Het achtervolgen van niet emotioneel beschikbare personen.

Het achtervolgen van niet emotioneel beschikbare personen.

Wat je consequent doet, is wat je leven vormt. Zorg ervoor dat je keuzes je in een positieve richting vormen. Niet emotioneel beschikbare personen najagen is een slechte keuze als je op zoek bent naar liefde. Als je niet bewust bent van zo’n patroon kan het heel normaal aanvoelen.

Ze worden niet voor niets patronen genoemd.
Consistentie is de sleutel, zolang er consequent wordt gewerkt aan een gezonde gewoonte of een positief patroon ga je resultaten bereiken.
Gewoonten worden al vroeg in het leven aangeleerd en worden na verloop van tijd versterkt.

Emotioneel niet beschikbare familie

Als een kind ontdekt dat hun enige gevoel voor validatie voortkomt uit het achtervolgen van emotioneel niet-beschikbare familieleden, kan die gewoonte doorgaan in de volwassenheid die zich nu herhaalt in giftige intieme relaties.

Of, aan de andere kant, kinderen die grenzen en eigenwaarde hebben geleerd, kunnen opgroeien door deze gezonde gewoonten voort te zetten in hun volwassen relaties.

Het is nooit te laat om jezelf te herstellen en je waarde te leren kennen. Het is nooit te laat om gewoonten te doorbreken die zijn geleerd om te overleven, maar die niet werken voor je bloei.

Niet instaat zich emotioneel te binden

We definiëren een persoon die emotioneel niet beschikbaar is als niet bereid of niet in staat om zich emotioneel te binden aan een intieme relatie. Ze willen het informeel en ongedefinieerd houden, vanwege angst – angst om in een gecontroleerde relatie te zijn, angst om zichzelf te verliezen, angst voor intimiteit. Houden van een emotioneel niet-beschikbare partner kan diep traumatiserend en kwetsend zijn.

Emotionele leegte

Houden van een emotioneel onthechte partner is uitputtend omdat je verlangt naar een intimiteit die er niet is. Ook al heb je een relatie, je voelt een diepe emotionele leegte. Om te weten of het de moeite waard is om in een relatie te blijven die nergens heen gaat, is introspectie vereist. Het is noodzakelijk om de huidige realiteit te erkennen als je vastzit op een plek waar het pijnlijk is om te blijven en pijnlijk om je voor te stellen dat je weggaat.

rouwen over een kind dat leeft, niet emotioneel beschikbare personen
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Tekenen dat je emotioneel niet beschikbaar bent: 

1. Je houdt persoonlijke gevoelens en gedachten achter.

Als je merkt dat je niet in staat of bereid bent om je gevoelens te delen, ben je waarschijnlijk emotioneel niet beschikbaar. Dit omvat als levensdoelen, spijt in het leven, wensen, hoop en verlangens. Hoewel het voelt alsof je gewoon “voorzichtig bent” met de kwetsbare details van je geest, kun je geen zinvolle verbindingen maken zonder risico’s te nemen.

2. Je hebt de neiging om relaties te zien als een ‘baan’.

Als je merkt dat je commitment meer ziet als een taak dan als iets waardoor je je goed voelt en verbonden met iemand, dan ben je emotioneel niet beschikbaar. Alle relaties vergen wat werk, maar als je ze als een last begint te zien, ben je niet zo beschikbaar als je dacht.

3. Je wilt andere mensen blijven zien.

Hoewel er tegenwoordig een begrip is dat zonder de “Is dit exclusief tussen ons?” gesprek, je kunt (en zou waarschijnlijk moeten) andere mensen blijven zien, als je dat gesprek vermijdt om je opties open te houden, ben je emotioneel niet beschikbaar. Door meerdere mensen te zien, probeer je te voorkomen dat je een gehechtheid aan één persoon ontwikkelt. Dit lijkt een slimme keuze, maar het toont de angst die je hebt voor je eigen emoties. 

4. Je snijdt mensen af.

Het is een goed idee om giftige, uitputtende relaties met vrienden en partners los te laten, maar emotioneel niet-beschikbare mensen hebben de neiging om dit te doen zonder de gevolgen goed te overwegen. 

Als je liever iemand spookt of blokkeert dan een conflict door te werken, wil je niet naar binnen kijken. Dit is vaak een teken dat je intern werk te doen hebt aan je capaciteit voor de emotionele ruimte die nodig is voor een echt diepe relatie. Iemand afsnijden beschermt je tegen het naderen van mensen, maar het verwijdert je ook van iets zinvols. 

5. Je bent van nature wantrouwend.

Als u merkt dat u zich terugtrekt van mensen die dicht bij u proberen te komen of merkt dat u de bedoelingen van anderen in twijfel trekt en wantrouwt, houdt u emotioneel achter. Het wil niet zeggen dat je automatisch iedereen moet vertrouwen die je tegenkomt, maar wegtrekken zonder reden is reden tot zorg. Het kost tijd om nieuwe mensen te vertrouwen, maar als je merkt dat je anderen consequent wegduwt, is het een goed signaal dat je nodig hebt om een ​​emotionele afstelling te krijgen.

6. Je verwart drama met intimiteit.

Als je iemand bent die ervan geniet om ‘achtervolgd’ te worden en gezocht te worden door de persoon die je ziet, het is een illusie van passie dat je creëert in plaats van enige echte emotionele intimiteit. Dat het spannend aanvoelt, maakt het nog niet echt. 

Het spelen van spelletjes, het veroorzaken van leed bij een ander, en kijken hoe ze kruipen voor je genegenheid kan bedwelmend zijn. Het is een powertrip. Het is ook een teken van emotionele manipulatie en ontwijking. Als je meedoet voor het drama, geef je niet echt iets echts over jezelf op. Dit zegt veel over jou. Het is tijd om jouw prioriteiten opnieuw te evalueren. 

7. Je voelt je alleen aangetrokken tot mensen die ver weg zijn of anderszins niet beschikbaar zijn. 

Er is een zekere aantrekkingskracht van het hebben van een ‘alleen tekst-relatie’. Je hebt daar iemand om je te valideren en je een goed gevoel over jezelf te geven, zonder dat je iets hoeft te doen voor een relatie. 

Dit is een geweldige manier om fantasierelaties in je hoofd te hebben, maar het is een solide aanwijzing dat je niet in realtime met het werk van een relatie te maken krijgt. Echte relaties kosten veel tijd en moeite. Als je niet bereid bent om die in te brengen, ben je niet klaar voor een relatie.

Tot Slot

Ik hoop echt dat wat ik vandaag met je heb gedeeld, je heeft geholpen te begrijpen waarom je jezelf ontwijkt omdat je bent geprogrammeerd omdat als normaal te beschouwen, maar het is eigenlijk niet je natuurlijke staat.

Wat hier op een heel diep niveau aan de hand is, is dat je bent getraind om je los te maken van jezelf, jezelf en je waarheid. Je bent getraind om jezelf te vermijden en je bent getraind om jezelf in de steek te laten. Ik wil gewoon dat je dat echt goed begrijpt.

We denken dat andere mensen ons zullen behandelen zoals we van hen houden. Dat was de grote waanvoorstelling, maar de waarheid is dat ze ons volledig behandelen in overeenstemming met de relatie die we hebben met ons eigen Innerlijke Wezen.

Innerlijke Wezen

Dat betekent niet dat als je jouw Innerlijk Wezen juist hebt, dat mensen die niet op een gezonde manier in staat zijn om liefde en echte toewijding en verbinding te hebben, gaan veranderen. Nee, dat doen ze niet. Dat is zeker niet de reden waarom je je innerlijke wezen dient te ontwikkelen, her te ontdekken en er naar te leven.

Als we niet verbonden zijn en onszelf vermijden en onszelf in de steek laten, dan zijn we zo’n match voor mensen die ons meer van dat gaan geven, wat precies narcisten zijn. Ze zijn ook niet op een gezonde manier verbonden met hun Innerlijke Wezen.

En wat doen ze? Ze bloeden je leeg van je energie en je bronnen en je Levenskracht en je Ziel. Ze devalueren en ze verwerpen je, wat onbewust precies was wat we ons Innerlijk Wezen ook aandeden, elke keer dat we het uitschreeuwden van verdriet en we genezing en zelfpartnerschap en liefde en steun nodig hadden.

Als je niet thuiskomt in deze fundamentele relatie met jezelf, dan zullen anderen en het leven er ook niet voor jou zijn. We leven in het Quantum Universum van zo binnen, zo buiten dat zo absoluut is als de zwaartekracht.

Wat dat betekent is dat jij de generatieve bron bent van je eigen ervaring. Wat er in je innerlijke wezen omgaat, is wat je gaat accepteren, waaraan je deelneemt en wat van buitenaf in je levenservaring wordt aangetrokken.

Naar binnen keren

De echte waarheid over dit alles is dat er eigenlijk geen andere plek is om naar toe te gaan om je leven goed te krijgen, behalve om naar binnen te keren, om te genezen en van jezelf te houden terug naar heelheid.

Ik ben zo opgewonden en vereerd en nederig om je te kunnen vertellen dat ik een manier heb ontdekt om dat echt te doen en tot op vandaag hebben duizenden anderen van over de hele wereld daar baat bij gehad.

Er zijn veel, veel mensen in deze gemeenschap, net als jij, die totaal aan stukken zijn geslagen, lijdend, afschuwelijk trauma hebben gevoeld dat ze nooit dachten te kunnen genezen.

Ik geloof ook dat ze nooit meer een schijn van gezond verstand en vrede dachten te krijgen, laat staan ​​dat ze zich zouden ontwikkelen met de ongelooflijke levens die ze nu gelukkig en glorieus leiden.

Innerlijke transformatie

Ik zou graag een aantal manieren met je willen delen waarop je toegang kunt krijgen tot deze innerlijke transformationele inhoud die je zal helpen om te stoppen met het vermijden van jezelf en om je re-integratie en je genezingsproces op gang te brengen.

Bekijk de bronnen in het menu, want ze brengen je rechtstreeks naar intensieve groeitaken en online programma’s die je kunt bekijken.

Dus zoals altijd hoor ik graag je opmerkingen en je vragen en laat me alsjeblieft weten of deze aflevering nuttig was, of het een snaar bij je raakte en of het je hoop en inspiratie heeft gegeven door naar binnen te keren met liefde en toewijding dat je kunt genezen.

Ik zou het heel graag willen weten.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees