high sensitive

Wat moet je weten over ghosting en hoe dat stoppen van ghosting?

We hebben allemaal wel eens gehoord van de term ‘ghosting’. Als je dat nog niet hebt gedaan, gaat het om op een dag een relatie te hebben, en dan plots zijn ze weg. Er is geen verwittiging. 

Bovendien wordt er geen reden gegeven waarom de relatie stopt. Geen vaarwel. Geen sluiting. De persoon die ghosted is, is terecht boos, verdrietig – zelfs getraumatiseerd – er zijn een paar dingen waar ik licht op wil werpen in verband met stoppen van ghosting.

Ten eerste veroorzaakt ghosting onze kernwonden. 

Als je een ghosted bent geweest en een geschiedenis hebt waarin je vecht tegen verlatingsangst, zullen je angsten waarschijnlijk op scherp staan ​​nadat je bent ghosted. Hier is het waar ghosting oude wonden kan openen, vooral als ze niet genezen zijn. 

Een constante die ik zie, is dat ghosting oude verlatingswonden, verwaarlozing of invaliditeit uit de kindertijd oproept. Wanneer een persoon wordt geghost, worden alle oude trauma’s die hij heeft opgelopen nu heropend.

Een andere constante die ik bij mensen zie, is dat degenen die ‘spookten’ worstelen met authentieke intimiteit. Nee, geen seks. Seks (geloof het of niet, het gaat niet om intimiteit). 

Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Degenen die gewoonlijk ghosten of zijn ghosted, worstelen met emotionele intimiteit. 

Kwetsbaarheid. Angst om “geroepen te worden” of gezien te worden als nep, disfunctioneel of vechtend tegen hun eigen pijn. Iemand ghosten wordt gezien als de makkelijke weg, waarbij ze hun eigen pijn of schaamte niet onder ogen hoeven te zien.

Ghosting gaat ook over emotionele onvolwassenheid. Degenen die ghosting als een oplossing zien, in plaats van communicatie en kwetsbaarheid met een partner, hebben vaak een lage emotionele intelligentie en zien ghosting als de enige optie.

De cyclus van ghosting stoppen:

Oude wonden moeten onder ogen worden gezien en genezen. Kernwonden moeten worden onderzocht en overwonnen. Zonder relatie zijn terwijl genezing wordt aanbevolen, omdat relaties een afleiding zijn. Een gevoel van zelfacceptatie vergroten. Verantwoordelijkheid voor emotionele groei vergroten.

Ghosting van narcisten zorgt dat je je waardeloos voelt.

Orbiting is een trend dat narcisten doen om je te frustreren.

Seks met een narcist. Geen seksuele intimiteit. Deel 1a2

Boeken over angst en paniek

Trauma en traumazorg in Europa


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees