Categorieën
Communicatie met de narcist Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist

Gelijkgestemden – trek het je niet aan wat ze denken.

Als ik voor mezelf opkom voor dik zijn, ben ik obesitas aan het promoten. Of ben ik aan het “thinshamen”. Tenslotte geldt tegenwoordig dat als je voor het één bent of een mening hebt, je automatisch tegen bent. Terwijl je hun mening niet hoeft aan te trekken.

 I don’t give a fuck anymore over jouw mening! En wat je hebt!

 • We willen allemaal dat het leven rustiger is. Laten we hier echt over zijn.
 • We willen dat wat wij beschouwen als onze familie gelukkig is. Daarnaast willen we ook zelf gelukkig zijn. Daar hoort vakantie hebben, werken, de dingen doen die ons verheffen en ons inspireren bij. Wie houdt er niet van goed eten, problemen vermijden en het beste maken van de tijd die we op deze planeet hebben?
 • Hoewel het grote deel van de mensheid het eens is voor het doel, zijn ze het niet eens over de strategie om dit te bereiken.
 • Een klein deel van de bevolking maakt er zelfs zijn sport van om zich belangrijk te maken op de kosten van een ander.
 • Een ander deel is jaloers, en wil niet de straling in je ogen zien.

Wat gebeurt er als je de mening van een ander over jou aantrekt?

Niets van dat alles is mogelijk als je de lege meningen van anderen laat inwerken op wat je denkt van jezelf.

Je hebt het echt niet nodig dat ‘de’ familie positief over je praat. Je hebt het echt niet nodig dat ze je uitnodigen.  Je hebt dat niet nodig die sharing en dat liken.

‘t Is leuk dat wel. Maar nodig?

De mening van anderen over mij kan me geen zak schelen.

Af en toe blokkeer ik eens iemand, omdat het voor mij tijd verlies is, weer eens hetzelfde te moeten aanhoren of meemaken. Mensen die hun afspraken niet nakomen bijvoorbeeld.

Door je te richten op de meningen van anderen, zul je je vredige leven wurgen en het uitknijpen tot er niets meer van over is.

En raad eens? Terwijl je het leven leeft gedicteerd door de mening van iemand anders, zullen ze hun leven leiden zonder aan JOU te denken.

Waarom zou je de mening van iemand anders aantrekken? Waarom zou je?

 1. Ze zullen het niet eens meer herinneren, laat staan schelen.
 2. De gevaarlijkste gevangenis is de gevangenis die je in je geest maakt. Zorg er wel voor dat je de deuren niet op slot doet en de sleutels weggooit, want de stress is het niet waard.
 3. Het is wel belangrijk van de verschillende opinies te kennen. En je analyseert die voor wat ze zijn.
 4. Sommigen mensen houden zich niet aan de afspraken die ze gemaakt hebben. Anderen hangen het slachtoffer uit en proberen zich overal tussen te nestelen om goed te ogen,  terwijl ze zelf om hun eigen kinderen niet geven.
 5. Ik heb genoeg meegemaakt om te weten wat ik wil, niet wil en wat ik verdien.

Het kan me geen moer meer schelen wat iemand over me zegt of denkt.

 1. Ik ben geen gesloten persoon die alleen maar maar aan zichzelf denkt. Ik hoef niet na te denken over hoe iemand anders dat doet.
 2. Ik ga niet veranderen om iemand te behagen. Ik ben wie ik ben, als je het niet leuk vindt, dan dag, ik heb je negativiteit toch niet nodig.
 3. Ik ben geen klootzak omdat ik eerlijk ben. Meer mensen moeten investeren in rechtlijnig zijn en hun gedachten uitspreken in plaats van kleine teefjes omdat hun bang iemand hen niet zal mogen of zal oordelen.
 4. Mensen gaan oordelen, wat er ook gebeurt. Dus laat ze, ze hebben geen controle of zeg in mijn leven.
 5. Mensen oordelen of hun gedachten beoordelen dat betaalt mijn rekeningen niet. Aan het einde van de nacht moet ik blij zijn en blij zijn met mezelf, dus geen reden om me hierdoor te laten beïnvloeden.
 6. Ik heb de vrijheid om wat dan ook te zijn en wat dan ook te zeggen in redelijkheid. Als het je stoort, nu dat is gewoon te slecht.
 7. Ik ga trouwens om met wie ik wil. Waarvan ik vind dat ze me graag zien. Wat je mening daarover is kan me geen zakpatatten schelen.

Waarom zou ik veranderen wie ik ben, ik kan toch niet iedereen blij maken.

 1. Moet ik worden om te zijn wie ze “denken” dat ik zou moeten zijn? Nee, fuck off.
 2. Ik weet dat ik niet met iedereen kan opschieten. En dat is oké. Ik heb dat geaccepteerd omdat we allemaal verschillende dingen in het leven leuk vinden, doen en willen.
 3. We zijn geboren om niet hetzelfde te zijn. Dat tegen me houden is gek en logisch.
 4. Ik ben niet beter dan iemand anders. Dus ik heb geen reden om te doen alsof ik God ben en iemand anders te veroordelen omdat hij anders is.
 5. Ik ga doen wat ik wil. Omdat ik koppig ben en ik zelf dingen wil ervaren.
 6. Ik ga mijn overtuigingen ook niet opofferen. Ik ben niet bang om op te komen voor mezelf of iets waar ik een passie voor heb.
 7. Ik neem niet alles ter harte. Opgewonden raken is te veel werk.

Alleen omdat ik me niet aan de verwachtingen van de samenleving houd, wil dat nog niet zeggen dat ik Satan ben. Ok, ik ben anders en ik vind het geweldig.

 1. Ik ga nooit doen alsof ik iemand ben die ik niet ben. Door me vast te houden aan wie ik ben, heb ik  niet het gevoel dat ik tegen iemand lieg wanneer ze me ontmoeten.
 2. Wat je ziet, is wat je krijgt. Ik wil liever dat je weet waar je staat met mij.
 3. Ik heb al een vader en een moeder gehad. Ik heb niemand nodig die me vertelt wie ik moet zijn, hoe ik moet handelen of hoe ik moet leven.
 4. Ik ben voor de gek gehouden, geoordeeld en overvallen. Ik heb het allemaal gehoord, dus als iemand wil praten over wie ik ben, fuck it.
 5. Ik kan ze toch niet stoppen.
 6. Ik leer van elk deel van mezelf te houden. Het maakt mij niet uit als je mij of mijn persoonlijkheid niet begrijpt en / of niet van me houdt.

Tijd of energie verliezen om iemand anders te overtuigen om van me te houden. Je hoeft hun mening niet aan te trekken.

 1. Ik wil gelukkig zijn. Waarom doen alsof ik iemand ben die ik niet ben om mensen ertoe te brengen mij aardig te vinden?
 2. Ik ga risico’s nemen. Als je het niet eens bent met het leven, dan is dat jouw probleem.
 3. Ik ben tevreden met mijn persoonlijkheid. Het is te vermoeiend om het ‘perfecte’ beeld te behouden.
 4. Ik ben geen zwakke reet. Ik ga mezelf niet dom maken of op een bepaalde manier iemand imponeren.
 5. Mijn leven is mijn leven. Je kunt denken of zeggen wat dan ook. Als jij je denkt te moeten moeien dat kan me niet schelen.
 6. Jouw mening over mij, en wat je doet laat me gewoon koud.

Echt bruikbare suggesties.

Van kwetsuur naar litteken hulpverlening aan kinderen met complex trauma Paperback

auteurs:

Eileen Tang, Nicole Vliegen, Patrick Meurs

Kinderen met complex trauma (ook gehechtheidstrauma of vroeg ontwikkelingstrauma genoemd) worden in de hulpverlening aangemeld omdat ze moeilijk in de omgang zijn.

Hun opvoeders, begeleiders en ouders kunnen een gespecialiseerde handleiding gebruiken om deze kinderen zonder kleerscheuren te helpen opgroeien. Ontwikkelingstaken die bij andere kinderen iets meer ‘vanzelf’ verlopen, of met alleen maar kleinere hobbels in de weg, zijn voor deze kinderen soms onoverkomelijke struikelblokken of doen de ontwikkeling helemaal vastlopen.

Ze krijgen wel eens etiketten als ‘ontwikkelingsgestoord’, ‘gedragsgestoord’, of ‘gehechtheidsgestoord’ opgeplakt. Deze kinderen en hun ouders verdienen een trauma-sensitieve context met veel begrip én professionele kennis. Dit boek wil daartoe bijdragen.

In het boek wordt bekeken hoe moeilijke ervaringen tijdens de eerste levensfase de ontwikkeling van een kind kunnen beïnvloeden, en welke ontwikkeling deze kinderen (vaak adoptie- en pleegkinderen) vervolgens kunnen doormaken. Daarna wordt de lezer meegenomen in de therapieruimte, om er stil te staan bij de processen van verandering en groei die meer opbouwende ontwikkelingssporen mogelijk kunnen maken.

Fuck it loslaten, ontspannen en gelukkig zijn Paperback Ebook

Door ‘fuck it!’ te roepen kun je op een ultieme manier leren loslaten. Het is de nuchtere, hedendaagse weergave van spirituele wijsheden als ‘overgave’, ‘laten gaan’ en ‘wu wei’. Fuck it daagt je uit om in het nu te leven, stressvolle situaties het hoofd te bieden en vooral naar jezelf te luisteren.
Een uitdagend, grappig en nuchter boek

Fuck it 2 / Het maakt allemaal niet zoveel uit het maakt allemaal niet zoveel uit Paperback Ebook

Dit toepasbare vervolg op Fuck it helpt te ontsnappen aan negatieve gedachten en getob. Wie regelmatig ‘Fuck it’ zegt, maakt in veel gevallen een psycholoog of therapeut overbodig. ‘Fuck it’ zet de dingen weer in het juiste perspectief van het grote geheel. Zo krijgen we scherp wat we écht willen en gaan we daarvoor, wat anderen er ook van denken.
‘… een oefening in accepteren en loslaten, maar dan zonder esoterisch gezever.’

Genoeg jaloersheid. Ik geef alleen maar om mijn eigen shit. Waarom zou ik me zorgen maken over wat andere mensen hebben of denken?

Laat het me weten. Ik antwoord graag.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren