Categorieën
narcist Nederland België Nederlandstalig Recent symptoom van een stoornis

Een bedrieger narcist: Zelfs geen echte acteur!

Zelfs geen echte acteur maar een bedrieger narcist, die zich niets hoeft te herinneren.

Ik was net op een andere narcisme ondersteuningspagina en vond een opmerking die de spijker op de kop sloeg! Een geweldige herinnering op de moeilijkere dagen! Een bedrieger narcist kan je niet missen, omdat zij niet echt bestaat. Althans, niet zoals jij en ik bestaan.

Een bedrieger narcist is geen echt vlees met emoties en herinneringen. Ze is als een dertien jaar oude alien die alleen in het nu leeft. Herinneringen zijn betekenisloos voor haar.

Als zij zich ooit het verleden met je herinnerde, dan zouden alle keren dat zij wreed tegen je sprak en deed herinneren. Dus zij bestaat alleen in het hier-en-nu. Je bent nu een product dat ze niet langer nodig heeft.  Verdriet om wat je dacht dat ze was echt. Maar dwing je dan om te accepteren dat ze een acteur was die door het leven liep.

Onderzoek door een bedrieger narcist!

Een schat aan onderzoek suggereert zelfs dat narcisme positief gecorreleerd is met het hebben van buitenechtelijke affaires en een meer seksueel toegeeflijke houding ten opzichte van ontrouw, zelfs als er bevrediging is in de huidige relatie (Foster, Shrira, & Campbell, 2006; Hunyady, Josephs, & Jost , 2008; Mcnulty & Widman, 2014).

Wanneer iemand constant praat over hoeveel ze geloven in integriteit en eerlijkheid, kan dat op zich al een rode vlag zijn van een bedrieger narcist.

Stel jezelf de vraag: waarom zou iemand die echt fatsoenlijk en eerlijk is, deze kwaliteiten opnieuw moeten bevestigen aan zijn of haar omgeving? Degenen met authentieke integriteit hoeven niet altijd te praten over het feit dat ze deze kwaliteit bezitten. Ze leven hun integriteit meer door hun daden dan door hun woorden.

Als andere “slachtoffers” je waarschuwen is het een vrij duidelijk teken van een bedrieger narcist.

Het is er een waar niet over wordt gesproken. Als je vreemde voorvallen ziet van slachtoffers die de bedrieger narcist in het verleden heeft gedated, ze in het openbaar uitroept of hun best doet om je voor hen te waarschuwen, doe dan een stap terug. 

Het is voorspelbaar dat als een narcist een groot aantal slachtoffers heeft, er tenminste een paar zullen proberen de waarheid te spreken over wat ze hebben meegemaakt.

Er is niets echt aan haar. Ze is een bedrieger narcist.

Pomp in jezelf al die gedachten die nodig zijn tot je beseft hoeveel eigenwaarde je hebt.

Alles wat psychopaten over zichzelf niet zullen vertellen.

Waarom zou je de narcist terug binnen laten?

Ontwikkeling van veerkracht door informatie over narcisme!

Door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie.
Ze werkt al vele jaren om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente.
Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren.
Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder, pleegmoeder, en plusmama van 2. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik, ouderverstoting en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren