disfunctionele samenleving

In een disfunctionele samenleving emotioneel gezond niet eenvoudig.

Het vergt geduld, veel zelfcompassie en het vermogen om jezelf verkeerd te laten begrijpen, soms zelfs door familie in een disfunctionele samenleving. Naarmate je emotionele volwassenheid en bewustzijnsniveau stijgt, zal je tolerantie voor onvolwassen, giftige of neprelaties afnemen … Dit is een proces dat organisch plaatsvindt, en rouwen om die verliezen is niets om beschamend te zijn.

disfunctionele samenleving
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Het kan isolerend zijn, maar het innerlijke gemak in jezelf maakt wat opofferingen de moeite waard lijken.

Uiteindelijk overtroeft je innerlijke welzijn alles buiten jezelf. Zolang ik echt blijf voor mezelf en hoe ik me voel, laat ik de mening van mensen achter, omdat ik weet dat ik op mijn hoogste pad ben. En ik weet dat mijn familie dat NIET is. Dus fuck wat ze eerlijk denken. Het is zo krachtig om in je eigen waarheid te staan.

Het is moeilijk om gecentreerd te blijven als iedereen om je heen denkt dat je “raar” bent. En dat doen ze in een disfunctionele samenleving.

Emotioneel gezond worden is niet gemakkelijk. We kunnen ons door een veilige gemeenschap waarin we worden geaccepteerd voor wie we zijn, veilig genoeg voelen om ons (authentieke) zelf te ontwikkelen. Bovendien genezen we door veilige gehechtheden, net zoals we gewond zijn geraakt door onveilige gehechtheden.

We zitten hier SAMEN in. Het normaliseren van deze ervaring en er verbinding mee maken, helpt om alles wat nodig is om door het leven te gaan. Het probleem is wanneer je jezelf omringt met aardige, oprechte positieve mensen en je tijd moet doorbrengen met giftige, beledigende mensen die op hun narcistische manier proberen alles en iedereen te controleren of slecht te praten. Dan heb je wat tijd nodig om afstand te nemen.

Die mensen zullen nooit zien dat bemiddeling, dankbaarheid, zelfbewustzijn en geen drama’s vrede brengen.

Het leven is te kostbaar en te kort. Veel mensen zijn zo moeilijk om zelfs de kleinste details in een dagelijks leven te controleren en moeilijk te maken. Je hoeft het dus alleen maar te analyseren omdat veel mensen hun moeilijkheden in het leven op jou of daden projecteren in plaats van van het leven te genieten.

Bovendien moet je kinderen leren uniek te blijven. Je geeft ze hun dagelijkse bevestigingen van jou. Je kunt ze leren om giftig gedrag van andere mensen te negeren. Het is erg moeilijk en ongemakkelijk om de drang om te veel uit te leggen te stoppen. Het is moeilijk om iemand die je verkeerd begrijpt, los te laten. Maar het is het waard.

Het kan ook al je beste (en vergevingsgezinde) copingvaardigheden vereisen om de vervreemding van letterlijk de disfunctionele samenleving om je heen te doorstaan.

Deze reis is niet gemakkelijk, en hoe meer we genezen en transformeren, hoe meer we willen. Het voelt goed om door die oude gewoonten, patronen en overtuigingen heen te gaan. En het zal tijd kosten.

Mentaal zou je die veranderingen misschien echt willen maken, maar vergeet niet om jezelf genade te schenken. Laat je geest, lichaam en ziel acclimatiseren op dit nieuwe niveau en verken alle nieuwe energie en mogelijkheden die je hebt ontgrendeld volledig.

Je zult erachter komen wat de volgende stap is om te genezen op het juiste moment. In de tussentijd, als niemand het je heeft verteld, ben ik trots op je voor waar je nu bent gekomen. Je doet het geweldig :).

Want als je in familie geloofde en ze zijn nog erger naar de kloten dan jij, dan moet je wegkomen of je blijft naar het land van verslaafden en kindermisbruikers gaan. Ze zijn niet klaar om te genezen. Ze geven er de voorkeur aan politieke oorlogen te voeren en hun geest te sluiten, want als ze met hun eigen dingen worden geconfronteerd … nou ja, ze kunnen niet zonder hulp of ze willen het niet.

Dit is een normaal obstakel. En het is ook belangrijk om te erkennen dat het zo moeilijk is om te veranderen, je ervan weerhoudt om die diepgaande veranderingen aan te brengen die je zoekt. Wanneer we wanhopig verlangen naar verandering, sturen we een signaal naar ons lichaam en geest dat we niet goed genoeg zijn zoals we zijn. Je houdt jezelf in de cirkel.

Echte verandering komt van een zachtere benadering.

Tijdens deze reis vond ik het moeilijker om contact te maken met mijn familie, hoe meer ik in mezelf groeide. Het is alsof we nu verschillende talen spreken. Ik weet dat dit gemeen klinkt, maar deze pandemie maakte het voor mij veel gemakkelijker om de BS-artiesten in mijn leven uit te roeien – 360 graden.

Het vereist ook de realiteit dat je enkele van de naaste mensen op zo’n moeilijke reis zult verliezen.

Ik daag mezelf elke dag uit om mijn reactie te beheersen, ongeacht mijn emoties, en eindelijk wat rust te vinden. Ik had het niet kunnen doen zonder de deskundige diensten van dr. Nicole Lepera. Ik ben haar zeer dankbaar voor haar inzet. Ik kijk ernaar uit om verder van haar te leren.

En genezen mensen genezen mensen door anderen te laten zien dat het mogelijk is en hopelijk doet meer van de samenleving daaraan mee.
Vooral als je van familie te horen krijgt dat je emotioneel niet gezond bent. Vraagt ​​oprechte toewijding en liefde voor jezelf.

Het vinden van jouw mensen is zo waardevol.

En er zijn mensen die zichzelf professionals noemen die geld verdienen aan alle negativiteit!
Ik ben blij te weten dat ik hierin niet de enige ben, want soms voelt het zo en zeg ik tegen mezelf: “niemand snapt me”, en het frustreert me erg omdat het voelt alsof ik gek ben of iets doe dat ik niet zou moeten doen. Zoals, kan iemand begrijpen wat ik voel? Ik wil geen meningen van anderen horen die gewoon niet kloppen.

De behoefte om me begrepen te voelen en wanneer ik wat ruimte neem, mediteer voor duidelijkheid, dan realiseer ik me dat sommige mensen niet in staat zijn om te begrijpen. Heb je dat ook? Laat het me weten in de commentaren.

Een nieuwe gewoonte installeren om jezelf te bekrachtigen.

Opbouwen van je leven met narcistisch misbruik herstel programma.

Gratis bronnen narcisme – traumaherstel

Hoe doe je het werk voor zelfgenezing: boek Dr Nicole Lepera video

Valse overtuiging n° 4 en Melanie’s methode voor verandering!

Wil je fysiek en geestelijk gezond worden?

Groeilijst traumaherstel na te gaan wat moeilijk is voor jou

Trauma en traumazorg in Europa

Waarom is genezen van een narcist moeilijk?

Sla jezelf niet in elkaar als je het moeilijk hebt met grenzen


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees