Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Virtueel procederen maakt het de narcistische advocaat moeilijker

Narcisten in rechtszalen zijn vaak ongelooflijk charismatisch, charmant en overtuigend. Ze kiezen dan ook dikwijls narcistische advocaten.

Dit komt omdat narcisten overleven van narcistische voorraad.

Narcistische levering is een vorm van psychologische verslaving en afhankelijkheid, waarbij de narcist constante aanbidding, speciale behandeling, validatie en verzoening vereist – en eist – om hun besef van belangrijkheid te versterken en een goed gevoel over zichzelf te hebben.

In verklaringen of optredens in de rechtszaal proberen narcisten vaak een narcistische aanvoer te onttrekken door naar de getuige en / of tegengestelde raadsman te staren of door opmerkingen of gebaren te maken terwijl ze niet bekend zijn.

Maar wat gebeurt er met een narcistische advocaat als zijn of haar enige podium virtueel is?

Met het onvermogen om te intimideren en een narcistische voorraad te genereren, kan de narcist zich ontrafelen en hun ware aard tonen, waarbij hij niet alleen zijn geloofwaardigheid bij de rechtbank verliest, maar mogelijk ook bij zijn cliënt. Zou het verhongeren van de narcistische advocaat van hun favoriete bron van narcistische voorraad een onverwacht voordeel kunnen opleveren van een wereldwijde pandemie?

Wat is narcisme?

“Narcisme” is een modewoord dat algemeen wordt opgevat als een sociaal denigrerende beschrijving van persoonlijkheidskenmerken die consistent zijn met arrogantie en egoïsme. “Het zijn die dingen, maar in feite is het een aandoening van het gevoel van eigenwaarde”, aldus psycholoog Ramani Durvasula. [1] Interessant is dat narcisten er vaak uitzien als de meest zelfverzekerde persoon in de kamer, terwijl ze in werkelijkheid allesbehalve zijn. [2]

Kernkenmerken van narcisme zijn gebrek aan empathie, grootsheid, recht en de chronische behoefte aan bewondering en validatie van anderen. Die eigenschappen, in combinatie met het onvermogen om het gevoel van eigenwaarde te reguleren, creëren narcisme, dat kan worden gezien als een gehechtheidsstoornis in de zin dat narcisten niet in staat zijn om diepe, intieme, verbonden banden met een ander mens aan te gaan. [3]

Een vooraanstaand auteur over narcistische persoonlijkheidsstoornis, Sam Vaknin, gaf het volgende advies over hoe om te gaan met een narcist in een WHTT- panel uit 1999 :

Geef ze onderdak, vleier ze, aanbid ze, bewonder ze of ga uit de weg – en snel. Narcisten zijn wraakzuchtig. Ze zijn agressief. Ze zijn emotieloos. Kortom: ze kunnen gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. [4]

Gezien hun onverzadigbare behoefte aan bewondering, slaagt een narcist erin om zijn ogen net lang genoeg van zichzelf af te wenden om erachter te komen of anderen kijken. [5] En als de narcist bewonderaars heeft, verhoogt dat tijdelijk hun zelfrespect.

Narcistische voorraad van een narcistische advocaat

Narcistische voorziening is een psychoanalytisch concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door de Oostenrijkse psychoanalyticus Otto Fenichel om een ​​soort van bewondering, interpersoonlijke steun of levensonderhoud te beschrijven die door een individu uit zijn omgeving wordt gehaald en dat essentieel wordt voor zijn zelfrespect. [6]

Voor de narcistische advocaat kan een rechtszaal dienen als de ultieme bron van narcistische voorraad. In een artikel uit 2020 over virtuele processen merkten rechtenprofessoren Susan Bandes en Neal Feigenson op:

De stijlfiguren van de rechtszaal als podium en het proces als theater zijn versleten en soms bekritiseerd, maar toch geldig en relevant hier. “Drama en beproeving zijn bondgenoten … [in elk] de politiek van enscenering, visualisatie en demonstratie [staat centraal].

[H] e juiste gedrag is precies de kunst om goed te handelen in de ogen van de toeschouwers het optreden.” Het vertoon van gedrag en emotie in de rechtbank maakt deel uit van een essentiële theatrale weergave van de gebeurtenissen in het geschil, waarbij elke getuige, procespartner en advocaat (en mogelijk rechter) de eis wordt opgelegd om “goed te handelen” in de ogen van het publiek. 7]

De virtuele rechtszaal en een narcist zonder voorraad

Kan een narcistische advocaat voorraden krijgen als zijn favoriete podium is overgegaan op een computerscherm?

Zoals we weten, hebben federale en staatsrechtbanken in het hele land hun activiteiten aanzienlijk gewijzigd als reactie op de pandemie van het coronavirus. Veel rechtbanken beperkten de procedure aanvankelijk tot alleen de meest essentiële en dringende zaken, zoals voorgeleiding en hoorzittingen met straatverbod.

Hoewel de meeste rechtsgebieden ten minste een deel van hun normale activiteiten beginnen te hervatten, streven rechtbanken er nog steeds naar om zoveel mogelijk procedures op afstand te voeren. Juryproeven zijn op sommige locaties opgeschort of beperkt, hoewel de meeste staten in ieder geval strategieën hebben gepland om ze te hervatten. [8]

Coronamaatregelen

In Texas worden staatsrechtbanken aangemoedigd om redelijke inspanningen te leveren om procedures op afstand te voeren, en elke rechtbank in Texas kan deadlines en procedures wijzigen of opschorten tot 1 juni 2021, met beperkte uitzonderingen [9].

In een virtuele setting, in plaats van voor een jury te kunnen lopen in een opzichtig pak terwijl ze een openingsargument geven of hun lichaam afwenden van een tegengestelde raadsman of een getuige, is de narcistische advocaat beperkt tot een stuk van het computerscherm. zoals een speler op “Hollywood Squares.”

Hoewel het misschien te vroeg is om te voorspellen hoe het zijn op Zoom in plaats van in een fysieke rechtszaal het begrip van deelnemers van de emotionele uitingen van anderen – of hun afwezigheid – zal beïnvloeden, zijn sommigen van mening dat virtuele gerechtelijke procedures emotionele expressie kunnen belemmeren en geen toegang bieden tot non-verbale communicatie. . [10]

Bovendien lijkt er een algemene waardering te bestaan ​​voor de waarde van het kunnen observeren van het gedrag van getuigen; om gezichtsuitdrukkingen en andere non-verbale communicatie te zien en erop te reageren; om te weten dat aarzeling bij het formuleren van een antwoord kan worden veroorzaakt door ongemak van de getuige in plaats van een vertraging in het streamen. [11]

Bovendien kunnen de factoren die Zoom moeilijk maken, ook een uitdaging vormen voor virtuele juryleden en anderen om zich gedurende een langere periode op informatie te concentreren en deze te absorberen. [12] Zoomvermoeidheid is een specifiek type uitputting dat optreedt als reactie op toegenomen videoconferenties.

Ontcijferen waarop te reageren

Deelname aan Zoom-vergaderingen dwingt deelnemers bijvoorbeeld om direct oogcontact te houden, vaak met volslagen vreemden, en dwingt deelnemers om niet alleen een overvloed aan non-verbale signalen te verzenden en te ontvangen, maar ook om te ontcijferen waarop ze eigenlijk zouden moeten reageren. Deelnemers worden ook gedwongen om tijdens de videoconferentie op één plek te blijven en moeten de hele dag naar zichzelf kijken, waarbij ze zich mogelijk bezig houden met of zich zorgen maken over het uiterlijk.

Met het onvermogen om op traditionele wijze een narcistisch aanbod in de rechtszaal te genereren, kan de narcistische advocaat zich tot ander aandachtzoekend gedrag wenden, omdat zelfs negatieve aandacht kan zorgen voor het aanbod dat een narcist zo hard nodig heeft. Daartoe hebben rechters gemeld dat advocaten sigaren roken en drinken tijdens hoorzittingen of half gekleed in bed verschijnen of een kapsalon bezoeken.

Vorig jaar deed de toenmalige rechter Dennis Bailey van Florida’s 17e Judicial Circuit Court het pleidooi in een brief gepubliceerd via de Weston Bar Association, met het verzoek:

De rechters zouden het op prijs stellen als de advocaten en hun cliënten niet vergeten dat deze Zoom-hoorzittingen precies dat zijn: hoorzittingen.

Het zijn geen gewone telefoongesprekken. Het is opmerkelijk hoeveel ADVOCATEN op ongepaste manier voor de camera verschijnen. We hebben veel advocaten gezien in casual overhemden en blouses, zonder zich zorgen te maken over slechte verzorging, in slaapkamers met het hoofdbed op de achtergrond, enz.

Rechter Bailey klaagde dat een mannelijke advocaat shirtloos leek tijdens een Zoom-hoorzitting, terwijl een vrouwelijke advocaat voor de camera lag terwijl zij ‘nog onder de dekens’ in bed lag.

“En het aantrekken van een strandkleed zal niet verhullen dat je aan het zwembad bent in een badpak”, schreef Bailey. “Dus, als je het niet erg vindt, laten we hoorzittingen als hoorzittingen beschouwen, of het nu Zooming is of niet. ” [13]

De virtuele narcistische advocaat aanspreken

Omdat narcistische mensen zichzelf zien als uniek begaafd en gerechtigd, hebben ze geen gezonde grenzen , en ze vinden het ook niet prettig als anderen grenzen stellen aan hun indringers. Daarom is het essentieel om vaste grenzen en grenzen te stellen in een virtuele omgeving.

De staatsrechtbanken van New York hebben bijvoorbeeld ‘Virtual Bench Trial Protocols and Procedures’ uitgevaardigd, waaronder het volgende met betrekking tot het decorum van virtuele bench-trial:

Alle deelnemers zullen erkennen dat een Virtual Bench Trial een formele procedure is.

Alle bewijsregels en -principes die leidend zijn voor “In-Person Courtroom Trials” blijven dus van toepassing. Even belangrijk zijn de disciplinaire regels en eisen van beleefdheid voor zowel advocaten als procederende partijen. Deel van de rechters Regels en procedures met betrekking tot het voeren van een persoonlijk proces in de rechtszaal moeten zoveel mogelijk worden gevolgd. Alle deelnemers dienen de juiste kleding te hebben, er mag tijdens de procedure geen eten of drinken worden gegeten of gerookt. [14]

Rechters hebben ook onderzocht of degenen die zich misdragen door tijdens een virtuele hoorzitting door tegen rechters te schreeuwen, konden worden gedempt. [15] Bovendien, als de narcistische advocaat een getuige opvoert of intimideert, kan het verlagen van het volume, het minimaliseren van het venster of het schakelen van de virtuele weergave van de sprekerweergave naar galerijweergave de narcistische advocaat degraderen van koning, koningin, dictator of ster van de show en de virtueel speelveld.

Rechtzaalcultuur en de narcistische advocaat

Een andere manier om narcisme in de juridische gemeenschap te bestrijden, is door een rechtszaalcultuur te creëren waar vriendelijkheid en mededogen worden beschouwd en bewonderd boven bulldog-gedrag en moordende procesvoeringstactieken.

En hoewel het onwaarschijnlijk is dat een inleidende verklaring van een rechter aan het begin van een virtuele hoorzitting of proces over de verwachtingen van decorum de narcistische advocaat volledig zal stoppen, zal het het onvermogen van de narcist benadrukken om aan die verwachtingen en grenzen te voldoen en af ​​te nemen. de narcist in de ogen van de opdrachtgever en de jury.

Zonder aandacht (of aanbod) in de vorm van intimiderende getuigen, opscheppen naar klanten of medewerkers, of hoogstaand staan ​​voor een jury, kan een narcistische advocaat zich dan terugtrekken in wat Vaknin ‘narcistische winterslaap’ noemt. [16]

En hoewel de pandemie op een gegeven moment waarschijnlijk zal eindigen, zijn velen van mening dat sommige aspecten van virtuele rechtszaken niet meer bestaan, zoals bemiddelingen, eerste optredens en ontdekkingshoorzittingen. Zo kan de narcistische advocaat geleidelijk aan uitgehongerd raken van zijn of haar favoriete vorm van narcistische voorraad, en het rechtssysteem kan er gewoon een betere plek door worden.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Lees meer

referenties

[1] https://www.apa.org/research/action/speaking-of-psychology/narcissism (laatst bezocht op 29 maart 2021).

[2] Id.

[3] Id.

[4] https://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=54555 (laatst bezocht op 29 maart 2021).

[5] https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2019/12/how-narcissists-wear-out-their-welcome/602446/(laatst bezocht op 29 maart 2021).

[6] https://exploringyourmind.com/whats-the-narcissistic-supply/ (laatst bezocht op 29 maart 2021).

[7] Susan A. Bandes, Neal Feigenson, Virtual Trials: Necessity, Invention, and the Evolution of the Courtroom, 68 Buff. L. Rev. 1275, 1326–27 (2020) (onder vermelding van Cornelia Vismann, “Rejouer les crimes” Theater vs. Video, 13 CARDOZO STUD. L. & LITERATURE119, 127-28 (2001)).

[8] https: //www.justia.com/covid-19/50-state-covid-19-resources/court-operations-during-covid-19-50-state-resources/ (laatst bezocht op 29 maart 2021).

[9] https://www.txcourts.gov/media/1451833/219026.pdf (laatst bezocht op 29 maart 2021).

[10] Id.

[11] Jana Friedman & T. Ray Guy, Litigation Post-Pandemic: The View from Corporate Legal Department, 94 The Advoc. (Texas) 17, 18 (2021).

[12] https://www.jdsupra.com/legalnews/address-the-causes-of-zoom-fatigue-and-4661579/ (laatst bezocht op 29 maart 2021).

[13] https://www.kiro7.com/news/trending/coronavirus-florida-judge-tells-lawyers-clients-dress-properly-zoom-court-hearings/B7WBYYQTJZBO5G6KLJ7GW3II7A/ (laatst bezocht op 30 maart 2021).

[14] http://www.courts.state.ny.us/whatsnew/pdf/VirtualBenchTrial-Protocols-2112021.pdf .

[15] https://www.ft.com/content/936e04b6-7a8c-11ea-bd25-7fd923850377 (laatst bezocht op 5 april 2021).

[16]https://narcissisticbehavior.net/narcissism-and-the-addiction-to-narcissistic-supply/ (laatst bezocht op 30 maart 2021).

vertaling en bewerking artikel: https://www.law360.com/environmental/articles/1372703/virtual-litigation-may-unravel-the-narcissistic-lawyer

knop voor alle groeitaken

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees