Gemengde berichten versterken een ongezonde band

Traumatische binding is wanneer je zich het veiligst voelt bij de persoon die je pijn heeft gedaan of troost en steun wilt zoeken bij iemand die emotioneel niet beschikbaar is.

Traumabanden worden gevormd door intermitterende versterking, meestal zowel positief als negatief. Dit is wat niet alleen een traumatische binding identificeert, maar ook de push-pull (trekken en duwen) die in sommige relatiedynamiek gebruikelijk is.

Wanneer een persoon zegt “Kom hier” en dan wegtrekt, kunnen deze gemengde berichten een ongezonde band versterken, waarbij de andere persoon ook de push-pull-dans begint.

De kern is vaak onzekere of vermijdende hechtingsstijlen, en vaker wel dan niet de geschiedenis van ongezonde relaties.

Het opruimen van een traumatische band is misschien wel een van de pijnlijkste dingen waarmee je te maken kunt krijgen, maar met elke stap verwijderd van de push-pull-dynamiek komt een stap dichter bij een gezonde en veilige relatie.

gemengde berichten
naar onze programma’s

Tot slot

Ik weet dat genezing van narcistisch misbruik pijnlijk en zwaar kan zijn en absoluut het gevoel kan bezorgen dat je ter plaatse trappelt.

Helaas genezen veel mensen nooit echt, en blijven ze alleen maar proberen hun symptomen te bestrijden en te beheersen, omdat ze niet wisten hoe ze moesten genezen op een manier die echt werkt.

Laten we samenvatten waar we het vandaag moeten over hebben …

Kun je het verschil zien tussen proberen te verwerken wat er is gebeurd en het echt los te laten?

Begrijp je hoe het proberen om je bij slachtoffergroepen aan te sluiten en je symptomen te bestrijden zo anders is dan echt kunnen genezen en er vrij van kunnen leven?

Ben je in staat om te voelen hoe groeien tot een solide volwassene in je eigen lichaam zoveel beter is dan je machteloos te voelen en gered te willen worden van wat er met je is gebeurd?

Hoe zou het zijn om gezonde grenzen te hebben en zelfverzekerd in de wereld te kunnen zijn, in plaats van te moeten dimmen, zwijgen, isoleren en in angst te leven?

Deze grote verschillen laten het verschil van dag en nacht zien tussen Overlevingsherstel en echt Bloeien herstel.

Als dit je echt aanspreekt en je zou graag lid worden zoals ikzelf en duizenden andere Thrivers, dan kan ik dit Engelstalige NARP-programma en wereldwijde community niet genoeg aanbevelen.

Ik hoop echt dat je dit artikel leuk vond, en ik hoor graag van je hieronder.

Waar ben je op je herstelreis? Op welk gebied van je leven zou je graag hulp willen?

Weet dat uw vragen en opmerkingen altijd op prijs worden gesteld!

communicatie

Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees