Hoe de narcist bedriegt?

Wanneer je betrokken raakt bij een narcist, weet je natuurlijk niet dat het een narcist is. Maar als je met iemand te maken krijgt dat het gewoon te mooi lijkt om waar te zijn, is de kans heel groot dat het niet waar is. Maar heo pleegt de narcist dat bedrog?

 

Wanneer de stank van bedrog zo erg wordt ga je ervan weglopen.

Dit artikel is alleen van toepassing op de context van emotioneel en/of fysiek misbruik in relaties van narcisten waar verschillende vormen van bedrog wordt gepleegd.

De jaloersheid of bezitterigheid is niet alleen een karaktertrek van narcisten maar een vorm van bedrog.

U kunt jaloers zijn en een verleden hebben als een daadwerkelijk slachtoffer van een narcist(e). Bijvoorbeeld kunt u een jaloerse en bezitterig persoon zijn in een romantische relaties als reactie op slechte ervaringen in het verleden waardoor u moeite hebt om mensen te vertrouwen.

Als je jaloers voelt of bezitterig handelt dan is het nooit omdat je bent vreemd gegaan. De reden is ook niet omdat je denkt op vreemd gaan met een persoon.

Ik beweer niet dat jaloersheid een exclusieve eigenschap van narcisten alleen is. Inmiddels ben ik zeker dat mensen die bedrog hebben ervaren meer waakzaamheid zullen zijn dan degenen die dat niet hebben meegemaakt.

In feite, slachtoffers van chronische narcistisch misbruik  zullen waarschijnlijk dit soort wantrouwen ervaren.

Echter, jaloezie in het kader van iemand die je gaslight en routinematig hun vermoedens op u projecteert terwijl ze vreemdgaan achter je rug, is in feite een narcistische eigenschap waarover vele slachtoffers van narcistisch misbruik van kunnen getuigen.

De narcist zal u lastig vallen over ex-en door het maken van vergelijkingen in een devaluerende of vernederende wijze.

De narcist zal u vertellen dat u bent vreemd gegaan bij een bezoek aan je ouders dat slechts enkele uren duurde.

Maar wat te denken over dit verhaal:

Een man die beschuldigt zijn vrouw dat ze bezitterig is toen ze hem smste en hij was weg gegaan met zijn dochter.

de narcist bedriegt en pleegt bedrog

Hij heeft niet gereageerd. Ze probeert hem te bellen. Hij negeert haar. Ze probeert weer te sms-en. Het enige wat ze wilde was een hoffelijke reactie.

Dat hij al verschillende malen zo had gedaan maakte dat  ze er wou over spreken met hem. Hij zegt dat hij haar niets verschuldigd is. Volgens hem gaat hij waar hij wil.

Hij toont haar geen empathie. Nauwelijks is hij emotioneel beschikbaar. Daarenboven toont hij ook geen genegenheid, als ze probeert hem te omhelzen of flirten met hem, duwt hij haar weg. Steeds maakt hij  excuses.

Zijn 19 jaar oude dochter woont thuis bij hen. Hij is geobsedeerd door de dochter, vindt zij. De dochter gaat overal waar hij gaat. Ondertussen zal hij niet toestaan ​​dat ze gaat werken of dat ze haar rijbewijs haalt, of dat ze reinigt of kookt.

Deze twee volwassen kinderen die thuis inwonen hebben geen respect of grenzen tegenover haar.

Ze worden verteld door haar man dat omwille dat de kinderen in het huis leefde vroeger dat ze de ‘normale’ grenzen mogen breken. Daarbij  kopen ze dingen om te verzamelen. Ze winkelen elk weekend en de vrouw mag de helft van de rekeningen betalen. Als zij ergens te laat komt dan is hij echt boos.

Eigenaardige huishoudregels met de bedoeling bedrog te plegen.

De kinderen gebruiken de douches niet in de badkamer, zodat ze gebruik maken van de douche in de slaapkamer van de ouders op elk uur van de nacht.

Als ze vraagt om de douches te gebruiken voordat ze naar bed gaat dan is hij boos en zegt hen dat ze die kunnen gebruiken op elk moment van de dag. Zoals reeds gezegd, betaalt ze de helft van alle rekeningen.

De dochter sluipt de straat uit om haar man daar te ontmoeten zodat ze niet hoeven te vragen om met hen mee te gaan of haar te vertellen wat ze gaan doen.

Daarna zoekt de dochter in de spullen in de kamer van de vrouw. Maar toch kan zij niet in de kamer van de dochter gaan. Immers ze werd verteld dat ze wel kon de parfum gebruiken die ze gekocht had en volledig betaalt. Ze sluiten die deur.

Als er een discussie is met de vader dan komt de dochter er tussen met de vuisten en vloekt ze. Hij zegt dat de vrouw daar de oorzaak van is. Als je dat verhaal leest hoop je waarschijnlijk net als ik dat deze vrouw de kracht vindt om hem te verlaten omdat niemand het verdient om zo te leven. Dit gaat niet meer over jaloersheid.

Je moet een verhaal als dat gelezen hebben om te beginnen met het begrijpen van de aard van een pure narcist.

Het pure narcistische bedrog.

De pure narcist(e) is een echte gek die je nog zal beschuldigen van hem te bedriegen. Toch wilt hij/zij nog steeds dat je hen verantwoording aflegt tegenover hem zelfs al hebben ze met jou gebroken. Uiteindelijk hebben ze je letterlijk weggegooid of zelfs buiten gegooid.

Bij de narcist(e) draait het allemaal om controle vooral als ze je op een gruwelijke wijze weggooien. Plotseling willen ze laten zien dat je waardeloos bent en dat je hun eigendom bent.

Dit alles vaak tegelijk hoe waanzinnig ook. Het heeft geen zin om dat echt te begrijpen omdat rationeel gedrag nooit hun sterkste kant is. Ze kennen wel de invloed van irrationeel gedrag op een ander.

Een van de slechtste narcisten waarvan ik heb gehoord, want je hebt ze ook in alle maten en gewichten is een volledig klare opgeblazen narcist. Hij speelt zowel de bedekte sublieme als de openlijk narcist. En daarbij hangt hij soms tussen de twee.

Voorbeeld : De vrouw had een hengst.

Ze was een eenmalige kampioen ruiter en trainer die met haar team Olympisch paard reed toen ze nog jong was.  In het kort heeft ze een cyclus om relaties te verlaten. Ze zegt steeds een relatie te willen afblazen omdat ze zoekt naar eenzaamheid en stilte.

In feite maakt ze de mannen in haar leven tot schurken die altijd de slechterik waren in de relatie. Ze kan daar met lange, fantastische verhalen vertellen over hoe verschrikkelijk ze waren. Bovendien vertelde ze over  al de verschrikkelijke dingen die ze met haar deden.

In alle geval heeft ze natuurlijk niets te verontschuldigen voor … nooit haar fouten … en is geheel zonder schuld.

Achteraf gezien, behandelde ze haar dates net als een hengst die ze wilde trainen om te winnen op de concurrentie.

Je moet een relatie met een hengst opbouwen door hem eerst met liefde te bombarderen. Ze denken dan dat ze de belangrijkste in de wereld zijn voor u. Daarna moet je ze strenger behandelen en domineren met de zweep en de stok en de sporen.

Daarna moet je letterlijk hen verlaten en terugkomen een paar maanden later … en ze zullen blij zijn je te zien, angstig om te rijden. Hengsten zullen tijdens de training alles doen wat je vraagt om door u opnieuw te worden gevalideerd en niet achter gelaten te worden in een stal of een hok of een kleine weide.

En natuurlijk is wanneer je het paard onder controle hebt de volgende stap dat je hun testikels afsnijdt.

De narcist zal u heel graag behandelen als één van de paarden die in haar leven zijn geweest.  Ik weet zeker dat ze zal gaan naar een ander paard na enige tijd wanneer ze rust nodig heeft, alleen wilt zijn en eenzaamheid nodig heeft.

Een plaats die ze beweert nodig te hebben wanneer ze zich van jou terugtrekt, dat is haar manier van jou te verlaten … “de stille behandeling“.

Ze heeft een cyclus van een man te daten met bronstige activiteiten. Het vervolg is dat ze een wrak van de relatie maakt. Daarna keert ze terug naar een ander paardenspel met de wens om een aantal kampioenschappen te winnen in een deel van de concurrerende paardrijden-wereld. Deze paardenbehandeling is een grote analogie.

De telefoonrekening bewijs van bedrog.

Een narcist(e) kan echter worden gevangen op heterdaad met bewijsmateriaal op bijvoorbeeld uw telefoonrekening dat hi/zijj gedurende een lange en intense tijd contact heeft met een andere vrouw/man die hij/zij enkele jaren terug ook had ontmoet.

In tussen zal hij jou bespioneren en beschuldigen dat zijn partner een leugenaar is. De narcist(e) zal zelfs vertellen dat er een fout in de telefoonrekening is.

U gaat door de hel met een narcist(e). Je zult nooit eerlijke emoties zien als je met een narcist(e) bent.

Op den duur zult U denken dat er iets mis met jou is.

U hebt ongelijk.

bedrog van de narcist

Mijn blogs over narcisme helpen u om de ware psychologische aspecten van alles wat een narcist(e) kan doen te begrijpen.

Ik probeer sommige levens te veranderen en help mensen om de punten die tijdens de helse periode dat alles met de narcist(e) scheef liep te verbinden.

Deze artikelen helpen om uzelf opnieuw te valideren en de puzzelstukjes in elkaar te zetten.

Dit zijn geen artikels om veel begrip te doen opbrengen voor de narcist(e). Ze zijn geschreven op basis van de ervaringen en reacties van de slachtoffers.

Ze leren over de tactieken die narcisten gebruiken zodat de mist van verwarring die ze hebben gespoten verdwijnt en ook de zelfverwijten.

Als je een slachtoffer van een narcist(e) bent, is het niet jouw schuld en je verdient een leven van geluk!

De narcist(e) kan niet altijd gebruik maken van jaloezie als een wapen.

Ik denk dat ze dan een goede flirt moeten zijn om dat te doen! Als ze geen goede flirt zijn zullen ze toestanden faken. Ook als ze  geen aantrekkingskracht hebben, of niet meer in de markt liggen, of niet kunnen gebruik maken van hun financiële macht zullen ze ‘toestanden faken’.

Hij / zij kan in plaats daarvan de voorkeur geven aan het indirecte neerhalen van het slachtoffer. Misschien zal hij/zij het slachtoffer vernederen op haar uiterlijk, op haar diploma’s. Dan kan bijvoorbeeld ook dat ze geen borstvoeding of een natuurlijke bevalling konden geven en daarom een slechte moeder zijn.

Als het slachtoffer dan daar op reageert dan ziet het eruit dat het slachtoffer een narcist(e) is omdat zij haar uiterlijk wil gewaardeerd zien. Misschien omdat ze door de vernederingen begint de nadruk te leggen op bijvoorbeeld uiterlijkheden.

Ze kan bijvoorbeeld haar haarstijl aanpassen voor hem, terwijl dat niet bij haar past, maar iedereen zal denken dat ze een beetje gek geworden is, zonder te weten dat ze daarvoor is verplicht geworden of gedwongen.

Het opschrijven van wat de narcist(e) tegen je zegt.

Vergeet niet om de dingen op te schrijven die een narcist(e) gebruikt om je te vernederen en naar beneden te halen, want dat helpt. Ook al is het schrijven zelf ook verwarrend want het kan dat deze ervaringen wegebben of verdrongen werden. Dat schrijven is lastig maar nuttig.

Wanneer u echter een rustig moment hebt en als u dan u notities leest kun je een doorbraak hebben. Of wanneer u begint te twijfelen of de verwarring die de dader sticht wel waar is, dan kunt u uw notities herlezen.

Je moet die echter echt geheim houden, want veel narcisten zullen je weten te hacken. Het best kun je er met een vertrouwenspersoon over praten die je verhaal bijhoudt, zodat deze vertrouwenspersoon je zoveel mogelijk op de realiteit kan houden.

Het beste advies is echter om voorbereid en goed uitgekiend in alle stilte de narcist(e) te verlaten en nooit meer terug te kijken. Spijtig dat dat niet altijd mogelijk is zeker niet als er kinderen betrokken zijn bij die relatie.

Het bijhouden van een verslag en een dagboek is een goed advies om het bedrog te doorzien.

Zelfs in het geheim opnemen met je gsm kan helpen, voor uw eigen geestelijke gezondheid eerst en vooral en misschien voor de rechtbank.

Als de narcist(e) beweert dat hij / zij nooit ‘zoiets’ gezegd heeft dan kun je laten zien aan jezelf wat er is gezegd zodat je de verwarring uit je hoofd krijgt.

Je mag nooit laten weten aan een narcist(e) dat je zijn gedragingen opneemt want hij/zij zal het proberen te wissen, hetzelfde doen en beweren dat je de audio in elkaar gezet hebt op magische wijze.

Normale mensen zouden als ze op de feiten gedrukt worden, schuld bekennen. Narcisten nooit.

Een opname kan serieus helpen om naar hen te kunnen luisteren en te weten dat je niet gek bent. Ook dat je een bewijs hebt voor jezelf van datgene dat ze feitelijk hebben gezegd.

Als je geen opnames hebt over hun woede aanvallen of litanieën of monologen zou je kunnen denken achteraf dat alles gewoon aan jezelf ligt. Bij de meeste gsm’s heb je een recorder app. Even herbeluisteren en het zal je duidelijk worden dat jij niet de schuld hebt.

wanneer je een bloem leuk vindt pluk je het

De narcist(e) zoekt een muze.

Een narcist(e) kan u overtuigen dat niemand  in hem/haar geloofde noch in zijn/ haar talent. De narcist(e) kan u vertellen dat hij de perfecte vrouw nodig heeft als zijn beschermster en muze. U kunt hen helpen en veel geld en tijd aan hen besteden om ze succesvol te maken, maar hij / zij zal alleen hun talenten gebruiken om nieuwe slachtoffers te vinden.

Vergeet niet dit zijn zeker criminelen.

Zelfs wanneer het jaren geleden is dat je met een narcist(e) bent geweest kan er toch nog steeds een vorm van PTSS overblijven die komt na een lange relatie met een narcist(e). Natuurlijk is het ook mogelijk om een ​​gezonde liefde met iemand anders te hebben na zo’n misbruik met een narcist(e).

Het is altijd mooi en inspirerend om de verhalen van overlevenden van narcisten te horen.

Mijn vrouw en ik hebben elkaar gevonden en zijn beiden overlevenden van narcistisch misbruik. Het is mogelijk en ik wil dat je eraan herinnerd wordt dat u al het goede verdient.

Als u nog PTSS resten hebt dan kan u een behoefte hebben aan een sterk ondersteunend netwerk en goede bronnen op uw helende reis.

Als u werd gedumpt door een narcist(e) en hij / zij vertelt nog steeds vrienden te willen zijn is dit helemaal egoïstisch. Het is een manier om te voorkomen dat ze zich schuldig voelen.

Narcisten kunnen willen om seks te hebben voor een laatste keer en je vertellen dat het hun beslissing om een einde te maken aan de relatie daar niet door zal veranderen. Het enige wat ze willen is dat je bijna elke dag huilt om hen en gek wordt.

Wees blij dat dit misbruik voorbij is, omdat het niet beter wordt met narcisten naarmate ze ouder worden. Nu het voorbij is, kunt u geluk in jouw toekomstig leven vinden.

Narcisten zijn de grootste mind f#ckers als je ze laat doen.

bedrog van de narcist

Het is verbazingwekkend hoe ze er kunnen voor zorgen dat je diep van binnen je afvraagt of wel alles klopt met jou. Een narcist kan u in het openbaar beschuldigen van overspel met een ex die u nog in geen jaren hebt gezien, terwijl het de narcist is die ontrouw is vanaf de eerste dag.

De narcist(e) zal proberen om je reputatie in de gemeenschap te verpesten. De narcist(e)  zal zweren dat hij zijn slachtoffer nooit heeft bedrogen hoewel zij hem betrapt heeft op heterdaad/zij. Deze mensen geloven in hun eigen leugens.  Het is zo zielig!

Het merendeel van de ervaringen die ik vertel in mijn artikelen komen uit chat gesprekken met vrienden en de meeste van de ervaringen die ik hier presenteer zijn herkenbaar.

Het is altijd goed om met autentieke ervaringen lezers te laten wakker worden uit hun cognitieve dissonantie in verband met het misbruik dat op hen wordt gepleegd.

Immers als ze dit lezen zullen ze versteld staan ​​van de gegevens en gelijkenissen met betrekking tot de kenmerken van de narcisten.

Je moet mensen met dezelfde ervaringen in uw netwerk vinden, want als je probeert om je normale vrienden te vertellen wat je in jouw leven meemaakt (met een narcist(e)) zullen ze naar je kijken met een blik van wat wil die in mijn soep doen.

Dit ongeloof van de bestaande vrienden van het slachtoffer zal je echt heel veel pijn doen. Immers de narcist(e) zijn masteropleiding zit hem in jou te isoleren. Daarom dat je je moet verbinden met gelijkgestemden en deskundigen over narcisme wil je niet in eenzaamheid kapot gaan.

De meeste mensen in de samenleving zijn niet wakker over wat narcistisch misbruik is.  Dat is de reden waarom het slachtoffer zich vaak zo vervreemd en alleen voelt.

De sleutel voor genezing ligt in het verkrijgen van steun en validatie van overlevenden of van een geestelijke gezondheidszorg professioneel die is opgeleid om de effecten van emotionele / verbaal / psychologisch misbruik aan te pakken.

Gaslighting het ultieme bedrog.

Gaslighting of gas-verlichting is een vorm van geestelijke mishandeling waarin informatie wordt gedraaid.  Informatie kan ook gesponnen of selectief weggelaten om de dader in het voordeel te brengen.

Eveneens kan valse informatie wordt gepresenteerd met de bedoeling van het maken van slachtoffers die twijfelen aan hun eigen geheugen, perceptie, en geestelijke gezondheid.

Het kan eenvoudigweg variëren van de ontkenning door een misbruiker dat eerdere misbruik incidenten ooit hebben plaatsgevonden. Tevens tot aan de enscenering van bizarre gebeurtenissen door de dader met de bedoeling het desoriënteren van het slachtoffer.

De term dankt zijn oorsprong aan de film Gas Light waarna het in de volksmond werd gebruikt. De term is gebruikt in klinische en wetenschappelijke literatuur.

Na gaslighting voelt u zich als dat u degene bent met problemen.

Zelfs als je er met sommige therapeuten er over praat kan je nog steeds het gevoel hebben dat wat je hebt meegemaakt afgewezen wordt en op ongeloof wordt onthaald. Allereerst omdat helaas veel geestelijke gezondheidswerkers niet getraind zijn in het aanpakken van dit soort narcistisch misbruik.

Ik hoop dat u in staat bent om een ​​arts, therapeut, coach, psychiater of psycholoog te vinden die beter is toegerust om de dynamiek van dit type relatie te begrijpen. Je hebt iemand nodig die jou kan ondersteunen en jou valideren.

Als u het nodig hebt om te praten over uw behoefte aan steun dan kunt u een persoonlijk bericht naar mij op Facebook sturen. Ook  kunt u om meer informatie vragen via email jo030256 @gmail.com.

Dan kan ik als je wilt enkele namen geven van therapeuten met ervaring in het behandelen van dit soort misbruik en naar je luisteren zodat ik kan zien welk advies en tips voor uw situatie passen.

Het is noodzakelijk om actie te ondernemen tegen het bedrog als u wilt dat er nog iets overblijft van jouw ziel.

Dit is het enige wat je kunt doen om jezelf in de richting van een betere toekomst te verplaatsen nml je hersenen herprogrammeren zodat u jezelf vindt.

De narcist(e) zal een actie ondernemen zoals het plots naar een ex sms-en gedurende een lange tijd in jou bijzijn om je te destabiliseren. Soms kan hij/zij er met plezier voor zorgen dat je je onveilig voelt want dat is een gevoel dat ze maar al te goed kennen. Dat plezier dat jij je daarbij slecht voelt daar is het hen om te doen.

Ze zullen je al verteld hebben dat ze vroeger depressief waren. Ook dat ze vroeger zo moeilijk hadden om daar beslissingen tegen te nemen. Maar dat dat nu niet meer zo is. Vervolgens denken ze dat het nu de beurt is aan iemand anders om op deze slechte stoel te zitten.

Ze zeggen dat ze dat overwonnen hebben. Dat ze er immuun voor zijn. Zich kwetsbaar voelen en onzeker is iets voor andere mensen.

Zodra je het narcistisch spel van bedrog hebt achterhaald, kunt u de regels gebruiken om het op hen toe te passen.

‘ Hey, maat, je moet iets weten. Ik heb iemand tegengekomen en het was fantastisch.’

“Toevallig heb ik iemand leuks gezien en we hebben een beetje gespeeld. Ik was wel van plan het je vooraf te zeggen, maar ja, ik had geen tijd, maar het was een geweldige dag. ‘

Dit zal hopelijk een narcistische onzekerheid veroorzaken. Lol. Kunt u zich voorstellen wat ik bedoel?

Je zou graag hun gezicht zien als je eenmaal zo’n uitspraak op hen laat vallen. Misschien zal dat helpen om er voor te zorgen dat ze je verlaten, of om ze weg te duwen.

Een andere methode is om permanent te doen alsof je je verveelt. De grijze rots methode.

Je kunt ook een “Homer” doen, want dat kan zo grappig zijn dat je moet lachen. Als u een meer efficiënte reactie weet als ze je proberen in verlegenheid te brengen met hun exen laat het me weten in de commentaren hieronder.

geef helder aan wat een situatie met jou doet

In een normale relatie zult u ook geïnteresseerd zijn om meer te weten over de exen.

Het is ook normaal als een narcist(e) onophoudelijk begint met praten over zijn exen dat u dat haat. Het spreekt van zelf om hen te vragen om daarover te stoppen. Maar narcisten praten over hun exen op een compleet andere manier dan een gewone lover.

Narcisten zijn er op uit om er een driehoeksspel van te maken. Ze willen uw verlangens naar hen aanwakkeren door te veinzen hoe geliefd ze wel zijn. En dat het dus ongewoon is als jij dat niet bent.

Ik heb een grappig voorstel:  Dat alle exen van narcisten bij elkaar komen. In enkele minuten zal het hele spel worden blootgesteld.

Een ex van een narcistische partner ontmoeten en het verhaal horen wat ze/hij heeft meegemaakt biedt vaak wat we nodig hebben om wat wij hebben mee gemaakt hebben te begrijpen.

Als een narcist(e) klaagt over zijn/haar ex bijvoorbeeld dat ze jarenlang frigide was, wees dan gewaarschuwd dat vroeg of laat hij /zij  je seks of intimiteit zal onthouden in de komende jaren.

Narcisten kunnen overgaan van beledigingen en vernederingen naar complimenten en ophemelen en daarop mooie commentaren geven vol bedrog.

Wanneer anderen hen horen, zullen ze de “vriendelijkheid” horen en de vernederingen vergeten.

En ze zullen denken dat er wel waarheid zal in zitten in het verhaal van de narcist(e), terwijl het eigenlijk projecties zijn van de kwaliteiten en daden van de narcist(e) zelf.

Dat is precies hoe narcisten hun facade ophouden. In essentie wisselen ze de gemene en de zoete / de warme en de koude cyclus van misbruik met elkaar af.

Het zou niet traumatisch zijn voor het slachtoffer zonder de onophoudelijke twijfel over het karakter van de narcist(e). Het is een twijfel die voortdurend wordt versterkt wanneer het slachtoffer de ‘mooie’ gespeelde kant ziet, waardoor het slachtoffer zich telkens begint af te vragen of zij/hij dat allemaal inbeeldt.

De waarheid is, dat we gewoon getuige zijn van het masker van de narcist(e) tijdens de leuke periodes en hun ware zelf tijdens de duistere. Wanneer u zijn / haar leuke reacties in twijfelt trekt dan zal hij / zij vaak zeggen dat je emotioneel instabiel bent. Een narcist(e) zal alles op alles zetten om zijn / haar slachtoffer te gebruiken.

Het is zelfs mogelijk dat de narcist(e) zijn ex op de eerste plaats zet.

Als je hem daarover aanspreekt zal hij het ontkennen en een aantal irrelevante en irrationele dingen vertellen..

Als u een ‘geheime’ ‘ bedekte’ narcist(e) in uw huis hebt zal de flagrante ontkenning van conversaties die je hebt gehad je echt gaan irriteren.

De narcist(e) zal repliceren op kritiek door er voor te zorgen dat jij er uit ziet als de slechte kerel of meid.

Zij kunnen u voor enkele weken bombarderen met ‘liefde’ om dit dan op te volgen met een stilte behandeling.

Als je praat over dat soort patroon zullen ze je negeren en antwoorden dat ze geen tijd hebben voor praatjes. Dat ze iets te doen hebben.  Zo’n antwoord doen ze om je helemaal waardeloos te laten voelen.

De narcist(e) houdt er van om je grenzen af te breken.

Hij/zij wil zien hoeveel stront je bereid bent te aanvaarden. Allereerst wil Hij/zij zijn diepgewortelde overtuiging bevestigd zien dat alle mensen gelijk zijn (slecht) en eigenlijk waardeloos. Waarom vraag je je af? De belangrijkste reden voor hen is omdat ze zo gemakkelijk manipuleerbaar. zijn

Als u niet over de kennis van de begrippen zoals gaslighting en triangulatie beschikt zal je het moeilijker hebben om het patroon in het geobserveerde gedrag te zien. Nog zul je het patroon kunnen toewijzen aan een narcist(e).

Gaslighting en projectie zijn ook een manier om er voor te zorgen dat je denkt dat je verkeerd bent.

Als je geliefde vaak praat over hoe verschrikkelijk zijn ex geliefde was kun je uiteindelijk aan de narcist(e) misschien vragen om haar niet te pas en te onpas in het gesprek te brengen.

Als je je geliefde daarvan verwittigd hebt en hij blijft het heerlijk vinden om met zijn ex te pronken dat is dit een signaal dat hij/zij een narcistisch bedrog pleegt.

De narcist(e) zal in het restaurant zitten met zijn dikke buik vooruit en zal pronken tegen een serveerster over de tijd toen hij een ober was. Vanzelfsprekend zal hij zeggen dat hij de beste was en de klanten van hem hielden.

Het is duidelijk dat hij daarover graag praat. Opschepperig doen over hoe goed hij vroeger als een ober was terwijl nu hij bijna 50 is en geen doelen of ambities meer heeft.

Pas op, niet dat ik het beroep van ober onderschat of misprijs, maar niet als je een paar maanden in de horeca hebt gewerkt, wel als je dat een 10 tal jaar hebt gedaan.

Op hetzelfde moment stuitert hij van baan naar baan en is verheugd zelfs al heeft hij niet echt naar succes gestreeft. Daarbij ligt hij, de zieke klootzak ook te pochen over zijn zogenaamde eerdere successen, die natuurlijk gelogen zijn.

Nooit de mentaliteit.

Hij/zij kan vertellen dat hij/zij een fysieke trainer was. Hij/zij kan vertellen dat hij/zij een persoonlijke trainer was, maar zijn bowlingbal buik is duidelijk het bewijs dat hij daar nooit de mentaliteit voor gehad heeft.

Als hij een fysieke trainer of een persoonlijke trainer was geweest dan zou hij dat niet doen voor een korte tijd. Persoonlijke trainer zijn is een manier van leven waarvan verwacht wordt dat je elke dag een professional bent.

Zelfs wanneer een narcist(e) vertelt dat hij / zij een masseuse was, hebben ze een opleiding gehad. Hetzelfde je kunt dat controleren daar hun professionele taal die ze kennen te checken.

Deze gekken hebben het echt nodig om te worden achtergelaten op een onbewoond eiland … zodat ze elkaar supergek kunnen maken en ons met rust laten.

 

Lastercampagne als voorbereidt bedrog lang voor dat je het beseft.

bedrog van de narcist

Wees je ervan bewust dat je een lastercampagne tegen je zal krijgen als je breekt met deze gekken.

De hetze kan moeilijk zijn om te verduren, maar houd je hoofd omhoog en cool. Niet reageren op de beschuldigingen is de beste optie. Hoe verleidelijk dat ook lijkt om te reageren doe het niet. Ga je niet actief verdedigen tegen een narcistische ex-partner.

Alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden.

Degenen die je echte vrienden zijn zullen dat ook blijven. Terwijl de rest uiteindelijk hetzij zelf zal uitvinden wie de narcist(e) is of wonen in onwetende zaligheid.

In beide richtingen kan de narcist(e) niet een echte vriend zijn voor iedereen. Vergeet niet dat het stoppen van de relatie met een narcistische partner snel een zegen is.

Eindelijk brengt het stoppen een rust. Spijtig dat velen getrouwd blijven met hun narcistische partner lang voorbij de vervaldatum. Ooit zullen ze het wel beseffen voor zichzelf..

Het is niet zuivere domheid.

Je hoeft niet te weten dat je een soort narcistische persoon bent om er in feite één te zijn.

De pronkerige narcist(e) zal er geen probleem in maken dat hij/zij er één is, als hij/zij het beseft. Veel kans dat je er één bent als je van de stijl van Donald Trump houdt. Maar als je van het bedekte geraffineerde type bent is het mogelijk dat je het niet goed beseft.

Als je ergens nog een poging doet om een beter mens te worden zal je wel geen narcist(e) zijn.

En als je na een tijdje een aantal concepten in verband met persoonlijke ontwikkeling hebt doorgemaakt zul je wel een bepaalde kennis van wat narcisme is begrijpen. Je moet al een dagboek bijgehouden hebben om te kunnen reflecteren op hoe je bent.

Er is weinig kans als je een dagboek bijhoudt dat je een narcist(e) bent. Meestal is het de bedoeling in een dagboek bij te houden wat je ‘geraakt’ heeft, wat je bijgeleerd hebt enz. Nu als je geen geweten hebt, hoe zou je dat dan kunnen weten.

Trump bijvoorbeeld weet zeer goed dat hij een narcist is. Daarenboven gaat hij er ook prat op. Hij zegt dat dat een goede eigenschap is als je een ondernemer wilt worden.

Dat wil nog niet zeggen dat als je een narcist(e) bent dat je een narcistische persoonlijkheidsstoornis hebt. Wanneer je door je narcistische karaktertrek steeds in de moeilijkheden komt, dan heb je een stoornis.

Bedekte narcisten kunnen doen alsof ze dom zijn.

Toch zullen zij hun vruchteloze destructieve attitude en acties verantwoorden of verbergen.

Ze kunnen extreem onduidelijk zijn.

Het kan zijn dat u niet de grote rotzooi op het eerste gezicht ziet. Doch is het mogelijk dat je al van in het begin van het contact die rotzooi kunt ruiken.

Aan het eind zullen ze vertellen dat u een gekkerd bent maar in hun bubbleworld bent u slechts een hulpmiddel.

Maar wanneer de geur zo slecht wordt zul je het niet langer kunnen uithouden. De stank van de leugens en bedrog wordt als maar meer erger, tot de echte stront er uit komt.

Deze gedragingen zijn ook te zien buiten zogenaamde romantische relaties. Het bedrog is dan wel anders, maar dat kan ook in zakenrelaties of vriendschappen of tussen familieleden onderling.

Narcistische stiefzusters zullen altijd proberen om een ​​wig tussen relaties te zetten. Het kan ook een narcistische stiefmoeder zijn die kinderen tegen elkaar opzet.

De klassieke narcistische vader.

Hij/zij is een rokkenjager, in zichzelf verdiept. Wanneer hij/zij daarover aangesproken wordt zal hij/zij verbaal misbruik plegen.

Hij/zij kan griezelig worden, controlerend, ongelooflijk manipulatief en een cyberstalker. Als hij/zij ouder wordt kan dit heel extreem worden.

Hij/zij kan elke beweging van jou bespioneren. Elke computer in uw huishouden kan voor dit doel worden gehackt. Hij/zij kan u voortdurend electronisch lastigvallen terwijl ze hun ernstige anti-sociaal, manipulatief, obsessief, controlerende, en narcistische trekken op jou projecteren.

Zelfs na een duidelijke afwijzing kan hij/zij nog proberen om jouw privacy te schenden en een obsessie voor jou ontwikkelen.

Narcisten kunnen u controleren via uw iCloud als ze de wachtwoorden kunnen ontfutselen terwijl ze zelf vreemdgaan. Ze zijn meedogenloos. Maak dat je wegkomt als je buikgevoel dat zegt. Check uw mobile phone regelmatig op vernieuwing van wachtwoorden.

Of je in het geheim hun conversatie filmt of opneemt op audio plak en knip alles in een beveiligd document. Ook als  je het opschrijft in een dagboek, of opslaat op email. Zelfs als je screen shots maakt van hun persoonlijke boodschappen op social media,

Sla alles grondig op, waardoor je de bewijzen hebt. Je zult zien dat ze woordenkramerij gebruiken. Meestal geraken ze ook in hun leugens verstrikt. Als je het later herleest zul je de manipulatie patronen kunnen identificeren.

praat tegen jezelf zoals je dit zou doen tegen iemand

Het herlezen van dat materiaal zal je door de cognitieve dissonantie fase helpen om te ontwaken van het bedrog.

Geloof me u zult vroeg of laat door deze fase heen moeten en dat is nooit te laat met een narcist.

Als je gaat beseffen dat het niet klopt wat er tegen jou gezegd wordt zul je het gesprek opnieuw willen horen. Dan zal je het proberen te begrijpen om te zien of jij het misverstand heeft gecreëerd.

Je zult in staat zijn om later terug te keren en alles goed te laten doordringen tot je de volledige nonsense ziet van de gaslighting, het gek maken, de manipulatie, de vernedering en zelf de liefdes bombardementen. Dan zul je jouw onschuld zien.

Wanneer je zult proberen om volledig te breken zal vroeg of laat de narcist(e) met zijn ‘Hoovering‘ komen.  Dan zal die informatie belangrijk zijn om de juiste maatregelen te nemen.

Al deze opgeborgen informatie zal je sterk houden en doen herinneren aan wat zij werkelijk zijn.

Wacht niet te lang om hierover na te denken en actie te ondernemen.

Wanneer de narcist(e) zegt dat hi/zijj jou niet echt vertrouwt, maak dat dat ergens opgeschreven staat met datum en uur.

Let op zijn twijfelachtig gedrag.

Hij/zij zal je vertellen dat je een slecht mens bent en wellicht ook diegene waarvan hij/zij weet dat je ze lief hebt daarover zal hij/zij ook beledigingen uitspreken.

Als je vertelt dat je het niet fijn vindt dat kinderen zich slecht of arrogant gedragen zal hij/zij je vertellen dat je een hekel hebt aan kinderen.

Hij/zij zal flirten met je vrienden.

Narcisten willen dat je je slecht voelt. Narcisten willen dat je pijn hebt. Ze genieten ervan naar jouw pijn te kijken.  Schrijf al die verwijten en beledigingen op met datum en uur.

Porno op hun telefoon of pc.

Als je porno vindt op hun telefoon of Pc zullen zij u vertellen dat ze oud genoeg zijn daarvoor. Dat ze kunnen doen wat ze willen met hun telefoon. Daar gaat het natuurlijk niet over, maar het wijst op weinig respect voor jou. Ook dat ze geen voldoening hebben.

Maar na zo’n uitspraak zul je je schuldig voelen als u vragen hebt over hun porno kijken. Hij/zij zal je vertellen dat je gek en jaloers bent. Kortom dat jij fout bent.

De narcist(e) zal je zeggen dat hij/zij je financieel goed ondersteunt. Terwijl gaat in de feiten al zijn geld naar racen of motoren, zijn hobby’s.

Maar als jij iets koopt, verspil je zijn geld.

Hij /zij zal je verbieden om niet te praten met vrienden over de leningen, want hij/zij zal dat gênant vinden.

 

Zij herschrijven het ware verhaal van de relatie.

Zij azen als een monster op hun prooi. Hoe geringer uw zelfvertrouwen wordt door de vervalsingen en het verwarring zaaien hoe meer ze die methode zullen gebruiken.

Zij bedriegen en vertellen laster. Toch gaan ze je om een bepaald moment smeken om terug te komen.  Helaas denken ze dat jij hen eerst zult smeken .

Als dat niet lukt dan zullen ze jou bedreigen door te zeggen dat ze jouw kinderen zullen kwaad doen.

Zij zullen op een bepaald moment afstrijden dat ze tegen u hebben geroepen dat je gek bent. Of dat ze hebben gezegd dat je beter wat medicatie zou nemen.

Maar evenzeer zullen ze je toe snauwen dat het hen geen moer kan schelen als je met iemand anders zou beginnen.  Schrijf dat op wanneer ze dat hebben gezegd.

Ze zullen zelfs verzinnen dat ze een andere vrouw hebben in de hoop om jou jaloers te maken.

het bedrog van de narcist

Om er dan van gebruik te maken dat u werkelijk zou doen wat ze willen, waaronder misschien een bepaald soort seks die jij vernederend zou vinden.

Ik probeer hier de dingen die aanwezig zijn in een narcistische relatie te beschrijven zoals ze zijn. Je merkt het dat dit niet vanuit een theoretisch kader is. Hier lees je ook hoe ze werden ervaren door de slachtoffers waarnaar ik heb geluisterd.

Zelfs na het bekijken van veel van de uren van video of het lezen van blogs zul je hier lezen over details die je ook ervaart. In alle geval zul je hier niet alleen algemene kenmerken vinden.

Niemand zal bijvoorbeeld zeggen dat de narcist(e) in het begin echt jaloers op je zal zijn. Toch zal hij/zij perfect doen alsof hij/zij zich razend jaloers voelt. Zelfs wanneer hij/zij de enige is die toen al in het begin vreemd ging.

Wanneer deze fase voorbij is zal hij/zij zeggen dat het hem niet meer kan schelen waar je naartoe gaat en wat je doet.

Dit is wat we de devaluatie periode noemen.

Ze zullen zeggen dat je jaloers en bezitterig bent.

Zij echter praten over hun ‘vrienden’ en ‘exen’ op een toon die gemixed is van idealisering en devaluatie.

Het horen van exacte ervaringen zal je helpen om de patronen te zien.

Bijvoorbeeld over de narcist(e) die het gewoon vindt dat hij/zij verdwijnt voor 4 dagen zonder te vertellen aan zijn partner.

Kijk welke nieuwe vrienden hij/zij toevoegt op Facebook en je zult verrast zijn. Dat is wat ik leer van mijn gesprekken met slachtoffers van narcisten.

Wees voorzichtig als ze lieve woorden zeggen, want hun acties zullen anders zijn nml. bedrog.

Zij zullen druk bezig zijn met je te bedriegen met velen tegelijk. Daarentegen zullen ze het nog steeds blijven ontkennen.

Terwijl kunnen ze zelfs liefjes verzinnen en u beschuldigen van hen te bedriegen.  Dusdanig is het misselijkmakend. Het is pure hardcore projectie, zelfs niet indirect.

Wees niet verbaasd als ze zeggen dat jij een narcist(e) bent als je niet meer wilt luisteren naar hen en hen zegt dat je het bij het rechte eind hebt.

Wees niet verbaasd als ze een artikel gaan schrijven over “Wat je moet doen als een narcist je verlaat”?.

Hier is het korte antwoord.

Springen van geluk.

Het lezen over dit soort dingen kan u helpen om met jezelf op het juiste spoor te komen. Weten wat het concept van triangulatie is kan je echt helpen om te zien dat je een co-afhankelijkheidsrelatie met een narcist hebt.

Lezen van een aantal artikels over narcistisch gedrag zal werken als een gloeilamp.  Als bijna elk symptoom waarover je hier leest in je relatie kan aangetroffen worden dan kunt u zeker zijn dat u het slachtoffer van een narcist bent geworden.

Maar daardoor zul je vroeger in staat zijn om er op te reageren.  Wellicht zal daardoor de schade hopelijk minder drastisch zijn.

Projectie is een speciale vorm van bedrog.

Inzicht in hoe projectie werkt is heel moeilijk in een narcistische situatie.  Toch is het belangrijk dit te begrijpen.

Een narcis(e)t zal je gedrag betrekken op wat ze ervan herkennen. Liefde zullen ze daarin niet zien, omdat ze dat niet kennen en zelf niet kunnen geven. Ze herkennen en interpreteren gedrag zoals ze het zelf kennen.

Liegen en bedriegen kennen ze, dus zullen ze zeggen dat jij liegt en bedriegt.

Een narcist(e) kan zeggen dat je intens bent. Bijvoorbeeld heftig.

Op zich is er niets mis mee als je een intens emotioneel verhaal vertelt dat je dan intens bent.

Je wilt dat de luisteraar je emoties voelt. Zo doen  narcistische mensen niet.

Narcisten echter vertellen altijd iets met het doel een bepaald effect bij een ander te bereiken.

Bijvoorbeeld dat ze willen dat je weg gaat of dat ze willen dat je blijft. Of omdat ze bijvoorbeeld seks willen. Ze vertellen niet iets omdat ze een bepaalde emotie willen duidelijk maken. Puur manipulatie dus.

De definitie van betrokkenheid als een vorm van intensiteit voelen dat kent de narcist(e) niet. Hi/zijj heeft slechts een paar mogelijke definities in verband met een intens verhaal.

Dus als jij op een intense manier een verhaal vertelt dan denken ze dat je hen manipuleert. De reden waarom is omdat dat is wat zij zouden doen als ze een intens verhaal vertellen. Dat is dus hun reactie als je probeert hen jouw gevoelens duidelijk te maken.

Ze draaien dus het verhaal compleet om.

Dus als ze je het gevoel geven dat je gek aan het worden bent van de manier hoe ze met je praten kijk dan goed uit.

Op een gegeven moment zal hij de hond slaan en ook jou .

Daarom is het goed om hun spul in het geheim op te nemen als het gebeurt en na de ruzie er opnieuw naar te luisteren.

Het is echt normaal dat je vergeten bent hoe het gevecht begon, hoe het allemaal gebeurde als je overstuur bent. U zou kunnen beginnen te denken dat je een slecht geheugen hebt.

Evenwel ben je het vergeten omdat zijn gaslighting geen zin heeft voor je hersenen.

Misschien zult u sorry zeggen en de narcist(e) zal de tolerante misbruikte held spelen. Eén van beide is dan helaas de gekke partner.Jij dus.

Als je nu studeert over narcisme en je partner komt dat te weten dan zal hij/zij heel binnenkort je beschuldigen van gaslighting. Als hij/zij daarover begint dan kun je weten dat hi/zijj jou bespioneert.

Je zult je oren niet geloven hoe groot het bedrog is.

Narcisten zullen je vertellen dat je in zwart-wit denkt. Maar op een gegeven moment zal de narcist(e) haast onbewogen zeggen dat ze graag bij je zijn alleen om er voor te zorgen dat je pijn hebt. In dat geval zal je je oren niet geloven.

Een ander narcist(e) neemt u mee naar een bar om dan te beginnen met flirten recht tegenover u. Dienovereenkomst zegt hi/zijj  je bekritizerend dat je de narcist(e) verstikt en niet genoeg vrijheid heeft.

Het ene moment zal de narcist(e) zeggen dat je een dromer bent en het volgende moment dat je een harde bent.

Triangulatie en gaslighting zijn één van de meest pijnlijke  en afschuwelijke delen van het zijn in een relatie met een narcist(e). Niemand verdient te worden behandeld als dat.

Kun je je voorstellen dat je man aan mensen vertelt dat hij gewoon je vriend is in plaats van jouw man? Of dat jij gewoon een vriendin bent in plaats van zijn vrouw.

Dat je man wegloopt van u in het openbaar zodat anderen zouden denken dat hij niet met u was?

Kun je je voorstellen dat je man je naam niet meer weet?

Wees er zeker van dat dit allemaal opzettelijk is.

De narcist(e) zal vertellen dat dit het gevolg was van een depressie.

Een narcist(e) kan u zeggen dat willekeurige vrouwen / mannen met hem/haar naar bed willen of geïnteresseerd waren.

Een narcist(e) kan flirten met een andere vriend van u en u vertellen dat er niets aan de hand is, want het is alleen een vriend. Hij/zij zal maken dat je je gek voelt.  Volgens hem ben je gek, omdat jij er last van hebt dat hij staat te flirten met een andere vriend(in).

Je bent niet alleen en er is geen noodzaak om zich ooit dom te voelen. Immers veel intelligente mensen kunnen worden gedupeerd door narcistische mensen.

Dit gebeurt simpelweg omdat ze niet kunnen voorstellen dat iemand opzettelijk zou manipuleren om anderen pijn te doen.  Toch niet op de manier die narcistische en antisociale persoonlijkheden doen.

’t Is moeilijk te geloven dat iemand die zorg zou moeten dragen voor je er op uit is om schade toe te brengen met verschillende vormen van voorbereid bedrog.

Het slachtoffer kan liever geloven, tijdelijk hopelijk in het valse masker omdat het alternatief te afschuwelijk is om te overwegen.

Het kan enige tijd duren voordat we besluiten dat cognitieve dissonantie in dit type relatie zich heeft doorgezet. Nu dat u gewapend bent met de kennis over narcisme kunt u verder gaan om uw toekomst op te bouwen want de besturing is terug in jouw handen.

Het is mogelijk dat een narcist(e) probeert te zorgen dat u haar/hem kwaad doet.   Dat zij/hij probeert uit te lokken dat het slachtoffer haar/hem slaat, of schreeuwt tegen haar of wat dan ook. Narcisten kunnen het proberen dat u zich laat meeslepen in daden van geweld.

Heeft iemand van jullie kennis over postmenopauzale narcistische situaties? Laat me iets weten in de commentaren hieronder. Je kunt me ook een persoonlijk bericht zenden op Facebook. Een ander mogelijkheid is me een email sturen naar jo030256@gmail.com

Gefeliciteerd met het lezen van dit artikel tot het einde, omdat het zal helpen bij de wederopbouw van een beter leven voor jezelf! U verdient het allerbeste 🙂 vele zegeningen voor uw nieuw begin.

Kan ik een antwoord krijgen op de vraag of je ooit een relatie gehad hebt met een narcist(e)?

Als je dat wenst en uzelf er door geen gevaar loopt, laat ons iets daarover weten in de commentaar sectie hieronder. Dat is een geweldige manier om elkaar te helpen in deze gemeenschap.

Maar als u verkiest dat te delen met mij persoonlijk kan je dat als je me bevriendt op Facebook en een persoonlijk bericht stuurt. Ik ga dan in op al je vragen.

Het is geen therapie of coaching sessie wat ik doe.   Gewoon luisteren naar je verhaal en zien of we daar klaarheid kunnen in krijgen is een belangrijke stap. Zo’n praat sessie kan naar een beter resultaat voor u leiden.

Ook als je genoten hebt van deze inhoud is het belangrijk dat je vrienden zoekt met gelijkgestemden. Als u wilt voorkomen dat deze narcistische personen je leven gaan domineren, dan zorgen we er voor dat je goede vrienden gaat maken. Zet dan de stap om mijn facebook pagina te liken.

We zullen jou een ton aan verbazingwekkende middelen aan reiken. Die middelen zullen u helpen om te herstellen van misbruik door een narcist.

Iedereen wenst uiteindelijk te bouwen aan een warme gezellige thuis.

Gelieve mij niet te contacteren als je geen inlevingsvermogen hebt.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelf-diagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor educatieve doeleinden. Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

De standpunten van Johan Persyn zijn niet noodzakelijkerwijs die van wetenschappelijk America en Europa.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren. Als je commentaar geeft en deelt helpt u ook anderen.

 

Je zult vooruitgang boeken wanneer je dieper in gaat op dit onderwerp na het lezen van dit artikel en je kunt je afvragen wat is het volgende dat ik kan doen. Klik dan hier.

 

 

3 Feedbacks on “Hoe de narcist bedriegt?”

 1. Zo correct en in de puntjes beschreven. Ik heb moeite om een narcist te verlaten vanwege de kinderen. Het betreft een narcistisch gezin, alles wat hierboven is beschreven is allemaal herkenbaar voor mij. En als ik hem erop aanspreek ookal heb ik bewijs zegt die dat ik gek ben en ga ik me voor de 100ste keer afvragen of hij niet gelijk heeft. Door te blijven lezen over narcisme, kan ik overleven. Als ik ooit weg kan, is het mijn bevrijdingsdag. Ik sta al jaren ingeschreven om voorgoed hier weg te gaan en ver weg te gaan. Maar als ik ver weg ben, kan ik mijn kinderen niet meer beschermen die het net als hierboven beschreven wordt, nog regelmatig voor hun vader opnemen. Ik snap ze wel, ruzie is verschrikkelijk. Het blijft hun vader, een deel van hunzelf. En dan de hele familie van hem die de boel saboteert, onmogelijk om mezelf hiervan te bevrijden. Als ik de familie bv met verjaardagen zie, heb ik een aantal weken nodig om het te verwerken en weer op een redelijk normale manier door te zetten. Kinderen zijn niet jong meer, maar als ik ze achter laat, wat ben ik dan voor moeder?

 2. Hoi,
  Ik had twee en een half jaar een slopende, afschuwelijke relatie met een doodzieke narcist.
  Ik kon hem mentaal en verbaal goed aan, Gaslighting lukte hem niet om op mij gedaan te krijgen, ik lachte hem in zijn gezicht uit.
  Maar het gevolg van — een narcist verbaal en mentaal aan kunnen— is een enorme agressiviteit die leidde tot het kapotschoppen van mijn meubels en huisdeuren en het opzettelijk ruïneren van je eigendommen plus dat hij mij lichamelijk ging mishandelen uit woede dat geen enkele van zijn duivelse trucs lukten.
  Dus ook dát ( hem áánkunnen)is zelfs geen positief iets, want dan krijg je bovenbeschreven reactie van de ‘dorpsgek’ –zoals ik hem altijd voor mijzelf en bij mijn vrienden noemde.
  Kort verhaal lang:
  Meneer ging op een gruwelijke manier stalken toen ik hem de deur uit gooide( plus lastercampagne natuurlijk) wat geresulteerd heeft in een voorwaardelijke celstraf, €1350,- schadevergoeding, plus twee jaar kontakt en straatverbod. En 80 uur werkstraf.
  Zo moet je dat doen bij narcisten, ze moeten gewoon hun lesje leren!
  Aangifte doen en alles noteren.
  Een betere Healing voor mij bestaat er niet!
  Groet
  Joan.

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde aan elkaar toe te voegen.