Weet je wel echt wie je bent na dit misbruik?

Verloren wie je bent, verloren wat je wilt?

Één van de belangrijkste vragen die je je kunt stellen als je mijn artikelen leest is: “Ken je jezelf, of streef je ernaar om iemand of iets te zijn dat je niet bent? “ Weet je wel echt wie je bent na dit misbruik?”

Ben je in je leven nog altijd een jaknikker aan je ouders, aan je leerkrachten en op je werk? Misschien is er zoveel dat je wilt doen. Of was je de eeuwige rebel? Maar je hebt de kracht nu niet door de nasleep van het vertrek van de narcist(e) en het misbruik.

Consumeren om het misbruik te vergeten.

Ook wil je veel te gelijk doen. Wat je doet, is gewoon lezen en toekijken, dikwijls televisie. En consumeren. Wanneer je echter iets wilt maken, blijf je nog steeds je creatieve gedachten in je hoofd houden.

In het geval van kunst (schilderen, tekenen, animeren), kan je de prachtige beelden in je hoofd maken. Maar je hebt het gevoel dat het veel te veel tijd kost. Heb je dat geduld?

Waarom heb je dat geduld niet? Luister naar je innerlijke stem. Die geeft je het antwoord om ergens te beginnen. Die stem zet je op weg naar het antwoord op de vraag.

Weet je wel echt wie je bent na misbruik?

Je hebt nog een heel leven voor je. Dat zie je niet omdat je de afgelopen jaren dag per dag geleefd hebt door de stress van leven met een narcist.

Hetzelfde voor muziek, voor tuinieren, of schrijven, of waar je je nu in geïnteresseerd bent.

Waarom begin je er niet aan, ondanks het misbruik in het verleden, jezelf diep lief te hebben?

Zoals ik al gezegd heb, waarom doe je het gewoon niet? Waarom begin je er niet aan? Alleen maar denken, nadenken, debatteren erover en strategieën maken zal niets tot stand brengen. Je moet proberen van je stress af te komen.

Yoga, mindfulness, tekenen, meditatie, spiritualiteit allemaal mogelijkheden die je kunnen helpen om je stresspijn te verminderen? Maar waarom doe je het dan niet? Wanneer ben je begonnen aan je dagboek?

Je wilt je beter voelen, beter slapen, iedereen weet dat sporten daarbij helpt. Maar waarom doe je het dan niet?

Proberen het korte pad naar de overwinning te vinden na het misbruik blijkt jouw voornaamste zorg.

Zo, dus verlaat nu je zorgen, want er is geen korter pad.

Je kunt nog zo echt geloven dat er een korter pad is, maar ga je dat kortere pad ontdekken door te blijven zitten. Moet je dat lange pad bewandelen voordat je het kortere pad zal vinden.

Waar is het vertrekpunt? Je moet geen meester worden in alles. Ondertussen draai je maar in cirkels rond, omdat je niet weet hoe je moet beginnen aan je genezing van het misbruik. In cirkels ronddraaien maakt een put.

Je kunt beslissen om een tekst te lezen, maar welke? Er zijn er zoveel. Je kunt beslissen om een boek te lezen over narcisme, maar er zijn er zoveel. Je kunt beslissen om een techniek toe te passen, maar er zijn er zoveel.

Er zijn wel 1000 boeken, er zijn wel 1000 therapeuten. Meer dan 1000 technieken zouden je kunnen helpen.

Hoe ga je uitbreken uit al je twijfels om ergens te beginnen?

Het lijkt makkelijker om je verder te blijven ergeren aan de narcist(e). En inderdaad hij of zij stopt niet. Maar hoe ga jij jouw stress ook alweer verminderen? Je kunt het niet want de narcist pookt u verder op. Dus dien je die gedachten te deleten, te stoppen. En begin met een positieve attitude.

Zeg het mij wat ik moet doen. Ik kan niet kiezen na dit misbruik.

Maar als je alleen maar kan volgen dat zou je ook volgen bij misbruik. Je hebt geen grote vrijheid. Je bent beïnvloedbaar. Maar dat klein beetje vrijheid die je hebt, zal je nu gebruiken om niet te volgen wat de anderen zeggen dat je moet doen.

Maar je zult je eigen keuze maken, niet omdat ze met zovelen zijn. Toch geef ik me mijn normen. Luister naar iemand die uit een gelijkaardige situatie is gekomen waarin jij nu zit. Zoek overlevenden op, die bloeien in hun leven, en die weten hoe keuzes te maken.

Neen, je kunt niet kiezen waar je gaat beginnen. Dus je blijft maar zitten in je eigen hoofd. Waarom doet hij of zij wat hij of zij doet?  Zal hij of zij terugkomen? Zal hij of zij hij spijt hebben? Drie maal nee, want elke ja zou je een excuus geven om niet te leven.

Dus zul je blijven met dezelfde gedachten zoals de afgelopen maanden. Of begin met een positieve attitude.

Begin met positieve attitude

Zal je eindelijk creëren wat je wilt creëren, of ben je nog gewoon aan het leren?

Je kunt het alleen maar leren door het te doen, dan terug wat bij te leren, en door het dan terug te doen.

Zoveel teksten die je kunt lezen en ik breng je alleen maar op de hoogte van wat narcisme is en wat je zou kunnen doen om het te vermijden in de toekomst.

Maar geen tekst die zegt, ik zal het voor je doen.

De vaardigheden die je kunt leren om je innerlijke rust te vinden. De technieken om je gefocust te houden. Communicatievaardigheden om de narcist de baas te blijven. Het begint allemaal met werken aan je mindset. Als je je mindset niet goed krijgt, zal al het andere niet werken. Dan krijg je geen antwoord op de vraag: weet je wel echt wie je bent na misbruik.

Misschien trek je zelfs die narcisten terug aan?

Elke vaardigheid die je kunt aanleren is een toevoeging aan je persoonlijkheid.

Dit is dan een begin met positieve attitude op de vraag: Weet je wel echt wie je bent na narcistisch misbruik ?

Begin met de attitude aan te kweken, om positief in het leven te staan, elke dag wat meer en wat beter. Begin met de attitude van hard te willen werken, de energie zal elke dag toenemen.

Maar is je wil sterk genoeg om het te doen? Onafhankelijk hoe graag je het ook doet.

Je wil zal niet sterk worden als je niet begint. Je kunt de wil hebben om terug te ontdekken wie je bent. Hoe graag je fietst? Waar ga je graag op reis? Welk eten kook je graag? Welke planten wil je in je tuin?

Ik hoop dat je snel beslist, een kleine stap vooruit. Zodat je uiteindelijk je missie gevonden hebt.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

narcistisch misbruik herstelprogramma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees