Hoelang duurt het om te bekomen van een narcist? Deel 2

Waarom duurt het zo lang om de herstellen van narcistisch misbruik?

Je was verliefd.

Ja, dit was gefabriceerde liefde van de narcist. Ja, je persoonlijkheid is gespiegeld en je dromen gemanipuleerd en het is daardoor supermoeilijk om te bekomen van de narcist. Maar je was verliefd. Het is de sterkste menselijke emotie en binding in de wereld. Je voelde het met heel jouw hart.

Het is altijd pijnlijk om iemand die je lief had te verliezen – iemand waarmee jij van plan was om de rest van je leven te leven. Niets of niemand kon jullie scheiden. De menselijke geest moet genezen als ze deze liefde verliest. Letterlijk je moet bijkomen van de narcist en alles wat je hebt meegemaakt in die periode.

Ongeacht de bedoelingen van jouw misbruiker, je liefde was nog steeds zeer reëel. Het zal een groot deel van jouw tijd in beslag nemen om in de toestand te zijn waar je niet meer hoeft te bekomen van de narcist. We hopen dat je jezelf uit de depressie kunt trekken.

Je was in een wanhopige verliefdheid.

Hier is waar we afsplitsen van de gebruikelijke scheidingen. Psychopaten produceren wanhoop en verlangen. Je hebt waarschijnlijk harder gewerkt voor deze relatie dan enig ander, toch? Je had meer tijd, energie ingezet dan ooit tevoren. En op jouw beurt, werd je beloond met de smerigste, meest pijnlijke ervaring van je leven.

In de idealisering fase werd je  zo overladen  met aandacht, geschenken, brieven, en complimenten. In tegenstelling tot de meeste wittebroodsweken deed deze zich precies voor zoals je in elk opzicht had gedroomd. Dat was de voorbereiding tot de erosie van je identiteit.

Je kreeg plots allerlei tips van de narcist dat je op elk moment zou kunnen worden vervangen.

Deze gedachten zorgden er voor dat de narcist elke seconde van de dag op je netvlies staat en dan nog op 3 cm van je gezicht. Door hun beeld altijd te planten op je geest, val je in een staat van wanhopige liefde. Dit is ongezond. Dat is niet een teken dat de persoon waar je zo sterk voor voelt eigenlijk je liefde waardig is.

Je geest overtuigt je dat als het gevoel zo krachtig is, dan moeten ze de enige persoon zijn die je ooit je dat gevoel op die manier zal geven. En als je die persoon zou verliezen, zou  je wereld volledig uit elkaar vallen. Je leeft in  een staat van paniek en verwoesting.

Van lovebombing/ liefde-bombardement naar devaluatie

De chemische reactie op de love-bombing.

Psychopaten hebben een intense emotionele en seksuele band over hun slachtoffers. Dit is te wijten aan hun seksuele magnetisme. Ook aan de manier waarop de narcist je geest trainen om aangewezen te zijn op hun goedkeuring.

Door eerst je te aanbidden in alle opzichten, dan je op jouw hoede te laten zijn begon je om jouw eigenwaarde te verplaatsen in deze persoon en daarvan volledig afhankelijk te maken. Je geluk bestond er in te vertrouwen op de mening van deze persoon over je.

Geluk is een chemische reactie die afgaat in je hersenen.

Dopamine wordt aangemaakt, zodat je je goed gaat voelen. Je moet echt bekomen van de narcist die de oorzaak was dat je die stoffen aanmaakte. Net alsof hij of zij jou drugdealer was.

Net als een drug biedt de psychopaat je dit gevoel in volle kracht wanneer de narcist(e) zijn relatie met je start. Maar zodra je afhankelijk geworden bent, begint narcist(e) zich terug te trekken. Langzaam aan wil je meer en meer dat dezelfde hoge aandacht terug gevoeld wordt door een intense ervaring.

Je doet alles wat je kunt om de narcist te bereiken, terwijl ze alles doen wat in hun macht ligt om je uit te hongeren.

Triangulatie bezorgt ontzettend veel pijn.

Er zijn duizenden steungroepen voor overlevenden van ontrouw. Het laat langdurige gevoelens van onzekerheden achter bij hun slachtoffers en van nooit goed genoeg te zijn. Bij veel mensen duurt het jaren voor ze van die pijn herstellen.

Dat vergelijken komt door de triangulatie techniek van de psychopaat.

Niet alleen bedriegen ze jou – ze zwaaien met hun geluk in jouw gezicht. Narcisten scheppen erover op. Ze proberen je te bewijzen hoe blij ze zijn met jouw vervanging. Ze dragen geen van de gebruikelijke schaamte en schuldgevoelens die samengaan met met vals spelen en bedriegen.

Mensen met een narcistische stoornis zijn blij om foto’s te posten en hun vrienden te vertellen hoe gelukkig ze zijn.

Ik kan niet eens beginnen uit te leggen hoe emotioneel schadelijk dit is nadat je het doelwit was van hun idealisering, laat staan als je voordien al een geschiedenis van narcistisch misbruik hebt.

De triangulatie zal veel tijd om te genezen in beslag nemen.

Je hebt het pure kwaad ondervonden en geen persoon met een geweten Alles wat je ooit begreep over mensen is niet van toepassing op deze persoon. Tijdens de relatie, probeerde je meelevend te zijn, gemakkelijk, en vergevingsgezind. Je had nooit kunnen weten dat deze persoon die je geliefde was actief met deze gevoelens tegen je in zou gaan.

Het is gewoon niet logisch, niet rationeel noch irrationeel.

Geen typische persoon is klaar om dat te verwachten. Dus hebben we onze tijd besteedt met het projecteren van een normaal menselijk geweten op hen, in een poging om hun onverklaarbaar gedrag te verklaren.

Maar als we eenmaal psychopathie, sociopathie, of narcisme ontdekken dat is wanneer alles begint te veranderen.

We beginnen walging te voelen. Daardoor zijn we geschokt dat we deze duisternis hebben toegelaten in ons leven.

Alles klikt en valt op zijn plaats.

Alle “toevallige” of “ongevoelig” gedrag geeft tenslotte zin. Je probeert uit te leggen aan vrienden en familieleden. Niemand lijkt echt te vatten wat je bedoelt.

Dit is de reden waarom de validatie, zeker erkenning door familieleden, van belang is. Bij misbruik echter zijn er heel weinig familieleden die meestappen in het verhaal van het slachtoffer.

Dit is de reden waarom mensen zich herkennen in het verhaal van een ander.

Als je samen met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt ontdekt dat je niet gek bent en beseft dat je niet alleen bent die deze onmenselijke ervaring hebt meegemaakt is dit een soort bevrijding.

Het kost veel tijd om in het reine te komen met deze persoonlijkheidsstoornis op traditionele manier. Maar er is ook de quanta Freedom Healing techniek die volgens mij de meest effectieve is.

Je krijgt meer inzicht in de menselijke natuur, als je je oude denkbeelden aan de kant zet.

Jouw mensbeeld dien je soms terug op te bouwen vanaf nul. Dat is wat betekent om te bekomen van de narcist.

Je realiseert je dat mensen niet altijd inherent goed zijn. Je begint je paranoïde, hyperwaakzaam, en angstig te voelen.

Het genezingsproces gaat over naar het leren om deze nieuwe staat van bewustzijn in evenwicht te brengen met je eenmaal vertrouwende geest. Kortom, integratie van de nieuwe lessen uit de ervaringen. Maar daarvoor dien je de werkelijkheid te aanvaarden.

Je geest is diep gewond door de narcist.

Na de uiteindelijke ontmanteling hebben de meeste overlevenden uiteindelijk het gevoel van een soort leegte die niet eens kan worden omschreven als een depressie.

Het is alsof je geest helemaal weg is gegaan. Je voelt gevoelloos voor alles en iedereen om je heen. De dingen die je eenmaal gelukkig gemaakt hebben voel je nu helemaal niets voor.

Je maakt je zorgen dat jouw ontmoeting met dit monster jouw vermogen tot empathie, voelen en zorg heeft vernietigd. Ik geloof dat dit is wat er het meest tijd in zal nemen om van te herstellen.

Het voelt hopeloos op het eerste zicht. Maar jouw geest is altijd bij je. Beschadigd, zeker, maar nooit verdwenen.

Als je begint je zelfrespect en grenzen te ontdekken komt langzaam de stem van je geest terug.

Het voelt veilig openstelling, glurend willekeurig om hallo te zeggen. Je zult dankbaar zijn als je opnieuw kunt huilen blij zijn dat je emoties teruggekeerd zijn. Dit is geweldig, en dan zal het beginnen dat deze nieuwe spirit meer en meer samenhangend wordt.

Uiteindelijk zul je deze ervaring kunnen afsluiten met een onverwachte wijsheid over de mensen om je heen.

Je geest zal sterker dan ooit terug te keren. Je geest zal weigeren op die manier opnieuw te worden behandeld. Je kunt giftige mensen ondervinden in je leven, maar je zal niet toestaan dat ze blijven voor zeer lang. Je hebt geen tijd meer voor psychologische spelletjes en manipulatie. Je gaat op zoek naar vriendelijke, eerlijke, en meelevende individuen.

Je weet dat je niets minder verdient.

Deze nieuw gevonden kracht is het grootste geschenk van de psychopathische ervaring. En het is elke seconde van het herstelproces waard, want het zal dienen voor de rest van je leven.

Als je bang bent dat je herstelproces te lang duurt, dan hoeft je geen zorgen te maken.

Je bent door de hel en terug geweest – er is geen snelle oplossing voor.

En wat meer is, als alles is gezegd en gedaan, dan zullen die enkele jaren de belangrijkste jaren van je leven worden.

Heb je vragen of een belangrijke opmerking of parallel verhaal, laat het me weten via messenger of via een persoonlijk bericht op mijn Facebook profiel. Links vind je in het menu.

Hoelang heeft jouw herstel geduurd? Laat het me weten in de commentaren.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelf-diagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden zoals ervaringen delen over het bekomen van de narcist. Mijn doel is om de lezer te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Als je dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Je hebt alles in je ervaring gecreëerd als gevolg van je geloofssystemen en gevoelens over liefde en elk ander onderwerp in je ervaring. Zowel geloofssystemen die jezelf gemaakt hebt uit jouw ervaringen, als deze waarmee je geconditioneerd werd tijdens je opvoeding en tijdens de periode van manipulatie.

Je hebt nu een geloofssysteem waarvan je weet dat je het niet helpt.  Dat is niet wat je wilt denken, wilt voelen. Dan is het toch logisch dat je je geloofssysteem gaat moeten veranderen.

wat met narcisme op het werk, bekomen van de narcist
De juiste groeitaken voor stimulering van zelfgenezendvermogen bij trauma!

Is dit niet opwindend om te bekomen van de narcist?

Is het niet geweldig om te weten dat als je liefdeservaring niet is wat je wilt, je kunt stoppen met naar buiten kijken om te proberen het te laten werken, en thuiskomen bij je innerlijk om te creëren wat echt werkt!

Door innerlijke vrede te sluiten, je ‘kleine ik’ te omarmen, te genezen en op te nemen ga je creëren vanuit je ware zelf.

Houd er rekening mee dat alle toekomstige onderwerpen hier op deze blog zullen worden geplaatst, zodat je een bijdrage kunt leveren en jouw gedachten kunt delen, evenals vragen kunt stellen.

Ik zou graag willen horen wat je van de blog vindt en of je suggesties hebt om deze te verbeteren. Ik zal mijn best doen om op alle opmerkingen te reageren.

Hulpmiddelen voor zelfgenezing!

Zonder online programma is het heel moeilijk om een snelle transformatie naar herstel en bloei te hebben, maar niet als je begrip hebt van de werkwijze. Die vind je in de gelinkte teksten als je zoekt op werkwijze en heel veel werkt aan je” zelf-liefde tekort”.

Zeker in de beginperiode om je stabiliteit te herverzekeren.
Het is een noodzaak om systematisch te werken aan je zelf-liefde tekort, zodat het negatieve in je leven stopt en kan transformeren. Links vind je in het menu of met de zoekfunctie.


Reacties

Eén reactie op “Hoelang duurt het om te bekomen van een narcist? Deel 2”

 1. Pascale avatar
  Pascale

  Tip : 1. Je moet uw herstel zien als een afkicken, onderga het gewoon rustig, geef uw lichaam de tijd, kruip in uw bed als het teveel wordt, slaap maar, rust, eet gezond en stap elke dag uw 10.000 stappen en SMILE !
  Tip 2 : Contacteer terug die vriend of vriendin die even diep in uw hart ooit gezeten heeft en ga op in die liefde van toen zonder te verlangen dat het terug iets wordt. De bedoeling is om zo diep in uw hart een andere warmte te voelen en weer aan te wakkeren die die andere slechte deur daar heel diep in uw hart gaat toedoen.
  Tip 3 : Verwen uzelf, wrijf zelf eens over uw buik, uw borsten, uw huid, uw lichaam … voel liefde, geniet en kom tot rust.
  Tip 4 : Durf eens niet te reageren naar mensen die altijd maar aandacht vragen en durf slechte mensen op hun plaats zetten … het bevrijdt en geeft u een ongelooflijk goed gevoel !
  Tip 5 : Apprecieer uw echte vrienden die er elke dag voor u zijn.
  Veel succes aan allen !
  … en SMILE !!!!! Wie al lacht naar iemand krijgt heel dikwijls een SMILE terug en dat doet deugd !

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees