Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Bedrog van de narcist? Hoe de narcist bedriegt? Deel 1 +Video

Wanneer je betrokken raakt bij een narcist, weet je natuurlijk niet dat het een narcist is. Maar als je met iemand te maken krijgt dat het gewoon te mooi lijkt om waar te zijn, is de kans groot dat het niet waar is. Dan lijkt weldra dat dit bedrog van de narcist is. Wanneer de stank van bedrog zo erg wordt, ga je ervan weglopen!

Dit artikel is alleen van toepassing op de context van emotioneel en/of fysiek misbruik in relaties van narcisten waar verschillende vormen van bedrog wordt gepleegd.

De jaloersheid of bezitterigheid is niet alleen een karaktertrek van narcisten maar een vorm van bedrog van de narcist.

Je kunt jaloers zijn en een verleden hebben als een daadwerkelijk slachtoffer van een narcist(e). Bijvoorbeeld, wanneer je romantisch betrokken bent bij iemand, kun je jaloers en bezitterig zijn als reactie op slechte ervaringen in het verleden waardoor je moeite hebt om mensen te vertrouwen.

Als je jaloers voelt of bezitterig handelt dan is het nooit, omdat je bent vreemd gegaan. De reden is ook niet, omdat je denkt op vreemd gaan met een persoon. Ik beweer niet dat jaloersheid een exclusieve eigenschap van narcisten alleen is. Inmiddels ben ik zeker dat mensen die bedrog hebben ervaren meer waakzaamheid zullen zijn dan degenen die dat niet hebben meegemaakt.

In feite, slachtoffers van chronische narcistisch misbruik zullen waarschijnlijk dit soort wantrouwen ervaren.

Echter, jaloezie wanneer iemand je gaslicht en routinematig hun vermoedens op je projecteert, terwijl ze vreemdgaan achter je rug, is in feite een narcistische eigenschap waarover vele slachtoffers van narcistisch misbruik van kunnen getuigen. Seksueel bedrog van de narcist kan erge risico’s inhouden voor je gezondheid.

De narcist zal je lastig vallen over ex- en door het maken van vergelijkingen op een devaluerende of vernederende manier.

De narcist kun je vertellen dat je bent vreemd gegaan bij een bezoek aan je ouders dat alleen enkele uren duurde.

Maar wat te denken over dit verhaal:

Een man die beschuldigt zijn vrouw dat ze bezitterig is toen ze hem sms’te en hij was weg gegaan met zijn dochter. Hij heeft niet gereageerd. Ze probeert hem te bellen. Hij negeert haar. Ze probeert weer te sms- en. Het enige wat ze wilde was een hoffelijke reactie.

Dat hij al verschillende malen zo had gedaan maakte dat ze er wou over spreken met hem. Hij zegt dat hij haar niets verschuldigd is. Volgens hem gaat hij waar hij wil.

Hij toont haar geen empathie.

Nauwelijks is hij emotioneel beschikbaar. Bovendien toont hij ook geen genegenheid, als ze probeert hem te omhelzen of flirten met hem, duwt hij haar weg. Steeds maakt hij excuses.

Zijn 19 jaar oude dochter woont thuis bij hen. Hij is geobsedeerd door de dochter, vindt ze. De dochter gaat overal waar hij gaat. Ondertussen zal hij niet toestaan ​​dat ze gaat werken. Hij zal niet toestaan dat ze haar rijbewijs haalt dat ze reinigt of kookt.

Deze twee volwassen kinderen die thuis inwonen hebben geen respect of grenzen tegenover haar.

Ze wordt verteld door haar man dat omwille dat de kinderen in het huis leefde vroeger dat ze de ‘normale’ grenzen mogen breken. Daarbij kopen ze dingen om te verzamelen. Ze winkelen elk weekeind en de vrouw mag de helft van de rekeningen betalen. Als ze ergens te laat komt dan is hij echt boos.

https://videos.files.wordpress.com/zhihD6dn/jij_wilt_meer_weten_over_het_bedriegen_van_de_narcist_nietwaar_deel_1.mp4

Eigenaardige huishoudregels met de bedoeling bedrog te plegen.

De kinderen gebruiken de douches niet in de badkamer, zodat ze gebruikmaken van de douche in de slaapkamer van de ouders op elk uur van de nacht.

Als ze vraagt om de douches te gebruiken voordat ze naar bed gaat dan is hij boos en zegt hen dat ze die kunnen gebruiken op elk moment van de dag. Zoals al gezegd, betaalt ze de helft van alle rekeningen.

De dochter sluipt de straat uit om haar man daar te ontmoeten, zodat ze niet hoeven te vragen om met hen mee te gaan of haar te vertellen wat ze gaan doen.

Daarna zoekt de dochter in de spullen in de kamer van de vrouw. Maar toch kan ze niet in de kamer van de dochter gaan. Namelijk, ze werd verteld dat ze wel kon de parfum gebruiken die ze gekocht had en volledig betaalt. Ze sluiten die deur.

Als er een discussie is met de vader dan komt de dochter er tussen met de vuisten en vloekt ze. Hij zegt dat de vrouw daar de oorzaak van is. Als je dat verhaal leest hoop je waarschijnlijk net als ik dat deze vrouw de kracht vindt om hem te verlaten, omdat niemand het verdient om zo te leven. Dit gaat niet meer over jaloersheid.

Je moet een verhaal als dat gelezen hebben om te beginnen met het begrijpen van de aard van een pure narcist.

Het pure narcistische bedrog.

De pure narcist(e) is een echte gek die je nog zal beschuldigen van hem te bedriegen. Toch wil hij of zij nog steeds dat je hen verantwoording aflegt tegenover hem, zelfs al hebben ze met je gebroken. Uiteindelijk hebben ze je letterlijk weggegooid of zelfs buiten gegooid.

Bij de narcist(e) draait het allemaal om controle, vooral als ze je op een gruwelijke manier weggooien. Plotseling willen ze laten zien dat je waardeloos bent en dat je hun eigendom bent.

Dit alles tegelijk hoe waanzinnig ook. Het heeft geen zin om dat echt te begrijpen, omdat redelijk gedrag nooit hun sterkste kant is. Ze kennen wel de invloed van irrationeel gedrag op een ander.

Een van de slechtste narcisten waarvan ik heb gehoord, want je hebt ze ook in alle maten en gewichten, is een volledig klare opgeblazen narcist. Hij speelt zowel de bedekte sublieme als de openlijk narcist. En daarbij hangt hij soms tussen de twee.

bedrog van de narcist
Tools voor traumaherstel voor zelfgenezers hier!

De vrouw had een hengst.

Ze was een eenmalige kampioen ruiter en trainer die met haar team Olympisch paard reed toen ze nog jong was.  In het kort heeft ze een cyclus om relaties te verlaten. Ze zegt steeds een relatie te willen afblazen, omdat ze zoekt naar eenzaamheid en stilte.

In feite maakt ze de mannen in haar leven tot schurken die altijd de slechterik waren in de relatie. Ze kan daar met lange, fantastische verhalen vertellen over hoe verschrikkelijk ze waren. In alle geval heeft ze natuurlijk niets te verontschuldigen voor haar fouten en is geheel zonder schuld.

Achteraf gezien, behandelde ze haar dates net als een hengst die ze wilde trainen om te winnen op de concurrentie, door het bedrog van de narcist.

Je moet een relatie met een hengst opbouwen door hem eerst met liefde te bombarderen. Ze denken dan dat ze de belangrijkste in de wereld zijn voor je. Daarna moet je ze strenger behandelen, domineren met de zweep, de stok en de sporen.

Daarna moet je letterlijk hen verlaten en terugkomen een paar maanden later en ze zullen blij zijn je te zien, angstig om te rijden. Hengsten zullen tijdens de training alles doen wat je vraagt om door je opnieuw te worden gewaardeerd en niet achter gelaten te worden in een stal of een hok of een kleine weide.

En natuurlijk wanneer je het paard onder controle hebt, is de volgende stap dat je hun testikels afsnijdt.

De narcist kan je graag behandelen als één van de paarden die in haar leven zijn geweest.  Ik weet zeker dat ze zal gaan naar een ander paard na enige tijd wanneer ze rust nodig heeft, alleen wilt zijn en eenzaamheid nodig heeft. Een plaats die ze beweert nodig te hebben wanneer ze zich van je terugtrekt dat is haar manier van je te verlaten; “de stille behandeling“.

Ze datet regelmatig een man die haar regelmatig verwent met seks. Als gevolg hiervan maakt ze een puinhoop van de relatie. Ze keert dan terug naar een ander paardenspel met de bedoeling om enkele kampioenschappen te winnen in een deel van de concurrerende paardrijdenwereld. Deze paardenbehandeling is een grote analogie.

De telefoonrekening bewijs van bedrog van de narcist.

Narcisten zijn makkelijk te herkennen aan hun telefoonrekeningen, die laten zien dat ze lange en intieme gesprekken voeren met mensen die ze al een paar jaar kennen.

Intussen zal hij je bespioneren en beschuldigen dat zijn partner een leugenaar is. De narcist(e) zal zelfs vertellen dat er een fout in de telefoonrekening is. Je gaat door de hel met een narcist(e). Je zult nooit eerlijke emoties zien als je met een narcist(e) bent. Op den duur kun je denken dat er iets mis is met je.

Je hebt ongelijk.

Deze blog over narcisme helpt u om de ware psychologische aspecten van alles wat een narcist(e) kan doen te begrijpen. Ik probeer sommige levens te veranderen en help mensen om de punten die tijdens de helse periode dat alles met de narcist(e) scheef liep te verbinden.

Deze artikelen helpen om uzelf opnieuw te waarderen en de puzzelstukjes in elkaar te zetten. Dit zijn geen artikels om veel begrip te doen opbrengen voor de narcist(e). Ze zijn geschreven op basis van de ervaringen en reacties van de slachtoffers. Ze leren over de tactieken die narcisten gebruiken, zodat de mist van verwarring die ze hebben gespoten verdwijnt en ook de zelfverwijten.

Als je een slachtoffer van een narcist(e) bent, is het niet je schuld. Bovendien verdien je een leven van geluk.

De narcist(e) kan niet altijd gebruikmaken van jaloezie als een wapen!

Ik denk dat ze dan een goede flirt moeten zijn om dat te doen! Als ze geen goede flirt zijn zullen ze toestanden faken. Ook als ze geen aantrekkingskracht hebben, of niet meer in de markt liggen, of niet kunnen gebruikmaken van hun financiële macht zullen ze ‘toestanden faken’.

Hij of zij kan in plaats daarvan de voorkeur geven aan het indirecte neerhalen van het slachtoffer. Zal hij of zij het slachtoffer vernederen op haar uiterlijk, op haar diploma’s? Dat kan bijvoorbeeld ook dat ze geen borstvoeding of een natuurlijke bevalling kon geven en daarom een slechte moeder was.

Als het slachtoffer dan daar op reageert dan ziet het eruit dat het slachtoffer een narcist(e) is, omdat ze haar uiterlijk wil gewaardeerd zien. Misschien, omdat ze door de vernederingen begint de nadruk te leggen op bijvoorbeeld uiterlijkheden.

Ze kan bijvoorbeeld haar haarstijl aanpassen voor hem, terwijl dat niet bij haar past, maar iedereen zal denken dat ze een beetje gek geworden is, zonder te weten dat ze daarvoor is verplicht of gedwongen.

Het opschrijven van wat de narcist(e) tegen je zegt.

Vergeet niet om de dingen op te schrijven die een narcist(e) gebruikt om je te vernederen en naar beneden te halen, want dat helpt. Documenteer al het bedrog van de narcist. Ook al is het schrijven zelf ook verwarrend, want het kan dat deze ervaringen wegebben of verdrongen werden. Dat schrijven is lastig, maar nuttig.

Wanneer u echter een rustig moment hebt en als je dan je notities leest kun je een doorbraak hebben.

Of wanneer je begint te twijfelen of de verwarring die de dader sticht wel waar is, dan kun je je notities herlezen. Je moet die echter echt geheim houden, want veel narcisten zullen je weten te hacken. Het best kun je er met een vertrouwenspersoon over praten die je verhaal bijhoudt, zodat deze vertrouwenspersoon je zoveel mogelijk op de realiteit kan houden.

Het beste advies is echter om voorbereid en goed uitgekiend in alle stilte de narcist(e) te verlaten en nooit meer terug te kijken. Spijtig dat dat niet altijd mogelijk is, zeker niet als er kinderen betrokken zijn bij die relatie.

Heb je vragen of opmerkingen? We antwoorden graag! Sharing is caring.

Gebruik de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

meer info knop
narcistisch misbruik herstelprogramma

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

4 reacties op “Bedrog van de narcist? Hoe de narcist bedriegt? Deel 1 +Video”

 1. manu avatar
  manu

  super

 2. Liz avatar
  Liz

  Zo correct en in de puntjes beschreven. Ik heb moeite om een narcist te verlaten vanwege de kinderen. Het betreft een narcistisch gezin, alles wat hierboven is beschreven is allemaal herkenbaar voor mij. En als ik hem erop aanspreek ookal heb ik bewijs zegt die dat ik gek ben en ga ik me voor de 100ste keer afvragen of hij niet gelijk heeft. Door te blijven lezen over narcisme, kan ik overleven. Als ik ooit weg kan, is het mijn bevrijdingsdag. Ik sta al jaren ingeschreven om voorgoed hier weg te gaan en ver weg te gaan. Maar als ik ver weg ben, kan ik mijn kinderen niet meer beschermen die het net als hierboven beschreven wordt, nog regelmatig voor hun vader opnemen. Ik snap ze wel, ruzie is verschrikkelijk. Het blijft hun vader, een deel van hunzelf. En dan de hele familie van hem die de boel saboteert, onmogelijk om mezelf hiervan te bevrijden. Als ik de familie bv met verjaardagen zie, heb ik een aantal weken nodig om het te verwerken en weer op een redelijk normale manier door te zetten. Kinderen zijn niet jong meer, maar als ik ze achter laat, wat ben ik dan voor moeder?

 3. Joan avatar
  Joan

  Hoi,
  Ik had twee en een half jaar een slopende, afschuwelijke relatie met een doodzieke narcist.
  Ik kon hem mentaal en verbaal goed aan, Gaslighting lukte hem niet om op mij gedaan te krijgen, ik lachte hem in zijn gezicht uit.
  Maar het gevolg van — een narcist verbaal en mentaal aan kunnen— is een enorme agressiviteit die leidde tot het kapotschoppen van mijn meubels en huisdeuren en het opzettelijk ruïneren van je eigendommen plus dat hij mij lichamelijk ging mishandelen uit woede dat geen enkele van zijn duivelse trucs lukten.
  Dus ook dát ( hem áánkunnen)is zelfs geen positief iets, want dan krijg je bovenbeschreven reactie van de ‘dorpsgek’ –zoals ik hem altijd voor mijzelf en bij mijn vrienden noemde.
  Kort verhaal lang:
  Meneer ging op een gruwelijke manier stalken toen ik hem de deur uit gooide( plus lastercampagne natuurlijk) wat geresulteerd heeft in een voorwaardelijke celstraf, €1350,- schadevergoeding, plus twee jaar kontakt en straatverbod. En 80 uur werkstraf.
  Zo moet je dat doen bij narcisten, ze moeten gewoon hun lesje leren!
  Aangifte doen en alles noteren.
  Een betere Healing voor mij bestaat er niet!
  Groet
  Joan.

 4. manu avatar
  manu

  Er zou veel meer moeten geschreven worden over narcisten en borderliners ,ik was bij een vrouwelijke narciste gesloten ,heeft mijn werk en mijn leven voor een groot deel verwoest en ben terug moeten beginnen van nul ,maar ik durf geen relatie meer aangaan ,ik werk terug hard en leef alleen ,ik weet dat zei er terug gewoon los op leeft andere partner en dan die van vroeger die ze blijft onderhouden zowel mannen als vrouwen , ben 6 maand weg kan jullie verzekeren dat verlaten worden is veel harder dan er mee samen leven ,maar ik ben elke dag wat sterker ,en alles maar alles was een leugen van het eerste uur ,als je bij zo iemand bent liegen bedriegen enz ,als de beste er is niets normaal aan deze narcist wist heel goed wat ze deed sex en geld verslaafd .

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees