Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en
resultaat leven met een narcist

Het slechte resultaat van te leven met een narcist.

Het vermogen om een nieuwe gezonde relatie te vinden.

Een van de negatieve uitkomsten van een relatie met een narcist  of enig andere vorm van onverschillige persoon is het effect dat het heeft op ons vermogen om een nieuwe en gezonde relatie te vinden. Maar al te vaak komen we uit kwetsende ervaringen met het gevoel niet alleen boos en verraden te zijn, maar bang om weer mee te doen. We hebben de neiging om het resultaat van te leven met een narcist, te veralgemenen zowel ons zelfbeeld als meningen over de samenleving worden aangetast.

Dit gebrek aan vertrouwen, zowel in onszelf als in anderen, kan ons ervan weerhouden om de liefde te vinden die we willen.

Terwijl het nemen van een pauze voor een nieuwe relatie vaak een goede manier is om weer in contact met je eigen behoeften, wensen en waarden te komen, kan het al te gemakkelijk zijn om relaties te voorkomen.

het resultaat van te leven met een narcist
Terug openstaan en zelfvertrouwen leren.

Dit gebeurt dan helemaal onder het mom van een willekeurig aantal zelfbedrog excuses.

Uit je isolement treden en je netwerk uitbouwen heeft een absolute voorrang voor uw sociale herintegratie en dus ook voor je gezondheid.

Je kunt jezelf vertellen dat je het te druk hebt. Maak jezelf wijs dat je wat tijd voor jezelf wilt of dat je ziek wordt van dat dating gedoe. Maar hoe vaak vind ik onder die verhalen een echte angst voor intimiteit. Vanzelfsprekend neem je de tijd die nodig is voor een volledig herstel.

Immers, als je terug dicht bij iemand komt, betekent dat dat je het risico loopt op het krijgen van emotionele pijn.

Die vermijdingsdrang kan het resultaat van te leven met een narcist zijn. Er zijn geen statistieken daarover, maar het lijkt waarschijnlijk dat zeer gevoelige mensen bijzonder kwetsbaar zijn voor vermijdingsgedrag. Zeer gevoelige mensen  hebben al het gevoel overweldigd te worden door het dagelijkse leven.

Zij moeten zich terugtrekken om hun batterijen op te laden. Omdat zeer gevoelige mensen vaak het doelwit van narcisten worden, kunnen we terug betrokken raken met een nieuw iemand. Dat kan een ontmoedigende en angstaanjagend vooruitzicht zijn.

Vermijdingsdrang.

Een beslissing om eerder te voorkomen dan imagoverlies te lijden is vaak een onbewuste keuze. Vermijdingsdrang kan zich manifesteren in een verscheidenheid van zelfvernietigende manieren.

Uitstel, ontkenning, anderen de schuld geven, kritiek, het voortdurend bezig, evenals het onderhouden van fysieke afstand tot anderen is zo’n zelfvernietigende manier. Al deze gedragingen zijn afweermechanismen die bedoeld zijn om ons te beschermen tegen het krijgen van pijn. Het beschermt ons zowel van het zijn met iemand die egoïstisch is of door iemand die de zorg over ons afwijst.

Hoewel het voelt alsof het juiste ding is om te doen op dit moment, kan toch de angst voor het herhalen van relatiepatronen, onze angst voor dating erger maken. Gelukkig vermindert onze angst eens we starten met dating. Als je probeert om iets wat je bang maakt uit angst te vermijden, maakt zo’n situatie je alleen maar angstiger.

het resultaat van te leven met een narcist
Negatieve gedachten en valse beschuldigingen uitdagen? (taak)

Het is als geloven dat er een spook in de kast zit.

Als u niet de deur van de kast opent en kijkt, dan kun je altijd blijven geloven dat er een spook in de kast is . Dan kunt u uw nachten doorbrengen in elkaar gedoken onder de dekens.

Angst zorgt ervoor dat we ook nog de mensen die voor ons willen zorgen door ons gedrag wegduwen. Daarmee voorkomen we dat die relatie verder zou uitgroeien en ons uiteindelijk veiligheid, liefde en geluk zou kunnen brengen.

Dus in plaats van dating te vermijden, de schuld te geven aan anderen, en het leven in de ontkenning van onze angsten, moeten we ze onder ogen zien. En dat doen we door bewust te worden van onze pogingen om pijn te voorkomen door te leren hoe te vertrouwen.

Vertrouwen komt met ervaring en kennis.

Je zou niet automatisch moeten vertrouwen in iemand die je net hebt ontmoet. Of in ieder geval moet je niet. Je moet ze leren kennen en ontdekken wie ze zijn gedurende een belangrijke tijd. Wel of niet samenhangend gedrag zal u vertellen wat voor soort persoon ze zijn. Je hebt ook tijd nodig om je zelfvertrouwen op te bouwen als het resultaat van te leven met een narcist.

Vertrouw op jezelf wat er ook gebeurt. Dat is de sleutel. Als iemand je afwijst, betekent dat niet dat je een slecht persoon bent. Het betekent ook niet dat er iets mis is met je. Het betekent dat die persoon die je date niet goed was voor je.

Breek de cyclus van angst en vermijding door de confrontatie aan te gaan met je angsten. Leer accepteren dat terwijl sommige mensen je in het verleden hebben gekwetst dat dit niet hoeft het patroon van uw toekomst te worden.

Vertrouw erop dat je kunt goed zijn voor jezelf.

Je wordt niet meer overweldigd als iemand je met lovebombing overstelpt. Je kunt het onderscheid nu maken tussen een slijmerige en echt compliment. Wanneer iemand zorgzaam langs komt, ben je klaar om hun liefde te aanvaarden met open armen.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Vergeet niet dat zelfvergeving onmisbaar is om te groeien. Je helpt hiermee jezelf om te kunnen loslaten en een gezonde grensbewaking te doen.

Het mooie van zelfvergeving is ook dat het betekent dat je volledige verantwoordelijkheid voor jezelf neemt. Dit brengt een besef met zich mee dat je niet langer naar iets buiten jezelf om zoek moet gaan om te veranderen. Je hoeft niet iemand te beschuldigen, of te helpen redden en herstellen om je waardevol te voelen.

Als je het buiten jezelf moet gaan zoeken betekent het dat je machteloos bent. Dat je de ander toch niet kunt controleren en dus een grote kans op teleurstelling hebt.

het resultaat van te leven met een narcist
Wat het Narp programma je als resultaat geeft als je er regelmatig naar luistert?
over zelfzorg

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.588 andere abonnees