Als je eenmaal je waarde begint te herkennen, is het gemakkelijker om weg te lopen van degenen die dat niet doen.
Zelfacceptatie is een van de belangrijkste vaardigheden die we kunnen leren.
En meesteren. (een vaardigheid een 10.000 keren uitoefenen) Met zelfacceptatie leren we te waarderen wie we zijn en onze waarde die we bezitten te herkennen.
Met zelfacceptatie beginnen we de relaties en situaties te zien die waarde toevoegen in ons leven, en degenen die er iets van aftrekken. We leren om oké te zijn door *nee* te zeggen als dat niet is wat we willen in ons leven.

Als we onze waarde zien, stellen we grenzen en houden we ons aan die grenzen.
Door onszelf met respect, authenticiteit en zelfcompassie te behandelen, wordt het gemakkelijker om weg te lopen van wat ons geen vrede en vreugde in ons leven brengt.
Jarenlang hebben zowel psychologen als de media narcisme behandeld als een teken van “opgeblazen gevoel van eigenwaarde” of “zelfrespect op steroïden”. In de afgelopen jaren zijn er echter enkele serieuze uitdagingen geweest voor deze visie. Het laatste onderzoek suggereert dat narcisme aanzienlijk verschilt van het gevoel van eigenwaarde in zijn ontwikkeling, oorsprong, gevolgen en resultaten. Dit heeft belangrijke gevolgen voor ons begrip van narcisme en voor interventies om een gezond zelfbeeld te vergroten.
Een hoog zelfbeeld ontwikkelt zich samen met ouderlijke warmte. Ouders die kinderen opvoeden die een hoog niveau van eigenwaarde hebben, hebben de neiging om hun kinderen met genegenheid, waardering en genegenheid te behandelen.
Ze behandelen hun kinderen alsof ze ertoe doen. Uiteindelijk leidt deze opvoedingspraktijk ertoe dat het kind de boodschap internaliseert dat het waardige individuen zijn, een kernaspect van een gezond gevoel van eigenwaarde.
Het echte probleem is het ‘overwaarderen’ en prijzen van kinderen omdat ze speciaal zijn op een manier die hun werkelijke prestaties ver overtreft.
Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.
Lees meer
Sla jezelf niet in elkaar als je het moeilijk hebt met grenzen
Trauma en traumazorg in Europa
Hardlopers zijn geen doodlopers.
De truc is om de gewoonte te krijgen om je gewoonte te

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren