Hoe de narcist bedriegt? En je er tegen te beschermen. Deel 2

Hoe de narcist bedriegt? En je er tegen te beschermen. Deel 2

 

Het bijhouden van een verslag en een dagboek is een goed advies om het bedrog te doorzien.

Zelfs in het geheim opnemen met je gsm kan helpen, voor uw eigen geestelijke gezondheid eerst en vooral en misschien voor de rechtbank.

Als de narcist(e) beweert dat hij / zij nooit ‘zoiets’ gezegd heeft dan kun je laten zien aan jezelf wat er is gezegd zodat je de verwarring uit je hoofd krijgt.

Je mag nooit laten weten aan een narcist(e) dat je zijn gedragingen opneemt want hij of zij zal het proberen te wissen, hetzelfde doen en beweren dat je de audio in elkaar gezet hebt op magische manier.

Normale mensen zouden als ze op de feiten gedrukt worden, schuld bekennen. Narcisten nooit.

Een opname kan serieus helpen om naar hen te kunnen luisteren en te weten dat je niet gek bent. Ook dat je een bewijs hebt voor jezelf van datgene dat ze feitelijk hebben gezegd.

Als je geen opnames hebt over hun woedeaanvallen of litanieën of monologen zou je kunnen denken achteraf dat alles gewoon aan jezelf ligt. Bij de meeste gsm’s heb je een recorder app. Even herbeluisteren en het zal je duidelijk worden dat jij niet de schuld hebt.

wanneer je een bloem leuk vindt pluk je het
Signalen dat jouw man aan het bedriegen is.

De narcist(e) zoekt een muze.

Een narcist(e) kan u overtuigen dat niemand  in hem of haar geloofde noch in zijn of haar talent. De narcist(e) kan u vertellen dat hij de perfecte vrouw nodig heeft als zijn beschermster en muze.

U kunt hen helpen en veel geld en tijd aan hen besteden om ze succesvol te maken, maar hij of zij zal alleen hun talenten gebruiken om nieuwe slachtoffers te vinden.

Vergeet niet dit zijn zeker criminelen.

Zelfs wanneer het jaren geleden is dat je met een narcist(e) bent geweest kan er toch nog steeds een vorm van PTSS overblijven die komt na een lange relatie met een narcist(e). Natuurlijk is het ook mogelijk om een ​​gezonde liefde met iemand anders te hebben na zo’n misbruik met een narcist(e).

Het is altijd mooi en inspirerend om de verhalen van overlevenden van narcisten te horen.

Mijn vrouw en ik hebben elkaar gevonden en zijn beiden overlevenden van narcistisch misbruik. Het is mogelijk en ik wil dat je eraan herinnerd wordt dat u al het goede verdient.

Als u nog PTSS resten hebt dan kan u een behoefte hebben aan een sterk ondersteunend netwerk en goede bronnen op uw helende reis.

Als u werd gedumpt door een narcist(e) en hij of zij vertelt nog steeds vrienden te willen zijn is dit helemaal egoïstisch. Het is een manier om te voorkomen dat ze zich schuldig voelen.

Narcisten kunnen willen om seks te hebben voor een laatste keer en je vertellen dat het hun beslissing om een einde te maken aan de relatie daar niet door zal veranderen. Het enige wat ze willen is dat je bijna elke dag huilt om hen en gek wordt.

Wees blij dat dit misbruik voorbij is, omdat het niet beter wordt met narcisten naarmate ze ouder worden. Nu het voorbij is, kunt u geluk in jouw toekomstig leven vinden.

Narcisten zijn de grootste mind f#ckers als je ze laat doen.

Het is verbazingwekkend hoe ze er kunnen voor zorgen dat je diep van binnen je afvraagt of wel alles klopt met jou. Een narcist kan u in het openbaar beschuldigen van overspel met een ex die u nog in geen jaren hebt gezien, terwijl het de narcist is die ontrouw is vanaf de eerste dag.

De narcist(e) zal proberen om je reputatie in de gemeenschap te verpesten. De narcist(e)  zal zweren dat hij zijn slachtoffer nooit heeft bedrogen hoewel zij hem betrapt heeft op heterdaad. Deze mensen geloven in hun eigen leugens.  Het is zo zielig!

Het merendeel van de ervaringen die ik vertel in mijn artikelen komen uit chatgesprekken met vrienden en de meeste van de ervaringen die ik hier presenteer zijn herkenbaar.

Het is altijd goed om met authentieke ervaringen lezers te laten wakker worden uit hun cognitieve dissonantie in verband met het misbruik dat op hen wordt gepleegd.

Immers als ze dit lezen zullen ze versteld staan ​​van de gegevens en gelijkenissen over de kenmerken van de narcisten.

Je moet mensen met dezelfde ervaringen in uw netwerk vinden, want als je probeert om je normale vrienden te vertellen wat je in jouw leven meemaakt (met een narcist(e)) zullen ze naar je kijken met een blik van wat wil die in mijn soep doen.

Dit ongeloof van de bestaande vrienden van het slachtoffer zal je echt heel veel pijn doen. Immers de narcist(e) zijn masteropleiding zit hem in jou te isoleren. Daarom dat je je moet verbinden met gelijkgestemden en deskundigen over narcisme wil je niet in eenzaamheid kapot gaan.

De meeste mensen in de samenleving zijn niet wakker over wat narcistisch misbruik is.  Dat is de reden waarom het slachtoffer zich vaak zo vervreemd en alleen voelt.

De sleutel voor genezing ligt in het verkrijgen van steun en validatie van overlevenden of van een geestelijke gezondheidszorg professioneel die is opgeleid om de effecten van emotionele / verbaal / psychologisch misbruik aan te pakken.

Gaslighting het ultieme bedrog.

Gaslighting of gasverlichting is een vorm van geestelijke mishandeling waarin informatie wordt gedraaid.  Informatie kan ook gesponnen of selectief weggelaten om de dader in het voordeel te brengen.

Eveneens kan valse informatie wordt gepresenteerd met de bedoeling van het maken van slachtoffers die twijfelen aan hun eigen geheugen, perceptie, en geestelijke gezondheid.

Het kan eenvoudigweg variëren van de ontkenning door een misbruiker dat eerdere misbruik gebeurtenissen ooit hebben plaatsgevonden. Bovendien tot aan de enscenering van bizarre gebeurtenissen door de dader met de bedoeling het desoriënteren van het slachtoffer.

De term dankt zijn oorsprong aan de film Gas Light waarna het in de volksmond werd gebruikt. De term is gebruikt in klinische en wetenschappelijke literatuur.

Na gaslighting voelt u zich als dat u degene bent met problemen.

Zelfs als je er met sommige therapeuten er over praat kan je nog steeds het gevoel hebben dat wat je hebt meegemaakt afgewezen wordt en op ongeloof wordt onthaald. Allereerst omdat helaas veel geestelijke gezondheidswerkers niet getraind zijn in het aanpakken van dit soort narcistisch misbruik.

Ik hoop dat u in staat bent om een ​​arts, therapeut, coach, psychiater of psycholoog te vinden die beter is toegerust om de dynamiek van dit type relatie te begrijpen. Je hebt iemand nodig die jou kan ondersteunen en jou valideren.

Als u het nodig hebt om te praten over uw behoefte aan steun dan kunt u een persoonlijk bericht naar mij op Facebook sturen. Ook  kunt u om meer informatie vragen via e-mail mie.declercq @gmail.com. Deze links vind je in het menu!

Dan kan ik als je wilt enkele namen geven van therapeuten met ervaring in het behandelen van dit soort misbruik en naar je luisteren zodat ik kan zien welk advies en tips voor uw situatie passen.

Het is nodig om actie te ondernemen tegen het bedrog als u wilt dat er nog iets overblijft van jouw ziel.

Dit is het enige wat je kunt doen om jezelf in de richting van een betere toekomst te verplaatsen nl. je hersenen herprogrammeren zodat u jezelf vindt.

De narcist(e) zal een actie ondernemen zoals het plots naar een ex sms- en gedurende een lange tijd in jou bijzijn om je te destabiliseren. Soms kan hij of zij er met plezier voor zorgen dat je je onveilig voelt want dat is een gevoel dat ze maar al te goed kennen. Dat plezier dat jij je daarbij slecht voelt daar is het hen om te doen.

Ze zullen je al verteld hebben dat ze vroeger depressief waren. Ook dat ze vroeger zo moeilijk hadden om daar beslissingen tegen te nemen. Maar dat dat nu niet meer zo is. Vervolgens denken ze dat het nu de beurt is aan iemand anders om op deze slechte stoel te zitten.

Ze zeggen dat ze dat overwonnen hebben. Dat ze er immuun voor zijn. Zich kwetsbaar voelen en onzeker is iets voor andere mensen.

Zodra je het narcistisch spel van bedrog hebt achterhaald, kunt u de regels gebruiken om het op hen toe te passen.

‘ Hallo, maat, je moet iets weten. Ik heb iemand tegengekomen en het was fantastisch.’

“Toevallig heb ik iemand leuks gezien en we hebben een beetje gespeeld. Ik was wel van plan het je vooraf te zeggen, maar ja, ik had geen tijd, maar het was een geweldige dag. ‘

Dit zal hopelijk een narcistische onzekerheid veroorzaken. Lol. Kunt u zich voorstellen wat ik bedoel?

Je zou graag hun gezicht zien als je eenmaal zo’n uitspraak op hen laat vallen. Misschien zal dat helpen om er voor te zorgen dat ze je verlaten, of om ze weg te duwen.

Een andere methode is om permanent te doen alsof je je verveelt. De grijze rots methode.

Je kunt ook een “Homer” doen, want dat kan zo grappig zijn dat je moet lachen. Als u een meer efficiënte reactie weet als ze je proberen in verlegenheid te brengen met hun exen laat het me weten in de commentaren hieronder.

geef helder aan wat een situatie met jou doet
Hoe de narcist bedriegt? dl1

In een normale relatie zult u ook geïnteresseerd zijn om meer te weten over de exen.

Het is ook normaal als een narcist(e) onophoudelijk begint met praten over zijn exen dat u dat haat. Het spreekt van zelf om hen te vragen om daarover te stoppen. Maar narcisten praten over hun exen op een compleet andere manier dan een gewone lover.

Narcisten zijn er op uit om er een driehoeksspel van te maken. Ze willen uw verlangens naar hen aanwakkeren door te veinzen hoe geliefd ze wel zijn. En dat het dus ongewoon is als jij dat niet bent.

Ik heb een grappig voorstel:  Dat alle exen van narcisten bij elkaar komen. In enkele minuten zal het hele spel worden blootgesteld.

Een ex van een narcistische partner ontmoeten en het verhaal horen wat ze/hij heeft meegemaakt biedt vaak wat we nodig hebben om wat wij hebben mee gemaakt hebben te begrijpen.

Als een narcist(e) klaagt over zijn of haar ex bijvoorbeeld dat ze jarenlang frigide was, wees dan gewaarschuwd dat vroeg of laat hij /zij je seks of intimiteit zal onthouden in de komende jaren.

Narcisten kunnen overgaan van beledigingen en vernederingen naar complimenten en ophemelen en daarop mooie commentaren geven vol bedrog.

Wanneer anderen hen horen, zullen ze de “vriendelijkheid” horen en de vernederingen vergeten.

En ze zullen denken dat er wel waarheid zal in zitten in het verhaal van de narcist(e), terwijl het eigenlijk projecties zijn van de kwaliteiten en daden van de narcist(e) zelf.

Dat is precies hoe narcisten hun façade ophouden. In essentie wisselen ze de gemene en de zoete / de warme en de koude cyclus van misbruik met elkaar af.

Het zou niet traumatisch zijn voor het slachtoffer zonder de onophoudelijke twijfel over het karakter van de narcist(e). Het is een twijfel die voortdurend wordt versterkt wanneer het slachtoffer de ‘mooie’ gespeelde kant ziet, waardoor het slachtoffer zich telkens begint af te vragen of zij of hij dat allemaal inbeeldt.

De waarheid is dat we gewoon getuige zijn van het masker van de narcist(e) tijdens de leuke periodes en hun ware zelf tijdens de duistere. Wanneer u zijn / haar leuke reacties in twijfelt, trekt dan zal hij / zij vaak zeggen dat je emotioneel instabiel bent. Een narcist(e) zal alles op alles zetten om zijn / haar slachtoffer te gebruiken.

Het is zelfs mogelijk dat de narcist(e) zijn ex op de eerste plaats zet.

Als je hem daarover aanspreekt, zal hij het ontkennen en enkele niet van toepassing zijnde en irrationele dingen vertellen.

Als u een ‘geheime’ ‘ bedekte’ narcist(e) in uw huis hebt, zal de flagrante ontkenning van conversaties die je hebt gehad je echt gaan irriteren.

De narcist(e) zal antwoorden op kritiek door er voor te zorgen dat jij er uit ziet als de slechte kerel of vrouw.

Zij kunnen u voor enkele weken bombarderen met ‘liefde’ om dit dan op te volgen met een stilte behandeling.

