Categorieën
Recent relatie opbouwen traumaverwerking

Hoe voelt dating terwijl je trauma verwerkt?

Daten tijdens genezing van trauma kan moeilijk zijn omdat het gedrag, de reacties en coping-mechanismen van mensen duidelijker worden. En je bent je bewust van deze reacties.

Het voelt als een van de moeilijkste werken die ik ooit heb gedaan.
Het voelt als ouderschap.
je ziet overal rode vlaggen en je bent daardoor overweldigend. Maar dat is ook een enorm bewustzijn dat het verschil maakt.
Daten wanneer je trauma aan het genezen bent is als dat genezing contra-cultureel is. Je voelt je een buitenstaander. Onze cultuur jaagt op onze zwakheden en onzekerheden voor winst. Het voelt als een hindernisbaan.
Het voelt alsof je wordt herinnerd aan de schaduwen waarvan je dacht dat je er doorheen was gewerkt, maar die duidelijk meer werk te doen hebben.
Misschien is het soms tijdverspilling omdat zoveel mensen in de datingpool zich totaal niet bewust zijn van het werk dat ze moeten doen. Het voelt alsof iedereen een rode vlag is.
je hebt meer zelfbewust waardoor je hun gedrag niet persoonlijk opvat.Je beschouwt anderen als complexe mensen die komen met hun eigen uitdagingen en eerdere ervaringen.

Ben je in staat om je grenzen te communiceren en de andere de ruimte te geven die hij of zij nodig heeft tijdens dating als je trauma verwerkt?

Mensen zijn complex en het beste wat we kunnen doen is onze grenzen aangeven en van daaruit verder gaan.
Je hebt alle redenen waarom je deze keer geen redder zult worden. Ik voel me trots dat ik het nu allemaal kan zien en voel dat ik een partner nodig heb en verdien. Ik kijk nog steeds of ik aan het beoordelen ben of er een manier zou zijn om te blijven en gezond te ondersteunen.

En als dat niet zo is, voelt dating als je trauma verwerkt verdrietig aan, maar ik vertrek zonder schuldgevoel. Laten we leren van deze situatie.
Dating terwijl je trauma verwerkt is een constante herinnering dat het werk aan jezelf nog gedaan is en dat de tijd die de andere nodig heeft misschien anders is dan bij jou.
Alles staat de hele tijd in brand. Als de ander ook aan het leren is van de traumaverwerking en er wordt kwetsbare communicatie uitgewisseld denk ik dat het kan werken.

Ik heb veel geluk dat mijn partner en ik elkaar op de laagste plek hebben gevonden, maar ook samen zijn gegroeid en genezen.

Maar het was in het begin zeker een moeilijke rit, maar ik ontdekte dat het belangrijkste in een groeiende relatie is dat, ongeacht de fase van je reis, het belangrijk voor je is om te luisteren, zelfs als het moeilijk is en het is ook belangrijk om gehoord te worden, zolang als jullie hebben allebei dat respect dat je overal naartoe kunt gaan
Healing is zo belangrijk om tot bewuste partnerschappen te komen. Er is geen weg omheen. Het betekent elkaar de ruimte geven om op zijn best te kunnen evolueren.
Daten kan alleen werken als beide bereid zijn om te blijven groeien/genezen en om een ​​ruimte voor de ander te behouden en te eren om ook in te groeien/genezen.
Voor veel mensen is daten terwijl je trauma verwerkt heel veel verwarring, omdat het blind rondlopen is. Het is verwarring omdat je niet weet wat echt een rode vlag is en wat je eigen gehechtheidsproblemen en traumareacties zijn.

Als ik me nog steeds aangetrokken voel tot mensen die giftig gedrag vertonen, of die waarschijnlijkst mijn angsten voor verlating/afwijzing en kernwonden zullen herbevestigen, weet ik dat ik nog steeds werk te doen heb!
Sommige mensen zullen zich realiseren dat single zijn aanzienlijk beter is dan bij iemand zijn die je geestelijke gezondheid niet ondersteunt of geen prioriteit geeft aan hun eigen gezondheid.
Het herinnert me eraan dat ik niet de enige gebrekkige ziel in deze wereld ben.
Je voelt je soms geïsoleerd omdat anderen tevreden zijn met het leven op de automatische piloot terwijl ik dat niet ben, en de wereld laat me geloven dat mijn grenzen egoïstisch zijn, ook al weet ik diep van binnen dat dat anders is.
Toch kan het betekenen dat je anderen ziet en accepteert voor wie ze zijn en zichzelf en jouw behoeften eert.

MAAK DEZE ZIN AF: Daten tijdens genezing voelt als _____. Laat het ons weten in de commentaren.

Traumaverwerking: de meest gestelde vragen

Boeken over angst en paniek

Boeken over NLP in het Nederlands

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren