan, hou het dan heel kort en afstandelijk.

Onthoud dat de narcistische persoonlijkheidsstoornis haast nooit verandert, want de stoornis is de ware aard van de narcist.

De kwaliteit van je leven is van onschatbare waarde, zoals die toeneemt door een kwalitatieve slaap, creatieve ontplooiing en de ontwikkeling van je sociale vaardigheden.

Een ander belangrijk deel van het genezingsproces is te komen tot het besef dat je een liefdevol individu bent, in staat om emotionele en psychologische intimiteit te hebben.

Pijnlijke realisaties bij het slachtoffer van de narcist.

Om aan de ene kant de volle waarheid van de narcist te zien, en tot besef te komen dat jezelf in staat bent tot diepe empathie dient het slachtoffer door verschillende pijnlijke realisaties te komen.

Individuen genezen op verschillende manieren. Laat jezelf huilen. Geef jezelf de eenzaamheid en de tijd die nodig is om door dit proces te gaan.

De narcist kan niet van iemand houden, heeft nooit van zijn object (het slachtoffer) gehouden en zal dat ook waarschijnlijk nooit niet kunnen.

Het geheim van de narcist.

Degenen die het “geheim” van de narcist ontdekken, mogen niet verbazen dat de rest van het gezin of familie ofwel in totale ontkenning is of als je het onthult, tegen je zal keren om het te ontdekken en te onthullen.

Het geheim kan een criminele, immorele daad of daden zijn van elke soort, een “andere” geaardheid of een andere stoornis of verslaving.

De sterkte van de waarheidszoeker.

Je weet de waarheid want je bent hoogst intuïtief en hebt daarover nagedacht. Neem kracht en comfort in dit weten, nu en voor de rest van je leven.

De meeste mensen willen de waarheid niet over alles weten. Ze blijven in ontkenning en waanzin en houden het zo voor de rest van hun leven.

Er zijn zeldzame mensen die de waarheid zoeken en leven. Dat is een cadeau dat ze aan ons allemaal geven. Dank je wel.

Kan ik een antwoord krijgen op de vraag of je ooit een relatie gehad hebt met een narcist?

Als je dat wenst en uzelf er door geen gevaar loopt, laat ons iets daarover weten in de commentaarsectie hieronder. Dat is een geweldige manier om elkaar te helpen in deze gemeenschap.

Maar als u verkiest dat te delen met me persoonlijk kan je dat als je me bevriendt op Facebook en een persoonlijk bericht stuurt. Ik ga dan in op al je vragen. Het is geen therapie of coaching sessie,  gewoon luisteren naar je verhaal en zien of we daar klaarheid kunnen in krijgen.

Ook als je genoten hebt van deze inhoud, en u wilt voorkomen dat deze narcistische personen je leven gaan domineren, dan zorgen we er voor dat je goede vrienden gaat maken.

We zullen jou een ton aan verbazingwekkende middelen aanreiken die u zullen helpen u door elke fase van herstel van misbruik door een narcist  kunnen helpen. Iedereen wenst uiteindelijk te bouwen aan een warme gezellige thuis.

Wilt u mij niet contacteren als je geen inlevingsvermogen hebt.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Ons doel is om de lezer te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden en om hun gevoel van eigenwaarde te doen stijgen.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Je kunt ook evolueren voorbij een eerder beperkend geloof en innerlijk programma dat je in je leven belemmerde, op meer manieren die je je kunt voorstellen.

Het zijn narcisten waardoor we een duw krijgen naar onze evolutie.

Ze dwingen ons om te evolueren, en bedriegen is één van de manieren waarop ze doen.

Als iets in je weet wat ik bedoel met de innerlijke weg bewandelen, weg van de narcist laat me je dan de Quantum-weg van Melanie Tonia Evans laten zien om te genezen van narcistisch misbruik, op de manier die werkt.

Dit is de manier waarop zoveel mensen dagelijks op onze talrijke kanalen dankbaar reageren met herkenning. Ik weet dat als je eenmaal bent begonnen met je zelfgenezing, je op weg kunt zijn naar verlichting, kracht en doorbraak.

Het kan jouw leven emotioneel en letterlijk redden.

En ik zie ernaar uit om met u samen te praten om een ​​gesprek te hebben over uw ervaringen en eventuele vragen die u heeft.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

6 reacties op “Ware aard van de narcist en de waarheidszoeker”

 1. JasMien avatar

  Wat een verhelderend stuk Johan. Zo herkenbaar weer. Ik herken vooral het stuk dat als ik tegen iemand vertel hoe de ex echt was, ze me niet geloven. Nu doe ik dus die moeite niet meer. Enkel mijn naasten weten hoe het echt zat. En ik vind dat niet erg. Ik heb er vrede mee.
  Ook de keuze van psychotherapeut is heel belangrijk. Zelf heb ik zes maanden naar een psychiater gegaan, en niks vooruit gekomen. Nu ik naar een psychologe ga, gespecialiseerd in herstel na narcistische mishandeling, ben ik op korte tijd zo vooruit gekomen. Ik ben zo blij, kan weer genieten van het leven, heb nog steeds mijn ups & downs, maar dat hoort erbij. Het leven lacht me weer langzaamaan toe en dat verdien ik!
  groetjes en prettig weekend!

 2. Alita avatar
  Alita

  Wat herkenbaar…mijn nex was ook zo manipuleren naar iedereen toe alles naar zijn hand maar nooit voor niks…ook ik ben gehersenspoeld 30 jaar lang..leefde in zijn gedachtengang….Tot ik er tegenin ging kwamen er echt problemen…Alles werd me afgenomen..familie vrienden alles….kon het niet meer Altijd de vernederingen de grond in trappen ben altijd bang geweest….Tot er fysieke mishandeling kwam.. Ben ik gevlucht het allerbeste wat ik ooit gedaan heb…dat was in 2013 een jaar later overleed hij alcohol levercirrose…hij was veroordeeld alles ontkende hij terwijl ik bewijzen had een dagboek van 10 jaar waar ik alles opschreef….Gelukkig kreeg ik emdr therapie en dat heeft mij zo geholpen ..kreeg weer respect en zelfvertrouwen maar het heeft heel veel tranen gekost en boosheid…Wat hij me heeft aangedaan….Maar nu ben ik verlost van alle pijn..alleen blijft het een litteken….Gelukkig heb ik nu een hele lieve partner die het omgekeerde is…Dank je wel voor jou uitleg van narsisme…Heb er veel steun aan.. Omdat ook in mijn omgeving er toch mensen zijn…ach het was toch een aardige man……gr alita

 3. johanpersyn avatar

  Als ze zo iets zeggen, dan weet je dat er niet veel inlevingsvermogen bij die mensen zijn. Uiteindelijk je levensles leren en een lieve man vinden, die jou met litteken en al graag ziet, maakt je nu een heel sterke vrouw. Daarom ook dank voor je reactie want dat zal wellicht iemand helpen. Dat je een dagboek hebt bijgehouden 10 jaar lang. wow. Dat is ook wat ik aanraad om te doen. Hebben ze daarmee rekening gehouden? Hoe is dat van nut geweest in jou therapie. Ik zoek ook therapeuten die ervaring hebben met deze situaties. Je mag ook als je wilt en als die therapeut nog werkzaam is naar mijn email sturen jo030256@gmail. Ook dat kan anderen helpen. Kijk je nog soms in dat dagboek? groetjes Johan

 4. kristien avatar
  kristien

  Voor mij is dit stuk ook erg verhelderend en zeer herkenbaar. Ik besef dat zowel mijn ex als mijn moeder stevige narcisten zijn (alsook enkele vriendinnen), ik lijk ze wel aan te trekken en ik ben er steeds slachtoffer van. De buitenwereld zal het nooit zo zien, want naar de buitenwereld lijken ze lief en charmant, en zijn ze erg bekommerd om hun reputatie, die mag absoluut niet beschadigd worden, want dan hoor je wat, dan is het huis te klein en word je regelrecht de grond in geboord. Zij vonden het nooit een probleem om mij te vernederen en af te breken, gaven me nooit complimenten, gaven zelfs nooit een dankjewel voor alles wat ik voor hen deed. Ik moest steeds doen wat zij wilden, en als ik t niet wou dan manipuleerden en hersenspoelden ze me (of kregen een driftbui/woedebui) zodat ik uiteindelijk toch bijdraaide en ging doen wat zij wilden en van mij verwachtten. Vanaf het moment dat ik dat door had en me niet meer liet beïnvloeden door hen, en voor mijzelf ging kiezen, dan werd ik meteen afgewezen, buitengesloten, gedumpt, en zwart gemaakt bij de hele familie, vrienden- en kennissenkring… Iedereen werd dan tegen mij opgezet. Het heeft me veel schade berokkend in mijn leven, het heeft veel tijd en moeite gekost om uit de put te kruipen waar ze me in hebben geduwd. Ben blij dat ik nu eindelijk in zie hoe narcisten zich gedragen, en ze betrapt heb. Ze zijn zo geniepig en het duurt lang vooraleer je ze helemaal door hebt. Ik zal nu volledig afstand van hen nemen, zowel van de narcistische familieleden als van de narcistische vrienden/vriendinnen. Ben dankbaar dat er iemand op mijn pad kwam die me erop heeft gewezen dat ik te doen heb (gehad) met narcisten. groetjes

 5. johanpersyn avatar

  Je dient nu de onvoorwaardelijke liefde aan jezelf te geven waar je recht op had. Sterkte mvg Johan

 6. Ria Horvat avatar
  Ria Horvat

  Ik denk dat je alleen kunt weten hoe het is als je met een narcist geleefd hebt.
  Anderen geloven het niet, of kunnen het zich niet voorstellen omdat het zo gestoord is. En beschadigend.
  Bij mij niet leek het alsof mijn (nu ex) partner door mij heen kon kijken. Alsof hij al mijn gedachten kon lezen. Alsof ik oploste, transparant werd, doorzichtig.
  Een heel naar gevoel. Manipuleren, chanteren , indoctrineren, alles draait om hem.
  Uitgekozen om wie en wat Ik ben en heb.
  Je wordt wakker in een rare droom en het enige wat ik wilde was vluchten. Weg van deze gek.
  Maar hij bleef naar buiten toe charmant.
  Hij wist niet wat er was. Begreep mij niet zei hij. Maar dan hoef je ook niet te veranderen.
  Ik heb mijn leven nu redelijk op orde.
  Mijn eigen huis, eigen plek. Vriendinnen en familie weer terug. Zie weer leven en toekomst.
  Boosheid moet uit je het lijf.
  Het zijn trieste figuren, die je moet ontwijken. Geen contact.
  Wees lief voor jezelf. Want je kunt er niets aan doen als je in hun macht raakt.
  Het is nooit jouw schuld.
  Wordt sterk en kies voor jezelf want dat mag en moet.
  Er moet nog veel meer bekendheid komen. Zodat je ook weet wat je moet doen. Waar kun je naar toe, naar wie, wie gelooft je.
  Want geloofd worden is een stap op de goede weg.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees