Categorieën
groeitaak Recent Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist

Rouwen na misbruik in een relatie met een psychopaat. Deel 2

de totale vernietiging van het zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfliefde bij het slachtoffer van narcistisch misbruik.

Educatie en zelftwijfel bij het slachtoffer van narcistisch misbruik door een psychopaat tijdens het rouwen na misbruik.

Op één of andere manier kom je psychopathie of narcisme, sociopathie, etc. tegen op je zoektocht naar een uitleg en oplossingen op Google. Of het nu via een internet zoeken of een therapeut is, je weet diep van binnen dat er iets diep in je is gebroken.

Ook al heb je voldoende bewijzen dat je gelukkig was, je wilt er ook achter komen waarom het plots een hel werd Van de narcist krijg je geen bevredigend antwoord.

Wanneer je alle signalen ontdekt wanneer je over psychopathie leest, begin je een buitengewone zelftwijfel te ervaren.

Je blijft zelfs de schuld op jezelf steken.

Uiteindelijk vraag je je af als je hem een psychopaat noemt of je dat doet, omdat je de waarheid over jezelf niet aankan . Je kunt het niet aan dat je de relatie verpest hebt zoals de narcist zegt. Toch slinger je heen en weer tussen je “idealiseren” en “devalueren”.

Hoe kan iemand die beweerde dat hij zo versteld staat van je ook een hekel aan je ontwikkelen? Hoe kon hij van obsessie naar verachting gaan tijdens het knipperen van een oog? Het kan niet. Er is geen manier waarop je een psychopaat confronteert, ze geloven hun eigen leugens. Hij hield van je, denk je, maar je weet het niet meer echt.

Inzicht in de psychopaat door het slachtoffer van narcistisch misbruik.

Deze fase is op geen enkele manier te vergelijken met de normale stadia, maar het is een van de belangrijkste in uw herstelproces. Onderwijs in narcisme kan ervoor zorgen dat je je situatie beter begrijpt. Je moet voelen wat ze voelen.

De meeste slachtoffers hebben mededogen en liefde, dus het is bijna onmogelijk om het leven van een psychopaat te begrijpen en er mee te leven. In feite is dit de reden waarom de toxische personen in staat zijn om weg te komen met zo veel.

Omdat normale mensen automatisch hun geweten projecteren op iedereen, denk je dat iedereen een geweten heeft, maar dat is niet zo.

Maar vroeg of laat, word je zo in beslag genomen door de psychopathie dat je eindelijk begrijpt hoe hun geest werkt. Je kunt eigenlijk volledig zijn gedrag plaatsen in het perspectief van een psychopaat en plotseling gaat dan alles klikken.

Het klopt allemaal, zoals het nog nooit eerder gedaan had, omdat je noch de woordenschat noch het concept had. Vanaf het spiegelen van je persoonlijkheid tijdens de liefde-bombardementen tot de samenhangende kritiek tot de uiteindelijke breuk. Je voelt je walgen.

Je beseft dat hij of zij nooit van je hield; hij vond gewoon een ander doel in een nooit eindigende cyclus. Je beseft dat je nog nooit gedragen was als deze in een andere relatie. Je kunt terugkijken op alle van de dingen die je paranoïde deden voelen en zien dat ze alle berekend en opzettelijk waren. Je komt tot het gruwelijk besef dat de persoon die je vertrouwd hebt actief tegen je is.

Woede bij het slachtoffer tijdens het rouwen na misbruik.

Zodra je de psychopaat begrijpt, ga je absoluut walgen. Je zelftwijfel wordt vervangen door woede. Inmiddels ken je de waarheid.

Daar opvolgend zag je hoe je gewend was aan manipulatie en brainwashing.

Je bent meer dan boos. Hoewel je hem wilt vermoorden wil je ook ieder contact in zijn leven vertellen wat hij deed. Of wil je in plaats daarvan hem een brief schrijven en vertellen dat hij in de hel kan branden.

Je praat obsessief erover met je vrienden en familie, en je moet jouw verhaal verteld krijgen. Hoewel je bent opgesloten geweest en zo lang vernederd, is je stem eindelijk vrij.

Je begint om al de dingen die je niet werden toegestaan in de relatie te voelen.

Wanneer je hem beschuldigde van bedrog of liegen, zou hij het omdraaien en de schuld geven aan jou, zodat je zich slecht in plaats van boos hebt gevoeld. Deze cognitieve dissonantie veroorzaakt enorme verplaatsing van woede .

Je voelt late emoties van jaloezie als je beseft hoe lang het bedrog aan de hand was, zoals je beseft dat hij je vertelde dat hij het erg vond dat je vroeger werd misbruikt om jouw sympathie te winnen. De lastercampagne maakt dat je de behoefte voelt om jezelf te bewijzen.

Die late woede is volledig naar verwachting na een psychopathische relatie tijdens het rouwen na misbruik.

Het kan maanden, zelfs jaren zo voelen. Wil je, wanneer het kan, niet op grond daarvan handelen? Je kunt alleen bewijzen dat het punt is waar het is misgelopen dat je partner een psychopaat is.

Het beste wat je kunt doen, is kalm blijven. Het zal hem krankzinnig maken. Hij wil dat je woede voelt, zodat hij iedereen kan zeggen hoe gek je bent en hoeveel je nog om hem heeft.

Depressie bij het slachtoffer van narcistisch misbruik als fase tijdens rouwen na misbruik.

Je zult heen en weer worden geslingerd tussen depressie en woede voor een lange tijd. Je zult goede dagen en slechte hebben. Op een dag, denk je dat je er over bent – de volgende, word je wakker boos en schreeuw je het uit.

Je wilt niet gek zijn. Je verdient het niet gek te zijn. Alles wat je deed was verliefd zijn.

Je isoleerde jezelf, je omringde zich met mensen die je begrijpt op discussiefora.

Je hebt obsessieve, snelle gedachten. De kleinste zaken in te stellen je af. Je grenzen dienen terug ingesteld te worden of voor de eerste keer gevormd. Je kan niet geloven dat je je zo laag hebt laten zinken. Je beseft hoeveel je verloren bent.

Niet alleen vrienden, geld, levenservaring, etc., maar ook jouw onschuld. Je begrip van de wereld werd aan diggelen geslagen. In plaats van aan de mensen het voordeel van de twijfel te geven, heb je opeens moeite te vertrouwen. Je hebt constant het gevoel van angst en beklemming op je hart.

Genezing van het slachtoffer tijdens het rouwen na narcistisch misbruik.

Je begint vragen te stellen. Waarom is dit gebeurd? Wat zijn mijn zwakke plekken? Natuurlijk zijn deze kwetsbaarheden niet jouw schuld, maar het is belangrijk om te begrijpen hoe je in staat was om te worden uitgebuit. Je tijd doorbrengen met anderen die door iets dergelijks zijn gegaan, geven je hoop en kleine uitbarstingen van vreugde.

Als mensen je niet geloven, triggert dat vaak terug naar woede en depressie, maar deze gevoelens zijn gezond.

Je voelt eindelijk wat je moest voelen tijdens de hele relatie.

Alles valt op zijn plaats. Je kunt rustig en coherent beschrijven wat je hebt meegemaakt en wat er is gebeurd. In plaats van het gevoel van depressie en verslagenheid, kun je er over praten in wetenschappelijke termen. Je hebt nieuwe vrienden gemaakt, en je begint te beseffen dat je bijna bent genezen. Er is een licht aan het eind van de tunnel, zelfs als het een tijdje duurt om er te komen.

Zelf-ontdekking van het slachtoffer tijdens het rouwen van narcistisch misbruik.

Je begint je sterke punten te ontdekken. Veel van deze sterke punten zijn er al altijd geweest, maar nooit gewaardeerd. Je beseft dat je compassie, empathie en liefde geen zwakke punten zijn. Ze zijn de ongelooflijkste gaven in de wereld, wanneer toegepast op de juiste mensen. Je zelfrespect komt van binnenuit. Je laat niet meer toe dat andere mensen je onzekerheden controleren.

Je begint te geven om wie je bent en wie je werkelijk bedoeld bent te zijn.

De slechtheid van de psychopaat is wat het je kostte om ervoor te zorgen dat je precies weet wat je nooit meer wilt zijn. Je lacht met zijn oude begrippen want “je was dezelfde persoon”, omdat je beseft dat je precies het tegenovergestelde bent.

Je begint jouw creatieve kant te verkennen, en je stopt met het geven om wat anderen van je denken.

Oude vriendschappen kunnen veranderen als jij verandert en meer zelfvertrouwen hebt. Je omarmt je nieuwe zelf en opent je hart om weer lief te hebben. Inmiddels ben je nu vrij. Met dit in gedachten kun je ongelooflijk trots op jezelf zijn. Je hebt het gehaald, en je levenspad is voorgoed veranderd naar een beter leven.

Deze fases van rouwen na misbruik verlopen in een spiraalvormige manier, waarbij een fase korter en korter duurt.

Het heeft absoluut geen zin om tegen zo’n fase ten strijde te trekken of ze te proberen te verhinderen. In tegendeel hoe bewuster je dat beleeft, hoe sneller je overstapt naar een volgende fase. Op het einde van de cyclus leert je telkens iets nieuws over jezelf.

Wens je meer te weten, heb je vragen of advies nodig over jouw misbruik door een narcist contacteer mij dan via Messenger of Facebook. Alle links vind je in het menu.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Ik beloof je dat als je weggaat, breekt met die relatie en strikt geen contact schept (of aangepast contact als je weet dat je deze persoon zult zien of moet in contact staan ​​met deze persoon) ontkoppelt, en volledig naar binnen keert om je geschenk en evolutie te claimen (namelijk de groei door deze situatie) zul je in recordtijd bevrijd worden van het trauma en de pijnlijke patronen.

Je zult letterlijk evolueren van een leven van rommel en dit in een paar weken of maanden bereiken, jezelf bevrijdend in hogere ervaringen.

Het is niet de bedoeling dat we alleen maar pijnlijke en giftige ervaringen doormaken. We worden verondersteld te evolueren en door hen heen te groeien, want daar ligt onze emancipatie, bevrijding en ware vreugde.

Dus, tot de volgende keer. Blijf glimlachen, blijf genezen en blijf werken aan jezelf, omdat er geen andere uitweg is.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren