Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Herstellen narcistisch trauma: Hoe doe je dat?

Mensen die zich afvragen hoe ze kunnen herstellen van narcistisch trauma, willen echt weten hoe lang het herstel zal duren. Helaas is er geen solide periode om te herstellen van een emotioneel trauma. Maar als we een minuut langzamer kunnen gaan en begrijpen hoe we kunnen herstellen van een emotioneel trauma, dan zal de duur ervan vanzelfsprekend zijn.

Hoe te herstellen van een emotioneel trauma als het aan de gang is?

Als je nu een gewelddadige relatie hebt, wil ik niet zeggen dat je je herstel van huiselijk geweld automatisch verpest door te blijven. Als je wilt vertrekken vergt het altijd een goede voorbereiding. Hoewel je opties hebt om te herstellen van de dagelijkse misstanden, terwijl u samenwoont met uw misbruiker, bent u ook voortdurend bezig met het recupereren.

Je kunt het emotionele en psychologische trauma niet vooruitlopen en niet in herstel komen als je met misbruik leeft. Ja, je kunt geweldige dagen hebben met een misbruiker (zie Holiday Madness). Maar dat duurt niet eeuwig. En tijdens het grootste gedeelte van de dag wacht je op het misbruik, dus het kan net zo goed gebeuren. En dan gebeurt het uiteindelijk.

Weet je hoe je kunt herstellen van een emotioneel trauma? Heeft iemand in je vriendenkring zich daarvan hersteld? Iemand weet het, zoek uit hoe je kunt herstellen van emotionele trauma’s. Lees dit. Zoals je hebt opgemerkt, haat je misbruiker het als je je goed voelt.

Misbruikers houden er niet van dat u zich goed voelt, omdat gelukkige mensen sterke mensen zijn. En sterke mensen hebben genoeg zelfrespect om de spijtige kont van de misbruiker te verlaten. Dus zolang je in mishandeling leeft, is “volledig” herstel van emotioneel trauma praktisch onmogelijk en op zijn minst onwaarschijnlijk.

Toch kun je een deel van de geestelijke gezondheid die je elke dag verliest door psychologische trauma’s terugwinnen door dingen te doen die goed voor je zijn.

Wat je kunt doen als kleine stap om te herstellen van narcistisch trauma?

Een bezoek brengen aan uw arts om te controleren op depressie of angst!
Mediteren (of alternatieven voor meditatie gebruiken).
Jezelf informeren over alle aspecten van misbruik!
Loskoppelen van je misbruiker.
Een hotline voor huiselijk geweld bellen om te ventileren!
Een veiligheidsplan voor huiselijk geweld opstellen!
Het opbouwen van een netwerk van ondersteunende vrienden (ook online)en familieleden.

Hoe u kunt herstellen van narcistisch trauma wanneer u uw misbruiker hebt verlaten?

Volgens het Manitoba Trauma Information & Education Center zijn de fasen van herstel van emotioneel trauma:

Veiligheid en stabilisatie.
Herdenking en rouw.
Opnieuw verbinden en integreren!
Veiligheid en stabilisatie.

Trainingsprogramma NARP

Leer te accepteren en jezelf te kalmeren tijdens een emotionele crisis, aangezien je emoties in eerste instantie op je af kunnen komen.
Besteed aandacht aan de oorzaak van uw emotionele instabiliteit, zodat u de trigger in de toekomst kunt vermijden of uitschakelen.
Misschien vind je het erg moeilijk om over het trauma te praten, dus werk het op verschillende manieren uit, zoals meditatie, yoga, tekenen, schrijven, hardlopen. . . alles waardoor je emoties zonder woorden komen en gaan.

Dat gezegd hebbende, ga indien mogelijk in gesprekstherapie met een professional. Er is veel terrein dat u kunt afleggen zonder direct over het trauma te spreken.
Werk eraan om waardige banden met vrienden en familie te herstellen. Doe geen moeite met relaties die u op enigerlei manier verminderen of ontmoedigen.

Herdenking en rouw.

Ten tweede moet je die herinneringen verwerken en rouwen om de relatie (de relatie waarvan je dacht dat die zou kunnen worden, niet de relatie zoals die in werkelijkheid was). In deze fase kom je op het punt waarop je je gevoelens kunt bespreken met een grote verscheidenheid aan mensen in je leven.

Het gaat erom de emotie te voelen zonder dat de emotie je verleidt om het verleden te voelen alsof het het heden is. Een trauma uit het verleden voelen alsof het nu gebeurt, is een symptoom van een posttraumatische stressstoornis (PTSD).

In deze fase zul je nog steeds huilen of boos zijn of de goede tijden of andere emoties missen terwijl je over het trauma praat. Dat is goed. Niemand die het waard is om tijd door te brengen, verwacht dat je luchthartig bent over getraumatiseerd zijn.

Als u voelt dat uw vertrouwen in uw veiligheid of mentale stabiliteit afneemt, hergroepeer dan en vertraag. Duw jezelf niet achteruit als je vooruit probeert te komen. Manieren om door deze periode te werken zijn onder meer:

Behoud van het gevoel van veiligheid en stabiliteit.

Praten praten praten.

Een dagboek bijhouden, tekenen, schilderen, knutselen, schrijven of andere creatieve bezigheden.
Inclusief zelfzorg zoals beter eten, meer bewegen en aandacht schenken aan de gedachten die in je hoofd opkomen. Laat je niet zoveel mogelijk beheersen door je negatieve gedachten (het is een doorlopende baan).

Opnieuw verbinden en integreren.

In deze fase gaat het erom het trauma uit het verleden los te laten en je goed te voelen over het leven dat je voor jezelf creëert. Je psychologische trauma-verhaal bepaalt niet langer wie je bent; het is geïntegreerd in het verhaal van jou.

Hier zijn dingen die u kunt doen om het proces van herverbinding en integratie na een emotioneel trauma te ondersteunen:

Iedereen zegt zich vrijwillig aan te melden en ik had er een hekel aan. Ik was ook aan het herstellen van een depressie, dus vrijwilligerswerk was niet echt een antwoord. Dus als ergens vrijwilligerswerk niet bij je past, zoek dan een manier om te leren wat je van de hele puinhoop hebt geleerd.

Dat is de manier om te groeien.

Stel uzelf meer beschikbaar om nieuwe mensen te ontmoeten. Geen geliefden, maar vrienden. Misschien vind je een minnaar, maar als je merkt dat je je emotioneel gedestabiliseerd voelt of snel contact met die persoon wilt maken, dan is het te vroeg om te daten.
Bepaal wat je wilt in je nieuwe leven, maak een plan en ga ervoor.

Herstellen van het tijdsbestek van narcistisch trauma

Deze fasen zijn voor mij logisch. Ik zou zeggen dat ik tussen twee en drie ben, omdat ik het me nog steeds vaker herinner dan ik zou willen, maar ik werk aan het opnieuw verbinden en integreren in dit nieuwe leven. Hoeveel tijd is er voor mij verstreken? 5 jaar.

Nog een ding over mijn genezingsproces. Ik denk dat deze laatste fase de langste zal zijn. Het zou de rest van mijn leven kunnen duren, zolang de gewelddadige relatie dat deed. Ik weet het niet. Maar daar ben ik ok mee. Een stap vooruit, twee stappen achteruit. Ik vind dat ook oké.

Ik kan je alleen het tijdsbestek geven dat ik ken, dat is het mijne. Ik zou je vertellen hoe lang het zal duren om te herstellen als ik kon. Wat u ook doet, overhaast het proces niet. Beschouw jezelf als een ui. Pel laag na laag weg totdat je weer contact maakt met de kern van wie je bent.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken
online programma's van Melanie Tonia Evans

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.588 andere abonnees