Wat moet je weten over ghosting en hoe dat stoppen van ghosting?

high sensitive

We hebben allemaal wel eens gehoord van de term ‘ghosting’. Als je dat nog niet hebt gedaan, gaat het om op een dag een relatie te hebben, en dan plots zijn ze weg. Er is geen verwittiging. 

Bovendien wordt er geen reden gegeven waarom de relatie stopt. Geen vaarwel. Geen sluiting. De persoon die ghosted is, is terecht boos, verdrietig – zelfs getraumatiseerd – er zijn een paar dingen waar ik licht op wil werpen in verband met stoppen van ghosting.

Ten eerste veroorzaakt ghosting onze kernwonden. 

Als je een ghosted bent geweest en een geschiedenis hebt waarin je vecht tegen verlatingsangst, zullen je angsten waarschijnlijk op scherp staan ​​nadat je bent ghosted. Hier is het waar ghosting oude wonden kan openen, vooral als ze niet genezen zijn. 

Een constante die ik zie, is dat ghosting oude verlatingswonden, verwaarlozing of invaliditeit uit de kindertijd oproept. Wanneer een persoon wordt geghost, worden alle oude trauma’s die hij heeft opgelopen nu heropend.

Een andere constante die ik bij mensen zie, is dat degenen die ‘spookten’ worstelen met authentieke intimiteit. Nee, geen seks. Seks (geloof het of niet, het gaat niet om intimiteit). 

Degenen die gewoonlijk ghosten of zijn ghosted, worstelen met emotionele intimiteit. 

Kwetsbaarheid. Angst om “geroepen te worden” of gezien te worden als nep, disfunctioneel of vechtend tegen hun eigen pijn. Iemand ghosten wordt gezien als de makkelijke weg, waarbij ze hun eigen pijn of schaamte niet onder ogen hoeven te zien.

Ghosting gaat ook over emotionele onvolwassenheid. Degenen die ghosting als een oplossing zien, in plaats van communicatie en kwetsbaarheid met een partner, hebben vaak een lage emotionele intelligentie en zien ghosting als de enige optie.

De cyclus van ghosting stoppen:

Oude wonden moeten onder ogen worden gezien en genezen. Kernwonden moeten worden onderzocht en overwonnen. Zonder relatie zijn terwijl genezing wordt aanbevolen, omdat relaties een afleiding zijn. Een gevoel van zelfacceptatie vergroten. Verantwoordelijkheid voor emotionele groei vergroten.

Gepubliceerd door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe!