Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Heb je een schaarste bewustzijn?

Ons leven wordt bepaald door dingen waar we te weinig van hebben. Of het nu gebrek aan tijd, geld, voedsel, sociale contacten of iets anders is: schaarste bewustzijn stuurt onze aandacht.

Dat levert een zeker voordeel op: het dwingt ons ons te concentreren dat is bijvoorbeeld waarom we beter kunnen presteren als we een deadline schaarste aan tijd hebben.

Maar er schuilt ook een gevaar in: schaarste veroorzaakt tunnelvisie en beperkt ons denkvermogen. Dat is net wat afhankelijkheid van de narcist veroorzaakt. Reden te meer om een einde te maken aan dat schaarste bewustzijn.

Los gemaakt van narcistisch misbruik.

Er is een zeer goede reden waarom ik dit met jou deze inhoud wil delen. Ik gaf niet op.  Daarom kan ik nu zeggen hoe fantastisch het is wanneer je je hebt losgemaakt van narcistisch misbruik en jouw schaarste bewustzijn.

Wat de narcist maakt gebruik van jouw schaarste bewustzijn om te krijgen wat hij wil.

Elke dag is prachtig geworden sindsdien. Ik dacht dat ik gebonden was als gevolg van narcistisch misbruik aan mijn werk. Op een bepaald moment kon ik niet meer functioneren.

Mijn benen werkten tegen. Ik kreeg overal ontstekingen welke paardenmiddelen ik ook gebruikte. Constant was ik in een fysiek trauma. Ik ging door mijn leven, minuut per minuut, seconde per seconde.

Er ontwikkelde zich een tegenstand in mezelf dat wat ik deed zo slecht was voor mijn eigen leven en geluk. Zou ik nog verder zo blijven leven, als ik daar mee door deed? Ik kon letterlijk niet meer vooruit.

Een 100 km loper was tot stilstand gekomen. Doordat ik me had losgemaakt van narcistisch misbruik was die ellende voorbij en kon de innerlijke rust terugkeren.

Dat is de reden waarom ik zo gepassioneerd bent over de artikels rond transformatie en veerkracht.

Maar ook over mijn chatgesprekken en ook het kunnen zorgen voor mijn familie. Ook dat ik zoveel gratis informatie kan schenken. En dat de verkoop in het bijzonder de boeken rond narcisme en de cd’s rond meditatie erg goed is.

Dit doe ik, omdat ik anderen wil helpen zoals ik ben geholpen door mijn oefeningen te doen. Ik verloor alles, ook mijn gezondheid als gevolg van de nasleep van het narcistisch misbruik.

Jaren van inspanning verloor ik. Dit heb ik grotendeels ten goede doen keren. Sommige schade was onherstelbaar.

Ik wil je laten weten dat, hoewel ik 54 jaar was dat wanneer je een bepaalde weg volgt het trauma uit je lichaam en geest kunt krijgen.

Je kunt terug contact hebben met jezelf en jezelf empathisch benaderen als een partner die je bekrachtigt.

Waar je een tekort aan had en tevergeefs zocht, kun je jezelf geven. Daardoor kunnen in korte tijd je resultaten ongelooflijk zijn. Dat kan zeer snel gebeuren

Ik ben alleen maar de laatste maanden heel specifiek aan het schrijven over narcistisch misbruik. Dat schrijven verhevigt het proces van genezing verder nadat ik aan mezelf gewerkt hebt en stuk voor stuk de tips hebt toegepast die ik hier met je deel.

Het zijn werktuigen  waarvan ik vertel dat ze in mijn leven hebben geholpen. Op die manier is mijn leven fantastisch geworden. Verandering is er niet van vandaag op morgen, maar met veel geduld, liefde, consistentie en geloof in mezelf.

En  vooral veel werk.  Ik denk dat dit ook met jou kan gebeuren. Ik ben daar heel erg enthousiast over. Niet alle werktuigen zullen gelijkaardige resultaten opleveren, andere zullen beter voor jou werken dan dat ze doen voor mij.

Wat ik verder hier in dit artikel zal bespreken is jouw motiveren om aan jezelf te werken. Alleen door aan je zelf te werken zul je je nog beter de sleutel begrijpen om van dit narcistisch misbruik te herstellen.

Eens dat jij die sleutel in handen hebt kan niemand nog dit met jou doen. Die sleutel zijn verschillende werktuigen die je kunt uittesten.  Één er van is zeker contact opnemen met een therapeut die gespecialiseerd is in de gevolgen van narcistisch misbruik.

Eens je dat begrijpt, ben je al veel minder onderhevig aan narcistisch misbruik.

Het is een belangrijk denkpatroon dat je moet laten inzinken om de verschillende narcistische mechanisme in kaart te brengen waaraan je onderhevig was.

Het zal diep gaan als je het volledig verstaat. Het is een houding voor iedereen die narcistisch misbruik heeft ondervonden, ongeacht de duur van dit misbruik.

Narcistisch misbruik heeft een grote invloed op jouw persoonlijkheid en het is zeer pijnlijk. Maar er is iets wat er voor zorgt dat we er blijven in hangen of er naar terugkeren.

Het is een schaarste bewustzijn waar ook de narcist steeds op in speelt.

Het is een gedachtegang waar velen erg door getroffen zijn. Je zou het algemeen kunnen noemen voor mensen die hebben geleden onder narcisme dat ze een schaars bewustzijn hadden.

Wanneer we in een schaarste bewustzijn zijn, betekent het dat we niet geloven dat het goed zal komen met ons leven. We geloven niet dat er ons iets beter te wachten staat dan wat we nu ondervinden.

We denken dat wat we als persoon ondervinden het ultiem potentieel heeft om onze behoefte aan liefde in het leven te vervullen. Dat we niet meer waard zijn. Dat wat we hebben normaal is, hoewel het ons geen grote vreugde bezorgd.

We maken onszelf wijs dat de relatie met de narcist onze veiligheid zal verzekeren. En we denken dat we met niemand anders in een veilige en geborgen relatie  kunnen zijn.

Waar schaarste bewustzijn ook echt over gaat, is over de onderontwikkelde delen van onszelf die we nog niet herkend hebben en begrepen.

Doordat we ze niet herkennen die onderontwikkelde delen van onszelf werken we er dus ook niet aan. Ook daar is geen uitzicht op verbetering.  Bewustzijn van onze onderontwikkelde delen dienen we te gebruiken als een bron.

Dit gaat dus over ego schaarste bewustzijn.

Schaarste bewustzijn is ook een geloof in de evidentie van de invloed van het verleden dat ons niet heeft gediend, om te krijgen wat we wilden, en dat ons zou bevredigen. En dat dit zo zal blijven. We zijn geworden wat we zijn door ons verleden, en daardoor is onze toekomst gedetermineerd.

Hoewel het verleden een invloed heeft, kan het ook een positieve invloed hebben door er de juiste lessen uit te trekken, en zijn we er dus niet door gedetermineerd, om steeds weer ons verleden te herhalen.

Zo daarom zal het ego ons vertellen dat het niet komt van nieuwe ondervindingen.

Ons ego wil ons ook vertellen dat dit de kans van ons leven is. Misschien zien we wel de nieuwe mogelijkheden die anderen gebruiken. Maar die zijn niet van toepassing op ons denken we, omdat we feitelijk niet de kracht in ons hebben om ons te ontwikkelen.

Er is geen kracht voor verandering, om af te wijken van de pijnlijke en foutieve vorige paden die we hebben geleefd. Aspecten in ons leven over relaties vertrekken van onze kindertijd.

Onze kindertijd was een moeilijke tijd, maar we echter geen inzicht in krijgen, omdat dikwijls ook het verhaal niet verteld wordt zoals het was en we het ons nog moeilijk kunnen herinneren.

Delen van ons leven waren moeilijk, omdat we dan verloren waren. We hadden gedacht dat deze dingen voor ons zouden werken. Maar zo eindigde het niet, omdat ze gesaboteerd werden en opgeblazen werden, onaangekondigd en we waren machteloos. We gaan dan terug naar de pijn en de leegte en de ontgoocheling die steeds opnieuw deze patronen herhalen.

Zo wanneer we in een schaarste bewustzijn zijn, gaat dat niet alleen over het proberen van ijscrème te plaatsen boven op stront.

Dat is over het vermijden bewust te worden van onszelf wanneer we proberen om positief te zijn, bovenop de trauma’s, eerder dan deze trauma’s aan te pakken. Waar dit overgaat, is om te proberen stront te veranderen in ijscrème.

We proberen onszelf te zeggen dat we niet het nodige werk moeten doen dat deze situatie problematisch is, en ontgoochelend, en misbruikend en dat het niet kan veranderen, terwijl het dat wel kan.

Dat we iets kunnen fiksen of dat we iets aan de buitenkant van onszelf kunnen doen, ook dat is schaarste bewustzijn.

Als we in schaarste bewustzijn zijn dan laten we niet gaan. Dan worden we geen partners van onszelf, (zelfpartneren). Dan spreken we niet over de wonden die ons beperken in ons lichaam.

Maar die wonden laten ons toe om in te stappen in waarheid van wat we verdienen. Die wonden kunnen ons laten groeien en zorgen voor uitbreiding.

Ze gaan niet akkoord met de delen van onszelf die de ‘stront’ aanvaarden. De wonden gaan niet akkoord dat we de dingen aanvaarden die ons pijn doen. De wonden gaan in tegen de rationalisaties die we onszelf geven en de excuses die we onszelf maken om te doen wat we doen.

In schaarste bewustzijn zijn we bang, we zijn angstig, we verminderen onszelf.

Meestal beschuldigen we andere mensen en situaties om niet te voorzien met de niveaus van liefde, succes en groei en vervulling, zodat we niet de verantwoordelijkheid nemen om resultaten te maken voor onszelf. Daarom zijn we in slachtoffer modus.

Slachtoffer bewustzijn is de modus wanneer we in schaarste bewustzijn zijn.

En we hebben allemaal verhalen zoals “alle mannen zijn slecht”. Alle mannen zijn bedriegers. Er zijn geen goede jobs. Er zijn geen goede relaties. Dit zal niet beter gaan dan hoe het is.

Als ik het laat gaan dan is er geen garantie dat ik iets zal vinden en iemand zal vinden die mijn leven zal beter maken. Of dat mijn leven dan zal beter gaan.

Je kunt ook zeggen dat alle vrouwen me gebruiken en me kwetsen en dat alle vrouwen jou verlaten dat is schaarste bewustzijn. We plaatsen een groot gezegde bovenop alles en iedereen.

En we denken dat er niets beter is daarover. We blijven maar generaliseren. Het gaat dus dikwijls over de duivel die ik ken, is beter dan de duivel die ik niet ken.

Dus zoeken we oplossingen in de buitenwereld, doordat we geloven dat waarin we leven onze realiteit is.

We verstaan niet dat we een emotionele vibratie zijn dat onze omgeving intern creëert.

In antwoord op onze overtuigingen en emotionele composities krijgen we “wat we willen en niet willen”.

We realiseren ons niet dat die overtuigingen de wereld om ons heen ook tot stand brengt voor ons. Als we het ene moment iets willen en het andere datzelfde weer niet, blijven we dus in de status quo.

Om ons te verwijderen van het misbruik in ons leven, en onszelf te transformeren tot een uniek persoon met eigenwaarde, is echter een groot geloof en een grote inspanning nodig. Zonder groot geloof wordt de inspanning nooit gedaan. Zonder inspanning is er geen transformatie.

Als we ons verwijderen van de narcist zijn we dikwijls genoodzaakt ons leven terug her op te bouwen van af het fundament, omdat onze persoonlijkheid een zware deuk heeft gekregen.

Laat ik je enkele voorbeelden geven van schaarste bewustzijn.

schaarste  bewustzijn
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

2 personen die echt met elkaar matchen rond narcistisch misbruik.

De eerste is Britney.

Ze werkt voor een narcistische baas. Hij vermindert haar autoriteit, constant en hij valt haar emotioneel aan, op verschillende wijzen. Daardoor lijdt Britney aan depressie en angst.

Dan gaat ze naar een dokter en hij heeft haar antidepressiva om haar te helpen. Zo kan ze overleven in haar situatie. Britney gelooft dat het werk dat zo doet goed betaald wordt.

Een ander voordeel is ook dat het dicht bij huis is. Het is gemakkelijk om daar te blijven rondhangen. Daardoor twijfelt ze er aan dat ze geen job kan krijgen die evenveel betaalt. Dus blijft ze, maar.

En ander voorbeeld is Luc die in een relatie is met Maria.

Maria is steeds aan het werk. Zij heeft nooit Luc geïntroduceerd bij haar familie. Zijn partner is dikwijls niet beschikbaar. Ze zegt wel de juiste dingen, maar de acties die ze onderneemt komen niet overeen met wat ze zegt.

Dus blijft Luc rond haar hangen. Hij gelooft dat hij nog niemand ontmoet heeft zoals Maria gedurende jaren waar er zoveel overeenkomst mee is en die dezelfde interesses.

Daarom blijft hij hem dus aangetrokken voelen door haar. Hij weigert om haar te laten gaan. Dus speelt hij het veilig. Daardoor wordt hij nog meer ondersteunend voor haar. Hij weet zelfs dat zij nog steeds haar ex-vriend ontmoet. Maria heeft het zelfs toe dat ze er niet geheel over is.

Hebt u nog voorbeelden van anderen of bij jezelf waar je door schaarste bewustzijn te lang wachten om te reageren op narcistisch misbruik?

Laat het ons weten in de commentaren. Want iemand op de wereld heeft het nodig op jouw speciale ervaring te kennen om zelf te kunnen groeien. Dat zal vertrouwen en herkenning creëren om te gaan voor hun eigen dromen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

dr. Nicole LePera holistic-psychologist
knop voor alle groeitaken

Reacties

2 reacties op “Heb je een schaarste bewustzijn?”

  1. Carine avatar
    Carine

    Hallo best Johan en Annemie hoe meer ik de teksten lees hoe meer ik er mij in verdiep ,des te meer wordt alles duidelijker .zijn gedrag,leugens ,reacties komen volledig overeen met wat ik allemaal al gelezen heb en nee ik ben nog niet voor 100% hersteld maar ik kijk hem (BIJ manier van spreken ) al helemaal anders aan .Ik zie een heel ander persoon ,eerder een onmens en kan mij niet van de mening ontdoen dat ik hem ooit nog een blik of waardig gesprek gun . Ik voel mezelf groeien en zie hem kleiner worden en dat gevoel is mijn sterkte en drang om mezelf weer goed genoeg te vinden. Bedankt Carine

  2. johanpersyn avatar

    Je bent misschien machteloos in situaties in de normale menselijke zin tegenover een onmens, maar ik noem het liever een persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis, maar energetisch denk ik dat we onmetelijk krachtig zijn wanneer we leren hoe we dat kunnen benutten. Of je het gaat benutten de werkwijze die je vindt in narcisme.blog om al je kracht terug uit jezelf te halen, ik hoop het, omdat je dan veel meer geluk gaat ervaren dan je voor mogelijk hield. Liefs xx Johan

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees