Boeken over een echtscheiding van je narcist

Boeken over een echtscheiding van je narcist

Vechten voor je scheiding, schipbreuk geslaagd. Een aanpak voor postrelationele rouw.

Dit boek voorziet in de toenemende behoefte bij professionelen aan tools om conflict escalatie bij ex-partners te voorkomen tijdens een echtscheiding.  Professionelen willen hen kunnen helpen bij de transitie naar co-ouders.

cover boek vechten voor je scheiding

Op die manier kunnen zij gezamenlijk de opvoeding van hun kinderen volbrengen. Het heeft dus een belangrijk inzicht in de richting die je kiest in hoe ga je scheiden van je narcist.

Het boek biedt aan de ene kant een heldere uitleg van het schip aanpak met aansprekende voorbeelden en praktische oefeningen.

Aan de andere kant geeft het belangrijke achtergrondinformatie over het ontstaan en het verloop van relaties, de verstrengeling van conflict en verlies, de rol van rouw bij echtscheiding, en de invloed van seksuele ontrouw.

Het SCHIP – aanpak is vernieuwend omdat deze niet alleen is gericht op conflicthantering, maar juist ook op verlieshantering. Aandacht voor zowel verlies als conflict na scheiding helpt ex-partners hun scheiding te verwerken.

Bovendien kunnen ze zo afscheid nemen van hun liefdesrelatie. Dit biedt hen nieuwe mogelijkheden om als partners in gezamenlijk ouderschap verder te gaan.

cover boek je wordt weer gelukkig

Je wordt weer gelukkig met positief scheiden. Zet je leven weer op de rit.

In dit boek laat Eveline Jurry zien dat je positief uit een scheiding kunt komen.

Hoe ga je scheiden van je narcist, en er positief uitkomen?

Een scheiding is bijzonder ingrijpend. Voor jezelf, voor je kinderen, familie en vrienden. ‘Positief Scheiden’ zijn twee woorden die totaal met elkaar in tegenspraak lijken te zijn.

Toch kán het en dit boek laat je zien hoe je het doet: positief en gelukkig uit een van de heftigste en vaak ook ongelukkigste periodes van je leven komen.

Je wordt weer gelukkig is het eerste handboek dat zich richt op het dagelijks functioneren in de periode rond je scheiding.

Eveline Jurry ontwikkelde deze unieke “Methode Positief Scheiden” om je op een positieve en daadkrachtige manier door je scheiding te helpen. Stap voor stap legt ze met herkenbare voorbeelden op een heldere manier uit wat je juist wel of juist niet moet doen om weer gelukkig te worden.

Zij laat zien dat je leven er uiteindelijk sterker, onafhankelijker en rijker uitziet. Maar dat vergt moed, daadkracht en energie. Je moet een actieve rol gaan spelen in het begeleiden van jezelf.

Natuurlijk wordt aandacht besteed aan de juridische en psychologische aspecten van een scheiding.

De kern van het boek is dat “de weg vooruit” die zelf bepaald kan én moet worden.

Voor ouders is “Je wordt weer gelukkig” een ideale handleiding en verstandige houvast om vanuit kracht en liefde kinderen te begeleiden in een verwarrende periode van het familieleven.

Valkuilen worden benoemd en vanuit daadkracht en positiviteit het nieuwe leven en ouderschap opgepakt.

De eerste 100 weken na je scheiding openhartig, aangrijpend en herkenbaar: 21 vrouwen vertellen

De eerste 100 weken na je scheiding. Openhartig, aangrijpend en herkenbaar: 21 vrouwen vertellen.

21 verhalen over (echt)scheiding.

In dit boek vertellen eenentwintig vrouwen openhartig over hun scheiding. Stuk voor stuk emotionele en herkenbare verhalen over angsten, zorgen, schuldgevoelens en rouw: kortom, over de ingrijpende weg van vrouw naar ex-vrouw.

Over hoe het heeft kunnen gebeuren. Maar ook over het opkrabbelen, het vallen en opstaan, de bevrijding en het hervinden van een balans in dat nieuwe leven.

Herkenning vinden bij echtscheiding.

‘Mensen scheiden tegenwoordig veel te makkelijk …’ – het wordt vaak gezegd.

De werkelijkheid is anders. Want een scheiding – zelfs als die helemaal ‘goed’ verloopt – is altijd heel ingrijpend en gaat gepaard met diepe emoties.

Vrouwen die dit hebben meegemaakt zullen in dit boek veel (h)erkenning vinden. Met praktische tips en adviezen van een mediator.

“”Ik heb de verhalen van de vrouwen verslonden. […] Scheiden doet altijd pijn. Verhalen van anderen die in hetzelfde schuitje hebben gezeten, kunnen je troosten. Deze eenentwintig vrouwen hebben mij getroost. Ik ben niet alleen. Je bent nooit alleen.””
– Heleen van Royen, gescheiden sinds 2013

Over de auteur.

Yolande de Best is mediator, pedagoog en ervaringsdeskundige. Ze heeft een succesvolle scheidingspraktijk en is bekend uit de media, o.a. van het programma “Echt Scheiden.”

Daarnaast is zij journalist. Jarenlang was ze hoofdredacteur van “Ouders van Nu” en nu is zij hoofdredacteur van “Balans Magazine”.

Een onmisbaar boek voor alle vrouwen die denken aan scheiden, er middenin zitten of terugkijken op die ingrijpende periode.”

Op eigen kracht scheiden en de kunst van een gelukkig

Op eigen kracht scheiden en de kunst van een gelukkig(er) leven?

Jaarlijks eindigt een derde van alle huwelijken in Nederland in een scheiding. Wie scheidt, wordt geconfronteerd met nogal wat praktische, juridische, emotionele en opvoedkundige problemen.

De meeste boeken behandelen maar één van deze facetten van een echtscheiding. Maar in dit praktische en zeer toegankelijke boek is dat anders.

Met praktijkvoorbeelden, communicatie- en psychologische oefeningen onder andere gebaseerd op mindfulness legt ze de problematiek en de oplossingen bloot. Daarbij krijg je korte analyses, adviezen en wat te doen en wat niet te doen. Dit boek laat zien welke hindernissen en valkuilen je tegenkomt als je gaat scheiden. En vooral ook hoe je die kunt voorkomen. En als dat niet lukt, hoe je ze oplost.

Op eigen kracht is verdeeld in drie delen:

Deel 1

1 helpt je je hoofd koel te houden tijdens de turbulente periode rondom het verbreken van een relatie.

2 behandelt communicatie en conflicten en in

3 staat echtscheiding en kinderen centraal.

In het algemeen is een scheiding voor niemand leuk. Echtscheiding doet alle betrokkenen pijn. Evenwel is het echt mogelijk er beter uit te komen en opnieuw gelukkig te worden. Op eigen kracht helpt je daarbij.

  • Het eerste boek dat een echtscheiding in alle facetten behandelt
  • Auteurs zijn ervaren echtscheidingsadvocaat, bemiddelaar en psycholoog
    – Unieke combinatie van zelfhulp, praktische checklisten, zeer herkenbare cases en professioneel advies.

foto van cover boek Marina Schriek In 7 stappen weer stralen

Gefeliciteerd met je echtscheiding. In 7 stappen weer stralen.

In “Gefeliciteerd met je echtscheiding” ga je ontdekken hoe jij je persoonlijke invloed aan kunt wenden om je relaties te beïnvloeden.
Of dat nu je relatie met je huidige partner, je aanstaande ex, je kinderen,
je familie of je ex – schoonfamilie is, dat maakt niet uit.

Zodra je gaat begrijpen hoe je jouw persoonlijke invloed uit kunt oefenen
op een relatie, zullen al je relaties verbeteren.

Voor je het weet komt je vriendenkring bij jou om raad waar het relaties betreft, onder het mom ‘jij hebt het allemaal zo goed voor elkaar. Hoe doe jij dat toch?’

Motivatie. 

De reden dat Marina Schriek als burn-out specialist en auteur van het boek
“Gefeliciteerd met je burn-out”, dit relatieboek wilde schrijven is dat veel van haar cliënten met hun stressgerelateerde klachten en (bijna) burn-out,
uiteindelijk ook op de proppen komen met relatieproblemen.

Dat is natuurlijk helemaal niet gek. Immers wie met zichzelf in de knoei zit, kan vaak de puf niet opbrengen om zich actief in te zetten voor het behoud van een goede relatie.

Wanneer de burn-out eenmaal achter de rug is, is vaak nog de behoefte aan hulp aanwezig om de relatie weer op de rit te krijgen.

Jezelf oprapen bij echtscheiding.

Daar gaat dit boek over, maar ook over hoe je jezelf op kunt rapen wanneer het al te laat is om de relatie nog te herstellen.

Je hoeft natuurlijk geen burn-out te krijgen om relatieproblemen te hebben. Hoewel er geen pil voor een gelukkig leven bestaat, kan dit boek jouw ‘gelukspil’ zijn, met alle aanwijzingen en tips die je nodig hebt om gelukkige relaties in je leven te creëren.

In dit boek leer je:

* dat je je niet hoeft te schamen voor jullie echtscheiding
* hoe je meer van hetzelfde voorkomt
* technieken om beter uit je relatieperikelen en/of echtscheiding te komen
*  je relatie zelf vorm geven
* jouw ideale partner vinden
* hoe je je kinderen leert om lief te hebben

Over de auteur:

In het bijzonder is Marina Schriek (1968) oprichter en eigenaar van
het bedrijf ‘de opening’, een praktijk gespecialiseerd
in preventie en behandeling van burn-out en stressgerelateerde
problematiek. Daar komt nu ook bij: echtscheiding.

De vele positieve reacties op haar boek “Gefeliciteerd met je burn-out”, werden vaak gevolgd door aanvullende vragen over relaties.

In “Gefeliciteerd met je echtscheiding” gaat Marina uitgebreid
in op het hoe ga je je voorbereiden op een scheiding van je narcist. Het “waarom “van relatiestress legt ze helder en praktisch uit. Ook  “hoe je de relatie met je (ex)partner én met anderen” drastisch kunt verbeteren.

Nog steeds is Marina een veel gevraagd spreker en workshopleider. Bovendien slaagt ze er steeds in om heikele onderwerpen op humoristische en heldere wijze bespreekbaar te maken. Dit is een manier waar iedereen direct mee aan de slag kan.

Marina behoort tot de top van Nederland. Duizenden mensen zijn al door haar geholpen om zich weer goed te voelen.

foto cover boek van De herontdekking van het ware zelf een zoektocht naar emotionele harmonie

De herontdekking van het ware zelf. Een zoektocht naar emotionele harmonie.   Ebook.

Drs. Ingeborg Bosch ontwikkelde de uiterst succesvolle therapie “Past Reality Integration“. Pas Reality Integration (PRI) is gebaseerd op de gedachte dat wij een gedeeld bewustzijn hebben moeten ontwikkelen: het ene deel ziet de wereld door de ogen van het kind dat wij ooit waren, en het andere deel ziet de wereld van de volwassene die we nu zijn. Dit inzicht kan bijzonder nuttig zijn bij echtscheiding.

Door de splitsing zien en ervaren we de dingen heel verschillend. Dit is afhankelijk van het deel van het bewustzijn waarin we ons op dat moment bevinden.

We overleven allemaal onze jeugd dankzij verdringing en ontkenning van de waarheid. Dat maakt het mogelijk onszelf wijs te maken dat we een gelukkige jeugd hebben gehad en dat het allemaal wel meevalt.

Helaas maken deze levensreddende mechanismen als we eenmaal volwassen zijn ons leven moeilijker en pijnlijker dan nodig is.

Stappenplan.

In dit boek biedt Ingeborg Bosch een praktisch stappenplan dat de lezer helpt de oude pijn bloot te leggen en te voelen, en toe te werken naar een bewustzijn dat weer uit één geheel bestaat.

Daarnaast toont Bosh met diverse persoonlijke verslagen van cliënten wat de PRI-methode met mensen doet.

Dit boek is wezenlijk voor éénieder die de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren. PRI is bij mijn weten de eerste therapievorm die gelijke aandacht heeft voor zowel doen, denken als voelen. Deze inzichten krijg je bovendien in een breder existentieel kader plaatst.’ Jean Jenson, auteur van Op weg naar je ware zelf

‘Eindelijk heb ik een boek gevonden dat de stukjes van de puzzel in elkaar past.’ zodat je een compleet zicht krijgt in de dynamiek van echtscheiding. Je krijgt antwoord op hoe ga je scheiden van een narcist?

‘PRI is een nieuwe weg om je traumatische verleden te integreren in het hier-en-nu van elke dag en je daardoor beter te gaan voelen.’ Dr. Marc Nejevan, psychiater-psychotherapeut.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

alle artikels met boeken ebooks en dvd's op narcisme.blog