Als je praat over dat soort patroon zullen ze je negeren en antwoorden dat ze geen tijd hebben voor praatjes. Dat ze iets te doen hebben.  Zo’n antwoord doen ze om je helemaal waardeloos te laten voelen.

cover foto voor narcisme.blog
Zelfs geen echte acteur maar een bedrieger narcist.

De narcist(e) houdt er van om je grenzen af te breken.

Hij of zij wil zien hoeveel stront je bereid bent te aanvaarden. Allereerst wil hij- of zij zijn diepgewortelde overtuiging bevestigd zien dat alle mensen gelijk zijn (slecht) en eigenlijk waardeloos. Waarom vraag je je af? De belangrijkste reden voor hen is omdat ze zo gemakkelijk manipuleerbaar. zijn

Als u niet over de kennis van de begrippen zoals gaslighting en triangulatie beschikt zal je het moeilijker hebben om het patroon in het geobserveerde gedrag te zien. Nog zul je het patroon kunnen toewijzen aan een narcist(e).

Gaslighting en projectie zijn ook een manier om er voor te zorgen dat je denkt dat je verkeerd bent.

Als je geliefde vaak praat over hoe verschrikkelijk zijn ex geliefde was kun je uiteindelijk aan de narcist(e) misschien vragen om haar niet te pas en te onpas in het gesprek te brengen.

Als je je geliefde daarvan verwittigd hebt en hij blijft het heerlijk vinden om met zijn ex te pronken dat is dit een signaal dat hij of zij een narcistisch bedrog pleegt.

De narcist(e) zal in het restaurant zitten met zijn dikke buik vooruit en zal pronken tegen een serveerster over de tijd toen hij een ober was. Vanzelfsprekend zal hij zeggen dat hij de beste was en de klanten van hem hielden.

Het is duidelijk dat hij daarover graag praat. Opschepperig doen over hoe goed hij vroeger als een ober was terwijl nu hij bijna 50 is en geen doelen of ambities meer heeft.

Pas op, niet dat ik het beroep van ober onderschat of misprijs, maar niet als je een paar maanden in de horeca hebt gewerkt, wel als je dat een 10 tal jaar hebt gedaan.

Op hetzelfde moment stuitert hij van baan naar baan en is verheugd zelfs al heeft hij niet echt naar succes gestreefd. Daarbij ligt hij, de zieke klootzak ook te pochen over zijn zogenaamde eerdere successen, die natuurlijk gelogen zijn.

Nooit de mentaliteit.

Hij/zij kan vertellen dat hij/zij een fysieke trainer was. Hij/zij kan vertellen dat hij/zij een persoonlijke trainer was, maar zijn bowlingbal buik is duidelijk het bewijs dat hij daar nooit de mentaliteit voor gehad heeft.

Als hij een fysieke trainer of een persoonlijke trainer was geweest dan zou hij dat niet doen voor een korte tijd. Persoonlijke trainer zijn is een manier van leven waarvan verwacht wordt dat je elke dag een professional bent.

Zelfs wanneer een narcist(e) vertelt dat hij of zij een masseuse was, hebben ze een opleiding gehad. Hetzelfde je kunt dat controleren daar hun professionele taal die ze kennen te controleren.

Deze gekken hebben het echt nodig om te worden achtergelaten op een onbewoond eiland … zodat ze elkaar supergek kunnen maken en ons met rust laten.

Lastercampagne als voorbereidt bedrog lang voor dat je het beseft.

Wees je ervan bewust dat je een lastercampagne tegen je zal krijgen als je breekt met deze gekken.

De hetze kan moeilijk zijn om te verduren, maar houd je hoofd omhoog en cool. Niet reageren op de beschuldigingen is de beste optie. Hoe verleidelijk dat ook lijkt om te reageren doe het niet. Ga je niet actief verdedigen tegen een narcistische ex-partner.

Alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden.

Degenen die je echte vrienden zijn zullen dat ook blijven. Terwijl de rest uiteindelijk hetzij zelf zal uitvinden wie de narcist(e) is of wonen in onwetende zaligheid.

In beide richtingen kan de narcist(e) niet een echte vriend zijn voor iedereen. Vergeet niet dat het stoppen van de relatie met een narcistische partner snel een zegen is.

Eindelijk brengt het stoppen een rust. Spijtig dat velen getrouwd blijven met hun narcistische partner lang voorbij de vervaldatum. Ooit zullen ze het wel beseffen voor zichzelf.

Het is niet zuivere domheid.

Je hoeft niet te weten dat je een soort narcistische persoon bent om er in feite één te zijn.

De pronkerige narcist(e) zal er geen probleem in maken dat hij of zij er één is, als hij of zij het beseft. Veel kans dat je er één bent als je van de stijl van Donald Trump houdt. Maar als je van het bedekte geraffineerde type bent is het mogelijk dat je het niet goed beseft.

Als je ergens nog een poging doet om een beter mens te worden zal je wel geen narcist(e) zijn.

En als je na een tijdje enkele concepten in verband met persoonlijke ontwikkeling hebt doorgemaakt zul je wel een bepaalde kennis van wat narcisme is begrijpen. Je moet al een dagboek bijgehouden hebben om te kunnen reflecteren op hoe je bent.

Er is weinig kans als je een dagboek bijhoudt dat je een narcist(e) bent. Meestal is het de bedoeling in een dagboek bij te houden wat je ‘geraakt’ heeft, wat je bijgeleerd hebt enz. Nu als je geen geweten hebt, hoe zou je dat dan kunnen weten.

Trump bijvoorbeeld weet zeer goed dat hij een narcist is. Bovendien gaat hij er ook prat op. Hij zegt dat dat een goede eigenschap is als je een ondernemer wilt worden.

Dat wil nog niet zeggen dat als je een narcist(e) bent dat je een narcistische persoonlijkheidsstoornis hebt. Wanneer je door je narcistische karaktertrek steeds in de moeilijkheden komt, dan heb je een stoornis.

Bedekte narcisten kunnen doen alsof ze dom zijn.

Toch zullen zij hun vruchteloze destructieve attitude en acties verantwoorden of verbergen.

Ze kunnen buitengewoon onduidelijk zijn.

Het kan zijn dat u niet de grote rotzooi op het eerste gezicht ziet. Maar is het mogelijk dat je al van in het begin van het contact die rotzooi kunt ruiken.

Aan het eind zullen ze vertellen dat u een gekkerd bent maar in hun bubbleworld bent u alleen maar een hulpmiddel.

Maar wanneer de geur zo slecht wordt, zul je het niet langer kunnen uithouden. De stank van de leugens en bedrog wordt als maar meer erger, tot de echte stront er uit komt.

Deze gedragingen zijn ook te zien buiten zogenaamde romantische relaties. Het bedrog is dan wel anders, maar dat kan ook in zakenrelaties of vriendschappen of tussen familieleden onderling.

Narcistische stiefzusters zullen altijd proberen om een ​​wig tussen relaties te zetten. Het kan ook een narcistische stiefmoeder zijn die kinderen tegen elkaar opzet.

De klassieke narcistische vader.

Hij of zij is een rokkenjager, in zichzelf verdiept. Wanneer hij of zij daarover aangesproken wordt, zal hij of zij verbaal misbruik plegen.

Hij of zij kan griezelig worden, controlerend, ongelooflijk manipulatief en een cyberkraker. Als hij of zij ouder wordt kan dit heel extreem worden.

Hij of zij kan elke beweging van jou bespioneren. Elke computer in uw huishouden kan voor dit doel worden gehackt. Hij of zij kan u voortdurend elektronisch lastigvallen terwijl ze hun ernstige anti-sociaal, manipulatief, obsessief, controlerende, en narcistische trekken op jou projecteren.

Zelfs na een duidelijke afwijzing kan hij of zij nog proberen om jouw privacy te schenden en een obsessie voor jou ontwikkelen.

Narcisten kunnen u controleren via uw iCloud als ze de wachtwoorden kunnen ontfutselen terwijl ze zelf vreemdgaan. Ze zijn meedogenloos. Maak dat je wegkomt als je buikgevoel dat zegt. Kijk uw mobile regelmatig op vernieuwing van wachtwoorden.

Of je in het geheim hun conversatie filmt of opneemt op audio plak en knip alles in een beveiligd document. Ook als  je het opschrijft in een dagboek, of opslaat op email. Zelfs als je screen shots maakt van hun persoonlijke boodschappen op sociale media,

Sla alles grondig op, waardoor je de bewijzen hebt. Je zult zien dat ze woordenkramerij gebruiken. Meestal komen ze ook in hun leugens verstrikt. Als je het later herleest, zul je de manipulatie patronen kunnen identificeren.

praat tegen jezelf zoals je dit zou doen tegen iemand
Hoe de narcist bedriegt? dl3

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees